Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:Dziewczyny czy ktoraś z Was miała podaną immunoglobulinę anty D w ciązy między 28 a 32?
Ginekolog wypisał mi receptę - mam Rh- tyle, że nie jest refundowana i koszt około 400 zł, poza tym ciezko z dostępnością w aptekach. Jest w ogóle sens to wykupowac skoro mąż też ma Rh - ? Na 100% dziecko poczęte z męzem -
nick nieaktualny
-
Recenzja bezalkoholowej whiskey
1. Jeszcze nie wiem czy kopie
2. Pachnie jak whiskey
3. Smakuje jak syrop - slodki
4. Z cola smakuje jak syrop z colą
Podsumowując, jest to mój najdroższy syrop w życiu o zapachu taniej whiskey z biedronki
Edit.
5. Po wypiciu całej szklanki Klara zrobiła sobie w moim brzuchu rodeo, więc mogę polecić na "wywołanie" ruchówWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:38
Bajkaaa, Karma88, summer86, Jeżowa, Patrycja20, Aga9090, madwitka, lamka, Lunaris, Emiilka, pilik, olik321, JustynaG, Nadzieja22, Lena21, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Wydałam prawie 300 zł w gemini. Wcale mi to nie poprawiło humoru - raczej przeraziło, bo to tylko moje suple na 2 miesiące + kilka drobiażdżków dla dziecinki. Nie tknęłam nawet wszelkich kosmetyków i lekow niemowlęcych i pociążowych, bo szkoda żeby im już termin ważności leciał. Przerażają mnie te wszystkie wydatki, chociaż zakładam że najgorsze (wózek) już za nami.
Gorzej że cały czas wymyślam coś nowego - a to że delikatna myjka się przyda, a to snapki do pieluch, klips do smoczka, albo jeszcze takie kieszenie na drzwi jak Fozzie nam kiedyś pokazała...
To się nigdy nie skończy -
A u mnie znow przeszla burza, bylo oberwanie chmury, nic nie bylo widac za oknem, Blyski i grzmotyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyNika- w jednym masz rację- to się nigdy nie skończy. zawsze się znajdzie coś co możnab kupić dla tej naszej kochanej maleńkiej istotki
dzieci to ponoć skarbonka bez dna
potem będą lalki/ samochodziki, klocki, kredki, ubrania, książki rowery, itd itd itdStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Nika, my z racji braku miejsca postawiliśmy na minimalizm i uwierz, że takiemu maluszkowi niewiele jest do szczęścia potrzeba, najważniejsza jest mama, pełny brzusio i sucha pupka.
Resztę można stopniowo dokupować wg potrzeb. I takie podejście wydaje mi się lepsze, bo kupienie wielu gadżetów "na zaś", które mogą się nie przydać to strata kasy..
My w ten sposób do nowego lokum zrezygnowaliśmy z zakupu przewijaka, który wydawał mi się must have a jakoś od 2,5 miesiąca sobie radzimy i nie odczuwam jego braku
Btw, nie wiedziałam co to snapki do pieluch
Klips do smoczka kupiłam i leży na dnie szuflady.. bo mała smoczkiem gardzi od kilku tygodni. Pewnie jak troszke podrosnie to bardziej się przyda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:37
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Achia, ja się nie mogę doczekać aż wejdziemy na etap książeczek
choc np wszystkie fajniejsze książki z domu rodzinnego ma Miś u siebie-a mielismmy takie grube skarbnice ulubionych bajek i rożne inne. mam nadzieję że podzieli się z kuzynem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:36
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję,że dotarły moje, znaczy się Florciowe dokumenty! Aleeeeeee oczywko dzwoniłam dziś do urzędu w tej sprawie. Pan był mega miły! Serio! Wszystko mi sprzawdził, chodził szukał kto się tym zajmował, pytał tej babki, znalazł numery przesyłki, sprawdził na stronie poczty gdzie po kolei była itd. No bardzo uprzejmy! Polecam USC na Woli w Wawie normalnie!
No i wiecie co się okazało? Że łajzą opóźniająco wszystko był nasz listonosz!!! Bo zwyczajnie, menda jedna, zbiera sobie wszelakie listy i jedzie dopiero jak ma kilka uzbieranych w daną okolice. Nie lubię typa, bo jest niemiły i kłamczuch i do tego leń śmierdzący, zawsze olewałam jego durne teksty i zachowanie idioty, ale tym razem przegiął pałe. Aż szkoda,że to teściowa odbierała,bo bym mu sypnęła parę ciepłych słówek!
Bądź co bądź papierzyska już są, więc mogę śmigać załatwiać resztę formalności
Czy któraś zna jakąś stronę z fajnymi, stylowymi ubraniami dla niemowląt? szukam dla Florka jakiegoś fajnego ubrania na chrzest, ale nie typowego kompletu. Myślałam raczej o koszuli/koszulobody,stylowych spodniachz szelkami i sweterku... i bucisze jakieś muszę kupić... no i czapuche... Ktoś coś?
Matki karmiące cycolindem! Gdzie Wy się ubieracie? ja za cholere nic nie mogę znaleźć co by mi odpowiadało, a w coś na te chrzciny założyć muszę! ubrania typowo do kp ceny mają z kosmosu i kroje z poprzedniej epoki. A to co miałam na sobie jak chrzciliśmy starszaka jest na mnie za duże... jak to się stało?
Matki wielodzietne! potrzebuję kupić spacerówkę dla starszaka! Ale uwaga! wymogi są chyba nie do zrealizowania:
- lekka,
-rozkładana na płasko,
-ma zajmować mega mało miejsca
-parasolka?
-pompowane koła
-ma pojechać po piasku, lesie, górach, dolinach itd
-nie kosztuje dużo monet
-ma duży kosz co by się dużo zmieściło-np ja jak się zmęczę prowadzeniem
HELP
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Ja te klamerki snapi podpatrzyłam u koleżanki, która pieluchowała swojego synka w tetrze. Bardzo ułatwiają montaż pieluchy, a wystarczy 1 taka za kilka złotych na cały okres pieluchowania
Koniecznie muszę kupić jak gdzieś wypatrzę.
Swoją drogą, ciekawę czy ja jeszcze pamiętam jak się składa tetrę... chyba sobie jutro poćwiczę
Mam plan żeby czasem dać pupinie odpocząć od pampera i zawijać w teterkę czy bambusa
Życie zweryfikuje moje ambicje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrez- mi sie trochę kłoci lekka i pompowane koła i że ma jeździć po wszstkim :p ale w sumie nie znam sie na spacerówkach
jeśli taką znajdziesz to napisz pliiizzzz bo to będzie wiedza na wagę złota! i na pewno sobie zapisze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:55
-
Achia wrote:Nika a nie lepiej dać odpocząc pupie tak po prostu gołej? tak nam radziła położna w szkole. zdjąc pampersa, maluch na brzuch na macie i goła pupa do góry
Ale do tego i teterka na dzień
Mój mąż z tych delikatniusich, co to mają wiecznie podrażnioną skórkę, zaczerwienienia, plamki. Szykuję się na gorszą wersję, czyli że mała to będzie skóra z ojca zdjęta
Także będziemy wietrzyć i dbać o skórkę ile się da -
nick nieaktualnyFrez a myślałaś może o wózku rok po roku?
Taki miałam, z tyłu Nadia jeździła w wykładzie dla noworodków, a Kinga z przodu. Jest wąski lekki i w wszystkie alejki w sklepie się zmieści
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfd66234f241.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 19:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga9090 wrote:Frez a myślałaś może o wózku rok po roku?
wolę juniora zapakować do chusty,a starszaka prowadzić, choć rozkminiam dostawkę do wózka z siedziskiem... noooo ale potrzebna nam tak czy inaczej spacerówka, bo Tyś lubi uciąć sobie drzemkę.
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór!
My już spakowani i gotowi do wyjazdu! Powoli będę się z Wami żegnać bo pociąg jest o 5.20 także wcześnie trzeba wstać. Mam nadzieję, że będę w zasięgu i nie przyjdzie mi nadrabiać pięciuset stron jak wrócę za tydzień
Udanego tygodnia dziewczyny!
Veritaserum życzę Ci spokojnego i szybkiego porodu!StaraczkaNika, KateHawke, Achia, Aga9090, Emiilka, olik321, veritaserum, Karma88, Patrycja20, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość