X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Bajeczko- dziewczyny już tyle mądrych słow napisały że nie mam co dodawać... myślę że jestes niesamowitą Mamą,a Frez przepięknie napisała to co powinno być napisane <3

a mój mąż w dalszym ciągu mnie dziś rozpieszcza..sprawdziłam- jest trzeźwy i nic nie przeskrobał :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57ae9de82008.jpg

dzisiaj zjadlam pol paczki mientowek :D nie moglam sie oprzec :P

Achia lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, przepraszam za bezpośrednosc, ale na bym teściową otruła.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie transfer odroczony, w czwartek znowu podgląd estradiolu czy rośnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia Twój mąż wie co dobre! Uwielbiam te czekoladki! <3
    Przepraszam, będę szczera, uwielbiam słodycze... Jam czekoladożerca.. przyznaję się... ale to silniejsze ode mnie! jak już otworzę jakieś mniami mniami, np. czekoladę to nie potrafię się opanować,żeby jej nie oszamać :(

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    U mnie transfer odroczony, w czwartek znowu podgląd estradiolu czy rośnie :(

a masz na cyklu sztucznym miec transfer? bo chyba nie bada sie poziomu estadiolu?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja organizer kupiłam, bo łóżeczko jest u nas w sypialni, a sypialnia niezbyt duża.
    Trzymam w nim pieluszki jednorazowe, podkład do przewijania, waciki, kremiki i inne szpargałki, ktore stalyby gdzies na wierzchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 21:40

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez polubiłam nie za problemy, które Cię spotkały (a z którymi się dość mocno utożsamiam...), a za puentę <3
    Echh, może też znajdę dla siebie jakąś grupę na fb bo widzę że jak na początku byłam bardzo cierpliwa i wyrozumiała tak ostatnie dni po prostu załamuje ręce i włącza mi się momentami obojętność taka...
    Luna ja mam te pojemniczki zaczepione tak że są w środku łóżeczka, póki dzieciątko takie małe i nie mobilne to jest dobra opcja ;) kosz gdzie indziej oczywiście.
    Flower straszne! Mnie wkurza tylko sąsiadka, jak mężowi nadaje. Ja jestem np. złą matką bo nie wychodzę na spacery w wózku z dzieckiem. A nie wychodzę bo się drze tak strasznie, że nie daje rady, to oczywiście sąsiadka uważa że przecież niech się drze i że dobrze jej zrobi a kiedyś przestanie. Ta...
    A co do smoczka - nigdy nie chciałam, a teraz mi się czasem marzy żeby mała zassała bo mam wrażenie ze może by wtedy była opcja na uspokojenie w aucie czy właśnie w wózki... ale dziecko mądrzejsze widocznie i nie ma szans ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, pisz zawsze śmiało, jak Cię takie natchnienie najdzie, bo mądrze prawisz.

A wiecie że palenie fajek to taki trochę substytut piersi/smoka? Gdzieś nam zostaje w głowach to skojarzenie między stymulacją warg a tym co najfajniejsze - pełnym brzusiem. To uspokajający dotyk po ustach uzależnia bardziej niż nikotyna :) I to dlatego sięgamy po fajki w stresie - żeby się poczuć bezpiecznie jsk karmione dziecko, a nie bo nam zapotrzebowanie na nikotynę skacze.
    Taką znam teorię z psychologii. Nie wiem, czy w nią wierzę, ale jest ciekawa!

Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez - pięknie to wszystko napisałaś <3

Mi też się czasami nie chce skakać koło Alutki. Zmiana pampersa to wyczyn przy jej fikołkach. Karmienie - niby chce jeść, ale trzeba jej przy tym śpiewać albo recytować wiersze. Usypianie tylko przy cycu.
    Ale jak w ciągu dnia przyjdzie i się przytuli to nachodzi mnie taka myśl, że kocham to małe stworzenie bardziej niż mogę ogarnąć swym rozumem i cóż.. dalej śpiewam, recytuję i robię z siebie małpę przez większość dnia, bo wiem, że ona na mnie liczy.

StaraczkaNika, summer86, pilik, veritaserum, emi2016, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Frez - pięknie to wszystko napisałaś <3

Mi też się czasami nie chce skakać koło Alutki. Zmiana pampersa to wyczyn przy jej fikołkach. Karmienie - niby chce jeść, ale trzeba jej przy tym śpiewać albo recytować wiersze. Usypianie tylko przy cycu.
    Ale jak w ciągu dnia przyjdzie i się przytuli to nachodzi mnie taka myśl, że kocham to małe stworzenie bardziej niż mogę ogarnąć swym rozumem i cóż.. dalej śpiewam, recytuję i robię z siebie małpę przez większość dnia, bo wiem, że ona na mnie liczy.

Pięknie to ujęłaś

Kaczorka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochane o tych mówicie?
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig-kosze-zawieszane-4-sz-bialy-30199283/

Cholercia fajne, ale z boku łóżeczka rama nie jest prosta więc mogłabym je przymocować tylko z przodu. Nie są zbyt duże/ wystające ?

eMek przykręcił mi kosz z boku łóżeczka a pojemniki mam na przewijaku. I wtedy pod ręką waciki/pampersy i rzeczy pielęgnacyjne. Uważam to za dobrze wydane 20zł.

Luna1993, veritaserum lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos nie moge zasnac, chyba lekki stresik sie pojawil. Zostaly 3h snu, nie wiem czy sie oplaca isc spac w ogole.

❤️❤️❤️
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór Mamusie :)

Bajeczko, zdjęcie z sesji jest cudowne i wspaniale oddaje ogrom Twojej miłości do Zosi. Masz prawo miewać gorsze dni, tym bardziej, po doświadczeniach, które Cię spotkały. Dziewczyny pięknie Ci poradziły i wyczerpały temat ;) Szczególnie zapadł mi w pamięci post Frez - zamawiam takiego motywatora, gdy ja będę w dołku! ;) Bajko, dla mnie zawsze byłaś, jesteś i będziesz najlepszą mamą dla Zosi. Nie daj sobie wmówić, że jest insczej. I pisz, jak tylko będziesz czuła taką potrzebę.

Phnappy, Yos, Amal, gratuluję udanych, wczorajszych wizyt!

Yos, Lunaris, spokojnej podróży i udanego wypoczynku :)

Rucolko, super, że dzisiaj śpicie już w domu. Życzę Ci, byś w końcu się wyspała! ;)

KateKum, no cześć :D Bardzo miło Cię tutaj widzieć <3

Z prywaty: ledwo się ogarnęłam po niedzielnej akcji na IP, a już dzisiaj dostałam obuchem w łep. Zadzwoniła moja „prywatna” położna, że nie da rady być przy porodzie. Mamy 35 tc. Nie chcę już do tego wracać, bo ledwo się uspokoiłam... Proszę tylko o kciuki, bym jakoś rozwiązała tę sytuację.

Miłej nocy piękne Panie <3

Bajkaaa, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka no jakaś niepoważna ta położna... Ech, jak tu liczyć na kogoś? Trzymam kciuki byś coś wymyśliła!

Lamka powiem tak - Gemini wygrało tylko dlatego, że ma wszystko co chcę :D Manada wyszła taniej o 6 zł z tych produktów, które były tam dostępne, a przesyłka nie była darmowa! Więc faktyczne korzystnie. Ale z wygody zamówię już wszystko hurtem z Gemini, jeden kurier mniej czekania, mniej narzekania :D

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Flo, przepraszam za bezpośrednosc, ale na bym teściową otruła.....
    Czasem mam ochotę kupić arszenik ;)

Aksamitna każdy dzień o tak zbliża do uprawnionego dnia !

Nika moja teściowa twierdzi że jak niedaje smoczka na który ma synek odruch wymiitny to odbieram mu dzieciństwo !!
    A nawiasem to usprawiedliwiasz mój były nałóg :D

Emilka może ta położna poleci kogoś innego ? Koleżankę po fachu !?

misiak17, Emiilka, emi2016 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, odpisałam Ci.

summer86 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co się dzieje na forum bo wpadam z doskoku zwykle jak młody mnie zmusza do kp.
    W głowie brzmią tylko pojedyncze tematy.

Bajka- od porodu wyszłam sama z wózkiem na spacer 3x :( panicznie boję się tego krzyku. Z dziećmi którymi się opiekowałam mogłam wyjść na 6h i nic mi nie przeszkadzało. To M ogarnia spacery. Nawet karmi i przewija na nich.
    Od kilku dni wieczory to jedno wielkie darcie się. Zrobiliśmy test z testDNA na gluten i laktozę małemu. A ja mam jakiś silny atak nietolerancji i byle co zjem ze śladową ilością laktozy= swędzenie x 1 000 000 i biegunki. A młody nie wiadomo czemu zwykle od 18 zaczyna operę od kilku dni. Może to moje mleko...

Mam 10x Clexane do sprzedania i coś zostało jeszcze mi z Dupka i Luteiny dopochwowej. Nie potrzebuje nikt?

Pojechaliśmy dzisiaj do Nysy na przymierzanie sukien ślubnych i garniturów. Młody przespał wszystko. Ktoś go podmienił bo jego fotelik i jazda autem parzy. Taki egzemplarz nam się trafił co nie toleruje auta... a dzisiaj 5h i spokój! Za to wieczory są tragiczne. Zostaję sama na 2 noce teraz i już panikuję...

Ale, kupiłam sukienkę w 30min. Musiałam wybrać coś na sklepie ale będzie szyta góra bo gotowiec był za ciasny w cyckach. Miałam inne typy no ale czas jest sporym ograniczeniem i została taka.
    M też kupił garnitur.
    A w czwartek jedziemy odebrać nowiuśkie auto z salonu i się jaram jak Reksio na szynkę.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a963bdcab496.jpg

Psychika dalej boli.
    Dziękuję za uwagę.

Sukienka środkowa- fota z fb odkopana bo był zakaz robienia zdjęć...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80f8e303051b.png

Bajkaaa, Nadzieja22, Lunaris, Karma88, pilik, lamka, Patrycja20, Jeżowa, Emiilka, Morusek, Madzik34, emi2016, KateHawke lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka cudnie wyglądacie :)

Yoselyn, Lunaris spokojnej podróży i udanego wypoczynku :)

Bajkaaa, Lunaris, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam nadzieję że dojdziecie do tego czemu Mały tak krzyczy..
    Ale samochód super a sukienka jest prze, przepiękna! Delikatna, ale ma w sobie to coś! Sama bym taką wybrała gdyby była w moim salonie jak kupowałam :p
    Będziesz wyglądać zjawiskowo na pewno!

Mnie dopadla bezsenność
    Czuję że chce mi się spać ale cholera nie mogę zasnac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 01:06

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna, wiem że już bardzo chcesz mieć swojego okruszka pod sercem, ale to dobrze że lekarze chcą wybrać dla niego optymalny moment i warunki. Trzymam kciuki aby transfer był możliwy jak najszybciej!

Flowwer, ogranicz teściowej dostęp do informacji o Szymku, tylko musiałabyś o tym z M pogadać. Przecież to, że ona o czymś wie w niczym nie pomaga a jeszcze dodatkowo Cię stresuje.
    Moja też pierwsze tygodnie co chwile pytała kiedy smoczka damy, jakby to był lek na wszelkie problemy. Nie słucham jej, bo nie jest dla mnie autorytetem jeśli chodzi o wychowanie dzieci, prędzej radzę się mojej mamy.

Nasza też pluje teraz smoczkiem i butelką, zauważyłam że zaczęło sie to odkąd odstawiłyśmy nakładko.. chyba jej się już silikon nie kojarzy z mleczkiem i dlatego ciężko oszukać.

Aniu i samochód i sukienka są piękne :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ