X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, cudowne wieści <3 bardzo się cieszę!

Sarna84 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sarna :) maluch ma.jeszcze trochę czasu, jak się teraz rozkręci to wcale nie będzie taki mały jak się urodzi ;) 2100 to już coś :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, wspaniale <3

Co do poduszek to ja mam z SuperMami w kształcie I.
    https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-dzianina-bawelniana-typu-i-z-wypustka-174.html
    Bałam się że nie będę w stanie trzymać głowy na C (śpię na bardzo płaskiej poduszce) - i słusznie! A tą zsuwam niżej, tak że sięga mi do brody :)
    A w nocy jak zmieniam bok to się turlikam z nią przez plecy, już nawet M nie budzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 10:51

pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się właśnie nad U albo nad J. W końcu zdecydowałam się na klasyczną C. Chyba mogłam wziąć jednak J. Bo U byłaby za wielka. I strasznie droga była ;) ale może jeszcze dojdę do wprawy z tym obracaniem.

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna super ze wszystko dobrze ,wcale nie taki drobny ten dzidziuś dzieci rosną najszybciej pod koniec ty masz jeszcze 6 tyg on może jeszcze kg do półtora przybrać plus to co może USG zaniżać to daje całkiem standardowego malucha

cf409fc7e7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję, że wszystko ok. Później więcej napiszę.

Chyba malka masz rację, że spanikowałam
    Za to ten lekarz ma o wiele lepszy sprzęt od mojego.. Popatrzyłam sobie na malucha w 3D.
    Podobno na 100% dziewczynka :)

malka, Jadranka, JuicyB, Flowwer, Bajkaaa, pilik, Maja84, Sarna84, Barbarka1984, pawojoszka, Izolda90, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ekstra! To teraz możesz czekać spokojnie do następnej wizyty ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzięłam się za wybór fotelika do samochodu - doradźcie proszę :) Wiem że Ania coś kiedyś pisała, chyba o BeSafe? ale który model? Wtedy jeszcze nie byłam w temacie.
    Czy BeSafe iZi Go Modular i-Size jest dobrym wyborem? Chodzi mi tylko o bezpieczeństwo, nie potrzebuję wpinania do wózka.
    Nie mamy w samochodzie systemu Iso-fix.
    Brała też pod uwagę Stokke iZi Go Modular - ale to jest chyba to samo tylko można montować na stelażu od gondolki?

Jak wybrałyście inny, powiedzcie proszę dlaczego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 12:56

Ania1003 lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna pieknie dzidziolek rośnie :-) oby tak dalej :-)

Ja póki co zrezygnowałam z poduszki i podwijam kołdrę, właśnie nie wyobrażam sobie jak się z nią obracać hihi a że u mnie każdy obrót co pół godziny średnio, to tego nie widzę :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Kochane dziękuję za kciuki, u nas wszystko dobrze, Maluch nieco pogonił, brzuszek podrosł, mamy niecałe 2100, rośnie, przepływy super, łożysko wydolne, z dużym prawdopodobieństwem mozna mowic, ze po prostu jestem zaprogramowana na rodzenie niedużych dzieci. Jest drobny, ale zdrowy!!!!
    Kamień z serca!!!!
    Dziękuję :*
    Sarna obie bedziemy miec okruszki! <3

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Dziewczyny, wzięłam się za wybór fotelika do samochodu - doradźcie proszę :) Wiem że Ania coś kiedyś pisała, chyba o BeSafe? ale który model? Wtedy jeszcze nie byłam w temacie.
    Czy BeSafe iZi Go Modular i-Size jest dobrym wyborem? Chodzi mi tylko o bezpieczeństwo, nie potrzebuję wpinania do wózka.
    Brała też pod uwagę Stokke iZi Go Modular - ale to jest chyba to samo tylko można montować na stelażu od gondolki?

Nie znam żadnego z nich, ale ja to w ogóle nie ogarniam tych firm. Są jakieś testy fotelików oficjalne,a wyniki dostępne online. Dostają od 1 do 5 gwiazdek. My mamy http://cybex-online.com/pl/carseats/atonm.html, ale to wszystko było pod zestaw wózkowy + właśnie z bazą. Podobno super bezpieczny i można go wpiąć także pasami.

Jadranka lubi tę wiadomość

age.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochane ja wlasnie wyszlam z kliniki,ale gin mial mine,bo chcial stymulacje rozpisywac;)
    Dziewczyny mamy juz 5mm i mamy serduszko!!!!!
    Bije jak szalone,lekasz wlączyl na glos,ale ryczałam:-)))))

Flowwer, Bajkaaa, aiwlys, Siwulec, pilik, Ruth, JuicyB, malka, Jadranka, MaryAnn, Sarna84, moniśka..., mi88, Barbarka1984, Izolda90, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, melduję, że wszystko ok. Później więcej napiszę.

Chyba malka masz rację, że spanikowałam
    Za to ten lekarz ma o wiele lepszy sprzęt od mojego.. Popatrzyłam sobie na malucha w 3D.
    Podobno na 100% dziewczynka :)

Sarna to już duży i nie masz się co już zamartwiać moja siostra miała CC w 34+1 dzieci 1650g ;) lekarze zdecydowali że na świecie im będzie lepiej niż w brzuchu. A teraz w wieku 4lat jest największym dziekiem w swoim wieku ;) W środę tańczyła i mówiła wierszyki na Jasełkach.

Amy333, JuicyB, Jadranka, Sarna84, olik321 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Nie znam żadnego z nich, ale ja to w ogóle nie ogarniam tych firm. Są jakieś testy fotelików oficjalne,a wyniki dostępne online. Dostają od 1 do 5 gwiazdek. My mamy http://cybex-online.com/pl/carseats/atonm.html, ale to wszystko było pod zestaw wózkowy + właśnie z bazą. Podobno super bezpieczny i można go wpiąć także pasami.

Ja szukam takiego który można rozłożyć na płasko.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tak na chwilkę bo jak dzisiaj weszłam na forum to nie mogłam opanować radości!
    Flower, Agniecha, Summer tak się cieszę,że widzę Was w tym wątku! Moje gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:38

Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim, chciałam sie przywitać na ex-testerkach :)
    starania od kwietnia 2017 a tak na serio od września 2017 :)
    10.01 - 13dpo beta 91
    12.01 - 15dpo beta 299

w poniedziałek idę na pierwszą wizytę, powoli zaczyna łapać stres, tym bardziej że dzisiaj poszłam na badania jakie zalecił lekarz przed wizytą no i czekam zniecierpliwiona ;)

Bajkaaa, Ruth, pilik, JuicyB, malka, staraczka1111, Jadranka, Sarna84, Barbarka1984, aiwlys, Izolda90, Amy333, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:

No ja postawiłam na BeSafe Izi Go Modular- ze względu na różnicę w wadze do Cybexa. Najlepiej iść do sklepu i sobie 'ponosić'. Cybex z dzieckiem to przy mojej skoliozie byłoby za dużo.

Modular- to system że na jednej bazie izofix wpinasz 2 foteliki: 0-13kg i potem ten dla starszaka. Czyli 1 baza może być wykorzystywana długo. My mamy izofix w aucie więc ja nie zastanawiam się nad zapinaniem pasami. Wiem że nie będę w stanie naciągać odpowiednio pasów i dla mnie baza będzie wygodniejsza. Tym bardziej że będą raczej krótkie trasy to męczenie się z pasami co 5min odpada.

A BeSafe ma 2 rodzaje nosideł.
    Jak nie ma na nich napisu STOKKE to jest to fotelik BeSafe. I tutaj potrzeba adapterów do wózka Stokke.
    Jeśli masz na foteliku napis Stokke- czyli jest dedykowana wersja dla Stokke i wtedy adapterów nie potrzeba. Tapicerki są w kolorach Stokke.
    Jeden haczyk: dedykowane foteliki dla Stokke kosztują 1400zł + 1400zł baza. Te 'zwykłe' BeSafe to wydatek 600-800zł za fotelik i 1000zł za bazę.
    A jest to dokładnie to samo...
    Ja chyba kupię zwykły fotelik i kupię adaptery do Trailza za 170zł.

Niektórzy mówią że im wyżej ten fotelik jest na wózku tym gorzej bo nosidło traci stabilność- dlatego najlepiej jak nie ma potrzeby używania adapterów. No ale co kto woli.

U nas nosidełko głównie do auta będzie i na wózek chyba tylko okazjonalnie wkładane.

Tyle wiem i jestem świadoma co do wyboru ;)

JuicyB, Jadranka lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Kochane dziękuję za kciuki, u nas wszystko dobrze, Maluch nieco pogonił, brzuszek podrosł, mamy niecałe 2100, rośnie, przepływy super, łożysko wydolne, z dużym prawdopodobieństwem mozna mowic, ze po prostu jestem zaprogramowana na rodzenie niedużych dzieci. Jest drobny, ale zdrowy!!!!
    Kamień z serca!!!!
    Dziękuję :*
    Ciesz się Kochana, takie maluchy lepiej się rodzi :) u mnie 2100 było 4 stycznia :D teraz aż się boję co nam wyjdzie na początku lutego. :D Ważne, że junior zdrowy jak rydz!!

Sarna84, aiwlys lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja szukam takiego który można rozłożyć na płasko.

Jak byłam w sklepie który zajmuje się dobieraniem fotelików to szłam właśnie z takim nastawieniem 'rozkładanie na płasko'.

Pan odradził.
    Cyt. 'Jak coś jest do wszystkiego to jest do d...'
    Wytłumaczył to tak, że fotelik dobiera się do kąta tylnej kanapy i modelu auta. I przedewszystkim do dziecka. Czyli powinniśmy kupować nosidło jak maluch jest już na świecie- co jest irracjonalne bo nie wypuszczą ze szpitala jak się nie ma nosidła...

Poza tym to chodzi głównie o kąt siedzenia malucha. Główka nie może opadać- i tutaj broń boże żadne 'opaski' do podtrzymywania. Jak opada to znaczy że fotelik nie jest odpowiednio dobrany.
    Są też aplikacje do mierzenia czy dziecko prawidłowo siedzi.
    A najlepiej wyjdzie wizyta w sklepie który się zajmuje tym fachowo.

Polecam na fb grupę osiemgwiazdek i Foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy RWF pitania i odpowiedzi.

Byłam zielona co do fotelików.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 15:00

Jadranka lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Jak byłam w sklepie który zajmuje się dobieraniem fotelików to szłam właśnie z takim nastawieniem 'rozkładanie na płasko'.

Pan odradził.
    Cyt. 'Jak coś jest do wszystkiego to jest do d...'
    Wytłumaczył to tak, że fotelik dobiera się do kąta tylnej kanapy i modelu auta. I przedewszystkim do dziecka. Czyli powinniśmy kupować nosidło jak maluch jest już na świecie- co jest irracjonalne bo nie wypuszczą ze szpitala jak się nie ma nosidła...

Poza tym to chodzi głównie o kąt siedzenia malucha. Główka nie może opadać- i tutaj broń boże żadne 'opaski' do podtrzymywania. Jak opada to znaczy że fotelik nie jest odpowiednio dobrany.
    Są też aplikacje do mierzenia czy dziecko prawidłowo siedzi.
    A najlepiej wyjdzie wizyta w sklepie który się zajmuje tym fachowo.

Polecam na fb grupę osiemgwiazdek.

Byłam zielona co do fotelików.
    Kochana chodzi o rozkładanie fotelików na płasko, ale poza samochodem. :)
    My mamy kiddy evoluna 1 :) z taką opcją + isofix. Jako jedyny ma 5 gwiazdek w testach ADAC

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ