X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, cudowne wieści <3 bardzo się cieszę!

Sarna84 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sarna :) maluch ma.jeszcze trochę czasu, jak się teraz rozkręci to wcale nie będzie taki mały jak się urodzi ;) 2100 to już coś :)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, wspaniale <3

Co do poduszek to ja mam z SuperMami w kształcie I.
    https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-dzianina-bawelniana-typu-i-z-wypustka-174.html
    Bałam się że nie będę w stanie trzymać głowy na C (śpię na bardzo płaskiej poduszce) - i słusznie! A tą zsuwam niżej, tak że sięga mi do brody :)
    A w nocy jak zmieniam bok to się turlikam z nią przez plecy, już nawet M nie budzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 10:51

pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się właśnie nad U albo nad J. W końcu zdecydowałam się na klasyczną C. Chyba mogłam wziąć jednak J. Bo U byłaby za wielka. I strasznie droga była ;) ale może jeszcze dojdę do wprawy z tym obracaniem.

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna super ze wszystko dobrze ,wcale nie taki drobny ten dzidziuś dzieci rosną najszybciej pod koniec ty masz jeszcze 6 tyg on może jeszcze kg do półtora przybrać plus to co może USG zaniżać to daje całkiem standardowego malucha

cf409fc7e7.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję, że wszystko ok. Później więcej napiszę.

Chyba malka masz rację, że spanikowałam
    Za to ten lekarz ma o wiele lepszy sprzęt od mojego.. Popatrzyłam sobie na malucha w 3D.
    Podobno na 100% dziewczynka :)

malka, Jadranka, JuicyB, Flowwer, Bajkaaa, pilik, Maja84, Sarna84, Barbarka1984, pawojoszka, Izolda90, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ekstra! To teraz możesz czekać spokojnie do następnej wizyty ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzięłam się za wybór fotelika do samochodu - doradźcie proszę :) Wiem że Ania coś kiedyś pisała, chyba o BeSafe? ale który model? Wtedy jeszcze nie byłam w temacie.
    Czy BeSafe iZi Go Modular i-Size jest dobrym wyborem? Chodzi mi tylko o bezpieczeństwo, nie potrzebuję wpinania do wózka.
    Nie mamy w samochodzie systemu Iso-fix.
    Brała też pod uwagę Stokke iZi Go Modular - ale to jest chyba to samo tylko można montować na stelażu od gondolki?

Jak wybrałyście inny, powiedzcie proszę dlaczego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 12:56

Ania1003 lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna pieknie dzidziolek rośnie :-) oby tak dalej :-)

Ja póki co zrezygnowałam z poduszki i podwijam kołdrę, właśnie nie wyobrażam sobie jak się z nią obracać hihi a że u mnie każdy obrót co pół godziny średnio, to tego nie widzę :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Kochane dziękuję za kciuki, u nas wszystko dobrze, Maluch nieco pogonił, brzuszek podrosł, mamy niecałe 2100, rośnie, przepływy super, łożysko wydolne, z dużym prawdopodobieństwem mozna mowic, ze po prostu jestem zaprogramowana na rodzenie niedużych dzieci. Jest drobny, ale zdrowy!!!!
    Kamień z serca!!!!
    Dziękuję :*
    Sarna obie bedziemy miec okruszki! <3

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Dziewczyny, wzięłam się za wybór fotelika do samochodu - doradźcie proszę :) Wiem że Ania coś kiedyś pisała, chyba o BeSafe? ale który model? Wtedy jeszcze nie byłam w temacie.
    Czy BeSafe iZi Go Modular i-Size jest dobrym wyborem? Chodzi mi tylko o bezpieczeństwo, nie potrzebuję wpinania do wózka.
    Brała też pod uwagę Stokke iZi Go Modular - ale to jest chyba to samo tylko można montować na stelażu od gondolki?

Nie znam żadnego z nich, ale ja to w ogóle nie ogarniam tych firm. Są jakieś testy fotelików oficjalne,a wyniki dostępne online. Dostają od 1 do 5 gwiazdek. My mamy http://cybex-online.com/pl/carseats/atonm.html, ale to wszystko było pod zestaw wózkowy + właśnie z bazą. Podobno super bezpieczny i można go wpiąć także pasami.

Jadranka lubi tę wiadomość

age.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochane ja wlasnie wyszlam z kliniki,ale gin mial mine,bo chcial stymulacje rozpisywac;)
    Dziewczyny mamy juz 5mm i mamy serduszko!!!!!
    Bije jak szalone,lekasz wlączyl na glos,ale ryczałam:-)))))

Flowwer, Bajkaaa, aiwlys, Siwulec, pilik, Ruth, JuicyB, malka, Jadranka, MaryAnn, Sarna84, moniśka..., mi88, Barbarka1984, Izolda90, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, melduję, że wszystko ok. Później więcej napiszę.

Chyba malka masz rację, że spanikowałam
    Za to ten lekarz ma o wiele lepszy sprzęt od mojego.. Popatrzyłam sobie na malucha w 3D.
    Podobno na 100% dziewczynka :)

Sarna to już duży i nie masz się co już zamartwiać moja siostra miała CC w 34+1 dzieci 1650g ;) lekarze zdecydowali że na świecie im będzie lepiej niż w brzuchu. A teraz w wieku 4lat jest największym dziekiem w swoim wieku ;) W środę tańczyła i mówiła wierszyki na Jasełkach.

Amy333, JuicyB, Jadranka, Sarna84, olik321 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Nie znam żadnego z nich, ale ja to w ogóle nie ogarniam tych firm. Są jakieś testy fotelików oficjalne,a wyniki dostępne online. Dostają od 1 do 5 gwiazdek. My mamy http://cybex-online.com/pl/carseats/atonm.html, ale to wszystko było pod zestaw wózkowy + właśnie z bazą. Podobno super bezpieczny i można go wpiąć także pasami.

Ja szukam takiego który można rozłożyć na płasko.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Słonecznik Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tak na chwilkę bo jak dzisiaj weszłam na forum to nie mogłam opanować radości!
    Flower, Agniecha, Summer tak się cieszę,że widzę Was w tym wątku! Moje gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:38

Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
    Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie

11 CS

LH/FSH w normie
    Prolaktyna 24.9
    Anemia :(
    Szelazo+KwasFoliowy
    1cs z Castagnusem
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim, chciałam sie przywitać na ex-testerkach :)
    starania od kwietnia 2017 a tak na serio od września 2017 :)
    10.01 - 13dpo beta 91
    12.01 - 15dpo beta 299

w poniedziałek idę na pierwszą wizytę, powoli zaczyna łapać stres, tym bardziej że dzisiaj poszłam na badania jakie zalecił lekarz przed wizytą no i czekam zniecierpliwiona ;)

Bajkaaa, Ruth, pilik, JuicyB, malka, staraczka1111, Jadranka, Sarna84, Barbarka1984, aiwlys, Izolda90, Amy333, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:

No ja postawiłam na BeSafe Izi Go Modular- ze względu na różnicę w wadze do Cybexa. Najlepiej iść do sklepu i sobie 'ponosić'. Cybex z dzieckiem to przy mojej skoliozie byłoby za dużo.

Modular- to system że na jednej bazie izofix wpinasz 2 foteliki: 0-13kg i potem ten dla starszaka. Czyli 1 baza może być wykorzystywana długo. My mamy izofix w aucie więc ja nie zastanawiam się nad zapinaniem pasami. Wiem że nie będę w stanie naciągać odpowiednio pasów i dla mnie baza będzie wygodniejsza. Tym bardziej że będą raczej krótkie trasy to męczenie się z pasami co 5min odpada.

A BeSafe ma 2 rodzaje nosideł.
    Jak nie ma na nich napisu STOKKE to jest to fotelik BeSafe. I tutaj potrzeba adapterów do wózka Stokke.
    Jeśli masz na foteliku napis Stokke- czyli jest dedykowana wersja dla Stokke i wtedy adapterów nie potrzeba. Tapicerki są w kolorach Stokke.
    Jeden haczyk: dedykowane foteliki dla Stokke kosztują 1400zł + 1400zł baza. Te 'zwykłe' BeSafe to wydatek 600-800zł za fotelik i 1000zł za bazę.
    A jest to dokładnie to samo...
    Ja chyba kupię zwykły fotelik i kupię adaptery do Trailza za 170zł.

Niektórzy mówią że im wyżej ten fotelik jest na wózku tym gorzej bo nosidło traci stabilność- dlatego najlepiej jak nie ma potrzeby używania adapterów. No ale co kto woli.

U nas nosidełko głównie do auta będzie i na wózek chyba tylko okazjonalnie wkładane.

Tyle wiem i jestem świadoma co do wyboru ;)

JuicyB, Jadranka lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Kochane dziękuję za kciuki, u nas wszystko dobrze, Maluch nieco pogonił, brzuszek podrosł, mamy niecałe 2100, rośnie, przepływy super, łożysko wydolne, z dużym prawdopodobieństwem mozna mowic, ze po prostu jestem zaprogramowana na rodzenie niedużych dzieci. Jest drobny, ale zdrowy!!!!
    Kamień z serca!!!!
    Dziękuję :*
    Ciesz się Kochana, takie maluchy lepiej się rodzi :) u mnie 2100 było 4 stycznia :D teraz aż się boję co nam wyjdzie na początku lutego. :D Ważne, że junior zdrowy jak rydz!!

Sarna84, aiwlys lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja szukam takiego który można rozłożyć na płasko.

Jak byłam w sklepie który zajmuje się dobieraniem fotelików to szłam właśnie z takim nastawieniem 'rozkładanie na płasko'.

Pan odradził.
    Cyt. 'Jak coś jest do wszystkiego to jest do d...'
    Wytłumaczył to tak, że fotelik dobiera się do kąta tylnej kanapy i modelu auta. I przedewszystkim do dziecka. Czyli powinniśmy kupować nosidło jak maluch jest już na świecie- co jest irracjonalne bo nie wypuszczą ze szpitala jak się nie ma nosidła...

Poza tym to chodzi głównie o kąt siedzenia malucha. Główka nie może opadać- i tutaj broń boże żadne 'opaski' do podtrzymywania. Jak opada to znaczy że fotelik nie jest odpowiednio dobrany.
    Są też aplikacje do mierzenia czy dziecko prawidłowo siedzi.
    A najlepiej wyjdzie wizyta w sklepie który się zajmuje tym fachowo.

Polecam na fb grupę osiemgwiazdek i Foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy RWF pitania i odpowiedzi.

Byłam zielona co do fotelików.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 15:00

Jadranka lubi tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Jak byłam w sklepie który zajmuje się dobieraniem fotelików to szłam właśnie z takim nastawieniem 'rozkładanie na płasko'.

Pan odradził.
    Cyt. 'Jak coś jest do wszystkiego to jest do d...'
    Wytłumaczył to tak, że fotelik dobiera się do kąta tylnej kanapy i modelu auta. I przedewszystkim do dziecka. Czyli powinniśmy kupować nosidło jak maluch jest już na świecie- co jest irracjonalne bo nie wypuszczą ze szpitala jak się nie ma nosidła...

Poza tym to chodzi głównie o kąt siedzenia malucha. Główka nie może opadać- i tutaj broń boże żadne 'opaski' do podtrzymywania. Jak opada to znaczy że fotelik nie jest odpowiednio dobrany.
    Są też aplikacje do mierzenia czy dziecko prawidłowo siedzi.
    A najlepiej wyjdzie wizyta w sklepie który się zajmuje tym fachowo.

Polecam na fb grupę osiemgwiazdek.

Byłam zielona co do fotelików.
    Kochana chodzi o rozkładanie fotelików na płasko, ale poza samochodem. :)
    My mamy kiddy evoluna 1 :) z taką opcją + isofix. Jako jedyny ma 5 gwiazdek w testach ADAC

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ