Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarna, wspaniale
Co do poduszek to ja mam z SuperMami w kształcie I.
https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-dzianina-bawelniana-typu-i-z-wypustka-174.html
Bałam się że nie będę w stanie trzymać głowy na C (śpię na bardzo płaskiej poduszce) - i słusznie! A tą zsuwam niżej, tak że sięga mi do brody
A w nocy jak zmieniam bok to się turlikam z nią przez plecy, już nawet M nie budzęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 10:51
pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Sarna super ze wszystko dobrze ,wcale nie taki drobny ten dzidziuś dzieci rosną najszybciej pod koniec ty masz jeszcze 6 tyg on może jeszcze kg do półtora przybrać plus to co może USG zaniżać to daje całkiem standardowego malucha
Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, melduję, że wszystko ok. Później więcej napiszę.
Chyba malka masz rację, że spanikowałam
Za to ten lekarz ma o wiele lepszy sprzęt od mojego.. Popatrzyłam sobie na malucha w 3D.
Podobno na 100% dziewczynkamalka, Jadranka, JuicyB, Flowwer, Bajkaaa, pilik, Maja84, Sarna84, Barbarka1984, pawojoszka, Izolda90, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wzięłam się za wybór fotelika do samochodu - doradźcie proszę Wiem że Ania coś kiedyś pisała, chyba o BeSafe? ale który model? Wtedy jeszcze nie byłam w temacie.
Czy BeSafe iZi Go Modular i-Size jest dobrym wyborem? Chodzi mi tylko o bezpieczeństwo, nie potrzebuję wpinania do wózka.
Nie mamy w samochodzie systemu Iso-fix.
Brała też pod uwagę Stokke iZi Go Modular - ale to jest chyba to samo tylko można montować na stelażu od gondolki?
Jak wybrałyście inny, powiedzcie proszę dlaczegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 12:56
Ania1003 lubi tę wiadomość
-
Sarna pieknie dzidziolek rośnie oby tak dalej
Ja póki co zrezygnowałam z poduszki i podwijam kołdrę, właśnie nie wyobrażam sobie jak się z nią obracać hihi a że u mnie każdy obrót co pół godziny średnio, to tego nie widzęSarna84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarna84 wrote:Kochane dziękuję za kciuki, u nas wszystko dobrze, Maluch nieco pogonił, brzuszek podrosł, mamy niecałe 2100, rośnie, przepływy super, łożysko wydolne, z dużym prawdopodobieństwem mozna mowic, ze po prostu jestem zaprogramowana na rodzenie niedużych dzieci. Jest drobny, ale zdrowy!!!!
Kamień z serca!!!!
Dziękuję :*Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Jadranka wrote:Dziewczyny, wzięłam się za wybór fotelika do samochodu - doradźcie proszę Wiem że Ania coś kiedyś pisała, chyba o BeSafe? ale który model? Wtedy jeszcze nie byłam w temacie.
Czy BeSafe iZi Go Modular i-Size jest dobrym wyborem? Chodzi mi tylko o bezpieczeństwo, nie potrzebuję wpinania do wózka.
Brała też pod uwagę Stokke iZi Go Modular - ale to jest chyba to samo tylko można montować na stelażu od gondolki?
Jak wybrałyście inny, powiedzcie proszę dlaczego
Nie znam żadnego z nich, ale ja to w ogóle nie ogarniam tych firm. Są jakieś testy fotelików oficjalne,a wyniki dostępne online. Dostają od 1 do 5 gwiazdek. My mamy http://cybex-online.com/pl/carseats/atonm.html, ale to wszystko było pod zestaw wózkowy + właśnie z bazą. Podobno super bezpieczny i można go wpiąć także pasami.Jadranka lubi tę wiadomość
-
Kochane ja wlasnie wyszlam z kliniki,ale gin mial mine,bo chcial stymulacje rozpisywac;)
Dziewczyny mamy juz 5mm i mamy serduszko!!!!!
Bije jak szalone,lekasz wlączyl na glos,ale ryczałam:-)))))Flowwer, Bajkaaa, aiwlys, Siwulec, pilik, Ruth, JuicyB, malka, Jadranka, MaryAnn, Sarna84, moniśka..., mi88, Barbarka1984, Izolda90, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, melduję, że wszystko ok. Później więcej napiszę.
Chyba malka masz rację, że spanikowałam
Za to ten lekarz ma o wiele lepszy sprzęt od mojego.. Popatrzyłam sobie na malucha w 3D.
Podobno na 100% dziewczynka
Sarna to już duży i nie masz się co już zamartwiać moja siostra miała CC w 34+1 dzieci 1650g lekarze zdecydowali że na świecie im będzie lepiej niż w brzuchu. A teraz w wieku 4lat jest największym dziekiem w swoim wieku W środę tańczyła i mówiła wierszyki na Jasełkach.Amy333, JuicyB, Jadranka, Sarna84, olik321 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
JuicyB wrote:Nie znam żadnego z nich, ale ja to w ogóle nie ogarniam tych firm. Są jakieś testy fotelików oficjalne,a wyniki dostępne online. Dostają od 1 do 5 gwiazdek. My mamy http://cybex-online.com/pl/carseats/atonm.html, ale to wszystko było pod zestaw wózkowy + właśnie z bazą. Podobno super bezpieczny i można go wpiąć także pasami.
Ja szukam takiego który można rozłożyć na płasko.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Hej, ja tak na chwilkę bo jak dzisiaj weszłam na forum to nie mogłam opanować radości!
Flower, Agniecha, Summer tak się cieszę,że widzę Was w tym wątku! Moje gratulacje!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:38
Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem -
cześć wszystkim, chciałam sie przywitać na ex-testerkach
starania od kwietnia 2017 a tak na serio od września 2017
10.01 - 13dpo beta 91
12.01 - 15dpo beta 299
w poniedziałek idę na pierwszą wizytę, powoli zaczyna łapać stres, tym bardziej że dzisiaj poszłam na badania jakie zalecił lekarz przed wizytą no i czekam zniecierpliwionaBajkaaa, Ruth, pilik, JuicyB, malka, staraczka1111, Jadranka, Sarna84, Barbarka1984, aiwlys, Izolda90, Amy333, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJadranka wrote:Dziewczyny, wzięłam się za wybór fotelika do samochodu - doradźcie proszę Wiem że Ania coś kiedyś pisała, chyba o BeSafe? ale który model? Wtedy jeszcze nie byłam w temacie.
Jak wybrałyście inny, powiedzcie proszę dlaczego
No ja postawiłam na BeSafe Izi Go Modular- ze względu na różnicę w wadze do Cybexa. Najlepiej iść do sklepu i sobie 'ponosić'. Cybex z dzieckiem to przy mojej skoliozie byłoby za dużo.
Modular- to system że na jednej bazie izofix wpinasz 2 foteliki: 0-13kg i potem ten dla starszaka. Czyli 1 baza może być wykorzystywana długo. My mamy izofix w aucie więc ja nie zastanawiam się nad zapinaniem pasami. Wiem że nie będę w stanie naciągać odpowiednio pasów i dla mnie baza będzie wygodniejsza. Tym bardziej że będą raczej krótkie trasy to męczenie się z pasami co 5min odpada.
A BeSafe ma 2 rodzaje nosideł.
Jak nie ma na nich napisu STOKKE to jest to fotelik BeSafe. I tutaj potrzeba adapterów do wózka Stokke.
Jeśli masz na foteliku napis Stokke- czyli jest dedykowana wersja dla Stokke i wtedy adapterów nie potrzeba. Tapicerki są w kolorach Stokke.
Jeden haczyk: dedykowane foteliki dla Stokke kosztują 1400zł + 1400zł baza. Te 'zwykłe' BeSafe to wydatek 600-800zł za fotelik i 1000zł za bazę.
A jest to dokładnie to samo...
Ja chyba kupię zwykły fotelik i kupię adaptery do Trailza za 170zł.
Niektórzy mówią że im wyżej ten fotelik jest na wózku tym gorzej bo nosidło traci stabilność- dlatego najlepiej jak nie ma potrzeby używania adapterów. No ale co kto woli.
U nas nosidełko głównie do auta będzie i na wózek chyba tylko okazjonalnie wkładane.
Tyle wiem i jestem świadoma co do wyboruJuicyB, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Sarna84 wrote:Kochane dziękuję za kciuki, u nas wszystko dobrze, Maluch nieco pogonił, brzuszek podrosł, mamy niecałe 2100, rośnie, przepływy super, łożysko wydolne, z dużym prawdopodobieństwem mozna mowic, ze po prostu jestem zaprogramowana na rodzenie niedużych dzieci. Jest drobny, ale zdrowy!!!!
Kamień z serca!!!!
Dziękuję :*Sarna84, aiwlys lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja szukam takiego który można rozłożyć na płasko.
Jak byłam w sklepie który zajmuje się dobieraniem fotelików to szłam właśnie z takim nastawieniem 'rozkładanie na płasko'.
Pan odradził.
Cyt. 'Jak coś jest do wszystkiego to jest do d...'
Wytłumaczył to tak, że fotelik dobiera się do kąta tylnej kanapy i modelu auta. I przedewszystkim do dziecka. Czyli powinniśmy kupować nosidło jak maluch jest już na świecie- co jest irracjonalne bo nie wypuszczą ze szpitala jak się nie ma nosidła...
Poza tym to chodzi głównie o kąt siedzenia malucha. Główka nie może opadać- i tutaj broń boże żadne 'opaski' do podtrzymywania. Jak opada to znaczy że fotelik nie jest odpowiednio dobrany.
Są też aplikacje do mierzenia czy dziecko prawidłowo siedzi.
A najlepiej wyjdzie wizyta w sklepie który się zajmuje tym fachowo.
Polecam na fb grupę osiemgwiazdek i Foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy RWF pitania i odpowiedzi.
Byłam zielona co do fotelików.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 15:00
Jadranka lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Jak byłam w sklepie który zajmuje się dobieraniem fotelików to szłam właśnie z takim nastawieniem 'rozkładanie na płasko'.
Pan odradził.
Cyt. 'Jak coś jest do wszystkiego to jest do d...'
Wytłumaczył to tak, że fotelik dobiera się do kąta tylnej kanapy i modelu auta. I przedewszystkim do dziecka. Czyli powinniśmy kupować nosidło jak maluch jest już na świecie- co jest irracjonalne bo nie wypuszczą ze szpitala jak się nie ma nosidła...
Poza tym to chodzi głównie o kąt siedzenia malucha. Główka nie może opadać- i tutaj broń boże żadne 'opaski' do podtrzymywania. Jak opada to znaczy że fotelik nie jest odpowiednio dobrany.
Są też aplikacje do mierzenia czy dziecko prawidłowo siedzi.
A najlepiej wyjdzie wizyta w sklepie który się zajmuje tym fachowo.
Polecam na fb grupę osiemgwiazdek.
Byłam zielona co do fotelików.
My mamy kiddy evoluna 1 z taką opcją + isofix. Jako jedyny ma 5 gwiazdek w testach ADACMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości