X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nadzieję że miała gorszy dzień,
    Ja mam w pakiecie ta babkę więc nie płacę no ale płaci pzu więc to nie NFZ,
    Jak mi nie zmierzy dziecka za te niecałe dwa tygodnie to wtedy powiem jej co myślę na ten temat a narazie uciekam spać, dziecko żyje i to się liczy :)
    A ona ta datę to liczyła na jakimś kółku, wystarczy że nastawia nie na 17.11 a MP na 12.11 i wyszło jej jak wyszło. No ale to ona jest ginekologiem, powiedziała że jest wszystko dobrze i tego się trzymam

Dobranoc :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak jesteś niespokojna to podejdz do innego gina. Jak w każdym zawodzie doktorzy też mają spiny między sobą....
    Ale jak serce biło to jest ok.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! :)

To miłe, że jeszcze o mnie pamiętacie <3
    U mnie i Malucha wszystko w porządku. Co prawda ostatnie tygodnie przechodzę dość ciężko, bo ciągłe wymioty męczą i przez to kiepskie samopoczucie, ale jak to ginka powiedziała: jak jest Ci niedobrze, to znaczy że jest dobrze :) i tego się trzymam ;)
    Ogólnie zaczynam czuć się szczęśliwa, bo już do mnie dociera, że rośnie we mnie życie, które ma już 5,5cm, pięknie mu bije serduszko i prawdopodobnie coś dynda między nóżkami :P
    Za tydzień w czwartek będę miała pełne usg więc będzie wiadomo czy na pewno jest z dzidzią wszystko ok.

Całuję Was wszystkie bardzo mocno Mamuśki <3

summer86, malka, Flowwer, JuicyB, Lusesita, Rucola, Jadranka, aiwlys, Sarna84, Izolda90, pawojoszka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja masz tutaj sprawozdania zdawać !!! w myśl naszej solidarności <3

Maja84, olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, popieram Flowwer <3

U nas wieje i zasnąć nie mogę.. no i stresuję się jutrzejszą wizytą.

Maja84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka, na jaką poduszkę się zdecydowałaś? :) Dobrze Ci się śpi na niej?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nenusia właśnie ponoć kołki są od nie do końca rozwiniętego układu trawiennego, ale właśnie jedno mówią ale kobieta która przeżyła swoje z dzieckiem ma swoje zdanie na ten temat :)
    No właśnie miałam na myśli.,ze dziecko ma nierozwiniety układ trawienny i matka karmiąca z samego początku powinna uważać co je bo wszystko przenika z mlekiem matki. Np. Jak wypije piwo to przecież karmić nie można dopiero po czasie tzn kilku godzinach. Dlatego trzeba powoli poszerzać dietę. I sprawdzać czy dziecku nie zaszkodziło. I uważać żeby dziecko nie pilo lapczywie
    Takie jest moje zdanie matki 3 dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 23:38

aiwlys lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer będzie dobrze !!

Sarna84 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, szczerze mówiąc to nie dziwie Ci się, że Cię wqrwila, bo nasz zaufany, ulubiony gin jest od tego, żeby spokojnie wysłuchać naszych paranoi, a potem skutecznie uspokoić jeśli  wynik badania daje do tego podstawy. Może faktycznie coś przeżywała tego dnia, miała problem, wstała lewa noga, może ten lekarz od prenatalnych ja wytrącił z rownowagi, nie powinna być jednak niemiła. Najważniejsze,  że dzidziuś rośnie,  a serduszko bije. A jeśli masz być niespokojna, wybierz się na szybkie usg do kogoś kto zrobi pomiar bez kręcenia nosem.

Olik, dobrze że już lepiej, pewnie wrócisz dziś do domku. To był wirus?

Summer trzymam kciuki, wszystko będzie jak należy.

Poproszę o kciuki o 10, strasznie się boje tej wizyty...

innamorata88 lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciku zaciśnięte Sarna !!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Sarna, Summer <3

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jeszcze, ę się zastanawiam czy nie iść gdzieś jeszcze ale czy to właśnie nie będzie karmienie paranoi mojej?
    Powiedziała mi że dziecko rośnie bije serduszko jest wszystko dobrze ze po co rozkładać wszystko na czynniki pierwsze... Ehh zastanowię się nad tym jeszcze

Sarna trzymam kciuki :)

Summer za ciebie też kciuki :) wiem że to stresujące więc nie pisze byście się nie stresowaly bo sama wczoraj byłam w stresie
    Tyle dobrze ze jutro zaczynam 9 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 07:18

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, Summer - trzymamy :)

summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko Ty będziesz już kończyć 9 tydzień ;)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. :)
    Wstałam tak zmeczona, że nie mam siły zaprowadzić młodego do przedszkola, a dziś dzień babci, więc babcie odbierają go po przedstawieniu z przedszkola.

Wczoraj zaszalałam i zamowilam szumisia.
    Ale właśnie nie tego ze strony szumisie.pl tylko tego:

http://allegro.pl/whisbear-szumiacy-mis-na-sen-i-kolki-uspokajajacy-i6760559950.html

Zobaczymy jak zda egzamin. :)

• malka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    malka, na jaką poduszkę się zdecydowałaś? :) Dobrze Ci się śpi na niej?

Jednak się zdecydowałam na poduchę supermami kształt C. Ogólnie jest bardzo wygodna. Tylko po jakiś 3 godzinach ją wywalam z łóżka bo ogranicza mi ruchy ;) macie jakiś sposób na obracanie się z taką poduchą? Nie jestem w stanie przespać całej nocy na jednym boku.

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasz wizyty. Summer u Ciebie na pewno jest wszytsko w porządku, to tylko lekka paranoja Ci się włączyła ;) przecież na poprzedniej wizycie była wszytko bardzo dobrze!
    Sarna, maluch na pewno rośnie! Dotrwacie spokojnie do końca ciąży i będzie idealnych rozmiarów :) trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 08:29

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, Sarna - powodzenia dziś :)

Bajka - zastanów się nad wizytą. Najważniejsze, że wszystko w porządku. Dodatkowa wizyta to potwierdzi + dowiesz się czy to 2, może 3 cm fasolka. Na cokolwiek się zdecydujesz, będzie dobrze.

Malka - ja się obracam kilka razy w nocy. Nadal o wiele lepiej śpi mi się na prawym boku, więc często się obracam przez sen. Teraz już nawet dość szybko, ale nadal wyplątanie się nogami, obrót i zaplątanie się z drugiej strony trwa długo i budzę wszystkich w okolicy stękaniem i sapaniem. U mnie jeszcze dochodzi ból uszu, bo poducha jest dość twarda.

aiwlys - mam bardzo podobnego szumisia :) W ogóle już mi zostało niewiele rzeczy do kupienia, teraz to tylko muszę poukładać, aby potem jeszcze z 20 razy pozmieniać i poprzekładać.

Sarna84, Bajkaaa, aiwlys lubią tę wiadomość

age.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna będzie idealnie jeszcze miesiąc niech synek wytrzyma u mamusi ;)

A tak nawiasem to lecą nam te suwaczki jak szalone .....

Jadranka, pilik, Sarna84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer i Sarna, kciuki zaciśnięte, powodzenia!
    Co do poduchy, ja mam C, śle jakbym kupowała jeszcze raz to bym wzięła chyba U. Ja śpię na lewym boku albo na plecach. Na poduszczeniem muszę mieć swiją poduchę, a jak mi za wysoko to tylko swoją a tamtą odgiąć jakoś bo nie jestem w stanie z głową na niej nawet drzemki uciąć :/. Zwykle z niej korzystam w dzień, w nocy ostatnio częściej wywalam.
    Teraz przy chorych zatokach daje radę bo mam głowę wyżej i nogi tez podniesione (a noga mnie boli bardzo prawa już bez przerwy) no i łatwiej zasnąć jednak...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za kciuki, u nas wszystko dobrze, Maluch nieco pogonił, brzuszek podrosł, mamy niecałe 2100, rośnie, przepływy super, łożysko wydolne, z dużym prawdopodobieństwem mozna mowic, ze po prostu jestem zaprogramowana na rodzenie niedużych dzieci. Jest drobny, ale zdrowy!!!!
    Kamień z serca!!!!
    Dziękuję :*

summer86, malka, Jadranka, Bajkaaa, pilik, mi88, JuicyB, aiwlys, Flowwer, Amy333, Maja84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ