Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciążowa 100dniówka jest super! Człowiek sobie uświadamia, że ani sie obejrzy a będzie już tulić małego człowieczka
Achia, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka many podobne marzenia
Rozszerzanie diety to póki co dla mnie abstrakcjamuszę się doedukowac
A jeszcze pytanie z cyklu schizujące matki: w ciągu ostatniego tygodnia moje dziecko zrobiło kupę tylko raz w sobotę, za to niestety z tej małej różowej pupci wydobywają się trujące gazy, czy powinnam się martwić ? To wina żelaza ? Wcześniej kupa była raczej na porządku dziennym. Dodatkowo od tego tygodnia nie przybrał na wadze nic (wprawdzie wazę go tylko u siebie na rękach na zwykłej wadze domowej) ale wcześniej przybierał po 300g tygodniowo - wiem że teraz powinien zwolnić, ale aż tak że całkiem stanąć ?
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoiczki są spoko, najlepsze jest to, że są bezpieczniejsze dla dzieci, bo muszą być z kontrolowanych upraw i są bardzo skrupulatnie badane. Trzeba tylko zwrócić uwagę na skład, żeby były tam tylko potrzebne składniki bez soli, cukru itp. My mamy zamiar wdrożyć blw, ale też życie pokaże.
Luna mam nadzieję, że Zuzia jeszcze zostanie w brzuszku ile będziesz chciała.summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Kaczorka a takie pytanie techniczne - próbowałyście wspólnej kąpieli z Alusią? Bo ja się tak zastanawiam, czy to się faktycznie da zrobić
(jestem maniaczką wanny)
Myślę, że bardziej bym się umęczyła niż zaznała relaksu przy takiej kąpieliodkąd zaczęła stawać na nogi, to trzeba ją trzymać, żeby nie rąbnęła głową w wannę, albo się wody z pianą nie opiła.
Takie wspólne kąpiele to chyba trochę później
Achia - gotujący mąż to skarb. Przydałby mi się taki
Gratuluję studniówki! -
Jako teoretyk w karmieniu dzieci się wypowiem
A tak na serio wypowiem się dlatego, że w czasach restauracji miałam przez rok umowę z firmą dietetyczną, która robiła cateringi pudełkowe i prowadzona była przez kobietę z doktoratem z zakresu żywienia. Zdarzało nam się gadać na różne tematy i jej zdaniem często posiłki przygotowane w domu, ale w sposób nieprawidłowy (zbyt długi czas gotowania itp.) są mniej wartościowe niż dobry słoiczek. Poza tym twierdziła, że jednak zwykły konsument ma często problem z dostaniem warzyw czy mięsa faktycznie najwyższej jakości. Ona, mając dwójkę małych dzieci, twierdziła, że na szybko daje słoiczki, a to co sama gotuje to robi po to, by dziecko uczyło się nowych smaków i nowych faktur (typu: daję brokuła do polizania, a nie tylko zblenderowanego, dziecko ma się uczyć, że jedzenie ma różną konsystencję, wygląd itp., a nie tylko papki).*
A, i polecała siateczki do gryzienia/ karmienia i podawania owoców/ warzyw itp.
* z zastrzeżeniem, że dziecko nie ma jakichś zaburzeń IS.summer86 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyKaczorka- własnie zrobił sok z wyciskarki- jabłko, marchew i troszke aronii
nie no,złego słowa nie mogę o nim powiedzieć- podczas ciąży staje na wysokości zadania, naprawdę czuje sie czasami jak księzniczka ;P czasem mamy starcia,ale rzadko i to głównie przez moje hormony bo wymyślamKaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Luna, dzięki, że pytasz! Czujemy się już nieźle tylko zatoki mi doskwieraja.
Mam nadzieję, że Zuzia Cię jednak tylko straszy bo chce wywołać u Ciebie efekt siwizny jak u mnie!
... A tak serio to polecam szampony na sucho
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/315e13.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:05
Lusesita, Achia, Lena21, Kaczorka, KateHawke, Patrycja20, Jeżowa, summer86, Karma88, Luna1993, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Starszej podawałam słoiczki i gotowałam też sama.
Później już tylko gotowałam.
Teraz nie boje się rozszerzania diety itd. Sen z powiek spędza mi myśli powrocie do pracy
Nie to że nie chce, tylko dalej nie mam dograne co z Domi. Najchetniej na jakus czas wtocilabym na niepelny etat, ale znając życie w pracy zrobią problem.
Edit. Fozzie wyglądasz ślicznie
Wpadam przy Was w kompleksy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:30
Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie- no trochę Cię przypruszyło siwizną :p
Super wyglądasz!!
Do mnie przyszła chusta kółkowanie dość że zapakowana w torbę jak na prezent, to wraz z firmową torbą luna dream i dziewczyna dorzuciła mi krówki!!!
jak podejmę próbę motania-jeszcze nie wiem czego- to wrzucę foto
na razie siedzę jeszcze w piżamie :p
lamka, KateHawke, Lusesita, Luna1993, Rucola, Nadzieja22, Fozzie Bear, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Lusesita, ja przez ok. 3 miesiace będe miała niepelny etat, bo w ten sposób planuję wykorzystać zalegly urlop.. ale myśl o żłobku/opiekunce 5 dni w tygodniu mnie przeraża.
Liczyłam na rodziców, mama nie pracuje, tato emeryt, ale nie wyrażają chęci nawet za kasę. No ale co się dziwic jak do tej pory nawet na chwile z mała nie zostali czy nie zabrali jej na spacer. -
Fozzie
nawet z "siwymi" włosami wyglądasz jak milion złotych
ja niestety suchych szamponów używać nie mogę, bo dostaję straszny łupież... Zresztą jak po wszystkim praktycznie
Achia gratuluję studniówki! Teraz poleci w mgnieniu oka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:42
-
Luna ja tez dziękuje, ze pytasz ... słabo .. do 4 wymiotowałam myślałam, ze się wykończę. Teraz zjadłam chleb z masłem i go nie oddałam wiec myśle, ze chyba przechodzi tylko mega osłabiona jestem.
Macie jakieś sposoby aby po takiej nocy nabrać sił ?
Muszę dojechać na 16 ponad 60km na połówkowe ... nie wiem czy dam radę
Achia dziękuje za radę wczoraj :*
Misiu- wyglądasz pięknieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:40
-
Misiu - całkiem nieźle Ci z tą "siwizną"!
Ja przy tym rozszerzeniu diety to jak zwykle na czuja poszłam. Papek nie robiłam. Raczej gniotłam widelcem. Raz karmiłam sama, raz dawałam do ręki.
Pewnie zrobiłam/robię mnóstwo błędów. No ale nie będę z tego powodu popadać w paranoję.
A słoiczki pewnie i dobre, ale mnie obrzydzają. Taka moja wada.. tak samo nie jadam nigdzie sałatek.
Co do końca macierzyńskiego. Moja mama nie pracuje, ale też nie chce słyszeć o zajmowaniu się Aluśką. Myślałam, żeby na pół etatu wrócić, no ale nie mogę. Więc jesteśmy skazani na bezpłatny wychowawczy i życie z jednej wypłaty.
Bo póki co nie wyobrażam sobie oddać młodą do żłobka. Ona po godzinie bez mamy już płacze.Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
Patrycja powinnaś wypić elektrolity. Ich utrata też może być przyczyną osłabienia
Co do połowkowych, nie możesz przełożyć? W czasie sie jeszcze miescisz.
Summer u mnie mama się zadeklarowała, ale tłumaczę jej że nie będę mogła wrócić na Pol etat, bo prędzej mnie zwolnią.
To ona z tekstem " tonposzukasz innej pracy na Pol etatu "
Wszystko mi opadlo.
Wiem, że małe dziecko to wyzwanie, ale po co się zadeklarowała? Wiem, zespoły już nie te...ech.
Po końcu macierzyńskiego wykorzystam zaległy urlop. Później na Pol roku chciała bym chociaż na 3/4 etatu. Wtedy mała już też będzie bardziej ogarnięta.
Przedszkole po odpieluchowaniu.
Kaczorka u nas bezpłatny wychowawczy odpada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:50
-
nick nieaktualny
-
Summer, nie wiedziałam, że jest opcja wykorzystania urlopu w ten sposób.
A ja dziś pierwszy dzień jestem z Anią sama. eMek wrócił do pracy. -
nick nieaktualnyPatrycja koniecznie elektrolity. I broń Boże nie prowadzi auta w takim stanie, mam nadzieję że ktoś Cię zawozi :* rozumiem, że nie chcesz przekładać bo długo na nie czekałaś, ale jak się nie czujesz na siłach to może to nie taki zły pomysł?
Misiu tak jak Jeżowa napisała, wyglądasz obłędnie nawet z siwymi włosami
Achia też mam chustę kółkowa, użyłam raz z Tosia, może teraz się przekonam, tylko muszę ją odkopać. Nawet nie wiedziałam za bardzo jak ją używać
Ja to sobie tak myślę, że pewnie będę w domu aż do odejścia wód, bo nie poznam kiedy się zaczniei zakładam że wtedy pójdzie szybciutko
-
Dzwoniłam rano tam chciałam przełożyć ale niestety najbliższy termin wypAda na mój 24tc
wiec nie mam wyjścia ...
pojadę z mężem najwyżej będziemy zatrzymywać się co chwile ...
zaraz poproszę sąsiadkę aby podjechała mi po elektrolity ...
dzięki dziewczyny :*