Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna gratuluję 39tc!
Od dziś trzymamy mocno kciuki za Ciebie- najpierw egzamin potem poród!
Pięknie wyglądasz
Co do czopu u mnie tez odchodził fragmentami, więc wyglądał jak śluz. W sumie położne w szpitalu mi powiedziały że to czop sama bym się nie zorientowała.
U mnie dalszy ciąg problemów z brzuchem. Mam ciągłe wzdęcia i gazy wieczorami. W tym tyg staram się jeść lekkostrawnie ale poprawy nie ma.
Nie mam za bardzo pomyslu jak sobie pomóc. Czy czekać czy iść do gastrologa np.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 08:30
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Luna gratulacje!
Pięknie wyglądasz, kompletnie po Tobie nie widać trudów nauki i ciąży
trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin, a potem - niech się dzieje co chce! Agatka wciąż baaardzo spokojna, jestem wdzięczna mężowi, że pomimo tej czkawki w aucie kazał mi sprawdzić na IP czy wszystko ok, bo bym się dzisiaj dalej stresowała...
Veritaserum ach, macierzyństwo... Śpi za mało - mama zmęczona, śpi dłużej - mama zmartwionaAle cieszę się, że Ania daje Ci chwilę wytchnienia.
To ta sapka brzmi jak takie chrapanie przy katarze? Bo ja cały czas myślałam, że to taki bardziej, hmm, sapiący odgłos.
Mnie chyba coś bierze. W drodze powrotnej z badań kupię sok z malin i będę się leczyć...Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFozzie- przybijam piątkę. Ja też dziś wizytuje u okulisty ale o 13:30
Noc u mnie taka sobie, zgaga plus spojenie się odzywadziś przy przewracaniu to aż jakby parzyło mnie tam. No nic, weekend będzie na spokojnie,mam nadzieję że minie.
Luna- wyglądasz świetnie!!!No i gratuluję
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ave Matki nieśpiące! Cześć Wam i chwała! OMG już się nastawiam na te rarytasy
Lunka, dziękuję. Psychicznie już się ogarnęłam, dużo lepiejprzyzwyczajam się do dietki. Nie jest źle tylko więcej jem bo głodna jestem ciągle. Biorę leki na razie swędzi tak samo wrednie
Bardzo fajnie że już jutro będziesz miała za sobą cały ten stres! Będziemy tu kciukać od rana! No i jeszcze muszę dodać że pięknie wyglądasz w donoszonej ciąży
Frezyjciada pamiętaj że jesteś tu mile widziana i zachęcamy do udzielania się
Yosku Ty już w domciu, jak się czujesz? dziś imprezujesz?
Ja dziś sprzedaję Frania do dziadków na weekend, Ciastek wróci w nocy także wieczorem idziemy w miasto z dziewczynami: kręgle chyba. A od jutra bierzemy się ostro za mieszkanie, żeby na wszelki wypadek było już ogarnięte pod kątem pomieszkiwania w nim osób trzecich.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam głupie pytanie. Mąż kupił mi rano mleko i zostawił kartkę żebym sprawdziła czy mogę je pić bo jest pasteryzowane w 74stopniach, mikrofiltrowane.
Mleko świeże z biedronki. Ktoś cos wie?:pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 09:15
-
nick nieaktualnyJak jest pasteryzowane to możesz.
Ja dzisiaj mam zwykłą wizytę przed 11.00
Fozzie, Achia kciuki za oczy.
Muszę nadrobić dzisiaj wczorajsze wpisy, bo nie miałam wczoraj wolnej chwili. I jeszcze idę do weta z Runą, bo coś jej się dzieje, pierwszy raz od szczenięcych czasów (od 11 miesięcy) zesikała się w domu. I ma wzmożone pragnienie. Całą noc mi się śniło, że jest chora i krwawi.mam nadzieję, że weterynarz mnie trochę uspokoi.
Miłego dnia dziewczyny!Fozzie Bear lubi tę wiadomość
-
...szczerze to nigdy nie przyszło mi do głowy żeby w ogóle mleko sprawdzić
Ale jeśli je zagotujesz to na pewno możesz wypić -
LUNA, gratuluje już 39 tygodnia! Maleńki masz brzuszek, w życiu bym nie powiedziała, że to już końcówka
Ja na 12.00 jadę do szkoły rodzenia, dziś o karmieniu piersiąLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Lamka może coś z nerkami, kiedy do weta idziecie?
I udanej wizyty! -
nick nieaktualnyno ja też bym nie spojrzała na etykietę- to mąż, to jego wina :p zmyliły go te 74 stopnie, a ja przez tą jego karteczke zgłupiałam ;P Lunaris- ja raz gotuję mleko,a raz nie-bo czasem lubię wypić zimne kakao.
jak wiecie teraz ważę się co tydzień-wygląda na to że w zeszłym mcu miałam plus 1 kg na tydzień. więc teraz co piątek na golaska na wage. przez ostatni tydzień przybrałam 400gale powiem Wam,że nawet się lepiej czuję jak jem mniej słodkiego :p
Lamka- kciuki za Runę! daj znać co weterynarz powiedział!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 09:44
-
Podpinam się pod pytanie Olik
Napisze że na słońce kupiłam Pharmaceris S i lewkowi zaczeła po nim schodzic skóra z twarzy, nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale kurde krem za 50zł i takie jaja. Na zimę kupię coś tańszego
I pytanie do mamusiek po porodzie sn. Przestaję w końcu krwawić i dziś pod prysznicem chciałam sobie sprawdzić jak tam moja pochwa się maWejście ładne, boczne i tylna sciana ok a na przedniej wyczuwam taką jakby fałde.... Kurcze nie fajnie to się wyczuwa i już oczywiście zaczełam googlowac co to moze być. Dodam, ze nie mam żadnych niepokojacych objawów, kegla staram się ćwiczyć... któras wyczuła u siebie coś takiego? do gina jeszcze się nie umówiłam ale widocznie czas najwyższy...
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja kocham i uwielbiam Nivea na każdą pogodę
Rucola lubi tę wiadomość
-
No to mamy kolejny raz wskazanie do cc, problemy siatkówka już nie tylko oko lewe, a oby dwa. Za to powiem wam, że wracacie autem po kropieniu oczu to było wyzwanie! Uczepilam się na s5 ciężarówki i tak się za nią wleklam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:10
-
Fozzie no po kropieniu to faktycznie pozdrawiam prowadzić auto
a jak tam magisterka, masz kolejny tytuł do kolekcji?
Olik bratowa używała zawsze kremu ochronnego z Emolium (chyba ochronny na wiatr i na zimę się dokładniej nazywa). Ale wiadomo, nie używałam sama.
Rucola ech, najgorzej, wywalasz kasę na super kosmetyk, a on się okazuje do dupy
Agatka się trochę rozruszała po śniadaniu, powciskała mi trochę głowę w kości na dole i chyba poszła dalej odpoczywaćolik321, olik321 lubią tę wiadomość
-
Melevis- bardzo współczuję i bardzo trzymam kciuki, żeby dziada wycięli szybko i w całości!
Rucola- ja nie dziecko, ale w zimie na lodowcu ze skórą miewam różne jazdy i często pod krem z filtrem (bo w górach muszę mieć spf 50) kładłam ochronnie kremy dla dzieci. Na mojej dorosłej gębie super sprawdzała się zimowa ziajka dla dzieci i krem babydream z rossmana ochrona przed zimnem i wiatrem. Za to dla mnie porażką był krem z musteli, który oddałam dzieciatej przyjaciółce, a ona oceniła, że dla odmiany dla jej dzieci był idealny.Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Melevis, tak mi przykro...