Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Fozzie gdzie dają takie teściowe? Ja na baby shower usłyszałam, że planuje wpaść do szpitala po narodzinach Agatki, na co musiałam pilnie odpowiedzieć, że w szpitalu to tylko mąż (w domyśle "i dziewczyny z forum"!!!), a i po szpitalu przez 2 tygodnie nikt. Jednakże obawiam się, że aby to zrozumiała, to powinnam jej codziennie wysyłać wiadomości z przypomnieniem...
Aga po raz kolejny żaden komentarz nie wyrazi mojego zdania w kontekście takiego zachowania. Pierdolniki mają w głowie te teściowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 18:10
lamka, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny po wczorajszej akcji z tym przybieraniem dzwoniłam dziś do swojej położnej środowiskowej. Mówiła że absolutnie nie ograniczac małej piersi. Bardziej pracować nad efektywnym ssaniem. Że byliśmy u super bardzo doświadczonej lekarki ale z całym szacunkiem nie zna się ona na karmieniu piersia bo wytyczne się zmieniły. Mam karmić na żądanie tak jak karmiłam. Czyli potwierdziło się to co mi pisalyscie :*
Moja królewna cały dzień nie spała i niespokojna. Dopiero o 17 zasnęła no i śpi.summer86, JuicyB, Lusesita, Rucola, JustynaG, Jeżowa, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo mi się pofarciło i emek ma za złe swojej matce bagatelizowanie stanu Zuzi, jej wielkie przejęcie ciąża siostry i powiedział, że nawet nie poinformuje że urodziłam, dopiero jak wrócimy do domu
ale ona już naprawdę z ciąża jego siostry przesadza, nic innego ją nie interesuje, q ostatnio jeszcze zwracała mu uwagę, że nie dzwoni do siostry i się nie pyta jak się czuje. A ona do niego dzwoni? Także na jakas chwilę mam spokój
moja rodzina szanuje, że tym razem nie chcę nikogo w szpitalu, a w domu dopiero jak dojdę do siebie. I nie popełnię drugi raz tego błędu, że będę pozwalać każdemu brać mała na brudne łapy, budzić ją i przekładać z ręki do ręki jak zabawkę. Dziecko śpi, patrz ale nie dotykaj
-
A widzicie, takie teściowe (czasmi) to skarb! Cieszę się, że będę miała święty spokój (choć pomoc mogłaby się czasem przydac, zwłaszcza w obliczu braku pomocy ze strony własnej matki, ale teściową ro tak na prawdę przecież dla mnie obca baba, która widzę 3 razy w roku), bardziej obawiam się wizyty mojej ulubionej szwagierki (oby nie wpadła na ten pomysł, najlepiej do chrzcin)
P. S. Na obiad zrobiłam żeberka w kapuście kiszonej duszone w piwie (pycha!), Klara chyba się opila tego piwa, bo takich harcy jeszcze nie czułamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 18:24
summer86, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja już się boję co będzie jak moja mama się dowie o ciąży siostry...
na razie siostra uważa za stosowne pisac mi smsy,że np spała 11h, albo że ma ochote na szare kluski z kapuustą itp- olewam. nie odpisuje.
ale jak matka będzie wydzwianiać i o niej niwijać to wtedy raczej nie wytrzymam.
mąż wie,że w szpitalu nie chce odwiedzin oprócz niego i może jednej koleżanki.tylko to będzie taki czas, że jej najprawdopodonie nie będzie w Gdańsku,tlko w już w domu rodzinnym na święta. mam nadzieję,że przekaże moją prośbę teściowej..a jej konkubent (rozwioadła się z ojcem męża,i ma partnera już chyba z 30lat- nie są po ślubie) to dość irytujący gość..i PALI! jak pomyślę że wpadną w odwiedziny a on tym oddechem od papierosów będzie mi na dziecko chuchał to już się denerwuje -
nick nieaktualny
-
U mnie też harce poobiednie i pierwszy raz się nimi zestresowałam, bo czuję młodą jakoś strasznie nisko - max. z 10 cm od wyjścia
Zaczynam czuć, że to już niedługo zanim całkiem wylezie! No i niedobrze że ona majstruje mi przy tej mojej beznadziejnej szyjce.
A ja jeszcze nic nie wiem jak się nią opiekować!
A u mnie jest równowaga - teściowa generalnie ma wylane na moją ciążę, za to matka nadrabia - codziennie muszę jej składać meldunek że z wnusią dobrze i o nią dbam. A po porodzie to się juz od niej nie opędzimyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 18:38
-
Powiem Wam ze mi to się z teściową poszczescilo, mieszkamy na tym samym osiedlu ale nie nachodzi nas, prawie zawsze jak chce wpasc na kawe to zadzwoni. Jesli tylko ma czas to moge na nia liczyć, teraz zabrala starszaka na noc do siebie. Jedyne co to ma manie cieplego chowu i jak dzieci spia to wiecznie je przykrywa, ale nie narzekam bo i tak jest super. A dzieci i tak po chwili sie poodkrywaja
Moi rodzice tez jesli tylko dobrze sie czuja to sa pomocni, jeden telefon i sa u mnie. Tez czesto starszaka zabieraja na weekend do siebie zebym mogla spokojnie sobie poogarniac albo odpoczac.
Takze wspolczuje Wam takich teściowych i mam.Achia, Aga9090, Lusesita, Rucola, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Fozzie, zazdroszczę teściowej! Nasza domaga się niedzielnych spotkań co 2 tygodnie.. a na odwiedziny do małej wladowali się 2 dni po wypisie ze szpitala, choć mówiłam że wolałabym później. I co jeszcze zapamiętam do końca życia - władowała mi się w butach do mieszkania, fakt, że zapomniałam w całym zamieszaniu o kapciach dla mamusi, ale na boga - było lato! (ja z tych co większość roku na boso po domu chodzę
).
-
Melevis, przykro mi
Trzymam kciuki za taty zdrowie!
Luna świetnie wyglądaszWidzisz, po co tak przesadzałaś, że nie donosisz ciąży, a tu patrz jaki masz tydzień
Wisisz szwagierce (dobrze pamiętam?) wino za proroctwo
Ps. Mam nadzieję, że wiesz, że to ironia
Edit. Kurde, ale ona jest w CIĄŻY, więc wino to nie bardzo?
Achia nie zdążyłam na fotkę niestety, ale na pewno wyglądasz super
Rucola, wow Ty dopiero rodziłaś?! Mega sexi mama
Dostałam dzisiaj zaległy prezent urodzinowy od przyjaciółki, ten zestaw noworodkowy od mamyginekolog i powiem Wam, że jest super
No i patrzcie co do mnie dzisiaj przyszło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a96b0fbff834.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 18:45
Achia, Karma88, Patrycja20, Rucola, lamka, KateHawke, Luna1993, Bajkaaa, Aga9090, Lusesita, Jeżowa, olik321, KateKum, JustynaG, Kaczorka, Lena21, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Achia, ahh te teściowe... Moja dziś do mnie zadzwoniła i spytała jak się czuje, to jej powiedziałam,ze byłam u lekarza, że z łożyskiem sa problemy, ze mogę macice stracić, a ta " ale dziś ładna pogoda i tak ciepło" nosz ku### powiedziałam "no faktycznie,musze kończyć,bo zadanie z Wiktorem robię"... Ręce mi opadły i przykro mi się zrobiło...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Yoselyn82 wrote:No ja juz jestem na imprezie pielegniarskiej
Yos, baw się dobrze!Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lenka to takie te majciochy wzięłam 2 pary i 2 pary stringów od tego samego sprzedawcy i szczerze polecam
Cena śmieszna
https://allegro.pl/majtki-wyszczuplajace-modelujace-brzuch-poporodowe-i5406719796.html#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co by wszystkie moje dzisiejsze posty nie były takie depresyjne, zakończę miłym akcentem
Idę z dziewczynami na wino i płoty, muszę zająć czymś głowę. Miłego wieczoru!
Achia, Yoselyn82, Nadzieja22, summer86, Rucola, Karma88, lamka, Jeżowa, KateKum, Kaczorka, Bajkaaa, olik321, Fozzie Bear, Lena21, KateHawke, veritaserum, reset, Emiilka, pilik, moniśka..., Lusesita, Lunaris, Patrycja20, -Mamunia-, Morusek, Bobisia, Madzik34, Sarna84 lubią tę wiadomość