Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    O mam dla was rade, jak nie prowadzić gry wstępnej jak małż już śpi.
    1. Nie budz
    2. Nie zaczynaj od "widziałeś kiedyś smoka? Nie? A chciałbyś zobaczyć? Bo niektórzy o tym marzą, a Ty możesz pobzykac nawet"
    Koniec.

Fozzie, rozumiem, że się nie dał skusić? ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-) ale mnie zawstydzacie! Nie uważam się w ogóle za żadną piękność.

Fozzie czyli Twój mąż nie jest fanem Gry o tron? :-D tam podobno głównie smoki i seks.

Melevis od grudnia już nie ma dredów ;-)

Kochane ile magnezu bierzecie przy twardnieniach brzucha? 3x200mg będzie ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 11:21

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka piękne zdjęcie, takie.. mroczne. Totalnie w moim stylu...
    Achia mnie denerwowało na koncówce ciąży ciągłe pytanie się, czy już urodziłaś? I dlatego, jeśli dane mi będzie być jeszcze raz w ciąży to będe podawac termin porodu miesiąc w przód ^^ Za to teraz jak dzwonią i pytają co u lewka, to z przyjemnością odbieram i opowiadam :)
    Co do mam/teściowych do pomocy to ja sobie nie wyobrażam, ale gdybym miała mniej upierdliwą mamę (nie wiedziałam, ze taka jest póki się lewko nie urodził;)) i normalną teściową to moze czasem bym skorzystała. Tymczasem wolę obcą osobę, która zastosuje się do moich instrukcji a nie będzie urzadzac samowolę wychowawcza...

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja brałam Asmag forte 2 razy dziennie, a w nim jest aż 500 mg, więc myślę że 3x200 na początek powinno być ok.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się cieszę że Was nie denerwujemy :) ale tak myślałam,że to się odnosi właśnie do osób, które całą ciążę nic,a na datę porodu się aktywują. Coś czuję że tak będzie z moją mamą...

Lamka- ja mam asmag B i biore 3xdziennie 2tabletki plus w witaminach dla ciężarnych mam też chyba 100mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 11:34

Melevis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer tylko w asmag forte jest 500mg związku magnezu, z czego 35mg jonów magnezu, a w magne b6 forte jest 100mg jonów. Jeśli dobrze kojarzę. :-D stąd moje zakręcenie odnośnie dawki.

Rucola też uwielbiam taki klimat, większość zdjęć z tej sesji będzie w takim stylu. :-)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sesję zdjęciową chciała na plazy i nad klifami..po prostu cudowne widoki :-)

Lena21, nick nieaktualny, KateHawke lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mija pół roku od głównej kwalifikacji :-)

pilik lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadło mi dziś w ręce w odmętach internetow i jakoś mi się skojarzyło odnośnie spięć z Emkami - moim zdaniem w punkt :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8dd824bb32c7.jpg

summer86, Nadzieja22, Jeżowa, KateKum, Lusesita, nick nieaktualny, Morusek, ibishka, KateHawke, Bajkaaa, pilik, olik321, Emiilka, Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka,ja jestem na etapie oglądania Gry o tron i powiem ci,że bardzo szokujące jak dla mnie są dialogi :D Kto je wymyślał?W tamtych czasach wątpię by taki język stosowali heheh.A seks tam na porządku dziennym,ze wszystkimi i z każdym hehehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka...

https://www.instagram.com/p/BolTpQnFhtt/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=dih824va680m

:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- myślę że zobacz jak się czujesz po takiej dawce. Ja mam to asmag B i czuję się ok. Nie wiem jak będzie dalej, jak nie będzie wystarczało to kupię wtedy to magne b6 forte

Właśnie spłakałam się jak głupia. Obejrzałam filmik o bezdomnym panu Rafale, który przygarnął psiaka. Mieszka w przyczepie, ktoś go zgłosił że nie zajmuje się psem, a jak Tow Opieki nad zwierzętami przyjechało to okazało się,że pies ma wszystko, w lodówce jest tylko psie jedzenie, ma książeczkę szczepień... i widać miłość tego psiaka .Została zorganizowana zbiórka i znaleźli się ludzie którzy chcą postawić mały domek dla tego pana i tego psiaka. Mogę Wam wrzucić linka, ale chusteczki będą potrzebne. I chyba w PNŚ miała być rozmowa o reakcji pies - człowiek w związku z tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 11:47

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja brałam magne b6 x 6 tabletek dziennie. Co chwilę wracam do Waszego zdjęcia i się jaram <3

Fozzie zazdroszczę Ci tak zgrabnej piłeczki, mi to się ulało w dupsko, boczki i uda :P

Jak mi powiecie jak to urodzę i bardzo chętnie dostarcze Wam tych emocji :D

Mnie denerwuje co innego. Dzwonię do mamy/babci a te zaczynają rozmowę od "uf, myślałam że już rodzisz" :D może nie denerwuje co rozbawia, bo przecież poród w 40 tc to chyba nic nadzwyczajnego :P

Współczuję spięć z emkami. Pamiętacie jak u nas było nerwowo... Dlatego doskonale rozumiem jak to frustruje :/

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Melduję, że czuję się lepiej niż wczoraj, dzięki za rady!

Kaczorka udanej sesji. Pochwal się zdjęciami jak dostaniesz :)

Veritaserum, dobrze, że się obrazila, trochę spokoju będziesz miała :)

Lamka cudne zdjęcie <3

Fozzie, mąż taką sexi smoczycę odrzucił?! Hańba!

Lena brawo Ty!

Summer też tekst męża dobry :D

Kaczorka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie widziałam, śliczny ten materiał, szkoda, że nie umiem szyć :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyglądacie obłędnie :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ukradłam i wysłałam mojemu.

Lena21 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka się zgodziła zrobić nam sesje:) za tydzień w sobotę - też ma być piękna pogoda więc już zacznę zaciskać kciuki żeby się nie zepsuła ;) i ona ma też koleżankę, która robi profesjonalne sesje i może uda się pożyczyć sukienkę :) to jest nasza znajoma co już pisałam-od której mamy całą wyprawkę ciuszków, rożek, śpiworek do gondoli( wzięła za wszystko 50zl) zapytałam czy coś by chciała za te zdjęcia, to mówi, że "co łaska"-jak myślicie ile to może być?

pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo jak wczoraj oisalam mojej koleżance udał sie transfer a dzisiaj mi napisała ze wylecialo z niej cos takiego jak galaretka, male to, i troszkę lutki wyplynelo i pyta sie mnie czy to nie mógł być zarodek. No chyba zarodek to nie mogl być co nie?

❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, przy lutce śluz czasem się zbija w glutka. Trzeba się przyzwyczaić, że przy luteinie różne rzeczy czasem wypływają.

A ja posłałam męża do rossmanna po skarpetki z absem. I kupił coś extra :)

8e6f2dbb81243f39med.jpg

Rozczulają mnie :D

Morusek, KateHawke, Yoselyn82, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bajkaaa, Lusesita, pilik, Lena21, Nadzieja22, KateKum, Rucola, nick nieaktualny, Emiilka, Lunaris, Kaczorka, Bocianiątko lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ