X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, może Cię pocieszy moja smętna i żałosna historia. Ostatnio pan taksówkarz mówi do mnie "nie musi pani zapinać pasów, kobiety w ciąży nie muszą". :-D

Edit: aaa, zazdroszczę, że tyle Marcelek wytrzymuje. Mój woła jeść co 40 minut, łakomczuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 22:40

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale pogodę mieliście super :) czekam na zdjęcia z niecierpliwością :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez czuję się oszukana kp.. kg miały lecieć same a tu tylko mleko z cycków leci w najmniej odpowiednim momencie.

Marcel to dziecko lasu. On na dworze za dużo nie potrzebuje. Czasami go wybudzam na cyca.

Anna Stesia, Emiilka, summer86 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Kaczorka ale pogodę mieliście super :) czekam na zdjęcia z niecierpliwością :)

Ale mieliśmy w studiu ;) nie chciałam ryzykować w październiku sesji na zewnątrz :p na spacerze zrobiliśmy sobie sami ;)

AnnaStesia - ja kiedyś, jeszcze na długo przed ciążą, trochę przytyłam. A że miałam zaparcia, to brzuch mi wywalało. I jakaś dziewczynka mi ustąpiła miejsca w autobusie. Do dziś się zastanawiam czy była miła czy myślała, że w ciąży jestem.. :p

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku kilogramy leciały jak szalone, ale właśnie ostatnio mi się włączyło takie ssanie na wszystko, a słodycze w szczególności, że waga stanęła no i wychodzi na to, że nawet zaczęła rosnąć :/

AnnaStesia ale taksówkarz palnął!

Olik, ja sobie nawet wykupiłam abonament na beactive TV i co? I nic oczywiście. Muszę się zacząć mobilizować.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, patrze na Twój suwaczek i nie mogę uwierzyć, że za chwilę Lusia będzie miała roczek! Pamiętam jak dziś, kiedy dałaś znać, że jest już na świecie. A tu już za moment przestanie być niemowlaczkiem!

Sesję robiła Wam ta sama osoba co Twoją ciążową? Jesli tak to z pewnością opadną nam szczęki, tak jak w przypadku poprzedniej.

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to dobrze :) racja z pogoda różnie bywa :) tak czy tak na pewno będzie pięknie :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - też nie wiem kiedy to minęło.. :p ale u każdej z Was będzie podobnie.
    A sesję robiliśmy teraz u innej babeczki. Ale myślę, że będzie dobrze :) chociaż już bez tej seksi czerwonej kiecki :p

Patrycja - na to liczę :)

Dziewczyny - kilogramy zaczną Wam spadać, zobaczycie :) u mnie zaczęły po 8 miesiącu. Tak po prostu same z siebie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o parciu na słodkie, że cudem powstrzymałam się od napisania smsa do męża, nie który właśnie wracał do domu, żeby kupił mi jakąś czekoladę. Jem za to winogrono...

A czytałyście post u mamyginekolog?
    https://mamaginekolog.pl/kwalifikacja-do-szczepienia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 23:29

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna i Kate dołączam do bólu, choć w moim wypadku nie wiem czy spojenia, bo wcześniej bolało spojenie jakoś inaczej :/ teraz to dosłownie czuję, jakbym miała rączkę dziecka w szyjce i przy każdym kroku mi tą rączką kręciła tam. Ała.

Czyżbyście wszystkie planowały rozpakować się razem? Ale by było :D

U nas dzisiaj bardzo długi dzień, odwiedziliśmy pół tuzina znajomych, a na wieczór wpadła do mnie jeszcze przyjaciółka :) teraz wyleguję się w wannie, bo mam strasznie spięty brzuch i liczę na rozluźnienie :)

Lamka jak Twoje twardnienia? Mam oczywiście nadzieję, że przeszły i słodko śpisz, ale daj znać :)

Kaczorka super, że sesja się udała :)

Anna Stesia razem z Tobą trzymam kciuki za nową normę, czyli mnóstwo radości i uśmiechu, a jak najmniej grymasów i płaczu :)

Rucola no to dzisiaj noc marzenie, jak dla mamy z takim malutkim synkiem! Ja bym Cię z tego wciągania jedzonka rozgrzeszyła, ale jak masz się czuć lepiej jedząc zdrowiej to trzymam kciuki by się udało :)

KateHawke, Anna Stesia, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, przeczytałam i z prawie wszystkim się zgadzam, ale widzę pewną nieścisłość. Bo dlaczego badanie lekarskie może być ważne 24 godziny, a już badanie krwi nie? Może gdyby lekarze robili dokładne wywiady, to robienie dodatkowych badań nie byłoby konieczne.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przespałam się trochę i już było lepiej, ale teraz sąsiedzi tak hałasują, że spać nie idzie..

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny przespałam się trochę i już było lepiej, ale teraz sąsiedzi tak hałasują, że spać nie idzie..

Ech, jako była lokatorka akademika rozumiem pojęcie hałasu... Pamiętaj, że Ty masz opcję, której ja nie miałam - zawsze możesz zadzwonić na policję :D a tak serio - dobrze, że jest lepiej, mam nadzieję, że wkrótce uśniesz z powrotem.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola zeby to mam nadzieję że chwilę spokoju nas czeka po tych dolnych jedynkach :)
    Anna stesia mała w łóżeczku i dobrze bo to dla mojego bezpieczeństwa bo i tak mam mnóstwo siniaków przez to że rano ja biorę do nas a ona kopię nogami i rękami przez sen:)

Mężu wrocil - z salonu zawiewa alkoholowy zapach żula;-)

Myślałam że Gabi pokontynuuje teraz wieczorne zdziwianie ale dość zasnęła przy jedseniu. Kończę szybko udój i też się kładę bo pospo pewnie max do 6 wiec czasu coraz mniej .

Mamy starszych dzieci , kiedy kończy się ten słynny regres snu niemowlaka i dziecko które przed regresem spało po 8-9godzin wraca do starych dobrych nawyków ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 03:06

summer86 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę się dosłownie co pół godziny, boli jak cholera to spojenie, do tego znów doszła biegunka. Modlę się żeby nie zacząć rodzić do 15, bo jesteśmy same, emek jedzie na egzaminy. Ciekawe czy los z nas znowu zakpi ;)

Czy to możliwe żeby przy rozwarciu 2 cm jeszcze był czop? Wyleciało coś dużego, bez krwi :o ale gin mówił ostatnio że go już nie ma... Infekcji nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 04:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,może co jeszcze się uchowało.Ja też już nie śpię.Właśnie zjadłam kanapkę,wypiję herbatę i może jeszcze pośpię.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka tez myślę że mogło troche zostać. Trzymaj się

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie jest niczym podbarwione to może jeszcze fałszywy alarm. Skurcze mam, ale sama nie wiem czy od jelit czy macica... Spróbuję się położyć jeszcze, emek jedzie na 9 i później ma przerwę, drugi o 12.30. pierwszy raz chce żeby się wyciszyło, bo wiem ile czasu poświęcił na naukę. Wiem, że są rzeczy ważne i ważniejsze a nawet jak się zacznie to nie urodzę w 5 minut. Najwyżej mama mnie zawiezie a on dojedzie. Chociaż znając moje dziecko rano Wam napiszę, że wszystko przeszlo :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka powiem Ci że Zuzinka to już w brzuchu pokazuje charakterek jak mało kto :D będzie fajna łobuziara coś czuję ;) a dziś wszystkie ciotki namawiają ja w takim razie, żeby została w brzuchu do 15

Kaczorka ja moją ciążowa tez miałam tylko w studio, bo na drugą część nie dojechałam :/ najpierw mój szpital, później musiałam leżeć, potem znów moja fotograf pojechała na dwa tygidnie wakacji i już Franio był :) ale efekty były bardzo fajne, a u Was jest przecudna modelka (a nawet dwie) wiec jestem spokojna :)

Nawet teraz jak przeczytałam Wasze wiadomości to marzy mi się coś słodkiego :p

Kaczorka, Luna1993 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje, trochę boli, emek pojechał :) naprawdę bym wolała żeby się zaczęło raz a dobrze, a nie takie podchody :(

Mnie to ciągnie do mc, pizzy i innego śmieciowego jedzienia, już bym chyba wolała słodycze :P

Lamka jak dzisiaj brzuszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 08:19

‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ