X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - u takich maluchów chyba ciężko mówić o tym czy jest grzeczne czy nie. Jedne po prostu mają mniejsze potrzeby, inne większe i czasami głośniej się o coś upominają ;)
    Aczkolwiek zauważyłam u swojej małej, że cwana z niej bestia i od kilku tygodni bada na ile może sobie pozwolić i lubi przekraczać granice. Więc chyba jest taka trochę niedobruszka.

Jeżowa - wcale się nie zdziwię, jak Agatka zechce wyjść 11.10. :) my kobiety często mamy czuja w tych kwestiach.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny mam pytanie odnośnie temperatur w pomieszczeniach- jaka jest optymalna dla maluszka? mamy taki problem z mężem, że on już by najchętniej odpalił kaloryfery,a ja no nawet okna otwieram-zwłaszcza przy takiej pogodzie jak była wczoraj.
    Dlatego zakupimy temormetr do pomieszczeń- nie mamy takowego ;p - nie chcę ani przegrzewać pomieszczenia ani też w drugą stronę przesadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 10:11

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A dziewczyny mam pytanie odnośnie temperatur w pomieszczeniach- jaka jest optymalna dla maluszka? mamy taki problem z mężem, że on już by najchętniej odpalił kaloryfery,a ja no nawet okna otwieram-zwłaszcza przy takiej pogodzie jak była wczoraj.
    Dlatego zakupimy temormetr do pomieszczeń- nie mamy takowego ;p - nie chcę ani przegrzewać pomieszczenia ani też w drugą stronę przesadzić.

Achia ja mam odwrotnie - mój mąż chodzi goły a ja w dresie i skarpetach ciepłych :D później mamy spięcia o to jak ubrać małego, bo on twierdzi, że go przegrzewam a ja mam z kolei wrażenie, że jeśli mi jest tak zimno to jemu też ;) wydaje mi się, że to sie robi intuicyjnie i szybko sama dojdziesz do tego jak mu dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W teorii powinno być około 21-22 stopnie.

pilik, Achia, Rucola lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia my mamy 23 stopnie ale mi i tak wiecznie zimno ... ;)

Dzień dobry w 25tc :)))

Luna1993, olik321, Nadzieja22, Rucola, Siwulec, Lunaris, Lusesita, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Ach właśnie. Smaczki teściowej.
    Poza tym, że jęczała (dosłownie jęczała, jak szczeniak), że może nie przyjedziemy na święta, to byliśmy u Tarzana kuzynki, która ma 2-miesięczną córeczkę i tu się zaczął mój horror. Najpierw zaczęła do tej małej to całe atitititi i gadanie jak do przygłupa ze zmiękczaniem/zdrabnianiem + guganiem, niuniniem itp... Nie mogłam tego słuchać i jej zwróciłam uwagę. A potem jak mała zjadła (ja wyszłam, bo nie chciałam kuzynce przeszkadzać w karmieniu piersią), to położyli małą na poduszce i zaczął się maraton pierd***nia do niej piszczącym głosem. Ja po tych odwiedzinach byłam tak przebodźcowana, że nie wiem jak dziecko miało to przeżyć. A podobno mój mąż był nie do zniesienia dzieckiem, no jak mu tak samo chwili wyciszenia nie dawała, to się nie dziwię. :-D

Wypisz wymaluj moja teściowa :D tylko ona ma jeszcze meeeega donośny i piszczacy głos :O bo ogólnie jestem w stanie zaakceptować jak ktoś do niego delikatnie gada i tam trochę podziubdzia, ale ona to ja prdl - nie dość że mega głośno to jeszcze bez przerwy. Jeszcze ma takie pomysły, że oststnio wyciągnęła z szafy 30 letnią maskotkę mikolaja i chciała mu to dać - zanim zdążyła to zrobić to wtrąciłam szybko, że on teraz tak wszystko pcha do buzi i trzeba uważać co wezmie do rączki. Na szczęście teść jest spoko u od razu skumał i jej powiedział że takiego zakurzonego miska ma mu nie dawać

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Achia ja mam odwrotnie - mój mąż chodzi goły a ja w dresie i skarpetach ciepłych :D później mamy spięcia o to jak ubrać małego, bo on twierdzi, że go przegrzewam a ja mam z kolei wrażenie, że jeśli mi jest tak zimno to jemu też ;) wydaje mi się, że to sie robi intuicyjnie i szybko sama dojdziesz do tego jak mu dobrze
    Trzeba będzie sprawdzić czy wdał się w matkę czy w ojca :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka niegrzeczna to może być moja 3 latka, a nie noworodek/ niemowlę :) zgadzam się z Kaczorka, że takie maluchy są po prostu wymagające albo nie ;)

Fozzie narobiłaś mi ochoty na placuszki! W przez Reset pójdę popołudniu do Lidla mimo bólu brzucha, bo nie odpuszczę tego gniazdka :D

To nasze wczorajsze ze spaceru, nie cytujcie bo później szkraba usunę
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 15:33

Yoselyn82, pilik, Patrycja20, emi2016, Karma88, Jeżowa, Morusek, Achia, Aga9090, KateHawke, blue00, Fozzie Bear, olik321, Nadzieja22, Kotowa, JustynaG, Rucola, Kaczorka, Lena21, lamka, moniśka..., Izape_91, Siwulec, KateKum, Lunaris, malka, Lusesita, Amal, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia z mojej obserwacji, a mieliśmy już rozstrzał od 18 do 29 stopni w sypialni, Nince najlepiej się funkcjonuje jak jest ok. 21 stopni. Jak jest mniej, marznie, jak więcej jest częściej marudna. Tak do 23 jeszcze w miarę, ale jak było więcej to było kiepsko.

Lamka nienawidzę mówienia „ale jest niegrzeczna, ciagle płacze”, a że mam płaczliwe dziecko to ciagle tak słyszę. Ja zawsze tłumacze, że ona nie jest niegrzeczna tylko niespokojna bo np. boli ją brzuszek/jest zmęczona/przebodzcowana. Patrzą na mnie jak na wariatkę zwykle, ale nie dam mówić o tak małym dziecku, że jest niegrzeczne! Taka Aluśka, jak Kaczorka pisze, już więcej wie i rozumie i potrafi już pewnie wymuszać i testować, ale dalej uważam że to nie jest dziecko niegrzeczne tylko poznające świat, inteligentne i badające swoje granice... ja jeszcze ciumkanie w miarę jestem w stanie znieść dopóki Nince się podoba, ale jak teściowa mówi „dziadzio jest be, ty jesteś babcina, a dziadek jest be!” To jej biorę małą, nie będzie mi nastawiać dziecka. Dla niej to żarty, a Ninka za jakiś czas zacznie rozumieć i będzie chodziła i mówiła mama be bo nie będę pozwalała na ciastko czy coś...
    (uff musiałam, wybaczcie ale mam zboczenie zawodowe na tym punkcie).
    Aa i u moich teściów mówi się czasem, że dziecko jest „dożarte” co znaczy właśnie że jest takie wymagające, powiedzmy ich „niegrzeczne”, ale np. to określenie mi już dużo mniej przeszkadza ;)

Luna - o mamuniu, jaka ta Twoja Tosia piękna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 11:01

Luna1993, Achia, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piekne kobietki z Was ! <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik moja teściowa tak robi... Jak pisałam Tosi nie widują prawie wcale bo wiecznie nie mają czasu, a później jej gadają "ty pewnie wolisz babcię X", "tak rzadko babcia cię widzi a tak tęskni" itp. a taka 3latka już bardzo dużo kuma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- Tosia jest śliczna :) cudownie razem wyglądacie :) i tak na marginesie- fajny sweter! Bardzo podoba mi się kolor i to,że jest dłuższy i ma dłuższe,szersze rękawy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia sweter chyba ze stradivariusa ale to z zeszłego roku :)

Nieskromnie powiem, że córcia mi się udała, ale jaka ładna taka cwana i inteligentna ;)

Rucola, KateHawke, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia sweter chyba ze stradivariusa ale to z zeszłego roku :)

Nieskromnie powiem, że córcia mi się udała, ale jaka ładna taka cwana i inteligentna ;)
    Wygląda na to, że z drugą będzie podobnie :D ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak mnie mój mąż wkurzył! Mamy dziś posprzątać mieszkanie- on łazienka, ja kurze i reszta też do podziału. Mówię, że się weźmiemy to za godzinę będzie zrobione. A on co? Wziął się za składanie kartoników, które wynosimy do segregacji. Czyli rzecz którą można zrobić na końcu. Albo nawet nie trzeba robić jej dzisiaj. I zajmuje miejsce, że nawet zmyć naczyń nie mogę. Dzizas. Wie, że mnie to denerwuje, a i tak to robi.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jaka dzisiaj znowu piękna pogoda, niedługo wybieramy się do lasu.

Luna ale Wy cudne :)

Ja też z tych co nie lubią dziamgania do dzieci i nadmiernego zdrabniania lub zmiękczania. To, że jest małe nie znaczy, że ma nózie czy rącie ;)

Tylko ja z tych co się odezwą, gdy coś mi nie pasuje, np wczoraj sąsiadka próbowała złapać mnie za brzuch i wielce się zdziwiła, gdy jej nie pozwoliłam.

Jeszcze co do określania maluchów jako grzeczne lub niegrzeczne, to uważam, że jest kompletnie bez sensu, bo przecież celowo tego nie robi.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 11:57

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do temperatury, to ja ufam bardziej odczuciom niemęża, bo mam wrażenie, że moje odczuwanie ciepła jest zaburzone. W dzień najchętniej siedziałabym goła, za to w nocy brakuje mi warstw do ubierania. Ja raczej z tych, które dziecko wolą ubrać lżej niż za ciepło, właśnie siedzimy na podłodze przy otwartym oknie balkonowym. Zasadę mam jedną - zimne rączki = skarpetki na stopy. Bo stopy to mój syn miał zimne i przy upałach wielkich, więc to taki średni wskaźnik.
    Na spacery najlepsza opcja to ubrać dziecko tak jak siebie i mieć ze sobą dwa koce lżejszy i cieplejszy - u nas się to sprawdza od dwóch tygodni doskonale i na dłuższych spacerach, gdzie wahania temperatur są większe.

Miłej niedzieli dziewczyny.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia sliczna :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale masz piękną córeczkę. No po prostu mnie oczarowała. Na tym zdjęciu wygląda uroczo, tak słodko i niewinnie, że możnaby schrupać. :)

Reset, dzięki za przypomnienie, że dziś niedziela handlowa :D

Achia, najlepiej sprawdzać dziecku karczek.i wtedy wiesz czy temperatura jest ok.
    My staramy się nie przegrzewać ale wczoraj daliśmy ciała :/ założyłam jej body na krotki rękaw i pajacyk. No i włożyliśmy do wózka. A jak ją wyjęłam to była mokra... pogoda nas zaskoczyła. Spokojnie mogła być w samym bodziaku przykryta cienkim kocykiem.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moich Męzczyzn wyprawiłam na spacer i słuch po nich zaginał!!!
    Ale nie będe rozpaczać, ide wstawić ekspres na kawkę bezkofeinową ;) i zjem coś słodkiego, bo od rana udało mi się powstrzymać :P

Achia, Lunaris, Luna1993, Lusesita, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ