Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj Zuzinek pokazuje pazurki, Luna życzę Ci żebyś dzisiaj urodziła, ale z drugiej strony lepiej się tak nie nastawiać bo teoretycznie Zuzia ma czas do 26.10
Brzuch już lepiej, dzięki.
Achia Runa je zgniłe jabłka spod drzew i żołędzie. Ale ma żołądek ze stali.
Jeżowa co do moich sąsiadów, to nie taka prosta sprawa, bo to sąsiedzi widmo. Średnio kilka razy w roku robią imprezę z gitarą, śpiewy, hulanki, swawole, a my do tej pory nie wiemy kto to. Bo u nas w sypialni słychać wyraźnie, łazienka to samo, a na balkonie i klatce cisza jak makiem zasiał. I dlatego nie dzwonimy, bo co powiemy - że ktoś z bloku zakłóca ciszę, a blok ma z 30 mieszkań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 08:35
-
nick nieaktualnyMój poprzedni pies zjadał wszystko, łącznie ze skarpetkami i różnymi dziwnymi rzeczami znalezionymi na dworzu...
Ja coś czuję, że jak już Wam napiszę, że odeszły mi wody to nikt mi w to nie uwierzyjuż nie daje się nastawiać i nakręcać, bo ciągle wokół słyszę, że jak biegunka to na pewno, jak boli to jedz na ip bo urodzisz w domu. Jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam i mimo wszystkich niedogodności cieszę się tymi chwilami z brzuszkiem
-
nick nieaktualny
-
Jedzcie te słodycze na zdrowie. Rozgrzeszam Was znad gniazdka z lukrem (przypadkiem odkryłam w Lidlu, a kiedyś takie kupowali mi moi ukochani Dziadkowie) i słodkiej kawy. I gdyby nie to, że nie chce mi się wyjść z łóżka (tak, tak, przyniosłam sobie śniadanie do łóżka:)) to jeszcze bym coś słodkiego zjadła.
A ani w ciąży, ani niekarmiacalamka, Luna1993, Bajkaaa, JustynaG, pilik, KateHawke, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyAch właśnie. Smaczki teściowej.
Poza tym, że jęczała (dosłownie jęczała, jak szczeniak), że może nie przyjedziemy na święta, to byliśmy u Tarzana kuzynki, która ma 2-miesięczną córeczkę i tu się zaczął mój horror. Najpierw zaczęła do tej małej to całe atitititi i gadanie jak do przygłupa ze zmiękczaniem/zdrabnianiem + guganiem, niuniniem itp... Nie mogłam tego słuchać i jej zwróciłam uwagę. A potem jak mała zjadła (ja wyszłam, bo nie chciałam kuzynce przeszkadzać w karmieniu piersią), to położyli małą na poduszce i zaczął się maraton pierd***nia do niej piszczącym głosem. Ja po tych odwiedzinach byłam tak przebodźcowana, że nie wiem jak dziecko miało to przeżyć. A podobno mój mąż był nie do zniesienia dzieckiem, no jak mu tak samo chwili wyciszenia nie dawała, to się nie dziwię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 08:57
Izape_91, pilik lubią tę wiadomość
-
Lena ja już jestem po śniadaniu ale dalej głodna
. 2jajka na twardo, 1 duża bułka i 1 frsnfrukterka. Nie kumam co się dzieje ale czekam juz na obiad
Lamka u mnie tesciowa to samo robi. Jak mały płacze to ona do niego gada jakby go chciała przekrzyczec.. Ale ja jeszcze nie potrafię jej nic powiedzieć.. choć ostatnio na wyjeździe mi się nazbierało.
Reset ja też chce gniazdko omomomWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 09:04
-
olik321 wrote:Reset ja też chce gniazdko omomom
Nie, żebym namawiała do złego, ale dziś niedziela handlowaolik321, pilik lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyOlik tutaj jest level wyżej, bo ta dziewczynka sobie spokojnie leżała i nie płakała.
może wykorzystaj patent Leny z wczoraj odnośnie zwracania uwagi teściowej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 09:09
olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyreset wrote:Nie, żebym namawiała do złego, ale dziś niedziela handlowa
Ja chyba się skusze na to gniazdko :p
Lamka- no to jest strasznie irytujące. Ja w sumie z moją teściową nie przewiduje problemów,ale kto to wie. Z tego co piszecie to teściowie po narodzinach potrafią zmienić swoje oblicze :p -
nick nieaktualnyJezu ale się cieszę, że moja teściowa ma na mnie focha
może szybko nie przyjedzie... Tylko trochę przykro z drugiej strony, bo teść nie widział Tosi od lipca, ostatnio był w pl i nie przyjechał do niej "bo remont". W wczoraj na wesele kuzyna emka specjalnie z niemcowni zjechał... Mi to lotto, ze mnie mają w poważaniu, ale emkowi przykro, ze względu na małą.
Nie rozumiem skąd się wzięło przekonanie, że do dzieci trzeba gadać i niuńczeć jak do przygłupich -
Z tym pitoleniem do dzieciątka to mistrzynią jest moja mama i dlatego jeżdżę do rodziców dużo rzadziej niż zakładałam... Natomiast moja teściowa patrzy na dziecko i pitoli o tym co ją boli i że się wysrać nie może od tygodnia więc tym bardziej nie mam ochoty...
Lunka jestem przekonana że jak wmówisz sobie, że te wszystkie objawy nie mają związku z Zuzią to ona zechce wyskoczyć. Po prostu poczuje brak uwagi i zechce ją zwrócić na siebie. Taka przekorna kobietka z niej może jest
Lamka a Ty się oszczędzaj i dużo wypoczywaj, bo Ty masz jeszcze czas na rozpakowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 09:21
Luna1993, lamka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
DZień dobry!
Lunka niefajne takie huśtanie raz tak, raz śmak... mam nadzieję że już się zacznie konkretnie- późnym popołudniem nie wcześniej!
U nas dziś o 2.30 : "Mamo teraz będę krzyczał"nie wiem co mu się śniło ale musiałam się przenieść od Ciastka do Franka. Zamiast spać zebrało mu się na rozmowy nocne i padliśmy w końcu przed 4. Pobudka o 7.30. Ciekawe jak to będzie jak się jeszcze Staszek dołączy!
Ps Wiecie że moja macocha do tej pory mówi o Franku per "Niunio"? do 5 latka! strasznie mi to działa na uzębienie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 09:24
-
lamka wrote:Olik tutaj jest level wyżej, bo ta dziewczynka sobie spokojnie leżała i nie płakała.
może wykorzystaj patent Leny z wczoraj odnośnie zwracania uwagi teściowej?
I te jej telefony "idziemy do Ciebie " no super mogła by wcześniej dac znać -
nick nieaktualnyDokładnie tak zrobię Rucola! Od dzisiaj wypieramy wizje porodu, mała na pewno się wkurzy za brak zainteresowania
Lunaris przybijam piątkę, bo mojej też się na nocne pogadanki dzisiaj zebrało, ale chociaż miałam towarzystwo w niedolimoże Franek padnie na drzemkę to odpoczniesz z Ciastkiem :*
-
Dzień dobry!
U nas z rana placki z jabłkiem i swoiskim dzemorem truskawkowym na śniadanie!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a75af9285d7f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 09:42
Kaczorka, lamka, Lunaris, Luna1993, Patrycja20, Achia, Yoselyn82, Bajkaaa, Izape_91, olik321, Lena21, pilik, KateHawke, ibishka, Karma88, Lusesita, Nadzieja22, Rucola, malka, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Oj jak mi takie niunianie do dziecka działa na nerwy.. Moja mama tak na początku robiła. Musiałam jej uświadomić, że Aluśka nie jest debilem, więc może do niej mówić normalnie.
Na szczęście udało się
Gniazdka z Lidla pyyyychaszkoda, że Lidl tak daleko..
Lunaris - ale to synuś tak grzecznościowo ostrzegł, że będzie krzyczał? Czy po prostu zaczął krzyczeć?
U nas chyba od nadmiaru wrażeń młoda też się przez sen rozpłakała. Na szczęście cycuś ukoił nerwy :p
Luna - niech Zuzia poczeka do jutralepsza data :p no i od poniedziałku najlepiej wszystko zaczynać
Miłego dzionka wszystkimu nas dziś słońce odpoczywa. A jak u Was?
KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA, dziewczyny, właśnie.
Jak się zapatrujecie na kategoryzowanie niemowląt na "grzeczne" i "niegrzeczne"? Wczoraj teścióweczka pyta się małej "acitijeśteśgziećnądziefcinką?", a mi się nóż w kieszeni otwiera i zastanawiam się, czy jestem przewrażliwiona.Izape_91, Rucola lubią tę wiadomość
-
Też nie lubię, jak ktoś do dziecka tak pitoli zdrobniale, a wszystkie ciuciuciu i tititi to działają na mnie, jak płachta na byka! Niestety ludziom w obecności dzieci jakoś tak samoistnie się to nakręca... Planuję to zwalczać i nie pozwalać, a czy starczy mi siły to inna sprawa
Lamka cieszę się, że już lepiej, może macica miała jakiś gorszy dzień wczoraj po prostu i dlatego dawała tak popalić
Luna u Ciebie najwidoczniej nie da się wskazać objawów przedporodowych, bo już przeszłaś przez wszystkie książkowe i nieksiążkowe, a wciąż nic. Nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwośći masz rację, ciesz się jak najbardziej możesz z ostatnich chwil z brzuszkiem
Dziewczyny, jak przy kp tak rośnie apetyt, to ja chyba już nigdy nie schudnę po ciąży...
Dociera do mnie co raz bardziej, że poznanie Agatki tuż tuż, w najdłuższej wizji zostało 9 dni, a może i mniej! Ja od początku obstawiałam, że urodzę 11 października, choć to taka zgadywanka, jak lottoDodatkowo Agatka już chyba wie, co to cesarka, bo bardzo się uaktywniła ostatnimi dniami i wygląda na to, że sama chce wyjść przez brzuch, tak się kręci i wypycha (o, a teraz ma czkawkę). Teraz każdym dniem z brzuszkiem cieszę się jeszcze pełniej i bardziej świadomie, bo już niedługo go nie będzie
Rucola, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka on to oświadczył słodkim głosikiem na wpół śpiąc chyba jeszcze
Dlatego trochę nie wiedziałam o co mu chodzi -czy żartuje, czy naprawdę zacznie wrzeszczeć, czy może ja źle zrozumiałam i mówił "Mamo będę rzygał"
poszłam sprawdzić i wsiąkłam hehe
A na drzemkę to nie ma co liczyć- Franek już konkretnie odstawił takie przerwy ale nie narzekam bo nie jestem dziś z nim sama, o dziwo nie czuję się zmęczona a on chodzi wcześnie spać (ok 20) także dam dziś radęgorzej jak będzie ich dwóch i na tygodniu bez Ciastka. Lajf pokaże.
Idę robić zupę dyniową!Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość