X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - jeszcze trochę i zacznie pakować stopy do buzi ;)

Na Boże Narodzenie w tym roku to my się wpraszamy do teściów ;)

A tymczasem moje towarzystwo zasnęło po 18. W ubraniach. I teraz zastanawiam się co zrobić z młodą. A w zasadzie z jej pieluszką.
    Jak obudzę, to będzie płacz. Jak nie obudzę, to do rana przesiura się albo wstanie o 3-4..

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny gdzie tam święta :)
    U mnie wizyta teściów nawet ok, próbowali uśpić nawet Zosie i uspokoić ją żebym ja odpoczela chwilę także ogólnie zadowolona jestem, ale siedzi we mnie to co emek mi powiedział...

A jutro idziemy do lekarza zobaczymy co nam lekarz powie o tym że zrobił się Zosi nowy naczyniak na plecach, martwię się o to, no i czy da mi coś na te kolki bo boję się że będzie gorzej...

A tak wracając do tych na terminie to słyszałam że któreś chciały rodzic w mijającym tygodniu :) to teraz pewnie kumulacja narodzin w tym tyg :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka przykro mi że znowu zgrzyty :( mysmy na początku też się kłócili sporo, w tym stresie i niewyspaniu...

Kurczę Lunka szkoda że wcześniej nie pisałaś! Mam kilka takich mini czapeczek i bym wysłała. Ninka miała obwód głowy 33cm i czapeczka z f&f z zestawu na 44 była za mała, a z zestawu na 50 na styk ;).
    Właśnie sobie przypomniałam jak na mojej sali przyjechała kobieta która urodziła dzieciątko w 34 czy 35 tygodniu, malutka ważyła 2kg jakoś, a Ona miała tylko większe ciuszki i właśnie ją ratowałam zestawem na 44, który kupiłam na wyprzedaży na wszelki wypadek ;)...

Malka Fela jak zwykle cudowna!
    Lena Franio wyglada ma takiego dużego! Luzak z niego widać :D

Olik wow! Piękna sukienka i wspaniale w niej wyglądasz. Miałam pytać skąd, ale już mnie uprzedzili dziewczyny ;)

My czekamy jeszcze na głośne śmiechy, ale bym już posłuchała <3
    A na wigilie myśle że pójdziemy do teściów. Tak bardzo cieszą się z Ninki, że chyba nie umiałabym im pierwszy świąt z wnuczką odmówić. No i mamy do nich dużo bliżej niż do moich, a to też istotne dla nas ;)

Wrzucam trzeciego śląskiego dzieciaczka ;) jeszcze nam tu brakuje Szymka Flo i Nat od Kate, którą na pewno na dniach zobaczymy!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41ed31804381.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:44

Yoselyn82, KateHawke, Luna1993, Anna Stesia, olik321, Lena21, Aga9090, Rucola, Lunaris, Jeżowa, Patrycja20, JustynaG, Bajkaaa, JuicyB, Nadzieja22, malka, summer86, Kaczorka, blue00, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kochana a masz je jeszcze? Bo nic nie znalazłam, najmniejsze 36 cm byly.

Bajka będę mocno trzymać kciuki za jutrzejsze wizyte, żeby to nie było nic poważnego :* o której godzinie idziecie?

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jutro zerknę co jeszcze mam nie schowane i podeśle zdjęcia. Zawsze mogę Ci uszyc jakbyś chciała ;) mam jeszcze jakieś materiały dziewczęce ;)
    Mam jedną uszytą z uszkami (ale różowa, w kropeczki) której Nince nie ubrałam bo już mocno za mała, a wcześniej o niej zapomniałam, teraz ma obwód 38, więc pewnie na 34 idealna by była. Dwie malutki takie proste też na pewno mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:54

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, wyglądasz prześlicznie i bardzo subtelnie!

Bajeczko, mam nadzieję, ze emek Cię przeprosi za te słowa, choć z tego, co pisałaś to trudny charakter. Przyznam, że odkąd jestem mamą jestem przewrażliwiona i gdybym usłyszała takie słowa od mojego męża pod swoim adresem to mielibyśmy pierwsze ciche dni. Mój potomek jest z gatunku tych nieco bardziej płaczliwych i jeśli ktoś powiedziałby mi, że to dlatego, że sobie z nim nie radzę, dotknęłoby mnie to do żywego. Dzieci są różne i przychodzą na świat bez instrukcji obsługi. Nie ma większego chamstwa w stosunku do młodej mamy jak podkopać jej wiarę w siebie. U mnie celuje w tym teściowa, ale na szczęście mąż mnie wspiera i twierdzi, że radzę sobie całkiem nieźle.

Fozzie, Twoja teściowa to też agentka. Zapomnial wół jak cielęciem był… ciekawe, czy ona w 9 miesiącu ciąży chciałaby gościć swoją teściową. A nie, czekaj. Przecież często kobiety z pokolenia naszych mam i teściowych lubią opowiadać, jak to one sobie z wszystkim wspaniale radziły i to w dodatku bez tych udogodnień, które mamy teraz :-(

Summer, Malka (Fela słodkości <3), Lena (Franio rządzi dzisiaj na dzielni - a te trampusie!! <3) – te postępy dzieciaków to najlepsza nagroda za nasz trud. Tak jak pisze Kaczorka – etap pchania stópek do buzi to już w ogóle wisieńka na torcie. Mój młodzian dopiero niedawno odkrył tę część ciała i za każdym razem, gdy jej posmakuje to rozlega się supergłośny chichot . Mogłabym tego słuchać godzinami!

Luna, chętnie wysłałabym Ci czapeczki, które kupiłam przed narodzinami syna, bo wszystkie okazały się za małe. Młody człowiek urodził się jak u Moniski z dużą głową i wszystkie nakrycia poszły do wora z nieużywanymi ubrankami. Tylko że wzornictwo typowo męskie, no i czapki takie wiosenne. A tak przy okazji – córeczka przecudowna, bardzo do Ciebie podobna!

Morusek, a weź Ty trzepnij tego swojego emka w łeb! Nie denerwuje się ciężarnych! A ci faceci, którzy tak robią niech wiedzą, że dosięgnie ich klątwa w wyniku której zawsze podczas sikania naleją sobie na buty.

Amal, zainspirowałaś mnie krówkami, też właśnie spałaszowałam! Czy te w wersji eko mają mniej kalorii? (tak, wiem, jestem naiwna)

olik321, summer86, Morusek, Lusesita lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jakie Ninka ma przepiękne oczy!

Melevis, kochana, mogę mieć do Ciebie pytanie dotyczące chusty? Wiem, że masz teraz na głowie inne rzeczy, ale jesli mogłabyś mi doradzić, jaką mogłabym kupić dla trochę większego dzieciaczka będę wdzięczna. Na fali wczorajszego sukcesu ze spacerem planuję kolejny zakup. Muszę tylko nauczyć się lepiej wiązać, bo to dociąganie przy głowce idzie mi marnie. Może są jakieś chusty, które się naciągają trochę lepiej niż ta moja zwykła z LennyLamb?

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Luna jutro zerknę co jeszcze mam nie schowane i podeśle zdjęcia. Zawsze mogę Ci uszyc jakbyś chciała ;) mam jeszcze jakieś materiały dziewczęce ;)
    Mam jedną uszytą z uszkami (ale różowa, w kropeczki) której Nince nie ubrałam bo już mocno za mała, a wcześniej o niej zapomniałam, teraz ma obwód 38, więc pewnie na 34 idealna by była. Dwie malutki takie proste też na pewno mam

Franio w zeszłym tygodniu miał już 43 cm obwód głowy :O byłam w szoku, ale pani dr powiedziała że on ogólnie jest duzy facet i głowa jest proporcjonalna wiec nie ma się co przejmować że to chyba 93 centyl

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik Ninka ma takie „hipnotajzing” oczy ! Jest fajna agentka - mam nadzieję, że przyzwyczai się do jazdy autem i będzie szansa się poznać <3

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Wszystkim!!! W każdej wolnej chwili nadrabiałam, ale jakoś nie miałam weny żeby odpisywać, ale jestem zauroczona wszystkimi forumowymi dzieciaczkami. Tośka ma obłędne oczka, cudnie wygląda na tym zdjęciu Lunka!!
    Śliczna 3-miesięczna Fela pieknie pozuje z trójeczką :)
    Franio jak zawsze z rozbrajającym mnie uśmiechem no i moja ulubiona łobuziara Ninka!! Chciałabym wrzucić Wam mojego Lewka, ale dziś nie zrobiłam żadnego zdjęcia więc nie będę zasypywać Was starociami, bo u dziecka to moment wszystko się zmienia!!!
    Bardzo współczuję przebojów z emkami :( kurcze oni teraz powinni być pomocą i wsparciem ale różnie to w życiu bywa i nie pozostaje nic jak sie dogadac...
    Olik wyglądasz obłędnie!!! I masz zacny dekolt ;)
    Ja ostatnio stwierdziłam, ze ciężko coś znaleźć z kopertowym dekoltem, więc kupię cos z guziczkami. Mam "zaobserwowanych" kilka ofert na allegro, jutro sie na coś zdecyduję :)
    Poza tym jestem dziś mega zmęczona, w sumie to nie wiem czym, bo Mały był Aniołkiem, troszke płaczliwym wieczorem, ale wrażliwe dzieci tak mają :) Też nienawidzę jak ktoś mówi, ze dziecko jest niegrzeczne albo wymusza... Jest to bardzo niesprawiedliwe w stosunku do dziecka.
    Uciekam pod prysznic a potem wracam do Was :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zajrzyj do skrzynki!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A, dziewczyny, właśnie.

Jak się zapatrujecie na kategoryzowanie niemowląt na "grzeczne" i "niegrzeczne"? Wczoraj teścióweczka pyta się małej "acitijeśteśgziećnądziefcinką?", a mi się nóż w kieszeni otwiera i zastanawiam się, czy jestem przewrażliwiona.

Lamka, ja mam podobne zdanie jak Pilik (może dlatego, ze nasze dzieci mają podobny temperament). Kategoryzowanie dzieci i dawanie im łatek to porażka. Jesli już ktoś bardzo chce to niech ocenia zachowanie, nie osobę. Ale prawdą jest, że zachowanie niemowlęcia nie może być "grzeczne" albo "niegrzeczne", bo jeszcze nie znają zasad grzeczności. Czy jak mój syn obsika pediatrę (co robi na każdej wizycie) to oznacza, że jest niegrzeczny? Pewnie każdy powie, że to nonsens. To dlaczego na płaczące i marudne dziecko mówimy, że jest niegrzeczne? A może raczej odczuwa jakiś dyskomfort i chce o tym powiedzieć, ale nie umie zwrócić się do mnie "pani matko, uwiera mnie nieco metka z tych bodziaków, bądź tak miła i odetnij" albo "nie jestem kontent z faktu, że położono mnie na macie, wolałbym popatrzeć na świat z pozycji wertykalnej".

pilik, Lena21, Rucola, malka, JustynaG, lamka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wątpię by przeprosił... Ogólnie to tymbardziej bolą jego słowa bo powiedział to w sytuacji gdy chciałam pomocy od niego że powiedziałam że nie radzę sobie a on mnie dobił...

Lunka mam być między 11a12 tam, mam nadzieję że ten naczyniak to nic groźnego...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jeśli chodzi o ubrania z guzikami to u mnie się średnio sprawdzają. Myślałam, że będzie fajnie, ale kiedy muszę odpinac guziki jedną ręką, bo drugą uspokajam szamoczącego się głodomora to czasem mam ochotę mocniej szarpnąć i rozerwać sobie bluzkę lub sukienkę.

Rucola lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, oczy ma przykuwające uwagę, nie było jeszcze chyba osoby, która by nie powiedziała „ale ma wielkie oczy” ;)
    Lena o jejku! Nieźle :D u nas wagowo w 3 centylu, głowa w 25, a wzrost koło 70. Taki szczupak ;)

AnnaStesia cudowne przykłady dałaś z dzieckiem niegrzecznym! Serducha mi brakuje żeby kliknąć :D a w ubraniami z guzikami piona! Czasami w nerwach jak strasznie płacze kuż mi się ręce trzęsą i się wściekam. Zaczęłam nosić pod koszulami podkoszulki i często koszuli już nie zapinam, tylko szybko wyciągam cyca spod podkoszulki co by szybciej było...

Luna wysłałam zaproszenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 21:25

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kochana ni śmiałabym Cię prosić o szycie czapeczki dla nas (nie że bym nie chciała-wrecz przeciwnie, bo na jesień nic nie znalazłam w sklepach co by się nadawało na chłodne dni na spacery), nie mogę dokładać Ci obowiązków :) jeśli znajdziesz chwilkę to bardzo chętnie zobaczę co masz gotowego, chciałabym chyba coś z uszkami, żeby jednak nadawała się na dwór. Dobrze myślę? Moja Tosia jest z czerwca więc nie mam pojęcia jaka czapka dla newborna na taką pogodę jesienną

Co do kolorów AnnaStesia to my nie mamy absolutnie nic różowego, wszystko w szarościach i brązach ;) bardzo neutralne więc chętnie bym zobaczyła. W smyku znalazłam 34 zwykła biała bez uszek, niewiązana i jakaś taka cienką mi się wydaje

Dziękuję za tyle miłych słów o Tosi <3 ale powtórzę po raz setny, że Ninka, Fela, Franio, Lewek są przecudowni i kocham oglądać ich zdjęcia <3 wszystkie nasze forumowe dzieciaczki są do schrupania <3

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Anna Stesia wątpię by przeprosił... Ogólnie to tymbardziej bolą jego słowa bo powiedział to w sytuacji gdy chciałam pomocy od niego że powiedziałam że nie radzę sobie a on mnie dobił...

Lunka mam być między 11a12 tam, mam nadzieję że ten naczyniak to nic groźnego...

Takiemu typowi to tylko napluć do kawy w ramach małej zemsty. Żartuję. Choć w sumie pewnie Ci nie jest do śmiechu. Nie no, serio, osłabia mnie ten facet. Zwłaszcza po tym, co przeszłaś - powinien Cię na rekach nosić i mówic, że jestes mamą na medal(bo jesteś!)

Luna1993, pilik, Aga9090, Rucola, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to super, mam nadzieję najpóźniej jutro wyciągnąć z pawlacza worek z ubrankami, porobię zdjęcia i Ci wyslę na priv, ok? Moje też są cienkie, ale na pewno mam taką z uszkami:
    https://www.fazymazy.com/kategoria/czapki/czapka-uszatka-wiazana-niebieska-rozm-56
    i takie:
    https://www.fazymazy.com/kategoria/czapki/czapka-mis-sweet-baby-niebieska
    https://www.fazymazy.com/kategoria/czapki/czapka-ecru-bambusowa
    W rozmiarze 56 (czyli jak piszą na stronie na płasko to jest 30 cm) oraz kilka z h&m

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Takiemu typowi to tylko napluć do kawy w ramach małej zemsty. Żartuję. Choć w sumie pewnie Ci nie jest do śmiechu. Nie no, serio, osłabia mnie ten facet. Zwłaszcza po tym, co przeszłaś - powinien Cię na rekach nosić i mówic, że jestes mamą na medal(bo jesteś!)
    Az się popłakałam bo mega mi ciężko zrozumieć jego zmiane z mega ojca na takie coś rodem z PRL... No ale trudno Zosia i jej uśmiech w środku nocy mi dodają mocy :) a jeszcze jak piastki ssie to już w ogóle :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko- trzymamy jutro kciuki za Was :)
    My jutro jedziemy z mężem na ostatnią wizytę kontrolną także nieśmiało proszę też o kciuki po12.

Amal- a jak u Ciebie? Pojechałaś na IP?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 21:31

Bajkaaa, KateHawke lubią tę wiadomość

‹‹ 2037 2038 2039 2040 2041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ