X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Az się popłakałam bo mega mi ciężko zrozumieć jego zmiane z mega ojca na takie coś rodem z PRL... No ale trudno Zosia i jej uśmiech w środku nocy mi dodają mocy :) a jeszcze jak piastki ssie to już w ogóle :)

No właśnie Bajeczko nie mogę tego pojąć, bo przecież na początku Twój mąż pomagał a teraz co ? Jaja mu urwało ? Bo się zachowuje jak (przepraszam Cię bardzo za to) pajac a nie facet. Jak można tak powiedzieć ? Trzymaj się ciepło <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cienkie nie będą za cienkie AnnaStesia? Może jestem przewrażliwiona :P ale nie mam pojęcia! Z drugiej strony są tylko takie bawełniane albo grubaśne jak na zimę. Dziekuje, jak znajdziesz chwilę to daj znać :*

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    No właśnie Bajeczko nie mogę tego pojąć, bo przecież na początku Twój mąż pomagał a teraz co ? Jaja mu urwało ? Bo się zachowuje jak (przepraszam Cię bardzo za to) pajac a nie facet. Jak można tak powiedzieć ? Trzymaj się ciepło <3
    Ja też nie mogę tego zrozumieć chwalilam go wszędzie bo mega pomagał a potem wrócił do pracy i jakoś tak zaczęło się zmieniać... Czasem mam go dość np teraz bo go nie rozumiem i nie wiem co będzie w przyszłości no ale to będzie kiedyś teraz muszę się skupić na Zosi która ewidentnie ma lekki sen i budzi się co chwilę więc coś czuję że marzeniem będzie dziś spać ciągiem choćby godzinkę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna do wózka na jesień w zupełności takie bawełniane starczą. Jakbyś chciała takie z dresowki to serio coś tak mam, mogę Zuzi uszyć :) a co do uszek - ja dopiero teraz widzę potrzebę jak Ninka się wierci, wczesnej uszka totalnie u nas nie były przydatne. Ale to kwestia tego kto co lubi na pewno. A ja mówiąc z uszkami miałam namysłu uszka na głowie, zle napisałam ;)...
    W szpitalu miała jedną na uszy i wiązaną, ale ona totalnie letnia (z takiego materiału z przeswitami)

Luna1993 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jeśli miałabys ochotę i czas to pewnie, że bym chciała, przecież od Was cieszy tysiąc razy bardziej niż ze sklepu :) w sumie nie pomyślałam, że taki maluch za dużo się nie wierci, a na spacerze przeważnie śpi

• olik321 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każda czapka jest ściągana. Tak długo kręci i wierci głową aż spadnie czy się zsunie.. chyba, że jakimś cudem nie pamięta, że mu ją założyłam.

Dziewczyny a na noc zakładacie czapeczki? chodzi mi o sytuacje gdy maluch ma mokre włoski ?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja też nie mogę tego zrozumieć chwalilam go wszędzie bo mega pomagał a potem wrócił do pracy i jakoś tak zaczęło się zmieniać... Czasem mam go dość np teraz bo go nie rozumiem i nie wiem co będzie w przyszłości no ale to będzie kiedyś teraz muszę się skupić na Zosi która ewidentnie ma lekki sen i budzi się co chwilę więc coś czuję że marzeniem będzie dziś spać ciągiem choćby godzinkę :)

Może ma jakiegoś durnego kolegę, który mu nakładł do głowy, że to „niemęskie” tak pomagać przy dzieciach ? Mój mąż miał jednego takiego w poprzedniej pracy, przychodził do mnie z pretensjami że nie wstaję o 5:30 robić mu kanapek do pracy (to było dawno temu, pracowałam na studiach w galerii po 12h od 9-21) później się okazało, że jakiś inteligent w pracy dogadywał mu ciągle, że się kiepsko ożenił skoro mu nie usługuje :O

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik my zakładamy pierwszą zaraz po kąpieli i jak czujemy że jest wilgotna to zmieniamy na świeżą. Jak zaraz idzie spać to kładę Go w czapeczek a za godzinę czy dwie delikatnie zdejmuje na śpiocha :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój dziewczyny... Co za durny kraj... Nic nie wiem.. Nikt mnie nawet nie oglądał.. Kazali mi przyjść jutro jakby nadal coś było nie halo między 8 a 14 bo wtedy będzie lekarz mógł mnie zobaczyć.. Także ten... Milusio..

• pilik Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena aż mi się przypomniało jak mój czasami mówił że żony jego kolegów to coś tam robią czego ja nie robię, to powiedziałam, że może powinien żonę zmienić :). Faceci się potrafią nasłuchać.

Luna takie mam. Taka jak różowa to po prawej na dole gdzieś też powinnam mieć białą. A te dwie z uszkami są Orawie tej samej wielkości, zdjęcie na szybko zafałszowało ;). Bez szaleniec, ale jakbyś nic nie znalazła i chciała to wyślę.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cfce3116db4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/710cc61c58fe.jpg

Olik ja nie zakładam czapeczki. Szczerze to w ogóle o tym nie pomyślałam. Ale Ninka ma bardzo mało włosków, może dlatego? Amal koszmar...! Oby wszystko było ok i żebyś jutro się dostała do lekarza szybko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 22:09

Luna1993, Yoselyn82, blue00, Lusesita, Patrycja20 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, ja też nie zakładam czapeczki. Zanim Fela zaśnie to te kilka włosów na głowie już zdarzy wyschnąć. Dokładnie tak jak Pilik, nawet o tym nie pomyślałam ;)

AnnaStesia po Twoim opisie już nie mogę się doczekać, aż Fela skosztuje swoich stóp!

Pilik, Ninka jest do zacałowania!

Rucola, to jutro czekamy na świeże zdjęcie Lewka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 22:16

Anna Stesia lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik w tej różowej w kropeczki się zakochałam <3 mimo że nie mamy nic różowego, jest śliczna :) dodam Cię i napiszę jutro rano priv dobrze?
    Edit. Zaakceptowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 22:29

pilik lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Przepraszam, że będzie tylko o mnie: boli mnie brzuch ale NAD pępkiem. Bardziej pod piersiami. Spina się i jest twardy i nie mogę sobie żadnej pozycji znaleźć. Tylko nie jest to taki typowy ból w podbrzuszu, jak na @. Czekać spokojnie na rozwój wydarzeń?

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka mi to wygląda jakby Domiś coś Ci uciskał stopkami, mi tak Zuza robiła :( spróbuj pochodzić, jeśli to nóżki rozpycha to powinien zmienić pozycję

Jak nie przejdzie to może, może :D daj koniecznie znać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 22:35

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, a już miałam nadzieje, że coś się zaczyna... Dobra, to obserwuję się nadal. Dzięki Lunka <3

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka- ja może w związku z objawami nie pomogę,ale myślę,że jeśli źle się czujesz, nie do końca pewnie to zawsze warto sprawdzić na IP. przynajmnniej powiedzą jak sytuacja czy cośkolwiek się dzieje. Może to przez ułożenie Malucha, obserwuj po prostu.

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Achia, ale to chyba nie to jeszcze. Położyłam się do łóżka i przeszło. Mały się tylko kotłuje, więc się nie martwię. Będę obserwować, a póki co staram się zasnąć. Dobranoc <3

1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka , myślę, że dziewczyny mają rację, że Twój eMek w pracy głupot się nasłuchał i teraz widzisz tego efekty.
    Zastanawia mnie, dlaczego mówimy, że FACECI NAM POMAGAJĄ W OPIECE NAD DZIECKIEM przecież to również ich dziecko więc czy to nie jest dzielenie się obowiązkami?
    Od pierwszych dni zacieśnia się więź między rodzicem a dzieckiem. Więc jak ma tatuś być"wyjątkowy" skoro nie zajmuje się brzdącem?

Bajka, jesteś świetną mamą! I napotykasz trudności jak każda inna matka.
    A jak Twój eMek taki mądry to proponuję byście podzielili się urlopem i niech on przejmie opiekę nad małą skoro Ty (w jego mniemaniu) tego nie potrafisz. Będzie miał okazję się wykazać! A może niech jedną nockę wstaje do małej by ją nakarmić, przebrać, uśpić? I niech praca nie będzie wytłumaczeniem. Ty po nieprzespanej nocce, nie masz czasu na odpoczynek. Ba! Czasami nie masz czasu na skorzystanie z WC a co tu mówiąc o spokojnym zjedzeniu śniadania.

Pilik , uwielbiam Twoją drobinkę :) Irytuje mnie to ciągłe wrzucanie dziecka w siatki centylowe i ocenianie czy "dobrze waży". Potem każda wizyta z ważeniem to stres czy dziecko (a zarazem matka) zda "ten egzamin".
    Był moment, że Aneczka przybierała ponad normę (45g/doba) to wszyscy dookoła mówili, że to bardzo dobrze, że lepiej "za dużo" niż "za mało". a ja tego nie rozumiem. Sama byłam dzieckiem jak Twoja Ninka i zarazem okazem zdrowia.
    Dziś mamy szczepienie, zobaczymy co powie pediatra na jej przyrosty...

Anna Stesia, summer86, lamka, KateHawke, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odeszły!!!! Bociek robisz rano test!

Anna Stesia, JustynaG, Amal, Achia, ibishka, veritaserum, Nadzieja22, -Mamunia-, olik321, summer86, malka, Jeżowa, Kaczorka, lamka, Karma88, Morusek, Fozzie Bear, Yoselyn82, Meśka, Rucola, KateHawke, Aga9090, pilik, KateKum, Emiilka, Sarna84, moniśka..., Cabrera, blue00, Kotowa, Lena21, Patrycja20, Izape_91, Siwulec, Lusesita, Madzik34, Lunaris, JuicyB, Phnappy, Sanka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaaaaa!!!!!!!! Trzymam kciukasy!! Wkrótce spotkanie z Zuzią! Szybkiego i bezbolesnego porodu! Zaczynają sie emocje! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 00:56

‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ