X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annna Stesia, ja też myślę, że będę teściową-cichą obserwatorką i będę po prostu kochać wnuki najmocniej jak się da.
    U mnie też przykład będzie od mojej mamy. Tak jak pisałam miała swoje złote rady, ale dotarłyśmy się w tym temacie. Co więcej np. w kwestii gotowania teraz często się jej radzę i wiem jak wielką sprawia jej to przyjemność.

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wiesz co, może takie podejście do tematu u koleżanki nie wzbudziłoby mojego zaskoczenia, ale skoro jest z wykształcenia fizjoterapeutką, to wydawać by się mogło, że powinna nieco ogarniać temat, prawda? Albo przynajmniej używać lepszych argumentów na uzasadnienie swoich racji niż to, że za 5 lat może będą radzić inaczej...

Anna Stesia widzę, że egzemplarz teściów, jaki Ci się trafił to trudny przypadek :/ naprawdę bardzo przykro się to czyta, tak w zasadzie zastanawiam się, jakim cudem jeszcze im nie nawrzeszczałaś prosto w twarz, żeby się odpier***li - bo naprawdę po prostu traktują Cię źle. Cieszę się, że przynajmniej ze strony własnej mamy dostajesz wsparcie...

Achia - bo zapomniałam wcześniej się odnieść - siostra widzę się nic nie zmieniła, wciąż widzi tylko czubek własnego nosa. Szkoda mi tylko Ciebie, bo widzę, że się dwoisz i troisz, a ona ma to głęboko w poważaniu... Naprawdę odpuść sobie, kochana, bo to walka z wiatrakami

Veritaserum a Ciebie to też teściowa wkopała z tym spaniem, ja nie rozumiem, czemu ktoś tak bezczelnie nie zwraca uwagi na Twoją prośbę i robi po swojemu... Naprawdę mam nadzieję, że noc nie będzie aż tak ciężka, jak teraz przewidujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 22:34

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa bede trzymac kciuki za wtorek :)

Ja dzisiaj podjechalam na kliniki, bo jeszcze nigdy tam nie bylam. Na Borowskiej mialam kiedyś zabieg, na Kamieńskiego rodzilam synka wiec te szpitale sa mi znane. Jak zobaczylam w srodku kliniki, a bylam tylko na dole, wejscie przez portnierie teraz, korytarz prowadzacy do IP obskorny, to az mnie troche zmrozilo. Czytalam, ze kiepskie sa tam warunki, ale nie spodziewalam sie az takiego stanu. Oczywiście nie stanowi to dla mnie argumnetu, zeby teraz zmieniac szpital, bo jednak moj lekarz prowadzacy tam pracuje i ponoc ogolnie dobra, wykwalifikowna kadra, no ale zeby przez tyle lat nie wyremontowac porodowki w tak duzym miescie, w ktorym przyjmuja mase porodow?

Edit: wlasnie doczytalam, ze remontuja glowne wejscie :) czyli tam gdzie dzis bylam to tylko tymczasowa IP, dlatego przejscie przez portiernie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 23:09

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/karuturi/videos/10160793764615300/UzpfSTEwMDAwMDUwNzEyMjY3NzoyMzg5Njg4ODcxMDU3OTk0/
    Dziewczyny jak chcecie zobaczyć jak dziecko rusza się w łonie, to obejrzyjcie :)

Nadzieja22, Lunaris, lamka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola moje dziecko śpi w ciągu dnia w wózku a w nocy ze mną... Także ten... :) w sumie mąż mi mówił że nie radzę sobie z dzieckiem i widać miał rację :/

Co do rad to teście nawet nie próbuja krytyki czy uwag bo skończyło by się na tym że nie widzieli by Zosi a na rady mamy jakoś głucha jestem bo ona np mowi a nie martw się jak ci dziecko poplacze to mu lepiej na płuca więc to raczej nie krytyka a próba powiedzenia że nie jestem zła matka jak mi dziecko trochę poplacze

Co do snu to i mnie im więcej Zosia śpi w dzień to super śpi w nocy ale mi nikt wieczorem dziecka nie usypia więc nie ma tematu :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobranoc pochwalę się królestwem naszej Księżniczki :) to oczywiście fragment naszej sypialni, nie mamy za wiele miejsca ale jestem zadowolona z efektu :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/844dbf5a81ca.jpg

Karty kontrastowe znikną z przewijaka, ale mąż się uparł, by na razie tam stały :P

Agulineczka będąc u Olik w szpitalu byłam pierwszy raz na Klinikach i zgadzam się z opinią co do wnętrza, no nie powala, remont na pewno wskazany... Ale najważniejsze, że pracują tam bardzo dobzi specjaliści, na pewno będziesz tam bezpieczna, a zarówno Olik jak i Veritaserum pisały same dobre rzeczy o Klinikach :) poczucie estetyki odpocznie, docenisz bardziej swój domek, jak wrócisz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 23:22

Lena21, JustynaG, Nadzieja22, Aga9090, Achia, Lunaris, Bajkaaa, Kaczorka, summer86, KateHawke, lamka, Yoselyn82, Luna1993, Rucola, Patrycja20, Siwulec, moniśka..., KateKum, pilik, blue00, Emiilka, Bobisia, Sarna84 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, przeczytałam wszystko ale tylko tyle teraz

Kate - aż się popłakałam, tak Cię rozumiem ! Dobrze, że ktoś nas nami czuwa, że z Natalka wszystko ok i już pewnie się tulicie <3 mam ciarki na całym ciele, tyle emocji przywołał Twój opis

Anna Stesia my wczoraj odprawialismy urodziny męża - moja teściowa jest taka sama, wczoraj chyba już miałam pioruny w oczach i miałam ochotę zrobić jej krzywdę. Rozumiem, że to jej wnuk, rozumiem że się cieszy, rozumiem że się emocjonuje, ale przepraszam za słownictwo pierdoliła takie głupoty, że się słuchać nie dało. Już nie wspomnę że przyjechała godzinę przed czasem I budziła mi śpiące dziecko, które potem się biedne męczyło cały wieczór, próbowała mi go wyrywać z rąk i jak on próbował padnięty zasnąć to ona krzyczała mu do ucha : babcia babcia babcia... może jestem okropna, niesprawiedliwa albo niewdzięczna, ale odkąd zaszłam w ciąże to jakby w nią coś wstąpiło

Bajeczko wg mnie Rucola nie to miała na myśli - moje dziecko tez spi w wózku a w nocy z nami ;) poducha to kiepski pomysł tylko

Pati wyglądasz bosko

Co do ochraniaczy - nie mam i mieć nie będę, ale moje dziecko spi w łóżeczku tylko w dzień a w nocy z nami (w dużym kokonie, gdzie nie ma nic ruchomego, ma założony monitor oddechu, ja mogę go obserwować, zasypia z pieluszką choć noe wiem jakbyście tego nauczyl, ale zaraz po zaśnięciu ją zabieram)

Co do całej dyskusji to mam taką refleksje - mam siostrę z która bardzo dobrze się dogaduję i ogólnie jest super mamą, ma 2 dzieci: 6 i 8 lat, mam wrażenie, że kiedy jej mówię, że np. jak pojedziemy do Włoch to martwię się postojami bo nie powinien Franio jechać tak długo w foteliku i max 2h to ona reaguje nerwowo i też próbuje zbagatelizować moje argumenty - po przemyśleniach doszłam do wniosku, że robi tak, bo sama woziła tak dzieci, jest odpowiedzialną mamą, która bardzo dba o swoje dzieci i wydaje mi się, że wtedy ona się czyje jakbym jej to umniejszała. Kurczę trudno mi to ująć w słowa, chodzi mi o to że każda (albo prawie każda) mama chce dobrze dla swoich dzieci, uważa swoje macierzyństwo za jakiś życiowy sukces, jest to jej dumą że dobrze wychowała dzieci i włożyła w to całe serce a nagle ktoś przychodzi i mówi, że robiła to źle i narażała swoje dziecko. Uważam, że powinno się przyjmować argumenty i jeśli ktoś chce dla nas dobrze to się cieszyć, że nas uświadomił i nie popełniać więcej błędu, ale trochę tez rozumiem te emocje

Achia, KateHawke, Rucola, Patrycja20, JuicyB lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa masz racje :) chociaz ja swoj dom bardzo lubię i zazwyczaj doceniam, no moze dolozylabym pralnie i 2 sypialnie :)
    Dobrze, ze humor dopisuje :)

Kacik milutki, a obrazki nad lozeczkiem piekne <3 takie slodziutkie :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola , jak widać, to, że koleżanka jest fizjoterapeutką nie świadczy o tym, że jest dobrym specjalistą. Już wiesz, że z jej uslug nie warto korzystać. Jak to powiedziałby mój tata "w szkołę kamieniami rzucała" czyli to, że ktoś ma papierek o niczym nie świadczy.
    Zresztą, ile położnych/lekarzy daje informacje niezgodne z najnowszymi zaleceniami?

Jeżowa , piękny pokoik!

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stało się to co przewidywałam. Ania o 22.40 obudziła się wyspana jak cholera ,uśmiechała się przepięknie na przewijaku. Mam ochotę zabić teściowa. Na szczęście maz stoi po mojej stronie i teraz walczy z Ania a ja idę spać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa- śliczny kącik :) ja coś nie mogę zasnąć i w cholerę mi gorąco.
    Mam nadzieję, że więcej wstawania do WC nie będzie,bo jutro badania moczu, morfologia i TSH..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też będzie noc w plecy- synio włączył syrenę: "Mama!" po czym poszedł dalej spać... a ja już nie :P

Jeżowa ślicznie urządziłaś kącik dla Agatki :) może już przychodzić na świat <3 powodzenia przy przyjęciu do szpitala!

Anna Stesia teściówka o wrrrr! ja już się szykuję na falę cudownych porad i krytykia -tyle że ze strony swojej mamy bo teściowej nie posiadam (stety/niestety).

Kaczorka wspaniała mości stopa Waćpanny <3 :D

Lunka Tosia chyba jeszcze w euforii z powodu pojawienia się siostry?

Olik jak Wam się udała impreza? zadowoleni jesteście?

Codziennie mam coraz dziwniejsze sny. Wczoraj śniło mi się że jechałam autostradą pod prąd a dziś że urodziłam Stasia i miał 45cm oraz 1500g a ja tylko myślałam o tym że na forum mnie wszyscy wyśmieją bo miał być taki ciężki :P chyba zaczyna mi się jakiś stres przedporodowy. Rano zaczynamy 33tc, oby jeszcze wytrwać miesiąc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 02:13

Kaczorka, summer86, lamka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Gratulacje!

Dziewczyny co na swędzące dziąsła???
    Młody dzisiaj myślałam że się zagryzie.
    Od ponad miesiąca smarujemy Dentinoxem ale mam wrażenie że nie działa...
    Coś mocniejszego się znajdzie?

KateHawke lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja używam calgel ale to jest już typowo na ząbkowanie z lidnokaina.

A gryzaczki nie pomagają ?jest taki fajny w kształcie smoka to jakiś ortodonta wymyślił ale teraz za cholerę ni mmoge sobie nazwy przypomnieć .

Ahh te złote rady. U mnie ostatnio było od mojej mamy: mama daje Ci zimne mleczko (świeżo odciągnięte z piersi )a Ty wolisz ciepłe jak Ci grzeje w zoladeczek.. a z kolei moja teściowa doprowadziła dziś do sytuacji w której musiałam być wredna .. byliśmy na spacerze i emek się uparł żeby wstąpić na 5 minut do teściow powiedzieć część . Byliśmy zaraz umówieni u nas w domu że znajomy wpadnie a ja chciałam jeszcze przed jego przyjściem uspac mała bo marudna już się robiła i odciągnąć sobie pokarm . Teściowa wzięła mała . Mąż mówi po 5 min że idziemy .a ona że nie że jeszcze 5min. Mówimy że nie bo się spieszymy a ona dxnas autentycznie że to zostawmy mała a my idźmy . (Po moim zgniłym trupie). Poszliśmy ubierać buty i mąż miał wziąć mała od teściowej .a ta nie da . Wkurw... Się .wróciłam w butach już do mieszkania i mowie do małej ' chodź do mamy'. A teściowa że nie . Mowie jej . Daj mi mala. Nie .
    No to jej mówię . 'ja się ciebie nie pytam czy Ty chcesz tylko ci mówię że masz mi oddać moje dziecko . Jak mówię że masz oddać to masz oddać a nie dyskutować ze mną '. Nie odpowiedziała nic .teściu się chyba szykował do ataku ale wiedział że jak przegnie to im zgotuje totalna separację z mloda. Efekt był taki że znajomy czekał pod drzwiami 5 minut. Ja ledwo uspalam młodą bo zaaferowana gościem -i w dodatku spala tylko 45minut. Nie miałam jak odciagnac i potem mi się zastój zrobił .

Rozumiem że są zakochani w wnuczce bo pierwsza Itp ale zawsze będę powtarzać że nadgorliwość gorsza od faszyzmu ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 03:26

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ale bym miała nerwy... I pewnie do świąt bym nie była u teściów no chyba że by przeprosili...

My nie śpimy a po 8 rehabilitant przychodzi do Zosi

ibishka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bo widzę, że polubiłaś post Ani - jak się czujesz, kochana?

Ibishka rozegrałaś to tak, jak trzeba było to rozegrać, a że teściowa nierozumna, to sama na siebie ściągnęła gniew. Ale właśnie takie zachowanie, jak Twoje, całkowicie popieram - jak mówisz, że idziecie, to idziecie, jak mówisz, że chcesz córeczkę, to masz ją dostać, amen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 07:03

ibishka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim <3
    Przepraszam ale nie mam siły odnieść się do waszych postów.
    Jeżowa i Emilka nadal kciukam! &&&
    U mnie niestety pionizacja dopiero jak po zdjęciu balonika dzisiaj będzie wszystko dobrze. Czyli może dzisiaj. Jeszcze nic nie jadłam a teraz nawet wody pić nie mogę bo jak zdejmą balonik i znowu będzie krwotok to zaraz operacja. Także wspomaganie laktacji odpada bo i tak bez jedzenia, posiada i leżę plackiem. Ale Nat jest tak kochana że cycka mi pierś nawet jako smoczek - więc coś tam się może postymuluje :) nic więcej niestety nie zrobię bo moge tylko leżeć na płasko.
    A wczoraj tak mnie poznawała <3 :

[url][/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 12:55

Amal, Lena21, JustynaG, Achia, StaraczkaNika, Rucola, Patrycja20, veritaserum, Lunaris, Siwulec, JuicyB, moniśka..., pilik, blue00, Kaczorka, Emiilka, Nadzieja22, 91Ewela09, Bobisia, malka, -Mamunia-, Madzik34 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate chcialam Ci serdecznie pogratulować Nat. Jest prześliczna. Mam nadzieję ze dzis juz lepiej się czujesz. Trzymam kciuki by operacja nie była potrzebna. Dużo zdrowia i sił kochana. Jesteś super dzielna mamą.

Jeżowa i Emilka trzymamy kciuki z Marcelkiem za Was.

Maluch dzis znowu spał od 24 do 6 ciągiem.. kurczę może mieć taką przerwę bez mleka?

U nas impreza udana. Marcyś w kościele spał a potem troche byl z nami trochę drzemał. Ma cudownych chrzestnych którzy ze spokojem potrafią go uśpić. Udało mi się uniknąć podawania go z ręki do ręki jak zabawki.

Ibishka chyba bym udusiła teściową. Jak tak w ogóle można... ech
    Tak jak Bajka pisze prędko, bym do nich nie poszła

KateHawke, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Kate Natalka jest przesliczna. Mam nadzieje, ze juz krwotoku u Ciebie zadnego nie bedzie, wystarczajaco strachu i nerwow mialas.

Pocielam sie wczoraj z M. Mialam ciezszy psychicznie dzien fakt, ale i tak musze pare spraw baranowi przetlumaczyc.

Jade zaraz dp fryzjerki, pozniej praca na kanapoe, okulista, a wieczorem SR.

Jestem obolala, bo Mala pieknie fikala w nocy.

Dziewczyny brak sloz na te stresy przez rodziny. To przed nami, ale wiem, ze kwiatki i u nas sie znajda.

Ah ah ah jak sie z ta pepowina dowiedzialam to tez po wizycie dzwonilismy do rodzicow dac znac co i jak. Tesciowa uslyszala, ze jestem wystraszona i rzucila: "nie martw sie, najwyzej zrobia Ci cesarke"...

KateHawke lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik cieszę się, że impreza się Wam udała :)

Jeżowa trzymam kciuki za dzisiaj, jesteśmy z Tobą :*

Kate jesteś bardzo dzielna, będziemy czekać na informacje, że balonik pomógł i żaden zabieg nie będzie potrzebny :*

Ibishka ja bym wybuchła, podziwiam Twoje opanowanie, zachowałas się dokładnie tak, jak należało, a teściowa jak dziecko, "nie oddam, to moje". Brak mi słów. Jakby dziecko było zabawka albo jakaś karta przetargowa. Pamiętam jak kiedyś moja mi powiedziała, że Tosia jak będzie starszą to mnie znienawidzi i się do niej wyprowadzi (poszło o to że nie mieliśmy auta i nie było jak przyjechać, a nie chciałam w upał w lato ciągać niemowlaka 100 km pociągami).

Lunaris Tosia zaczęło trochę odbijać, ale to pewnie z zazdrości, spokojnie przeczekamy, testuje nasza cierpliwość ;)

My dzisiaj mamy maraton po urzędach, także zajrzę pewnie pod wieczór. Napiszcie proszę kto ma wizyty w tym tygodniu :*

Emilka kciuki za ktg :*

KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ