X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tesco robi 0 :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja wyglasz okropnie - nie gadam z Tobą :P

Achia - ach ... żeby tak jeszcze można było poczuć ten jod przez zdjęcie...

Nie wiem jaka firma robi pieluchy 0, ale powiem Wam ze ja moje dzieci przez pierwsze 2 miesiące ubierałam w tetrę, jedynie na spacer czy do lekarza zakładałam pampersy, kurde jak sobie przypomnę ta codzienna ilość pieluch do prania i prasowania :)

My poszliśmy na kijki :) 6km pękło, było pięknie...

pilik, Achia, Patrycja20, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak się czujesz?:)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec piękny spacerek :) mi by chyba już miednica pękła, jakbym chciała zrobić 6km :D ale super pogoda, aż żal nie korzystać :)

Właśnie, Kate podpinam się pod pytanie Achii?

U nas "ta ostatnia niedziela", nawet po mężu widzę objawy wzruszenia i przejęcia nadchodzącą wielkimi krokami Agatką :) do tego w skrzynce czekają na nas obrazki, jak wrócimy do domciu to je powieszę i w końcu wszystko będzie gotowe :)

Siwulec, Karma88, -Mamunia-, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakim cudem ale nadrobiłam :)
    Kate!! Ogromne gratulacje!!! Nati jest prześliczna. Wiesz, nic nie dzieje się bez przyczyny... Wczorajszy lekarz na szczęście stanął na Twojej drodze.
    Ibishka, czy to są widoki z Twojego domu??? Piękne... Dom w takiej lokalizacji to marzenie...
    Lunka, jak tam Zuzia?? Kupki się ładnie robią?
    Karma współczuję ciągłego stresu, ale ciąża od 30go tygodnia zapitala jak szalona i Emi już naprawdę niedługo będzie z Wami.
    Olik, jak tam po imprezie? Marcel oczarował wszystkich?? Czy to mamcia była gwiażdą główną?? ;)
    My dziś po odwiedzinach u moich rodziców, były też siostry z rodzinami i napiszę Wam, że nie sądziłam ile taki jeden malutki Człowiek może dać radości innym. Wszyscy są w nim zakochani bez pamięci a to wszystko głównie dlatego że różnica wieku między Lewkiem a najmłodszym dotąd członkiem rodziny to 24 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 18:38

Jeżowa, Achia, Kaczorka, pilik, Siwulec, Emiilka, Aga9090, Karma88, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to u Was Lewcio jest taką sensacją, jak Agatka będzie w rodzinie męża, gdzie najmłodsze dziecko to jego 22-letni brat :) a malutkie człowieczki mają duuuużą moc dawania radości <3 fajnie, że przyjemnie i rodzinnie spędziliście niedzielę :)

pilik, Rucola, Emiilka, Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podjęłam dziś próbę rozmowy z siostrą. Bo zadzwonił do mnie siostrzeniec ( wysłałam mu prezent urodzinowy) pogadaliśmy i mówię,żeby podał mamę. A siostra gadała ze mną strasznie sucho. Na pytanie co u nich, to usłyszałam tylko "po staremu". I rozłączyła się praktycznie po minucie... Wyglądało to jak kiepska rozmowa po nieudanej randce.a naprawdę próbowałam.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam dopiero teraz i widzę, że Kate urodziła! :)

Gratulacje Kochana! Dobrze, że wszystko tak się skończyło. Malutka wspaniała. Dużo zdrówka dla WAS! <3

KateHawke lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia współczuję :/

Jeżowa jak nastrój przed jutrzejszym dniem? W którym szpitalu rodzisz?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już spakowani i jutro kierunek Wrocław :)

Rucola, pilik, Achia, JustynaG, Siwulec, Emiilka, Aga9090, lamka, Karma88, Anna Stesia, ibishka, Jeżowa, summer86, Lena21, Lusesita, Morusek, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa!!! Teraz Ty :) czyli jutro stawiasz się w szpitalu, tak ??
    Jak się czujesz? To Wasz ostatni wieczór we dwoje (tzn we troje ale wiesz o co mi chodzi ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:15

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB nie myślę o innych bo mam taki zwykły bujaczek ale po przemyśleniu to w sumie może nauczy się w foteliku siedzieć nie będę dodatkowo kasy wydawać,

A ja byłam dziś zaprosić teściów i rodzinę emka na chrzest bo z emkiem się mega znowu poklucilam a stwierdziłam że niech jego rodzice widzą jak bardzo ich syn się angażuje...
    No i w sumie przynajmniej miałam 2 godz dla siebie na kawę ze szwagierka a teściowa wzięła Zosie na spacer :) kurcze pierwszy raz od porodu mogłam spokojnie pić kawę

Kaczorka udanego wyjazdu :)

Siwulec, Lunaris, Kaczorka, Karma88, Aga9090, Anna Stesia, JustynaG, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dziękuję za wpis o piersiach. Myślałam że tylko moje są takie szczelne ;)
    Btw wczoraj znów miałam zastój w lewej piersi, Mały nie ściągnął przy pozycji siedzącej ( zazwyczaj karmię na leżąco) więc rozgrzałem pierś kompresem i zaczęłam zabawę z laktatorem, w pół godziny ściągnęłam całe 30ml a zastój nawet się nie zmniejszył.... Kolejne karmienie wykonałam na leżąco ale karmiłam w ten sposób, że pierś z zastojem była u góry i z niej karmiłam a Mał6 leżał na podwyższeniu żeby swobodnie jej dosięgnąć :) i poszło!!!

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kurcze, przykro mi, że z emkiem dalej jest spina :/ wiem, że to nie pomaga. Trzymaj się jakoś i cisnij dziada, niech się opamięta. Dziecko się samo nie zrobiło więc się samo nie wychowa, niech się weźmie w garść!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczkow to pisałam, że mamy babybjorn i bardzo sobie chwalę. Mały siedzi w nim wtedy, kiedy jest to niezbędne w moim odczuciu i absolutnie nie krytykuję tego wynalazku jeśli jest prawidłowo wykorzystywany. Zresztą W wszystkim tak jest ;)
    Co do maty edukacyjnej to my mamy taką z lwem, ona ma siatkę dookoła i aktualnie wykorzystuję ją jako zbiornik na zabawki i pierdoły Lewka, bo On jeszcze nie ogarnia tematu. Czasem załapie karuzele nad łóżkiem ale z reguły wpatruje się w lampę pod sufitem, ma okrągły kształt w kolorze pomarańczu a jak Go przewijam to ciągle patrzy na jednego cotton ballsa i się cieszy :)
    Co do mat piankowych to polecacie puzzle czy takie maty w jednym kawałku?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Bajka kurcze, przykro mi, że z emkiem dalej jest spina :/ wiem, że to nie pomaga. Trzymaj się jakoś i cisnij dziada, niech się opamięta. Dziecko się samo nie zrobiło więc się samo nie wychowa, niech się weźmie w garść!!!
    No właśnie ale jeszcze będzie pięknie :) mimo iż taki dzień to i tak uważam że był super :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas liczę, że Jeżowa urodzi 16.10. ;) będę słać pozytywne myśli! A że będę blisko, to może dotrą :p

Bajeczko - jak widać "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło" :) kawa wypita w spokoju i jeszcze w towarzystwie, to super sprawa :) a i teściowa pewnie zadowolona, bo z wnuczką pobyła.

Rucola - my mamy takie duże puzzle na podłodze. Wzięłam je głównie z tego względu, że można sobie regulować wielkość "podłoża". Na początku mieliśmy rozłożone 4 puzzle a teraz 8.
    Małych, a jeszcze takich co to można z nich wyciągać kształty, nie polecam. Dzieciaki (przynajmniej Aluśka) uwielbiają rozkładać wszystko na części pierwsze, więc one będą wszędzie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate!!! Gratuluję z całego serca! Ale historia mrożąca krew w żyłach - dobrze, że byłaś w szpitalu! Dużo zdrówka i sił dla Was!

Jeżowa, jak samopoczucie przed jutrzejszym dniem? Będe calutki dzień trzymała kciuki za Ciebie i Agatkę!

Achia, podziwiam, że Ty w ogóle dążysz do kontaktu z taką siostrą. Szczerze, olałabym i cieszyła się, że mi nie zawraca gitary. Zresztą jeśli dobrze kojarzę, to ona potrafiła się do Ciebie zwrócić z przypomnieniem o prezent dla siostrzeńca - ma tupet dziewucha.

Ja dziś znów wracam z naręczem fanastycznych porad - np. że mam nie lecieć na każdde kwęknięcie dziecka. I że to co czytam to za 10 lat i tak nie będzie aktualne, więc mam robić tak jak się dawnije robiło. Poza tym standardzik - źle odbijam dziecko, przyzwyczajam do noszenia i mały płacze, bo chce wymusić. Kurde, chcę, żeby mały miał kontakt z dziadkami, ale to wszystko odbywa się moim kosztem.

KateHawke lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, a nie można by do dziadków wysyłać samego M.na godzinę czy dwie? (czy taka jednostkę czasu jaka Mały wytrzyma z dala od piersi). Nie wiem jak daleko macie i na ile to realne, ale gdyby wysłać go samego to Ty odpoczniesz, a przy okazji będziesz zdrowsza o niesłyszane złote rady ;)

Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - a Ty coś odpowiadasz na te pouczenia? Straszne jest takie wtrącanie się.

Młoda dziś na spacerze dalej nie opuszczała i skarpetki lądowały na ziemi.
    A tu zdjęcie w stylu "mamo, wąchaj/całuj moją królewską stopę" :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c7b938a9824.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:52

blue00, Bajkaaa, Karma88, Achia, Yoselyn82, Aga9090, Patrycja20, moniśka..., Siwulec, veritaserum, Rucola, Anna Stesia, Lunaris, JustynaG, Fozzie Bear, StaraczkaNika, Luna1993, Bobisia, -Mamunia-, Flowwer, Emiilka, Lena21, summer86, pilik, Nadzieja22, ibishka, Lusesita, Morusek, KateHawke, KateKum lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ