SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tesco robi 0 :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja wyglasz okropnie - nie gadam z Tobą :P

Achia - ach ... żeby tak jeszcze można było poczuć ten jod przez zdjęcie...

Nie wiem jaka firma robi pieluchy 0, ale powiem Wam ze ja moje dzieci przez pierwsze 2 miesiące ubierałam w tetrę, jedynie na spacer czy do lekarza zakładałam pampersy, kurde jak sobie przypomnę ta codzienna ilość pieluch do prania i prasowania :)

My poszliśmy na kijki :) 6km pękło, było pięknie...

pilik, Achia, Patrycja20, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak się czujesz?:)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec piękny spacerek :) mi by chyba już miednica pękła, jakbym chciała zrobić 6km :D ale super pogoda, aż żal nie korzystać :)

Właśnie, Kate podpinam się pod pytanie Achii?

U nas "ta ostatnia niedziela", nawet po mężu widzę objawy wzruszenia i przejęcia nadchodzącą wielkimi krokami Agatką :) do tego w skrzynce czekają na nas obrazki, jak wrócimy do domciu to je powieszę i w końcu wszystko będzie gotowe :)

Siwulec, Karma88, -Mamunia-, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakim cudem ale nadrobiłam :)
    Kate!! Ogromne gratulacje!!! Nati jest prześliczna. Wiesz, nic nie dzieje się bez przyczyny... Wczorajszy lekarz na szczęście stanął na Twojej drodze.
    Ibishka, czy to są widoki z Twojego domu??? Piękne... Dom w takiej lokalizacji to marzenie...
    Lunka, jak tam Zuzia?? Kupki się ładnie robią?
    Karma współczuję ciągłego stresu, ale ciąża od 30go tygodnia zapitala jak szalona i Emi już naprawdę niedługo będzie z Wami.
    Olik, jak tam po imprezie? Marcel oczarował wszystkich?? Czy to mamcia była gwiażdą główną?? ;)
    My dziś po odwiedzinach u moich rodziców, były też siostry z rodzinami i napiszę Wam, że nie sądziłam ile taki jeden malutki Człowiek może dać radości innym. Wszyscy są w nim zakochani bez pamięci a to wszystko głównie dlatego że różnica wieku między Lewkiem a najmłodszym dotąd członkiem rodziny to 24 lata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 18:38

Jeżowa, Achia, Kaczorka, pilik, Siwulec, Emiilka, Aga9090, Karma88, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to u Was Lewcio jest taką sensacją, jak Agatka będzie w rodzinie męża, gdzie najmłodsze dziecko to jego 22-letni brat :) a malutkie człowieczki mają duuuużą moc dawania radości <3 fajnie, że przyjemnie i rodzinnie spędziliście niedzielę :)

pilik, Rucola, Emiilka, Aga9090, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podjęłam dziś próbę rozmowy z siostrą. Bo zadzwonił do mnie siostrzeniec ( wysłałam mu prezent urodzinowy) pogadaliśmy i mówię,żeby podał mamę. A siostra gadała ze mną strasznie sucho. Na pytanie co u nich, to usłyszałam tylko "po staremu". I rozłączyła się praktycznie po minucie... Wyglądało to jak kiepska rozmowa po nieudanej randce.a naprawdę próbowałam.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam dopiero teraz i widzę, że Kate urodziła! :)

Gratulacje Kochana! Dobrze, że wszystko tak się skończyło. Malutka wspaniała. Dużo zdrówka dla WAS! <3

KateHawke lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia współczuję :/

Jeżowa jak nastrój przed jutrzejszym dniem? W którym szpitalu rodzisz?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już spakowani i jutro kierunek Wrocław :)

Rucola, pilik, Achia, JustynaG, Siwulec, Emiilka, Aga9090, lamka, Karma88, Anna Stesia, ibishka, Jeżowa, summer86, Lena21, Lusesita, Morusek, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa!!! Teraz Ty :) czyli jutro stawiasz się w szpitalu, tak ??
    Jak się czujesz? To Wasz ostatni wieczór we dwoje (tzn we troje ale wiesz o co mi chodzi ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:15

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB nie myślę o innych bo mam taki zwykły bujaczek ale po przemyśleniu to w sumie może nauczy się w foteliku siedzieć nie będę dodatkowo kasy wydawać,

A ja byłam dziś zaprosić teściów i rodzinę emka na chrzest bo z emkiem się mega znowu poklucilam a stwierdziłam że niech jego rodzice widzą jak bardzo ich syn się angażuje...
    No i w sumie przynajmniej miałam 2 godz dla siebie na kawę ze szwagierka a teściowa wzięła Zosie na spacer :) kurcze pierwszy raz od porodu mogłam spokojnie pić kawę

Kaczorka udanego wyjazdu :)

Siwulec, Lunaris, Kaczorka, Karma88, Aga9090, Anna Stesia, JustynaG, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dziękuję za wpis o piersiach. Myślałam że tylko moje są takie szczelne ;)
    Btw wczoraj znów miałam zastój w lewej piersi, Mały nie ściągnął przy pozycji siedzącej ( zazwyczaj karmię na leżąco) więc rozgrzałem pierś kompresem i zaczęłam zabawę z laktatorem, w pół godziny ściągnęłam całe 30ml a zastój nawet się nie zmniejszył.... Kolejne karmienie wykonałam na leżąco ale karmiłam w ten sposób, że pierś z zastojem była u góry i z niej karmiłam a Mał6 leżał na podwyższeniu żeby swobodnie jej dosięgnąć :) i poszło!!!

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kurcze, przykro mi, że z emkiem dalej jest spina :/ wiem, że to nie pomaga. Trzymaj się jakoś i cisnij dziada, niech się opamięta. Dziecko się samo nie zrobiło więc się samo nie wychowa, niech się weźmie w garść!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczkow to pisałam, że mamy babybjorn i bardzo sobie chwalę. Mały siedzi w nim wtedy, kiedy jest to niezbędne w moim odczuciu i absolutnie nie krytykuję tego wynalazku jeśli jest prawidłowo wykorzystywany. Zresztą W wszystkim tak jest ;)
    Co do maty edukacyjnej to my mamy taką z lwem, ona ma siatkę dookoła i aktualnie wykorzystuję ją jako zbiornik na zabawki i pierdoły Lewka, bo On jeszcze nie ogarnia tematu. Czasem załapie karuzele nad łóżkiem ale z reguły wpatruje się w lampę pod sufitem, ma okrągły kształt w kolorze pomarańczu a jak Go przewijam to ciągle patrzy na jednego cotton ballsa i się cieszy :)
    Co do mat piankowych to polecacie puzzle czy takie maty w jednym kawałku?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Bajka kurcze, przykro mi, że z emkiem dalej jest spina :/ wiem, że to nie pomaga. Trzymaj się jakoś i cisnij dziada, niech się opamięta. Dziecko się samo nie zrobiło więc się samo nie wychowa, niech się weźmie w garść!!!
    No właśnie ale jeszcze będzie pięknie :) mimo iż taki dzień to i tak uważam że był super :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas liczę, że Jeżowa urodzi 16.10. ;) będę słać pozytywne myśli! A że będę blisko, to może dotrą :p

Bajeczko - jak widać "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło" :) kawa wypita w spokoju i jeszcze w towarzystwie, to super sprawa :) a i teściowa pewnie zadowolona, bo z wnuczką pobyła.

Rucola - my mamy takie duże puzzle na podłodze. Wzięłam je głównie z tego względu, że można sobie regulować wielkość "podłoża". Na początku mieliśmy rozłożone 4 puzzle a teraz 8.
    Małych, a jeszcze takich co to można z nich wyciągać kształty, nie polecam. Dzieciaki (przynajmniej Aluśka) uwielbiają rozkładać wszystko na części pierwsze, więc one będą wszędzie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate!!! Gratuluję z całego serca! Ale historia mrożąca krew w żyłach - dobrze, że byłaś w szpitalu! Dużo zdrówka i sił dla Was!

Jeżowa, jak samopoczucie przed jutrzejszym dniem? Będe calutki dzień trzymała kciuki za Ciebie i Agatkę!

Achia, podziwiam, że Ty w ogóle dążysz do kontaktu z taką siostrą. Szczerze, olałabym i cieszyła się, że mi nie zawraca gitary. Zresztą jeśli dobrze kojarzę, to ona potrafiła się do Ciebie zwrócić z przypomnieniem o prezent dla siostrzeńca - ma tupet dziewucha.

Ja dziś znów wracam z naręczem fanastycznych porad - np. że mam nie lecieć na każdde kwęknięcie dziecka. I że to co czytam to za 10 lat i tak nie będzie aktualne, więc mam robić tak jak się dawnije robiło. Poza tym standardzik - źle odbijam dziecko, przyzwyczajam do noszenia i mały płacze, bo chce wymusić. Kurde, chcę, żeby mały miał kontakt z dziadkami, ale to wszystko odbywa się moim kosztem.

KateHawke lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, a nie można by do dziadków wysyłać samego M.na godzinę czy dwie? (czy taka jednostkę czasu jaka Mały wytrzyma z dala od piersi). Nie wiem jak daleko macie i na ile to realne, ale gdyby wysłać go samego to Ty odpoczniesz, a przy okazji będziesz zdrowsza o niesłyszane złote rady ;)

Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - a Ty coś odpowiadasz na te pouczenia? Straszne jest takie wtrącanie się.

Młoda dziś na spacerze dalej nie opuszczała i skarpetki lądowały na ziemi.
    A tu zdjęcie w stylu "mamo, wąchaj/całuj moją królewską stopę" :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c7b938a9824.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 19:52

blue00, Bajkaaa, Karma88, Achia, Yoselyn82, Aga9090, Patrycja20, moniśka..., Siwulec, veritaserum, Rucola, Anna Stesia, Lunaris, JustynaG, Fozzie Bear, StaraczkaNika, Luna1993, Bobisia, -Mamunia-, Flowwer, Emiilka, Lena21, summer86, pilik, Nadzieja22, ibishka, Lusesita, Morusek, KateHawke, KateKum lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ