Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, u nas też było ciężko z leżeniem na brzuszku, tylko przy pokazywaniu zabawek i zagadywaniu wytrzymywała parę minut.
Malka, odnosnie odbijania Feli, nam Ania czasem nie odbijała się mimo długiego noszenia i kazano nam ją przed kolejnym karmieniem kłaść na brzuszek, wtedy z reguły jej się ładnie odbijało. Może to by troszkę pomogło skoro nie możecie jej nosić. -
Wpadłam zobaczyć co u Jezowej ale widzę, że jeszcze cisza
Pati kciuki zaciśnięte, na pewno będzie tak jak dziewczyny piszą !
Olik z tego co czytałam to maluchy ok 2 miesiąca powinny wytrzymać ok minuty, także się nie martw na zapas. Spróbuj go kłaść często, ale na krotko. U nas było odwrotnie Franek bardzo szybko podnosili głowę i ja się cieszyłam a później się okazało, że to źle (bo robi to przez odgięcie do tylu a nie podpiera się na przedramionach) teraz po ćwiczeniach jest dużo lepiej. Marcelek to szybko załapie
U nas dziś 4 miesiącepozdrawiamy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee4ffc337479.jpgNadzieja22, Bobisia, Aga9090, lamka, 91Ewela09, KateKum, Achia, Patrycja20, summer86, olik321, Karma88, KateHawke, moniśka..., Lusesita, pilik, JustynaG, Sarna84, blue00, ibishka, Yoselyn82, Bajkaaa, veritaserum, Luna1993, Morusek, Rucola, Lunaris, malka, Izape_91, Kaczorka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ach Franek jaki cudny
Ja jeszcze czekam w kolejce do ordynatora, na szczęście już tylko 1 osoba przede mną.
Miałam przed spaniem rozkminę z tym Chicco hug me, a konkretnie co zrobić. Tak teraz myślę, że może powrócę do pierwotnego planu, żeby kupić baby bjorna (tylko nie wiem czy od razu będę używać), a jako mobilny leżaczek faktycznie wybrać kosz mojzesza.
Do dziewczyn, które mają kosze. Jakie macie? Na stelażu, a czy stelaż na kółkach czy zwykły? -
StaraczkaNika wrote:A ja prasowałam mężowi koszule na delegację i uprasowałam przy okazji jakieś 10 szt. dziecinnych ciuszków... i już mi się nie chce. JAK JA NIENAWIDZĘ PRASOWAĆ!
Potwierdzam! Prasowanie to moja zmora. A te sterty malutkich ciuszków to masakra jest.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dziewczyny, a czy ktoras z Was zmaga sie teraz/zmagala z niska hemoglobina? U mnie w okolicy 11,0, od polowy ciazy bylam na Tardyferonie, ale hb nie ruszyla za bardzo. Lekarz zmienil mi na Feroplex. No i na ostatniej wizycie znowu spadek z 11,3 do 10,6 w przeciagu 3 tyg mimoi brania zelaza. Lekarz kazal mi sie skonsultowac z hematologiem. Udalo mi sie skonsultować telefonicznie i dr kazala zrobic dodatkowe badania: witb12 (ostatnio mialam 331), kwas foliowy, zelazo, ferrytyne, yransferyne, TIBC, UIBC.
Macie jakies sprawdzone sposoby/rady?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Mam chwilkę czasu to wam wrzucę dzisiejsze. Nat mi teraz wzięli do badania i jak crp będzie niższe niż rano to idziemy do domku po 16-tej
nie wiem jak z czasem, ale jak będę mogła to dam znać
[url][/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 12:55
Lena21, olik321, Lusesita, Aga9090, lamka, pilik, JustynaG, Achia, Madzik34, Sarna84, blue00, StaraczkaNika, moniśka..., Yoselyn82, Patrycja20, Nadzieja22, Morusek, Jeżowa, Karma88, KateKum, Lunaris, Anna Stesia, malka, Kaczorka, -Mamunia-, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Nat jest cudowna!
Franio piękny kawaler
U nas problem taki, że Ninka nie lubi leżeć na brzuszku, ale uwielbia się obracać z pleców na brzuch... możecie sobie wyobrazić, jak już trochę mi na macie leżał i die bawił to teraz co ją odłożę to fika na brzuch i ryk bo chce być na plecach, a w drugą stronę się jeszcze nie obraca... nam neurolog tez kazała kłaść na brzuchu, nawet jak płacze. Ja zagaduje i zabawiam i leży kilka razy dziennie po kilka minut. A śpi tylko na brzuchu, no ale wtedy mięśnie nie pracują więc niestety to się nie liczy
...
-
Olik dzieki bardzo, zobacze po badaniach czy cos mi zleca dodatkowo. Boje sie, ze po porodzie znowu poleci na leb na szyje i bede totalnie bez energii. Z synkiem po porodzie mialam 7,8 i dlugo dochodzilam do siebie. W szpitalu poza hemoferem nic nie dawali, do domu wypuscili bez niczego przepisanego.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Natalka
Franio
Kaczorka, chcemy też fotkę Twojej Pannicy -
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Nika jak już zaczynasz temat to czy nie obiecywałaś nam zdjęć brzuszka?
No dobra. To z niedzieli:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9be1ddf003e6.jpg
A to z cycami specjalnie dla Lunaris
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c5bb745aa64.jpg
Generalnie to mam od ok 3 tyg. prawie taki sam brzuch - przestał rosnąć a ja zamartwiam się o ilość wód płodowych.summer86, Aga9090, Achia, lamka, KateHawke, Patrycja20, JustynaG, Nadzieja22, Bajkaaa, Luna1993, Morusek, pilik, KateKum, Siwulec, Lunaris, malka, Kaczorka, -Mamunia-, Anna Stesia, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wszystkiego dobrego dla coreczki!!!!kiedy czas zlecial...
Jezowa czekamy na wiesci:)pewnie odpoczywasz i niedlugo dasz nam znac!!
Patrycja trzymam kciuki za usg wieczorem.Wszystko bedzie dobrze zobaczysz.
U nas sajgon,remont mieszkania w toku i nie wiadomo w co rece wlozyc.
Do tego jutro na 3 dni wylatuje w podroz slubowa...nie cierpie latac wiec bardzo sie stresuje:(((
Czy kobiety w ciazy moge odprawic sie jakos szybciej bez kolejki?wiecie cos na ten temat?
Pierwszy raz podrozuje samolotem w ciazy.Patrycja20, Kaczorka lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:)