X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje Za wsparcie <3

Jezowa jestem pewna, że już się tulicie :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, miałam z Tobą nie gadać no ale przecież kciuki zawsze ściskam :* :* <3 będzie dobrze :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Patrycja :)

W tych preparatach wynalazłam tylko kwas cytrynowy. Ogólnie są na bazie wody termalnej.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum kwas cytrynowy pewnie jako regulator kwasowości, także myślę że spokojnie możesz używać.

Patrycja kciuki!

• KateKum Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zakupie, bo już nie mogę patrzeć na siebie. Ja nigdy nie miałam czegoś takiego na twarzy, wiec ewidentnie to hormony. Nie zmieniłam też żadnych kosmetyków

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi zaczyna coś wyskakiwać na twarzy. Drugi i trzeci trymestr aż do teraz miałam piękną cerę. Dobre się chyba kończy :P
    Patrycja kciuki, ale na pewno jest tak, jak pisze Nika :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ! <3
    Jesteście mega wsparciem dziewczyny !!

Kate ja tez mam mega problem i nic mi niestety nie pomaga :/ zostało tylko czekać aż przejdzie samo ...

Siwulec lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam oddech końcówki ciąży na plecach. Moja tarczyca w normie, pani endokrynolog mowi,ze za 4 tyg znów badania,jak będą wyniki to mam zadać na portalu pacjenta pytanie,żeby zobaczyć czy zalecenia aktualne, jak tak to obędzie się bez wizyty. Dostanę on-line kolejne skierowanie, a wizyta 6 tyg po porodzie dopiero.i po porodzie mam zmniejszyć od razu dawkę euthyroxu. Fajnie, że jest taka opcja i nie będę musiała jeździć.i dobrze że moje TSH chce współpracować :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 11:31

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, dziewczyny już wszystko napisaly, też będę trzymać kciuki!

Co do Jeżowej i Agatki już przebieram nogami oczekując na informacje :)

Ja osobiście oduczylam się chyba takich "zwykłych" dni sam na sam ze Stasiem, jednak z drugiej strony ile będzie jeszcze takich dni tylko we dwoje? Staram się dzisiaj mu to "wynagrodzić"!

My jutro mamy usg 3 trymestru, ale zleciało! Normalnie bym umówiłam bliżej 30 tc, ale jest u lekarki do której bardzo chce iść :)

Patrycja20, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja na pewno jest wszystko dobrze, tak jak Nika pisała, ale oczywiście trzymam kciuki :*

Mnie wysypało dopiero teraz po ciąży... Dobrze że mam mega kryjący podkład :P

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik , wczoraj usłyszałam, że dla takich małych dzieci wystarczy kilka minut na brzuszku. Moja też się irytuje bo to nie jest dla niej proste.
    Z drugiej strony, jakby mi kazali ciągle robić "deskę" to też bym się irytowała :P

Melevis Byłam na warsztatach chustonoszenia. Obecnie mamy pożyczoną Littlefrog, żakardową serduszkową w jednolitym kolorze ale nie wiem jaka to gramatura. chcemy kupić nową i zastaanawiam się między tymi trzema. I nie wiem co wybrać...Pomożesz?

https://pl.lennylamb.com/web_page/14429
    https://littlefrog.shop/product-pol-6468-Chusta-tkana-Little-Frog-Lovely-Black-Rainbow-4-6-m.html
    https://littlefrog.shop/product-pol-5698-Chusta-tkana-Little-Frog-Ciemny-Bazzyt-4-6-m.html

Jeżowa , myślimy o Tobie i trzymamy kciuki za Twoje poznanie Agatki :)

Kaczorka , przekaż uściski swojej cudownej Aluśce. Aneczka pije jej zdrowie (mleczkiem mamusi ;))

Rucola , tak czułam,że będziesz mieć dobrą noc. Miałam Ci to nawet napisać... :)

Rucola, Kaczorka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny czy któreś z waszych dzieci miało poszerzona miedniczke nerkowa ? Wyszło mi dziś na usg ://// mam w czwartek jechać na lepsze usg . Wyć mi się chce .
    Kochana u nas wyszło na połówkowym poszerzenie w obydwu nerkach . Na kolejnym już było ok .

Teraz jedynie ma Gabi tendencje do zum ale nie wiem czy ma to związek z tym poszerzeniem

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluśka, 100 latek, Rosnij zdrowa, bądź grzeczna, i dawaj rodzicom dużo radości :)

Na po obchodzie I ktg.. Rysowaly się dwa skurcze takie spore, na jednym skali zabrakło, trwał dłuższą chwilę, skala się skończyła na 99, potem chwilą płaskiej linii i spadło. Drugi chwilę na poziomie 70. Obydwa nieprzyjemne. A tak to czasem ok 20 kilka razy chwilkę koło 40 a tak to między 0 a 20. Na obchodzie znowu usłyszałam że jak będzie ok to w pt do domu.. Taaa.. Już to widzę.. Wczoraj było sporo żółtego śluzu, dziś sporo białego.. Częste zmiany wkładki.. Raz na jakiś czas brzuch pobolewa na okres.. A tak to nic się nie dzieje.. Wegetuje..

Miłego dnia wszystkim.. Czekam na Agatke :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ja też przed 30 tc robiłam usg III trymestru, także luzik. :)

Co do poszerzonej miedniczki nerkowej, to moja świadkowa tak miała na jednym usg, na kolejnym czy jeszcze następnym już było ok. Chłopaczek zdrowy jak rydz. Także mam nadzieję, że i u Ciebie Patrycja będzie w porządku. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie przecież nie tak dawno miałam połówkowe j wszystko było dobrze ... tak nagle by się zmieniło ? Mam nadzieje, ze będzie tak jak piszecie.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, właśnie tak było też u Agi, która zakładała ten wątek. Jeden z maluchów po prostu był chwilę przed siku. A na nastepnym badaniu bylo ok. Bądź dobrej myśli, zwłaszcza ze wcześniej nie było niepokojących sygnałów.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, moj synek dopiero niedawno zaakceptowal leżenie na brzuszku, wcześniej po minucie-dwóch był ryk. A jeszcze sie naczytalam, że np.4miesieczne dziecko powinno leżeć w ciągu dnia na brzuchu ok.80 minut łącznie i się stresowalam. Inna sprawa, że może przez to, że nie chciał leżeć na brzuchu jeszcze niespecjalnie umie sie przewracac- z brzucha na plecy przewrócił się dopiero 4 razy, a z pleców na brzuszek ani razu. Słabo też sięga do stóp. Więc myślę, że może to dlatego, ze naprawdę niedużo leżał na brzuszku, mimo że staraliśmy się to często kłaść. Na szczęście od jakichs 2-3 tygodni nieźle sobie radzi i potrafi ciągiem wytrzymać nawet 10 minut.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie - o której macie USG?:))
    Patrycja- dobrze, że lekarz dziś Was "wezwał", to na pewno Cię uspokoi:) wierzę, że będzie jak dziewczyny piszą, okaże się że Mała zrobiła siusiu i nic tam złego pan doktor nie dojrzy :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa pewno odpoczywa z Agatką :)

KateHawke - rozpuściłaś nas - było zdjęcie Natalki i wczoraj i przedwczoraj... to dziś też chcemy dzidziusia pooglądać ;)

A ja prasowałam mężowi koszule na delegację i uprasowałam przy okazji jakieś 10 szt. dziecinnych ciuszków... i już mi się nie chce. JAK JA NIENAWIDZĘ PRASOWAĆ! :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jak już zaczynasz temat to czy nie obiecywałaś nam zdjęć brzuszka? ;-)

Achia, olik321, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ