X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika polubiłam za to, że z Małą wszystko ok,a poziom wód się nie zmniejsza. Oby nic się nie pogorszyło i nie trzeba było wywoływać wcześniej porodu!

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika polubiłam za wagę Renatki i że wszystko ma prawidłowe. AFI nadal w normie, więc nie martw się na zapas. Z przepływami niestety nie pomogę. :-(

Rucola lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, super, że mala rośnie jak na drożdżach! Z duza głowa współczuję, bo rodzi sie taka nieciekawie - mówię po sobie :-D. Problemy z przepkywami miała Aiwlys i chyba jakieś nasza Ania, ale może cos mi sie myli. To trzeba kontrolować, me może wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:54

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!
    ja dopiero nadrabiam bo emek dziś ma wolne i byliśmy podpisywac umowę zakupu mieszkania ;)
    Nika polubiłam za to, ze ogólnie jest ok i jestem przekonana, ze tak będzie do końca!!!
    Jakie piekne zdjęcia dziś na forum... ja zaraz dorzucę mojego Słodziaka :)
    Fela i Lew to będzie pierwsza forumowa para cos czuję :P o ile młodszy partner Feli nie będzie przeszkadzać :P ( mój emek jest 2 lata młodszy ode mnie i jest spoko ;))
    Zuzia faktycznie bardzo podobna do Emka, takze mama trzymaj kciuki za te oczy po Tobie bo reszta to wykapany tata :)
    Anastazja juz tak mądrze patrzy, mój zamyka oczy jak Go wkładam do wózka i otwiera jak zdejmuję kombinezon po spacerze :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ceb54e6f2d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 15:02

lamka, Achia, Anna Stesia, JustynaG, Lena21, Aga9090, malka, Bajkaaa, Morusek, Luna1993, KateHawke, Jeżowa, KateKum, Kaczorka, pilik, veritaserum, Izape_91, Patrycja20, Lunaris, Yoselyn82, blue00, -Mamunia-, Nadzieja22, Flowwer, Sarna84, emi2016 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika niestety z przepływami nie pomogę, ale bardzo się cieszę że z Renatka wszystko dobrze a poziom wód się trzyma tak jak był :)

Rucola oczy też po ojcu, coraz jaśniejsze ;) chyba że mogą jeszcze ściemnieć? czekamy na nasze Lwiątko <3

Achia zapomniałam wcześniej, pięknie wyglądasz i śliczny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 14:59

Achia lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikuś lubię oczywiście za piękna wagę Renatki, dobrze, że lekarz ogarnięty i kontroluje sytuację :*

Achia uwielbiam oglądać ciążowe brzuszki :) pięknie

Lunaris świetnie wyglądasz a te body to naprawdę genialny pomysł !

Lewko nasz mały gentelman robi konkurencję Franiowi w staraniach o słodką Felę :D

Lunaris moj syn chyba jakimś magicznym sposobem dowiedział się, że matka go obgaduje na forum i pokazał co potrafi: 10 minut do wyjścia z domu, ja ubrana, dziecko nakarmione, ubrane. Wkładam do fotelika i słyszę kupę :O wyciągam go, przebieram a on puścił taką petardę, że miałam zapaskudzoną bluzę, spodnie, buty i podłogę - myślałam, że się popłaczę a on się śmiał w najlepsze. Na szczęście zadzwoniłam po mamę i przyszła z pomocą :D kosmos, 1 raz po 4 miesiącach mnie tak załatwił

Bajkaaa, JustynaG, pilik, Rucola, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer oglądamy "czarne lustro" na netfixie. Bardzo fajne. Może serial to za dużo powiedziane, bo każdy odcinek jest o czymś innym. W ogole nie są ze sobą powiązane. Osobne historie. Super się je ogląda, bo ciężko stwierdzić w jakich czasach są osadzone. Często są odcinki, że stylizacja bohaterów jest taka retro, a są elementy science-fiction. Ogólnie w większości to są takie thrillery. Polecam

Rucola, Lena, ja zostawiam Feli wolną rękę ;)

Lena, ale Cię Franio zrobił z tą kupą! Uwielbiam takie historie ;)

Lusesita, tak jak pisze summer, można z blizną podziałać laserem. Popytaj u jakiegoś prywatnego gina.

Summer jeśli u Ciebie jest to samo tonzwroc też uwagę na śluz. U mnie było baaaardzo dużo takiego żółtawego, całkiem innego niż z szyjki. To ponoć ta ziarnina produkowała.

Lunaris, super wyglądacie! A synka masz przepięknego :) przystojniak!

Achia cudny brzuch :)

Franio, Oskar, Zuzia, Anastazja i Lewko <3 <3 uwielbiam na Was patrzeć :)

Nika z przepływami dama nic nie zrobisz, trzeba kontrolować. Dobrze, że lekarz wyłapał. Może to była tylko jednorazowa akcja, ale już wiesz, że trzeba sprawdzać. Super, że Renatka ma się dobrze :)

Lunaris lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. No właśnie sprawdzać będziemy co tydzień (co doprowadzi nas szybko na skraj bankructwa, bo ten doktor bierze 250 za wizytę, ale najważniejsze żeby z dzieckiem było dobrze).

Zmęczona już jestem tym, że zawsze coś ze mną nie tak. Chciałabym trochę nudy w ciąży :/ No nic - nie można mieć wszystkiego.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, może jak będziesz chodzić co tydzień to będzie miał jakiś inny cennik ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzięki, dziewczyny. No właśnie sprawdzać będziemy co tydzień (co doprowadzi nas szybko na skraj bankructwa, bo ten doktor bierze 250 za wizytę, ale najważniejsze żeby z dzieckiem było dobrze).

Zmęczona już jestem tym, że zawsze coś ze mną nie tak. Chciałabym trochę nudy w ciąży :/ No nic - nie można mieć wszystkiego.

O kurczaki, to faktycznie drogocenny, ale tak jak piszesz najważniejsze, że z małą ok. Swoją droga mój doktorek brał tylko stówkę, a i tak jak musiałam mieć częściej wizytę to kazał przyjechać do szpitala jak on miał dyżur i nic nie kasował

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    O kurczaki, to faktycznie drogocenny, ale tak jak piszesz najważniejsze, że z małą ok. Swoją droga mój doktorek brał tylko stówkę, a i tak jak musiałam mieć częściej wizytę to kazał przyjechać do szpitala jak on miał dyżur i nic nie kasował
    Mój doktor jest blisko emerytury - pewnie odkłada na cieższe czasy ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, wiem jakie to obciażenie, mój lekarz bral 200 za każda wizytę a jeszcze pod koniec chodzilam do drugiego, u którego wizyta kosztowała 150.
    Ale Twoj spokój i zdrowie Renatki są najważniejsze. Ewentualnie zasugeruj, że kiepsko u Was z kasą, może obniży cene za tak częste wizyty.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja miałam pogorszone przepływy u mojej gin przez co trafiłam do szpitala i do tego było podejrzenie hipotrofii.
    Natomiast w szpitalach nikt brzydkich przepływów nie widział.

Wczoraj byłam u endo w końcu na wizycie i pytała o małego. Stwierdziła że przy tej wadze, wzrost świadczył o hipotrofii.
    Ja na to że szpital nic nie wpisał w książeczkę, bo było więcej jak 2,5kg. Położna twierdziła że jest hipo. A pediatra że 'będziemy się obserwować'.

Endo kazała przy 6mż zrobić tsh i ft4.
    Pytałam o ten wzrost wagi małego- obserwować pod względem io bo u hipo to norma przeważnie.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ladnie Renatka rosnie. Wody plodowe jeszcze w normie, wazne, ze ilosc nie maleje. Gorsze przepływy trzeba często kontrolowac, ale i z takimi mozna ciążę donosic.

U mnie Ulcia cos mniej aktywna i oczywiscie zaczynam sie martwic. Na weekend szalala jak mały dzik, a teraz przesypia chyba wiekszosc dnia. Czulam ja troche po 11 i po 15, ale bardzo niemrawo.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po pierwszyn szczepieniu. Oczywiście płakała ale ja to chyba gorzej zniosła. Nasza kluseczka ostatnio pięknie przybiera bo ma już 4600 kg ;) jestem zadowolona. Mam nadzieję że nic zlego się dziać nie będzie.

Nadrabiać będę Was późnej ;)

Lena21, summer86, Aga9090, Rucola, Anna Stesia, Kaczorka, KateHawke, Lunaris, Nadzieja22, olik321 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, lubię za piękną wagę :) Cieszę się, że wszystko ok i mam nadzieję, że Ania będzie dobrze dziś znosić szczepienie.

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wczoraj pytałaś o kupki Ani. I wywołałas chyba wilka z lasu bo wczoraj było jeszcze 8 a dzisiaj tylko 1 ale za to bomba : D

A co do tej wagi Ani to się bardzo martwiłam bo ta nasza pediatra ten przyrost to po prostu traktuje śmiertelnie poważnie ale obliczyła że przybiera średnio 250 g na tydzień i ja to zadowoliło no i ja odetchnęłam.

• pilik Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te nasze dzieciaczki <3
    Mamusie też niczego sobie!
    Zuzia cały tata za to Lewcio mam wrażenie cała mama? ;)
    Nika dobrze że z Renatką wszytko dobrze! A nie myślałaś żeby do innego lekarza chodzić sprawdzać przepływy...? Na pewno ktoś dobry by się znalazł i tańszy...
    Ania trzymam kciuki za ostatnie przygotowania. Tańcem się nie martw, próbujące się i tyle, wybierzcie piosenkę, będzie dobrze! Mały (nie tako znowu mały...) idzie z Wami na wesele czy z kimś zostaje?
    Lena o jejku! Mnie Ninka nigdy nie uraczyła czymś takim i będę jej wdzięczna jak tak zostanie :p
    Veritaserum piękna waga Aneczki! Po cicho Wam zawsze zazdroszczę takich pięknych przyrostów u dzieciaków... a z drugiej strony plecy i ręce wysiadają przy moim wymagającym okruszki więc może tak powinno być? Jutro idziemy na rehabilitacje, potem usg bioderek a w środę kontrola w szpitalu.

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka daj znać jak tam po wizycie z tatą w Krakowie.

Lunaris , brawo! cieszę się, że rozmowa z mechanikami przebiegła pomyślnie.

Aniu , też denerwowałam się własnym weselem. Rozumiem Cię i zdaję sobie sprawę, że z małym dzieckiem jest jeszcze trudniej.
    Nie wszystkie Młode Pary tańczą na wlasnym weselu. Zawsze można zatańczyć w kółeczku a potem zniknąć "na karmienie", "na uśpienie" a potem zjeść coś trzeba. Goście powinni zrozumieć.
    Nie wiem ilu masz gości ale My nie mieliśmy czasu na długie pogawędki. Będzie dobrze!

Lena Franio cudowny :)
    A kupą oberwałaś bo nie dałaś synkowi spokojnie dokończyć produkcji ;p On jeszcze nie skończył.

Achia Piękny brzuszek :)

Nika to rzeczywiście lekarz się ceni... a nie masz opci kontrolowania przepływów u kogoś innego taniej?

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko mnie niepokoi że Ania ciągle głowę na te prawa strone układa. Potrafi ja odkręcać na lewo i prawo ale jak ma wybór to zawsze na prawo. Przez to ma już troszkę spłaszczona. Podkładam jej walki z pieluch i w ogóle ale ona skubana płacze i tak chce się przekręcić na to prawo.

Tylko mam wrażenie że i tak jest lepiej bo na poczatku to ona cała na prawo leciała a teraz tylko głowa.

‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ