X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam na IP... Mój dr mnie wyslal, ze mam sprawdzić ktg i malowodzie...

Liczę, ze nas nie zatrzymają!

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

orety.. daj znać po badaniach! trzymam kciuki, żebyście wyszli do domu!

malka lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam schować dumę do kieszeni i po prostu przyznać przed samą sobą, że nie ogarniam psychicznie. Bo nie potrzebuję pomocy w opiece nad dzieckiem, wydaje mi się, że idzie nam bardzo dobrze z mężem... Ja potrzebuję pomocy z moim mózgiem. Moja mama cały czas się dziwiła, że nie chcę jej od początku po szpitalu, ale szanowała decyzję i się nie narzucała. Ale jak zadzwoniłam rano błagając (!) o pomoc, to dziś po południu już będzie. Jak to mama :)

Phnappy czekamy na wieści w takim razie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 17:00

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Kciuki!!!

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy super brzuszek. 14kg to malutki, po porodzie będziesz szybciutko szczupła.
    Póki co trzymam kciuki żeby was nie zostawili.

My po lekarzu. Laryngolog mówi że to sapka.
    Poszłyśmy do pediatry, bo szczepienie, a mała po porannym pobraniu krwi ma traumę i wyla przy badaniu.
    Później szczepienie i kolejny płacz.
    Mam nadzieję że noc będzie ok.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, to ciężki dzień za Wami obiema. Niech mąż zrobi spa córci, Ty odpręż się w wannie i pogratuluj sobie że przetrwałyście ten dzień i zrobiłyście wszystko co trzeba. Dzielne dziewczyny!

A ja czekam na koleżankę - slyszę dzwonek do łącznika więc lecę na korytarz otwierać. Tam jakaś para ale wyglądali porządnie,więc otworzyłam. I pan pyta- jak pani sądzi, kto jest powodem tych nieszczęć, które nas otaczają?
    No i musiałam podziękować za troskę o moją duszę, ale jestem zmęczona i idę się położyć ;) Chyba nawet oni nie mieli serca zatrzymywać babkę z takim brzuchem ;D

A koleżankę wcięło :/ Może po drodze osaczył ją i zagadał inny oddział nawracających?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 18:23

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorową porą!

U mnie intensywne latania na powtórki badań i 2 spotkania z koleżankami. W końcu zostało zaledwie 40 kilka dni do końca... :)

Lamka gratulacje z powodu SN :) teraz tylko odliczać ;)

Phnappy masz piękny brzuszek! bardzo zgrabny i kto by pomyślał że tam 5 kg dzieci siedzi :) <3 trzymam kciuki za dobre wyniki KTG i oceny wód oraz czekam z całą resztą na info.

Jeżowa BARDZO DOBRZE że poprosiłaś mamę! Że masz taką opcję. Warto skorzystać i naładować baterie :) JAk urodziłam syna to nie miałam obok mamy (inne miasto) a chętnie wykorzystałabym ją choćby po to żeby poszła z małym na spacer a ja w tym czasie spokojnie wzięłabym kąpiel czy przespała się chwilę.
    Teraz mam mamę na miejscu i jeśli tylko będzie dysponować chęcią i czasem to będę ją męczyć. Nawet jeśli będzie miała tylko 10 min to poproszę żeby przyniosła nam coś dobrego do jedzenia i odebrała Frania z przedszkola. Jeśli ktoś jest chętny to zawsze można znaleźć jakiś zakres zadań. Albo choćby żeby przyszła dla towarzystwa - tak jak mówisz, czasem można ześwirować siedząc samej w domu z dzieckiem. Na pocieszeni powiem Ci że potem człowiek się przyzwyczaja ;) trzymaj się dzielnie!
    Ps Agatka ma piękny fryz! <3

Jeżowa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,muszę cię mocno uściskać za ten lek.Jedna tabletka i o niebo lepiej,dziś dopiero kupiłam.Byłam dziś na mieście,kupiłam od dziewczyny na olx laktator ręczny,za całe 18 zł :D .Wiem,że się sprawdzi,bo podobny dałam swojej siostrze i ja jak zarazem ona bardzo sobie go chwalimy.Miałam dziś pójść na Warsztaty Mamo to ja,ale sobie odpuściłam.Nie usmiechało mi się siedzieć tam przez trzy godziny.
    Phnappy,brzuszek piękny i nie taki wielki ;) .Ja w obwodzie mam 117 cm heheeh.Cewnikowanie na zywca nie jest tak naprawdę straszne,odczuwa się lekki ból owszem,ale trwa to tylko chwilkę.Do przeżycia ;) .

StaraczkaNika, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy z Rosmana za 1 gr

Dostałam właśnie maila z warunkami tej oferty (już któraś z dziewczyn wspominała o tym że można je dostać), jeśli macie kartę klubu to do odbioru miedzy 34tca 1 miesiącem życia dziecka. Pieluch nigdy dość :D

Zarejestruj się w Programie Rossnę!. Sprawdź ofertę używając aplikacji Rossmann PL. Z aktywną kartą Rossnę! pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia dziecka otrzymasz za 1 grosz opakowanie pieluszek Pampers. Wirtualną Kartę pokaż obsłudze w dowolnej drogerii Rossmann. Po zeskanowaniu Karty pracownik przekaże Tobie paczkę pieluszek Pampers Premium Care rozmiar 1, 22 szt. za 1 gr.

Karma88, Malwas lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a Ninka jutro 17 tygodni...! Nasze weekendowe dzieciaki :) ale to leci...
    Myśmy dzisiaj były na usg bioderek i wszystko ok, ale kolejna kontrola za 2 miesiące. Lobuziara tak się wyrywała na badaniu, że musiałyśmy wołać pielęgniarkę do pomocy, we dwie trzymałyśmy małą a i tak było ciężko bo tak podnosiła pupę.
    Phappy oby wszystko było ok! Brzuszek rzeczywiście malutki i zgrabny <3
    Ibishka bardzo mi przykro że taki trudny czas przed Wami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 19:25

Lunaris lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Pampersy z Rosmana za 1 gr

Dostałam właśnie maila z warunkami tej oferty (już któraś z dziewczyn wspominała o tym że można je dostać), jeśli macie kartę klubu to do odbioru miedzy 34tca 1 miesiącem życia dziecka. Pieluch nigdy dość :D

Zarejestruj się w Programie Rossnę!. Sprawdź ofertę używając aplikacji Rossmann PL. Z aktywną kartą Rossnę! pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia dziecka otrzymasz za 1 grosz opakowanie pieluszek Pampers. Wirtualną Kartę pokaż obsłudze w dowolnej drogerii Rossmann. Po zeskanowaniu Karty pracownik przekaże Tobie paczkę pieluszek Pampers Premium Care rozmiar 1, 22 szt. za 1 gr.
    hm,a ja nie dostałam takiego maila :/

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ale masz kartę i zarejestrowałaś się z obecną ciążą do Rossnę?

Ps sprawdz też w spamie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:05

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- czekam na tego maila, oliwkę już dostałam, to mam nadzieję pampersy też :p bo do szpitala się zabiera swoje pieluszki tak? taka paczka byłaby jak znalazł.

a pamiętacie,że w weekend śpimy godzinę dłużej? albo NIE-Śpimy: jak w moim wypadku od paru nocy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jestem zarejestrowana,było coś z promocjami Rossman,ale nawet nie wchodziłam ;) może to było to

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz wchodzić na maila - wystarczy że pokażesz w sklepie aplikację i zapytaj o pieluchy. Jedna paczka na 1 zarejestrowane dziecko. Sprawdzę po weekendzie czy działa :P

Achia a jaka oliwka?

Ja się jeszcze zarejestrowałam na HiPPie i dostałam teczkę, naklejkę na samochód i paczuszkę chusteczek nawilżanych. Pamiętam że przy Franku dostałam potem słoiczki jak przyszedł wiek rozszerzania diety.

Ps niech oni sobie tą zmianę czasu w buty wsadzą! Nie znoszę tego w żadną stronę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:25

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka babydream mama- ale to jakoś bardziej w połowie ciąży było chyba.
    ps. tez nie lubię zmiany czasu,ale ponoć ta ma być ostania i mają "to znieść"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:26

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka jeśli chodzi o cc to moje było na cito wiec nie było golenia, nie było lewatywy, cewnik był na żywca, jadłam śniadanie i piłam kawę z 3 h przed i jeszcze miałam hybrydy na paznokciach (po prostu zupełnie nie przygotowana do porodu) także wiadomo są zalecenia trzeba ich słuchać, ale jak coś się dzieje to zrobią i bez tego

Jeżowa, nie ma się czym przejmować - mi tez mama pomaga od początku, dzięki niej jedliśmy ciepłe posiłki itd. Moja mama prowadzi firmę wiec ma kiepsko z czasem, ale codziennie rano idę do góry na śniadanie, ciepłą herbatę, pogadać z kimś dorosłym :) towarzystwo jest potrzebne

Phnappy jak sytuacja ? Piękna waga bąbelków ! Trzymamy kciuki :)

Pampersy z rossmana tez dostałam. Dostalam też słoiczek i łyżeczkę z hipp a dziś kaszkę, słoiczek i jakaś książkę o rozszerzeniu diety z bobivita ;) #janusz

U mnie dziś piękny dzień, pierwszy raz od porodu poczułam się dobrze ze sobą - bylsmy na kawie, pięknych ciastkach i przepysznych sałatkach a później na zakupach. Kupiłam sobie dwie pary spodni i bluzkę (jutro idziemy na urodziny mojej Sis i powiem Wam, że miałam trochę stres, bo zawsze wszystkie dziewczyny odstawione a ja teraz ciagle w tym dresie) naprawdę tego mi było trzeba!! A Franio był w świetnym humorze i nawet mnie nie obsrał :D

Nie cytujcie, usunę

[ur/img][/url]

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eea154ab7ed5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 22:37

pilik, Bajkaaa, lamka, Achia, blue00, Patrycja20, Lusesita, Lunaris, Karma88, Aga9090, Rucola, Amal, Kaczorka, olik321, ibishka, Fozzie Bear, -Mamunia-, JustynaG, JuicyB, Yoselyn82, Sarna84, Nadzieja22, Jeżowa, veritaserum, Morusek, KateHawke, Bobisia, emi2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądasz bosko!! A Franek też ma super stylówę. Zdaje się, że mignęłaś mi w proponowanych znajomych na fejsie ;-) przy okazji - mieszkanie też piękne.

Lusesita, trzymam kciuki za spokojną noc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 20:44

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i o to chodzi! Jak się człowiek ruszy do ludzi to od razu świat inaczej wygląda- ja dlatego tak źle znoszę to uziemienie w domu (brak samochodu i kondycji na jakiekolwiek spacery). Ale póki są chętni to ściągam do siebie koleżanki albo umawiam się gdzieś w swojej okolicy -żebym dała radę dojść/dojechać autobusem.
    A dziś odkryłam nowy klubik dla dzieci :) (i mamuś! będzie gdzie się na kawkę wyrwać). Generalnie jestem za przełamywaniem rutyny. Za pół roku będzie wiosna to inaczej nam się będzie czas planował ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy jesteście w stanie pomóc. Chodzi głównie o interpretację parametrów dot.krzepniecia ale za całościowy pogląd będę bardzo wdzięczna. To są wyniki koleżanki, starają się półtora roku z jedną stratą...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5939b0f1a416.jpg

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2188 2189 2190 2191 2192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ