X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka wyglądasz pięknie a Franio to dorodny Przystojniak!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Lena wyglądasz bosko!! A Franek też ma super stylówę. Zdaje się, że mignęłaś mi w proponowanych znajomych na fejsie ;-) przy okazji - mieszkanie też piękne.

Lusesita, trzymam kciuki za spokojną noc!

Dziękuję bardzo :) Ach ten fejsbuk tak nas śledzi (pewnie dlatego, że mamy wspólne znajome z forum) a to „mieszkanie” to właśnie nasza ulubiona kawiarnia ;)

lamka lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że te parametry są w normie (czasy). Za to podniesiona nieco prolaktyna ale warto by było sprawdzić za jakiś czas. Ja poroniłam przy hiperprolaktynemii tyle że miałam wyniki duuużo wyższe. Pomógł bromergon. Może tu nie trzeba od razu z lekami bo nie są bardzo zawyżone ale przekraczają normę.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim terminie lekarze zwykle podejmują decyzję o cesarke jeżeli ogólnie z ciążą jest ok tylko małe samo nie chce iść na świat? 41 tydzień? Bo ja dziś zaczęłam 39. I mąż stwierdził że tutaj to by psa nie dał pociąć a co dopiero mnie i małą i jeżeli mała do terminu sama nie będzie chciała wyjść to mimo wszystko wyśle mnie do domu żeby tam robili cesarke.

Mam nadzieję że jednak mała sama się w końcu zdecyduje ujawnić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Dziewczyny, w jakim terminie lekarze zwykle podejmują decyzję o cesarke jeżeli ogólnie z ciążą jest ok tylko małe samo nie chce iść na świat? 41 tydzień? Bo ja dziś zaczęłam 39. I mąż stwierdził że tutaj to by psa nie dał pociąć a co dopiero mnie i małą i jeżeli mała do terminu sama nie będzie chciała wyjść to mimo wszystko wyśle mnie do domu żeby tam robili cesarke.

Mam nadzieję że jednak mała sama się w końcu zdecyduje ujawnić :)
    najpierw by próbowali wywołać poród sn (np. Oxytocsyna) i jeśli się nic złego nie dzieje to do 42 tc jest bezpieczniee

• summer86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, dziwi mnie trochę rozważanie takich spraw dopiero przy końcówce. W Polsce ponad 40% porodów kończy się cc. Nie zawsze, mimo że zacznie się akcja porodowa, udaje się zakończyć poród silami natury, więc nawet jesli zaczęłoby się u Ciebie w terminie trzeba liczyć się z tym, że cesarka może być konieczna.
    Skoro tam jest tak fatalny poziom służby zdrowia a masz możliwośc porodu w PL to nie wiem nad czym się jeszcze zastanawiacie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 godziny ponad na IP....

Ale generalnie wszystko ok! U jednego Grodna AFI 3. Mamy skontrolować w poniedziałek. Ktg wyszlo idealnie :)

Aga9090, Lunaris, Achia, summer86, pilik, Lusesita, Amal, Kaczorka, JuicyB, Emiilka, Nadzieja22, lamka, Bajkaaa, Malwas, Jeżowa, Karma88, veritaserum, Morusek, olik321, KateHawke lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wyglądasz olśniewająco! <3

I podbijam Lamke, też mi smigasz w proponowanych - nie omieszkalam Cię już tam przeglądnać :D

Lena21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    4 godziny ponad na IP....

Ale generalnie wszystko ok! U jednego Grodna AFI 3. Mamy skontrolować w poniedziałek. Ktg wyszlo idealnie :)
    Super, ze z grochami wszystko ok. Podobno mówi się, ze jak mało wod to trzeba dużo wody niegazowanej pić (nie wiem ile w tym prawdy) a tak wogole to torba spakowana ? :D

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal ja w 43 miałam poród wywoływany i rodziłam SN, nikt nawet nie chciał słyszeć o CC mimo że nie miałam wód płodowych. Także jeśli nie będzie wskazań nie koniecznie musisz mieć CC.
    Pytanie czy dasz radę znieść podróż do PL na tym etapie? domyślam się że to wiele godzin jazdy a do samolotu już nikt Cię nie wpuści.

Phnappy -już myślałam że Was zostawili. Fajnie że możecie być w domu jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 21:45

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal i na ile ta podróż w tak zaawansowanej ciąży byłaby bezpieczna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 21:47

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, w 40 tc to tylko by Cie chyba paczką musieli nadać, bo nikt by się nie podjął raczej podróżowania z kobieta która może urodzić w każdej chwili ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomy męża by mnie autem zawiózl.. Tak to sobie wykombinowal.. Tutaj jak byłam 2 tygodnie w szpitalu to trzymali na oddziale ile się dało, a potem tylko cesarka.. Nikt tu nie wywołuje porodu. Albo rodzisz sama bo ci się zacznie albo cię kroją.. Przez moją sale 3 dziewczyny się przewinęły zabrane na cesarke bo już tydzień po terminie.. Stąd mój mąż ma takie pomysły.. Ja mam nadzieje ze mała się namysli sama..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Amal, dziwi mnie trochę rozważanie takich spraw dopiero przy końcówce. W Polsce ponad 40% porodów kończy się cc. Nie zawsze, mimo że zacznie się akcja porodowa, udaje się zakończyć poród silami natury, więc nawet jesli zaczęłoby się u Ciebie w terminie trzeba liczyć się z tym, że cesarka może być konieczna.
    Skoro tam jest tak fatalny poziom służby zdrowia a masz możliwośc porodu w PL to nie wiem nad czym się jeszcze zastanawiacie.

Cóż... Możliwość jest, ale obawiam się że to byłaby podróż w jedną stronę.. Dlatego chciałabym tego uniknąć..

• reset Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, a znajomy męża w nadgodzinach dorabia jako akuszerka? Bo sorry, ale dziecko może się namyślić po drodze i wtedy co zrobicie? Chyba fatalna jakość służby zdrowia w Twoim tajemniczym miejscu pobytu była Ci znana wcześniej, więc dlaczego takich planów nie robiliście wtedy?
    O tym, że zarzekałaś się, że do Polski nie możesz wjechać przez problemy ze skarbówką to nie wspomnę. A myślę, że teraz szybko by Cię namierzyli, zwłaszcza jak się zaświecisz na czerwono w systemie EWUŚ... bo zakładam, że ZUSu nie opłacasz.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że Domiśka póki co śpi. Kręci się tyle co zazwyczaj.
    Mam nadzieję że reszta nocy będzie ok.
    Martwi mnie tylko, ze jutro praktycznie csly dzien sama. Maz w pracy, a ja musze starsza zawiezc i przywiezc z treningu, jakies zakupy zrobić, ogarnąć że sprzątaniem... a pizn8ej mąż jedzie że starsza na mecz.
    Już dzwoniłam do koleżanki, że jak Domi będzie się dobrze czuła, to wpadniemy do n8ej. Tylko Czy mi starczy sił?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba spakowana :) pije duzo wody...
    W pn maja mnie wpisać na cc.

W ogóle mocno zostało skrytykowane to że mam heparyne....... Wg lekarki nie mam wskazań, a to bardzo mocny lek ;/ a jeszcze cesarka i duże ryzyko krwotoku.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Torba spakowana :) pije duzo wody...
    W pn maja mnie wpisać na cc.

W ogóle mocno zostało skrytykowane to że mam heparyne....... Wg lekarki nie mam wskazań, a to bardzo mocny lek ;/ a jeszcze cesarka i duże ryzyko krwotoku.
    Kurczę, a z tego co kojarzę to heparyny nie wolno ileś tam godzin przed cesarka (cholera poprawcie mnie dziewczyny jeśli się mylę)..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam teraz na Szybkich i wściekłych 7 no i się pobeczałam na sam koniec filmu (a widziałam go z 3 razy)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 22:41

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy AFI 3 to poniżej normy (nirma jest od 5). Ja ostatnio edukowałam się w tym kierunku i trzeba pić 4 litry dziennie ale po troszku. Warto też kupić medargin czy inną l-argininę - poprawia ilość wód a dodatkowo obniża ciśnienie. Ale to lepiej skonsultuj z ginem.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ