X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym goleniem... lepiej poprosić męża czy gimnastyka z lusterkiem?

Wczoraj jeszcze robiłam gimnastykę, ale jeśli brzuch jeszcze podrośnie to czarno to widzę. Czy takie zginanie się nie zaszkodzi brzuchowi?

A w ogóle to pomyślałam że trzeba skończyć z wyglądaniem tylko na wizyty i utrzymywać nogi w stanie gotowości non-stop - nie wiadomo kiedy się zacznie i czy będzie czas powywijać golarką :/ Baaardzo mnie ta perspektywa zasmuca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:25

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    mam spadek formy. Nie chciałam Wam jojczyć bo ludzie mają większe problemy (nowotwory/ problemy w ciąży) ale padam na twarz... po prostu.
    Zamówiłam podwójny laktator (JuicyB, wybrałam Lansinoha), mam nadzieję, że pomoże mi w lepszym zorganizowaniu się. Niestety obecnie nie mam czasu na jedzenie czegoś sensownego więc od kilku dni pobolewa mnie żołądek, do tego odezwała się ósemka (miałam z nią z 1,5 roku spokoju to teraz postanowiła,że jednak wyjdzie? :/) to jeszcze, żeby tego było mało - eMek ma boleriozę. Początkowo uznano rumień za odczyn alergiczny po ukąszeniu pająka ale jak przeszedł w rumień wędrujący to dostał antybiotyk. Żadnego kleszcza nie wyjmował więc złośnik nie wbił się.

Podczytywałam Was w telefonie ale z malą na jednym ręku i laktatorem w drugiej ciężko się pisze.

Nika ,nie mów głupot. Twoja Renatka pięknie przyrasta, wszystko u niej w porządku. Gdybyś nie dawała jej dobrego środowiska to z pewnością sytuacja wyglądałaby inaczej.
    To, że eMek wydaje się nieporadny nie oznacza, że masz go zwolnić z obowiązków przy dziecku. O to to nie! Uwierz mi, po porodzie będą momenty kryzysowe gdy nie będziesz miała sił a wtedy zostawisz eMka z małą i pójdziesz spać.
    Więc niech się chłop uczy a potem będziesz mogła patrzeć jaki jest zadowolony jak nosi dziecko na lemurka :D

Rucola , w tym tygodniu skończyła 2 miesiące i jakoś wypadło mi z głowy, że dziś już 9 tygodni! Jak ten czas leci.
    Dzisiejsza umiejętność Aneczki: kichnąć i puścić bąka jednocześnie :D

Summer , czy dobrze pamietam, że u Ciebie też był problem zielonych kup? Bo wczoraj takie się pojawiły i się zastanawiam czy olać temat czy jednak powinnam się niepokoić. Mała nie dostaje nic poza moim mlekiem i witaminą D3.

Agulineczka , jeśli chcesz możesz się ogolić ale nie musisz. Szczególnie, że różnie może być z rozpoczęciem akcji (możesz po prostu nie zdążyć). O lewatywę poprosiłam ale chyba była zbędna bo sama się dobrze oczyściłam. Ale czułam się w ten sposób bezpieczniej.

Phnappy , gratuluję dobrych wieści.

Lamka Cieszę się, że bedziesz mogła rodzić tak jak chcesz!

Ibishka , tak mi przykro. Nie powiem więcej niż dziewczyny.

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna polubiłam za zdolność Ani, bo mnie rozśmieszyła :D Nie za zmęczenie oczywiście!

Ibishka przykro mi, że usłyszeliście takie wieści. Ciężki czas przed Wami, na pewno musisz być załamana, ale jednocześnie wykrzesać z siebie siły do wspierania taty.

Achia na Femaltikerze jest napisane, że stosować od drugiej doby po narodzinach :) co do reszty tego typu herbatek to nie wiem. Poinformuję tylko, że kawa Bocianek nie smakuje jak kawa i uważam to za okrutny chwyt marketingowy... Serio, ktoś z dużym poczuciem humoru skojarzył ten, eee, wywar z kawą!!!

Agulineczka wystarczy, że masz łono ogolone, tam na dole zakamarki ich nie interesują. Nie miałam lewatywy - nerwy wystarczyły, jelita i tak były puste, tylko polecenie by na ok. 12 godzin przed nie jeść. Pić za to jak najbardziej i skończyć 2 godziny przed zabiegiem wypiciem 0,5 litra (niestety wody nie wódy :P). A nawet sugerował anestezjolog pić coś słodkiego typu soki i izotoniki.

Lamka super, że możesz rodzić sn <3

Phnappy gratuluję dwóch pięknych i dużych dzieciaczków! Kiedy cc?

Ja i moja niezależność poszły się je*ać i zaprosiłam mamę. Nie daję rady psychicznie... Mąż spędza jednak dużo czasu poza domem (bo musi), a ja zwyczajnie potrzebuję towarzystwa, żeby kompletnie się nie rozpaść. Podziwiam te z Was, które nie uległy konieczności pomocy, bardzo chciałam też taka być :/ no ale jak widać brak mi jaj.

Widziałam tyle ślicznych dzieciaczków, że chciałam dołączyć do galerii moją Łobuziarę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/add7e086b03b.jpg

Lusesita, Achia, Luna1993, Yoselyn82, lamka, Nadzieja22, olik321, blue00, Amal, Kaczorka, JustynaG, -Mamunia-, 91Ewela09, Aga9090, Rucola, Bajkaaa, Patrycja20, KateHawke, KateKum, malka, Ania1003, Lunaris, pilik, Bobisia, Lena21, Emiilka, Morusek, emi2016 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, tak u nas byly zielone kupy i pojawiły się jakoś krotko przed 8 tygodniem (kojarzę, bo mielismy wtedy I szczepienie i pytalam o to). Nasza pediatra kazała sie tym nie martwić, jesli nie towarzyszą temu inne objawy, dziecko nie meczy się z brzuszkiem i dobrze przybiera na wadze.
    U nas nadal jest przewaga zielonych kup, 1-2 dziennie zdarzą sie musztardowe.
    Wczesniej miałam dietę bez nabiału i nic to nie pomogło, teraz jem praktycznie wszystko.
    Obserwuj Anię i jesli nic poza tym nie będzie się działo, nie martw się.
    Jestes dzielna mamą i podziwiam za KPI!
    EMKowi życzę dużo zdrowia, najważniejsze że zostalo to wykryte.

Dziewczyny, resztę nadrobię poźniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 12:50

JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15 30 mam wizytę, juz chcę wymusić na moim dr konkretny termin :)
    jest mi ciężko, ale głównie bolą mnie biodra.
    W ogóle od miesiąca przytylam tylko 0.5kg!! Mam na plusie 14kg. Chyba bardzo mało jak na bliźniaki. No i brzuszek cały czas nie wskazujący na bliźniaki :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka.. Bardzo mi przykro ze takie rokowania.. U mnie w rodzinie tez historie nowotworowe były wiec wiem co to znaczy..

Miałam koszmarna noc. Bóle, kłucia, okropne.. Do tego stopnia, ze dostawałam trzesiawke z bólu.. Kłucia w dole w szyjce ze mnie w pół zginało. Mała tak cisnęła w dole ze tylko te bóle spędziłam poza łóżkiem bo byłam pewna ze zaraz przez to mi wody pójdą.. I co ? Nawet czop nie odszedł. Bóle po 3 godzinach odeszły i normalnie zasnęłam. Teraz znowu trochę pobolewa ale do tego koszmaru z nocy to daleko... Do szpitala kazali przyjechać jak bedą skurcze co 5 min , przez minimum 2 godziny . Albo odejdą wody wiec nawet nie było co jechać. Zreszta w noc przed wypisem ze szpitala tez miałam podobne , i stwierdzili ze to normalne. Także czekam nadal w dwupaku.. Weekend przed nami a nasze maluszki lubią weekendowe porody to może cos ?

Aaa i witam sie w 39 tygodniu... Olaboga jak to zleciało...

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, to przybrałaś mniej niż ja z 1 dzieckiem - ja już 15 kilo! Niby sobie tłumaczę że to przez to leżenie bez ruchu, ale i tak patrzę na siebie ze zdziwieniem, kiedy mijam lustro. No nic - po porodzie się będę umartwiać ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakich sklepach kupujecie ciuszki dla maluchów ? Oczywiście oprócz smyka, h&m, Tesco :)

Rucola jaki to sklep był co zamawiqlas takie ładnie ciuszki dla Lewcia w takich pięknych kolorach ??

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wnioskuję o zdjęcie brzuszkowe!

Phnappy, Rucola, lamka, olik321, pilik lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ten sklep to MyBasic :)

veritaserum lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo. Agatka przepiękna ! I śliczny suwaczek.

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam nadzieję, że odczujesz przy podwójnym laktatorze tak samo wielką ulgę jak ja. Przez pierwsze kilka dni miałam tyle dodatkowego czasu, że nie wiedziałam do mam robić. Potem się niestety wyrównało :)
    Daj znać jak lansinoh się sprawuje. Kupiłaś też stanik do odciągania?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny po cc czy przed szpitalem golilyscie sie na totalne zero? Sorry za bezposrednie pytanie.
    Czy robiono lewatywe?

Jedyne co wiem, ze cewnik w szpitalu, w którym bede rodzic, zakladaja na szczęście po znieczuleniu.
    Mając 3 cesarki w 2 różnych szpitalach : Goliły położne, cewnik na żywca i zawsze lewatywa

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Phnappy wnioskuję o zdjęcie brzuszkowe!

proszę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36d6584ff877.jpg

Aga9090, Jeżowa, Rucola, Kaczorka, olik321, Lusesita, JustynaG, Nadzieja22, -Mamunia-, JuicyB, Fozzie Bear, Patrycja20, Achia, KateHawke, Karma88, Bajkaaa, Yoselyn82, Madzik34, KateKum, malka, Ania1003, Bocianiątko, Lunaris, blue00, pilik, Bobisia, Lena21, Amal, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka cewnik po znieczuleniu to super info, ja się tego bardzo bałam, że będzie na żywca, ale też miałam po znieczuleniu. Co do golenia jeszcze to miałam się sama przygotować dzień wcześniej. Ale to na Borowskiej we Wrocławiu, nic nie wiem o innych szpitalach.

Phnappy piękny podwójny brzuszek!!! Choć faktycznie bliźniaków bym po nim chyba nie podejrzewała :) przytyłaś mniej niż ja tylko z Agatką! Szybko wrócisz do pięknej figurki na pewno :) :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w końcu, nadrabiam. Byłam na długim spacerku z Synkiem a teraz położyłam Go już spać i zasypia sobie w pokoju obok :)
    Veritasrum te kolorowe ciuszki to MyBasic(jednokolorowe) oraz NEXT(wielokolorowe).
    Jeżowa Agatka sliczna!!! Taka czarnulka :)
    Phnappy gdzie Ty mieścisz te dzieciątka ja się pytam??? Szok i niedowierzanie :) Choć mi brzuch najbardziej zaczął rosną po 34tc więc wszystko przed Tobą, ale cc pewnie będziesz mieć najdalej za 2 tygodnie, czy się mylę?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Tak, chcę rodzić sn, ale pewnie zmienię zdanie jak będę już w trakcie.

Phnappy piękny brzuszek i faktycznie wygląda na "pojedynczy". Ja mam bardzo podobny wielkościowo. Trzymam kciuki za wizytę i termin porodu!

Jeżowa dobrze, że wezwałaś posiłki, będzie Ci na pewno łatwiej i trochę odsapniesz. A Agatka boska :-) i śliczny suwaczek.

U nas dzisiaj nocuje moja chrześnica :-) A co do przyrostu kilogramów w ciąży, to oglądaliśmy wczoraj zdjęcia z podróży poślubnej i takie lekkie ukłucie poczułam, bo wyglądałam wtedy zajebiście (oczywiście wtedy tak nie sądziłam). Ale, urodzimy to zaczniemy działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 14:35

• reset Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chciałam zameldować, że Was czytam, podziwiam brzuszki, dzieciaczki i Was (jak się już ujawniacie w pełnej krasie jak ostatnio Ibishka i Lunaris, no i dyniowa Fozzie), tylko młyn w pracy oraz życie służbowo - imprezowe (och, ja biedna :P) trochę mnie w tym tygodniu pochłonęło.

Lamka- ja bez ciąży mam tak, że zdjęć z podróży poślubnej aktualnie nie oglądam, bo od razu psują humor ;) I piszę to mając obok siebie pół paczki merci, bo szef dostał od klienta i przyniósł nam do gabinetu, bo cyt. "nie mogę zjeść sam, nie służy mi na linię, pomóżcie". A że szefowi się nie odmawia to (z poświęceniem) pomagam do kawki ;)

lamka, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa , nie ma co się wstydzić, że przydałaby się pomoc. W gruncie rzeczy każda z nas chciałaby mieć obiadki pod nos, wysprzątane, wyprane... ale wtedy myślimy jaki "koszt" będzie trzeba ponieść i rezygnujemy :D
    (tak jak ta reklama banku, że od rodziny się nie pożycza bo potem trzeba nosić np. sweter od babci)

P.S Agatka słodziutka!

Phnappy a jakie Wy macie plany? Będzie wam ktoś pomagał na początku? Macie jakieś wsparcie?

Summer dzięki za info. No nic niepokojącego nie zauważyłam.

JuicyB , pierwsza sesja dała mi więcej mleka niż w lovi godzinna. Ale druga już była porownywalna. Będę testować dalej :)
    Stanik mam przerobiony z pepco. A kolejny z aliexpressu jest w drodze :)

Lamka , mam to samo. I niby słyszę, że dobrze wyglądam ale jednak to nie jest to samo co przed ciążą. A jeszcze jak patrzę na moje dopasowane kiecki co kiedyś w nich super wyglądałam a teraz się nie nadają bo podkreślają brzuszek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 15:28

JuicyB, lamka, summer86 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że jak macie możliwość by ktoś wam pomógł to korzystajcie, przecież to nie chodzi o to że ktoś zajmie się dzieckiem pół dnia albo będzie wam sprzątal ale np zostanie wam z dzieckiem a wy pojdziecie sobie na spokojnie do sklepu gdzie z wózkiem np trudno wejść a po drugie pojdziecie same! Ja wiem ze wasi emkowie są super ale może akurat któraś mama czy teściowa czy siostra pomoże bez próby ustawiania dziecka pod siebie? :) tygodnie szybko mijają szkoda żeby tracić czas na frustracje z przemeczenia :)
    A czasem taka babcia czy ciocia będą szczęśliwe że mogły się przydać :)

Jeżowa, Lunaris, olik321, Malwas lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2187 2188 2189 2190 2191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ