X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bardzo mi przykro, tule kochana. A ma tata może założoną kartę DILO? bo to bardzo przyspiesza wizyty na nfz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:25

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    U nas dało jakiś pogląd na ile mogę pozwolić mężowi. Póki co jest masakra - podszedł do bobasa, jedną łapą chwycił za stópkę i jechana mu dupkę wycierać O.o
    Spytałam czy córce też planuje wyrwać nóżkę ze stawu biodrowego - to mu dało do myślenia i zaczął kombinować ;) Potem jakoś nie umiał podtrzymywać jednocześnie barków i główki (a takie ma duże łapy!). Muszę mi na spokojnie pokazać na kocie albo jakimś pluszaku, to obojd poczujemy się pewniej i może nie będę świrować że muszę wszystko sama.

Będzie dobrze :-) Mój na SR również pierwsze co zrobił to wyłamał lalce rękę. W dodatku prowadząca nie mogła pojąć, dlaczego zaczęliśmy się z tego śmiać :-D Mój mąż jest taką manualną ofermą, ale myje synka bardzo sprawnie. Dużo nam dało to, ze w szpitalu przyjrzeliśmy się 3 kąpielom naszego dziecka, a w domu pierwszą kąpiel zrobiła położna. Tylko że ja mojemu od razu zapowiadałam, że kąpiel jest całkowicie jego sprawą i że mu nie mam zamiaru w niej pomagać, więc był bardzo przejęty. Sam zresztą wybrał wanienke i stelaż pod siebie. Ostatecznie myjemy maluszka razem - ja myję mu główkę, a mąż całą resztę. Dwa razy zrobiłam mu sama kąpiel i myślałam, że zdechnę - to jest trudne! Zdecydowanie wolę wsadzac delikwenta pod kran :-D

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bardzo mi przykro. Opcje sa 2, więc nadzieja jest.

Dziewczyny muszę się Was poradzić. Mała coś uczyła, przez ciągle furczy jej w nosie, a jak leży to spływa jej to gardła. Wyciągnąć się nic nie da.
    Jutro mamy laryngologa. Jak z jej strony będzie Ok, to robimy zaległe szczepienie.
    I teraz pytanie. Lekarza mam ba 14sta. Czy warto rano zrobić morfologie i crp tak w razie W ?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, ja jestem najgorszym doradcą, bo kłuję dzieciaka ponadprogramowo. I jeśli mały miałby jakiś katar to na bank bym go skłuła przed szczepieniem (jakby miał mało problemów), choć na pewno martwiłabym się, że w takiej diagnostyce może zakąsić dodatkowe zarazki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:41

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Lusesita, ja jestem najgorszym doradcą, bo kłuję dzieciaka ponadprogramowo. I jeśli mały miałby jakiś katar to na bank bym go skłuła przed szczepieniem (jakby miał mało problemów), choć na pewno martwiłabym się, że w takiej diagnostyce może zakąsić dodatkowe zarazki.

A jakie badania robisz?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    A jakie badania robisz?

Właśnie morfologię i crp.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykła morfologie? Bo czytałam o jakiejś z rozmazem.
    Zaraz wykupię przez Internet i pojadę rano do Brussa. Tam do południa wyniki będą.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię zwykłą, bo mi laborantka powiedziała, że z rozmazem trzeba trochę więcej krwi upuścić.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za jednym kluciem zrobię jej przeciwciała na cytomegalie i toxo. Tylko Czy to nie będzie za duzo na raz?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, ile krwi trzeba na toxo i cyto, ale na pewno będą dłużej pobierali. Ja raz robiłam dziecku dodatkowo tsh i ft4, bo takie miałam zalecenia i pobrano mu aż dwie fioleczki. Płaczu było co niemiara. Miałam wtedy też zbadać bilirubinę, ale już machnęłam na to ręką, bo musieliby jeszcze dłużej poznęcać mi się nad drobiażdżkiem.

• malka Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, na morfologię i crp prawdopodobnie w labie będą mogli pobrać krew z paluszka. Toxo i CMV trzeba już zrobić z krwi żylnej. Jeśli morfologia u Ciebie w labie jest z rozmazem automatycznym w pakiecie to bym nie bawiła się w ręczny rozmaz dodatkowo. Zwłaszcza, że na ręczny tzreba zwykle trochę dłużej poczekac.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Pospane u mnie- biodra dobijają od 2 tygodni. Każde przekręcanie wiąże się z pobudką a na 1 boku góra 45 min. Dobrze że to już z górki.

Ibishka bardzo mi przykro z powodu takiego obrotu sprawy :( życzę Wam żeby dalsze diagnozy okazały się jak najbardziej łaskawe a leczenie skuteczne.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny. My już się "bawimy". Chyba muszę pogodzić się z tym że Lewcio jest rannym ptaszkiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 05:30

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Domi nie spi od 5ej...
    Leży, gada sobie, śmieje się w głos. Świat jest taki cudowny o tej porze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 05:35

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego wstała, że wczoraj skończyła 7 miesięcy i poczuła się teraz taaka dorosła :-)

Karma88, Bajkaaa, StaraczkaNika, malka, pilik, nick nieaktualny, Rucola, KateHawke, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadzieja22, Yoselyn82, JuicyB lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Ibishka bardzo mi przykro. Eh mam nadzieje, ze jakos to przebrniecie. Nawet nie wiem czego Wam zyczyc. Sily walki, laskawych rokowan. Trzymaj sie.

Lusesita 7 miesiecy toz to doroslosc juz!!! :-)

Luna boskie sa te Wasze fotki z Mala!

My sie zbieramy niedlugo do Warszawy na ktg. Zle spalam, w nocy i rano obudzilo mnie klucie jakby przy prawej pachwinie. A do tego wieczorem brzuch sie spinal, wiec nospa poszla w ruch.

Spokojnego dnia!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) u nas od 6 rozmowy o życiu z moim małym gadułą, ale może się jeszcze drzemnie na pol godzinki jak już odśpiewa wszystko co chce ;) a matka się zbierze na obiecaną kawę z przyjaciółkami w naszej ulubionej kawiarni. Miłego dnia dla wszyskich !

nick nieaktualny, JuicyB lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas pierwsza noc z jedną pobudką o 4.20 i bez kupy <wow>
    Poza tym muszę pochwalić Marcelka za jazdę autem. Grzecznie siedział i obserwował świat, a jak coś zaczął marudzić to śpiewaliśmy piosenki.
    W odwiedzinach za to dał popis. Ledwo siedliśmy a tam ciśniecię kupy takiej, że plecami wyleciała.
    Oczywiście moje spodnie też w kupie... także tak :)

Ibishka przykro mi z powodu taty.. musisz mieć teraz dużo sił i tego Ci życzę

Lenka udanej kawy z przyjaciółkami. Ja dziś wieczorem tez mam wyjście bez Marcelka.. pewnie będę cały czas o nim myśleć zamiast odpocząć.

Nika u mnie były słabe przepływy. Generalnie to trzeba kontrolować, tak jak Ci lekarz zalecił. Zdarza się tak, że są słabe chwilowo, a za godzinę już wszystko ok.
    U mnie była decyzja, że jeśli dziecko ładnie przybiera i ja się dobrze czuję to same przepływy nie muszą nic złego znaczyć.
    Jakąkolwiek decyzję podjęli dopiero jak niby sączyły mi się wody.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny .
    Nika ale głupoty piszesz !!! Szok !!! Jestes najlepsza mama i nic tego nie zmieni a czasem zdarza się tak ze nasze organizmy szwankują i tyle ...

U mnie od 3 dni kiepsko tzn mam znowu mdłości :( i jeszcze wczoraj przypierdzielilam swoim autem w auto siostry ... całe drzwi ma do wymiany .. masakra czekam na kosZtorys ... zamiast wózka muszę teraz naprawić jej samochód ... :/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka strasznie mi przykro, że usłyszałas takie informacje.. mam jednak nadzieję, że 1 scenariusz będzie możliwy i operacja się odbędzie. Trzymaj się kochana i dużo siły w tym trudnym czasie :(

‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ