Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
StaraczkaNika wrote:U nas dało jakiś pogląd na ile mogę pozwolić mężowi. Póki co jest masakra - podszedł do bobasa, jedną łapą chwycił za stópkę i jechana mu dupkę wycierać
Spytałam czy córce też planuje wyrwać nóżkę ze stawu biodrowego - to mu dało do myślenia i zaczął kombinowaćPotem jakoś nie umiał podtrzymywać jednocześnie barków i główki (a takie ma duże łapy!). Muszę mi na spokojnie pokazać na kocie albo jakimś pluszaku, to obojd poczujemy się pewniej i może nie będę świrować że muszę wszystko sama.
Będzie dobrzeMój na SR również pierwsze co zrobił to wyłamał lalce rękę. W dodatku prowadząca nie mogła pojąć, dlaczego zaczęliśmy się z tego śmiać
Mój mąż jest taką manualną ofermą, ale myje synka bardzo sprawnie. Dużo nam dało to, ze w szpitalu przyjrzeliśmy się 3 kąpielom naszego dziecka, a w domu pierwszą kąpiel zrobiła położna. Tylko że ja mojemu od razu zapowiadałam, że kąpiel jest całkowicie jego sprawą i że mu nie mam zamiaru w niej pomagać, więc był bardzo przejęty. Sam zresztą wybrał wanienke i stelaż pod siebie. Ostatecznie myjemy maluszka razem - ja myję mu główkę, a mąż całą resztę. Dwa razy zrobiłam mu sama kąpiel i myślałam, że zdechnę - to jest trudne! Zdecydowanie wolę wsadzac delikwenta pod kran
-
Ibishka bardzo mi przykro. Opcje sa 2, więc nadzieja jest.
Dziewczyny muszę się Was poradzić. Mała coś uczyła, przez ciągle furczy jej w nosie, a jak leży to spływa jej to gardła. Wyciągnąć się nic nie da.
Jutro mamy laryngologa. Jak z jej strony będzie Ok, to robimy zaległe szczepienie.
I teraz pytanie. Lekarza mam ba 14sta. Czy warto rano zrobić morfologie i crp tak w razie W ? -
Lusesita, ja jestem najgorszym doradcą, bo kłuję dzieciaka ponadprogramowo. I jeśli mały miałby jakiś katar to na bank bym go skłuła przed szczepieniem (jakby miał mało problemów), choć na pewno martwiłabym się, że w takiej diagnostyce może zakąsić dodatkowe zarazki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 22:41
-
Anna Stesia wrote:Lusesita, ja jestem najgorszym doradcą, bo kłuję dzieciaka ponadprogramowo. I jeśli mały miałby jakiś katar to na bank bym go skłuła przed szczepieniem (jakby miał mało problemów), choć na pewno martwiłabym się, że w takiej diagnostyce może zakąsić dodatkowe zarazki.
A jakie badania robisz? -
Nie mam pojęcia, ile krwi trzeba na toxo i cyto, ale na pewno będą dłużej pobierali. Ja raz robiłam dziecku dodatkowo tsh i ft4, bo takie miałam zalecenia i pobrano mu aż dwie fioleczki. Płaczu było co niemiara. Miałam wtedy też zbadać bilirubinę, ale już machnęłam na to ręką, bo musieliby jeszcze dłużej poznęcać mi się nad drobiażdżkiem.
-
Lusesita, na morfologię i crp prawdopodobnie w labie będą mogli pobrać krew z paluszka. Toxo i CMV trzeba już zrobić z krwi żylnej. Jeśli morfologia u Ciebie w labie jest z rozmazem automatycznym w pakiecie to bym nie bawiła się w ręczny rozmaz dodatkowo. Zwłaszcza, że na ręczny tzreba zwykle trochę dłużej poczekac.
-
Dzień dobry!
Pospane u mnie- biodra dobijają od 2 tygodni. Każde przekręcanie wiąże się z pobudką a na 1 boku góra 45 min. Dobrze że to już z górki.
Ibishka bardzo mi przykro z powodu takiego obrotu sprawyżyczę Wam żeby dalsze diagnozy okazały się jak najbardziej łaskawe a leczenie skuteczne.
-
Dzień dobry Dziewczyny. My już się "bawimy". Chyba muszę pogodzić się z tym że Lewcio jest rannym ptaszkiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 05:30
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzien dobry.
Ibishka bardzo mi przykro. Eh mam nadzieje, ze jakos to przebrniecie. Nawet nie wiem czego Wam zyczyc. Sily walki, laskawych rokowan. Trzymaj sie.
Lusesita 7 miesiecy toz to doroslosc juz!!!
Luna boskie sa te Wasze fotki z Mala!
My sie zbieramy niedlugo do Warszawy na ktg. Zle spalam, w nocy i rano obudzilo mnie klucie jakby przy prawej pachwinie. A do tego wieczorem brzuch sie spinal, wiec nospa poszla w ruch.
Spokojnego dnia!Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dzień dobry:) u nas od 6 rozmowy o życiu z moim małym gadułą, ale może się jeszcze drzemnie na pol godzinki jak już odśpiewa wszystko co chce
a matka się zbierze na obiecaną kawę z przyjaciółkami w naszej ulubionej kawiarni. Miłego dnia dla wszyskich !
lamka, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas pierwsza noc z jedną pobudką o 4.20 i bez kupy <wow>
Poza tym muszę pochwalić Marcelka za jazdę autem. Grzecznie siedział i obserwował świat, a jak coś zaczął marudzić to śpiewaliśmy piosenki.
W odwiedzinach za to dał popis. Ledwo siedliśmy a tam ciśniecię kupy takiej, że plecami wyleciała.
Oczywiście moje spodnie też w kupie... także tak
Ibishka przykro mi z powodu taty.. musisz mieć teraz dużo sił i tego Ci życzę
Lenka udanej kawy z przyjaciółkami. Ja dziś wieczorem tez mam wyjście bez Marcelka.. pewnie będę cały czas o nim myśleć zamiast odpocząć.
Nika u mnie były słabe przepływy. Generalnie to trzeba kontrolować, tak jak Ci lekarz zalecił. Zdarza się tak, że są słabe chwilowo, a za godzinę już wszystko ok.
U mnie była decyzja, że jeśli dziecko ładnie przybiera i ja się dobrze czuję to same przepływy nie muszą nic złego znaczyć.
Jakąkolwiek decyzję podjęli dopiero jak niby sączyły mi się wody.
lamka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny .
Nika ale głupoty piszesz !!! Szok !!! Jestes najlepsza mama i nic tego nie zmieni a czasem zdarza się tak ze nasze organizmy szwankują i tyle ...
U mnie od 3 dni kiepsko tzn mam znowu mdłościi jeszcze wczoraj przypierdzielilam swoim autem w auto siostry ... całe drzwi ma do wymiany .. masakra czekam na kosZtorys ... zamiast wózka muszę teraz naprawić jej samochód ...
-
nick nieaktualny