X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia z tego co pamiętam to summer chyba też miała problem ze spaniem. Lunaris też słabo sypia i ogólnie to chyba dość powszechny problem ciążowy :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję :) Zdrzemnęłam się o 21,obudziłam o 23 i do tej pory nie śpię.W międzyczasie było <3 i kanapka o 2.30 heh.Wciąż głodna jestem,a maluch też coś nie może spać.W dodatku znów odczuwam skurcze co 5 min jak wtedy.To mam noc pospaną ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie Blue- niezła noc, rano będziemy zwłokami.
    Ja pewnie jeszcze jeden odc serialu walne i ok 6 mnie zmuli :) może chłopaki dadzą pospać. Dobrze że sobota -Ciastek ogarnie śniadanie a ja będę leżeć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 04:41

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gram w kulki na telefonie hehe,a rano muszę się wziąść za robienie obiadu,odeśpię dopiero popołudniu.

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mowie i ja. :-)
    Ja tez zle sypiam, kregoslup boli, spanie to jest ok przez jakies 4-5 godzin. Pozniej sie juz mecze. Obudzilam sie po 4, a 4:30 maz wstawal do pracy wiec no. :-)

Dzis wujek wpada na chwilke, wiec jakies ciacho zakrece z rana.

Mamuski pytanie do Was czy ktoras uzywala pieluch z Kauflandu? Sprawdzily sie Wam? Mamy po jednej paczce Dady, zielonych Pampersow i mama wczoraj kupila jedna paczke z Kauflandu wlasnie.

Amal czy Twoj facet wie o Twoich problemach tu w Polsce?
    Ja bym sie bala jechac na koncowce ciazy nandrugi koniec Polski, a gdzie tym bardziej po Europie wedrowac z wizja porodu w kazdej chwili.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dużo nas :-)

U nas już po spaniu...help me!

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam dziś odwrotne zmartwienie... Młody spał 7 godzin be jedzenia.... Przed chwilą mu wciskałam cycka na śpiocha. Ja nie wiem jak to jest ale jak emek nie musi iść do pracy to Mały śpi jak zabity, aktualnie obaj leżą w naszym łóżku i śpią... A na tygodniu 5ta j oczy jak 5zl...
    Nie pochwaliłam się Wam że wczoraj byłam prawie 2 godziny na zakupach i kupiłam sobie 3 bluzki a po powrocie zastałam sielankę, tata bujał na ręce grzecznego synka śpiewając mu " mama wróci do Cypiska" :) melodia własna :p. Ponoć jak Mały zorientował się że mnie nie ma płakał bardzo 5 minut ale emek zaczął mu "śpiewać" i był spokojny a jak wróciłam do domu to nawet patrzeć na mnie nie chciał takiego miał focha;) ale dziś idę na spotkanie firmowe wiec wczoraj miał przedsmak :p
    Malwas dziękuję za interpretację :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 08:03

Malwas, Lunaris, blue00, Nadzieja22, lamka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, jak dla mnie to hormony ok - przy duuużo gorszych kobiety nie mają problemów, krzepliwość niska - zazdraszczam. Szła bym w sprawdzanie nasienia.

Lusesita - mój mąż miał niedawno zapalenie mięśni międzyżebrowych (wmawiał mi że ma zawał serca). Chodził do fizjo do medicoveru na Oliwie i szybko go doprowadzili do używalności. Może jeśli masz pakiet w medicover czy innym lux medzie to dałoby się tak załatwić? Wystarczy skierowanie od ogólnego.

Co do sikania to ja mam tak że ledwie umyję po sikanku ręce, patrzę na toaletę i myślę "aaa, to usiądę jeszcze raz, skoro już tu jestem".

Co do niespania - ja mam problemy z ululaniem po każdej nocnej wycieczce do wc. Mogę się potem kręcić z godzinę. To chyba już jakieś nerwy i natrętne myśli nie dają spać.

Pochwalę się że wczoraj skończyłam prasować i z grubsza posegregowałam ciuszki. Dziś będę układać i pakować zestawiki do szpitala. Jestem pewna że jak zapakuję małe rozmiarki to dziecko zrobi psikusa i będzie duże... więc pakuję małe rozmiarki :D

Jeżowa, Lusesita, summer86, Rucola, Emiilka, pilik, Nadzieja22, lamka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, haha :D dobre z tą toaletą! Ja dopiero na saaamej końcówce chodziłam częściej, więc u mnie to częste sikanie w ciąży okazało się mitem.

Dziewczyny, co to spać nie mogą - pamiętam, jak sama jeszcze narzekałam na bóle bioder i problemy z przekręcaniem się i ogólnie na bezsenność... Teraz jak pośpię 2 godziny ciurkiem, to już jest radość i wspominam czasy, gdy było mi mniej wygodnie, ale przynajmniej trochę więcej spałam :D wszystko zależy od punktu widzenia, ale współczuję Wam, bo wiem, jakie to męczące :)

Rucola, więc dzisiaj baaaardzo Ci zazdroszczę takiego snu! Jak tam Twoie piersi, pękają? :D i powiedz mi jeszcze - Twój Lewcio nie usypia przy cycu? Bo piszesz, że odkładasz go z na wpół zamkniętymi oczami do łóżeczka i on tam usypia... Marzy mi się coś takiego, ale Agatka po prostu w najlepsze zasypia w trakcie karmienia i potem odłożenie do łóżeczka kończy się od razu płaczem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 08:08

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, spokojnie. Aneczka miała to samo co Agatka i w pewnym momencie samo mineło. Chyba zaczęła odróżniać dzień od nocy i daje się odłożyć. To chyba było w okolicach 5 tygodnia.

Rucola, Jeżowa, veritaserum lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika od początku roku mam pakiet w Medicover, ale przyznam się, że jeszcze z tego nie korzystałam. Ba, nawet nie rejestrowalam się tam ( bo chyba trzeba?)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja niestety w ciąży miałam pobudki od 3 do 5, czasem dlatego że mała szalała w brzuchu a czasem po prostu się wybudzałam i dwie godziny leżałam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Nika od początku roku mam pakiet w Medicover, ale przyznam się, że jeszcze z tego nie korzystałam. Ba, nawet nie rejestrowalam się tam ( bo chyba trzeba?)
    Wszystko można przez telefon- zadzwonisz, umówisz się i przy okazji podpiszesz co trzeba. Tam najpierw trzeba do ogólnego ale np. medicover współpracyluje z wieloma przychodniami i można się umówić nid do ich placówki tylko gdzieś pod nosem.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    I ja się melduję :) Zdrzemnęłam się o 21,obudziłam o 23 i do tej pory nie śpię.W międzyczasie było <3 i kanapka o 2.30 heh.Wciąż głodna jestem,a maluch też coś nie może spać.W dodatku znów odczuwam skurcze co 5 min jak wtedy.To mam noc pospaną ;)

Blue, przy tych Twoich skurczach macie pozwolenie na <3? Bo z tego co wiem seks i oegazm powodują skurcze macicy właśnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, Malka u nas też kiepsko ze spaniem.. jednej pobudki zrobiły się 3 i mala gorzej wieczorem zasypia. Z dziecka zasypiającego samodzielnie w łóżeczku teraz potrzebuje bujania i tulenia a po godzinie i tak budzi się z płaczem i zabawa od nowa. Albo to slynny regres snu albo ząbki idą.

A od 3 do 4 tak glosno gadala i piszczała z radości, że zbudzila eMka w drugim pokoju z zamknietymi drzwiami ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dzisiejsza noc też nie lepsza, do tego mąż również raz spał, raz nie spał. Ja jak się przekrece na lewy bok, to zaczyna boleć mnie prawe biodro i krzyż, a na prawym cierpna mi kończyny, więc kręcę się z boku na boku i co chwilę wstaje na siusiu, do tego mała czasem rozszaleje się z kopaniem i wierceniem.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że problem ze spaniem jest dość powszechny... Szkoda,że już zimno i ciemno,bo tak to np o 4 mogłabym wyjść z psem chociaż :p
    A teraz to w życiu. Zwłaszcza że u nas "na dzielni" jest bardzo duży problem z dzikami. Jest ich masa, podchodzą szalenie blisko. Wczoraj mąż o 21 spotkał z 8 szt tak na ulicy. Szybko zawracał,coby ani go ani Bajli nie zauważyły.

Malwas- dokładnie, albo coś cierpnie albo inna niedogodność. Najchętniej spałabym na plecach, ale nie wolno za bardzo akurat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 09:15

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa moje cycki są już w stanie standby..mleko leci jak Mały ciągnie a tak to mam luzik... I przez to mam obawy związane z efektywnością mojej laktacji. Frustruje mnie to, wolałabym mieć eielk8e nabrzmiałe cyce z wyciekami i pewność że mleko tam jest...
    Co do jedzenia to Lewcio poje i wypluwa cycka. Nawet jak uśnie to wypluje a z odkładaniem do łóżeczka mam tak od początku z przerwą kilkudniową w okolicach 5-6 tygodnia kiedy usypiałam Go na rękach, podejrzewam że miał skok rozwojowy

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chłopaki ostatecznie spali do 9.... Zaraz ich wyprosze na spacer bo muszę posprzątać dom ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 09:38

pilik lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie pospałam :P jak mogę to oczywiście mi się nie chce :P ale z łóżka nie wyłażę! Ciastek śniadanie robi a ja leniuchuję :]

U mnie na plecach od razu duszność i czuję jak by mi ktoś na kiszki położył jakiś wielki głaz, biodra bolą jak na bokach, na brzuchu się nie da :P Ech...jeszcze tylko 1,5 miesiąca jakoś przetrwamy! Potem człowiek mógłby spać non stop a dziecko nie daje. Jakaś złośliwość natury z tym spaniem w ciąży i po ciąży.

Rucola fajnie że możesz się wyrwać do ludzi :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ