X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Achia jak na ten etap ciąży czuje się naprawdę dobrze, ogolnie lepiej niż w pierwszej ciąży, choć wtedy też aż tak nie narzekalam.
    Nie dociera wciąż do mnie że w przyszły wtorek zobaczę już córeczkę. Martwi mnie tylko rozstanie z synkiem.

No nie dziwię Ci się .mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i szybko i rozłąka nie będzie trwała za długo!

• admiralka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Kochane,tak na szybko.Mam już 2 cm rozwarcia,gbs pobrany.Jak się zacznie to nie wstrzymujemy.Ogólnie zadowolona jestem z wizyty.Nadrobię was jak wrócę.

Ohh, to jeszcze możesz nas wyprzedzić! :) Trzymam kciuki, to już niedługo <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje rosną z dnia na dzień! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, kciuki za sprawną akcje :) Admiralka, ja też czułam że będę ryczeć, i tak było, mimo tego że byłam pół przytomna, to jak powiedzieli ze wyszła, i od razu mi ją położyli to byłam w takim szoku, i tak ryczalam i się uspokoić nie mogłam. Bałam się że mi się dziecko przestraszy co jest, ale ten płacz sam się robił, taka byłam wzruszona że oto jest.. Moja malutka na którą czekałam prawie 33 lata :) I że teraz już nieważne co, zawsze będę miała ją, a ona mnie.. Taka maciupka istotną, całkowicie ode mnie teraz zależna, dla której jestem centrum świata.. Nie inni, nie mąż, ale ja.. Ze mogę nareszcie powiedzieć o sobie ze jestem mamusią i mam swojego małego szraba przy sobie.. A już kilka minut po porodzie zaczęła robić minki nieświadomie a wśród nich kilka uśmiechów <3

admiralka, Aga9090, Malwas, Lusesita, malka, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Fozie a u kogo robisz echo?
    U dr Raś w Baby Clinic

Dzięki dziewczyny za dobre słowa pełne wiary! Też póki co łudze się, że to nic poważnego, albo mój mózg wypiera te cała sytuację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:34

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Lunka a u Was jak ta kolka występuje to Zuzia śpi ?bo u mojej Ani wydaje mi się że to nie jest taka typowa kolka ona niby w tym śpi tylko strasznie niespokojnie. Po łóżeczku się rzuca, kwiczy jęczy. I zawsze nad ranem :/
    Veritaserum spróbujcie dawać espumisan. Mieliśmy ten sam problem a po espumisanie 100 przeszło :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja chodziłam z rozwarciem 2 cm dobre parę tygodni, jak to powiedziała położna "dla wieloródki to żadne rozwarcie" także spokojnie

Fozzie ja już Ci napisałam na FB, jakby co służę pomocą

• admiralka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal wrote:
    Blue, kciuki za sprawną akcje :) Admiralka, ja też czułam że będę ryczeć, i tak było, mimo tego że byłam pół przytomna, to jak powiedzieli ze wyszła, i od razu mi ją położyli to byłam w takim szoku, i tak ryczalam i się uspokoić nie mogłam. Bałam się że mi się dziecko przestraszy co jest, ale ten płacz sam się robił, taka byłam wzruszona że oto jest.. Moja malutka na którą czekałam prawie 33 lata :) I że teraz już nieważne co, zawsze będę miała ją, a ona mnie.. Taka maciupka istotną, całkowicie ode mnie teraz zależna, dla której jestem centrum świata.. Nie inni, nie mąż, ale ja.. Ze mogę nareszcie powiedzieć o sobie ze jestem mamusią i mam swojego małego szraba przy sobie.. A już kilka minut po porodzie zaczęła robić minki nieświadomie a wśród nich kilka uśmiechów <3

Amal. mnie ominęło że już jesteście w komplecie!! <3 <3 Gratulacje! <3 <3 To muszą być naprawdę niesamowite emocje, aż się wzruszam, jak tylko czytam.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - super że tak ładnie Wam wyszło usg i biochemia!! Dla mnie to usg to był kamień milowy (chociaz wyszło u nas źle).

Fozzie - trzymam kciuki żeby Malutka tylko straszyla :*

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Byłam dziś z Aneczką na szczepieniu na rotawirusy. Ogolnie - małej bardzo smakowało, wyglądało na to, że chętnie wciągnęłaby więcej. Oczywiście zagadywała pielęgniarkę :)
    Waży 5160g i mierzy 60cm.

Piszę ku przestrodze.
    W październiku byliśmy na szczepieniu, wybraliśmy 6w1, oprócz tego wzięliśmy pneumokoki bezpłatne. Rotawirusy ze względu na mocne ulewanie przesunęliśmy.
    Panie pielęgniarki wpisały kolejną wizytę szczepienną po 6 tygodniach.

Okazało się, że panie się pomyliły i ta szczepionka, ktorą miała Anka ma wymagany minimum 8 tygodniowy odstęp czasu. Wyszło to dziś, gdy zapytałam jak najsensowniej umówić kolejną wizytę by mogła mieć wszystkie szczepionki na raz.
    Jak widać, wszystko trzeba sprawdzać... bo kto wie, jak wpłynęłoby na Anię zbyt szybkie podanie II dawki 6w1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 18:42

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, a te 8 tyg odstępu to ma 6w1 czy pneumo? Bo z tego co kojarzę to właśnie pneumo wymagają dłuższego odstępu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byc może chodziło o pneumokoki.
    Na kolejnej miałam mieć i jedno i drugie.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo szczepionek dzisiaj na ttv o 20:05 będzie o Jurku Ziebie :).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej z moją głową i w końcu uwierzę w to, że to faktycznie musi się udać. Powiem Wam, że jednak ten mój poprzedni gin się przyczynił bardzo do mojego niepokoju. Teraz kiedy tylko mnie zaboli bardziej niż zwykle podbrzusze to mam to w głowie, jak mi mówi, że i tak z tego nic nie będzie.

Ale z drugiej strony mam ochotę mu udowodnić, że będzie dobrze i że bardzo się pomylił.

-Mamunia-, summer86, Lunaris, Aga9090, Phnappy, KateHawke, Morusek, Anna Stesia, Amal, Rucola, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, fajterko! Przecież kto ma mu udowodnić jak nie Ty? Ustaliłyśmy, że obie mamy podobne charaktery, więc doskonale Cię rozumiem - ja też zamierzam pokazać losowi, że nie będzie mi grał na nosie ;)
    Bardzo się cieszę z dobrych wieści <3

Lunaris, KateKum, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - to teraz już z górki :) Po prenatalnych czas przyspiesza aż nagle budzisz się na miesiąc przed terminem i zastanawiasz czemu nie zdążyłaś zrobić tego wszystkiego co zaplanowałaś ;)

Gratuluję i bardzo się cieszę!

KateKum lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bardzo się cieszę, że takie dobre wiadomości u Ciebie :) na pewno wszytsko będzie dobrze do samego końca i udowodnisz przemądrzałemu doktorkowi, że się pomylił!

Fozzie kciuki za Klarę! Mam nadzieję, że echo wszystko wyjaśni i będzie w porządku.

Agulineczka już niedługo, już za momencik... :) :)

Blue no to ładne rozwarcie :) coś czuję, że to będzie juz niebawem!

A u mnie wieczorem powtórka atrakcji z brzuchem. Tzn nie było aż takiego pałaczu, ale mocno się Feli ulewalo i przed spaniem stanowczo odmówiła jedzenia. Zasnęła w 3min że smoczkiem jak jej zaczęłam nucić do ucha. Nie mam pojęcia o co chodzi. A jutro mamy szczepienie i nie wiem co mam robić :/

A dziś nam stuknęły 4 miesiące.

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 07:35

Lena21, Achia, Lusesita, JuicyB, Yoselyn82, Kaczorka, Aga9090, Lunaris, KateHawke, Jeżowa, KateKum, Anna Stesia, blue00, Patrycja20, Luna1993, Rucola, pilik, Karma88, Emiilka, Izape_91, JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a jak podawałas ten Espumisan ?

Justynka my szczepilam 6w1 i na ulotce czytałam że odstęp ma być minimum 4 tyg najlepiej 6-8 tyg. Pewnie o pneumokoki chodziło. My szczepilismy te płatne i mamy kolejne właśnie po 6 tyg. Pytałam 3 razy pielęgniarki mam nadzieję że wiedza co mówią. Na rota idziemy za tydzień ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, wiesz że ja z 2 cm rozwarciem chodzę od wielu tygodni i jakoś na poród się nie złożyło, także różnie to może być. Myślę że gdybyś więcej leżała to mogłabyś trochę opóźnić bieg wydarzeń, ale to jak chcesz, bo skoro lekarz stwierdził że dziecko już wyrośnięte i gotowe, to pewnie tak jest. Melduj codziennie, bo jak nie napiszesz to już będziemy sobie wyobrażasz że jesteś już na porodówce!

blue00 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    U dr Raś w Baby Clinic

Dzięki dziewczyny za dobre słowa pełne wiary! Też póki co łudze się, że to nic poważnego, albo mój mózg wypiera te cała sytuację

Świetna Pani doktor! Najlepszy kardiolog dziecięcy we Wro, niesamowicie życzliwa. Robiliśmy echo serduszka właśnie w baby clinic u niej w 28tyg. Na szczęście wszystko ok. Tego też Tobie życzę!

Fozzie Bear lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ