Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustynka dziękuję że pytasz, Tosia jest bardzo opiekuńcza i już nie przejawia zazdrości i "znów mnie kocha"
a bez taty w domu, jak jest w pracy, jest aniołkiem, bawimy się i wszystko ma swój rytm. Od stycznia pójdzie do przedszkola to też spożytkuje energię z dziećmi
rano poszłam umyć włosy i wychodząc z łazienki zerkam do pokoju, a Tosia nad łóżeczkiem Zuzy głaszcze ją po głowie i mówi (autentycznie!) "Śpij kochanie moje"
rodzeństwo to największy skarb
Veritaserum u nas zaczyna się płaczem, krzykiem wręcz, przychodzi nagle, codziennie popołudniu. Trwa parę godzin, idą bąki, kupa, co Zuze odłożymy to jest jeszcze większy krzyk a noszenie też nie powoduje że zasypia. Tzn przyśnie ale po chwili pręży się i znów płacze bo budzi ją ból. Przez te parę godzin praktycznie o śnie nie ma mowy. Więc nie wiem co Anulce może dolegać, może ją też delikatnie boli brzuszek, ale nie aż tak jak Zuze i dlatego śpi tylko tak niespokojnie? Powtarza się to?
A Justynko ja też mam problem z kąpielą, bo u nas krzyk niczym antychryst w wodzie więc zakamarki domywam po kąpieli
Juicy matko spojrzałam na suwacvzek, skończyliście 7 miesiąc jużale ten czas pędzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 11:29
JustynaG, pilik, JuicyB, veritaserum, Achia, Patrycja20, Kaczorka, Lunaris, -Mamunia-, Nadzieja22, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Te zielone? Miałyśmy i były calkiem ok
Jest na nie 50% wyprzedaż. -
Luna ja też nie wiem gdzie ten czas ucieka. Mam wrażenie, że przed chwilą razem z mamą ważyłyśmy jabłka w poszukiwaniu tego, który waży tyle samo co dziecko w moim brzuchu, a dziś muszę przestawiać w domu kwiatki na wyższe półki, bo to "jabłko" sięga coraz wyżej swoimi ciekawskimi łapkami.
A u Was chyba magiczny moment zmiany z noworodka na niemowlaka?Luna1993, pilik, Malwas, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Luna, to, że Tosia się tak zachowuje to też Twoja duża zasługa. Nie byłaby taka, gdyby nie uczyła się miłości od Ciebie. Poza rodzeństwem, dałaś jej super kapitał na przyszłość przez te pierwsze trzy lata jej życia. Możesz być z siebie dumna!
Amal, summer86, Luna1993, pilik, Emiilka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
My po fizjo. Fela robi postępy, napięcie jest już słabsze, ale jeszcze mamy ją trzymać raczej zgięciowo. Ograniczać leżenie na brzuszku. Ale idzie w dobrym kierunku.
Nie wiem co się stało mojemu dziecku, ale od 3 dni ma drzemki po 1,5h!! Nie wiem co mam ze sobą zrobić wtedyi jak jest wyspana to potrafi prawie godzinę się sama zabawić. Musi mieć tylko duuuzo zabawek pod ręką albo karuzelkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 12:26
JustynaG, veritaserum, summer86, Luna1993, Aga9090, pilik, Kaczorka, Lena21, -Mamunia-, olik321, Morusek, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka, Bajkaaa, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Jestem cały czas i regularnie podczytuje, tylko tak jakoś ostatnio u mnie ciche dni w głowie. Oczywiście odezwę się po badaniach i zdam relacje
Reset dziękuję, że czuwaszcmok dla Ciebie
summer86, reset, pilik, Luna1993, Achia, Phnappy, Lena21, Lunaris, -Mamunia-, olik321, KateHawke, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Kate kciuki
A ja zapomniałam Wam napisać, że moje dziecię wczoraj od X czasu zrobiło sobie drzemkę w domu ale zasnął na mnie tak jak kiedyś jak był malutki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/729c09340c05.jpgLuna1993, Aga9090, Lusesita, pilik, Achia, JustynaG, Kaczorka, Lunaris, Siwulec, -Mamunia-, olik321, KateHawke, Nadzieja22, Amal, Jeżowa, Emiilka, Morusek, Bajkaaa, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Malka, ile Fela ma takich drzemek w ciągu dnia? Też tak chcę!
A zasypia sama czy jakoś ją usypiasz? -
Ja już po wizycie. Szyjka zamknieta, miękka. Wody plodowe w normie, zapis ktg w porządku. Na usg za wiele nie zobaczyłam, bo dzidziuś plecami odwrócony, ciężko było złapać długość kości udowej. Pomiary obarczone sporym ryzykiem błędu, ale wyszło coś koło 3,5 kg.
Już za tydzień będę w szpitalu.
summer86, blue00, Karma88, Phnappy, Lusesita, JustynaG, Patrycja20, Kaczorka, pilik, Lunaris, Siwulec, Aga9090, -Mamunia-, olik321, KateHawke, Malwas, Nadzieja22, KateKum, Yoselyn82, JuicyB, Emiilka, Morusek, Bajkaaa, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyJuicy ale masz piękne wspomnienia z okresu ciąży
choć wydają się teraz bardzo odległe. Każdy etap dziecka ma swój urok i każdy cieszy równie mocno
u nas widać że to już niemowlak, Zuza nawiązuje kontakt wzrokowy na długo, ogląda zabawki, nasłuchuje dźwięki, próbuje nawet sama wydać z siebie jakiś dźwięk
nie mogę się tego doczekać!
Resetczuję się bardzo dowartosciowana tym co napisałaś i ogromnie mi miło, że tak uważasz :*
reset, JuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
[link usunięty]
gaworząca AneczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 23:10
Achia, Nadzieja22, Lunaris, JuicyB, pilik, KateHawke, Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna - słodkości
Mam wrażenie, że w tydzień mi mocno brzuszek urósłi niestety nie mam fajnego tyłka :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a49a27e46730.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 14:29
JustynaG, Nadzieja22, Patrycja20, KateKum, StaraczkaNika, Morusek, Luna1993, Jeżowa, Yoselyn82, Aga9090, Lunaris, Malwas, Karma88, Emiilka, Kaczorka, -Mamunia-, Izape_91, pilik, Bajkaaa, KateHawke, blue00, Lusesita, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Agulineczka trzymam kciuki za ciebie i dzieciątko, za tydzień wielki dzień
. Ja również po wizycie, szyjka lekko rozwarta, ale długa, wody w normie, ktg ok, mała ma 3120 g
.
Kaczorka, summer86, Nadzieja22, StaraczkaNika, Siwulec, JustynaG, Morusek, Achia, Yoselyn82, Aga9090, Lunaris, Karma88, Emiilka, KateKum, -Mamunia-, agulineczka, Bajkaaa, KateHawke, blue00, Lusesita, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Ale szykują się nam emocjonujące tygodnie! co rusz będziemy nowe dzieciątka witać
Już się doczekać nie mogę
Karma88, -Mamunia-, pilik lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Dopiero dotarłam do domu, od 7,30 w drodze, dałam radę bez jedzenia od 7 do 10 i dwa pobrania krwi, brawo ja! Zajęcia o kołysankach były superOdebrałam body i tulika dla Mikołaja, byłam chwilę w pracy u koleżanek
Kate trzymam kciuki!
Trzymam kciuki też za inne wizytujące, ale nie wiem kto jeszcze oprócz Blue
Luna, sama słodycz!
Patrycja, ale tulinka mała
Achia, ekstra wyglądasz! Tyłek też na pewno jest dobry
Aha, no i zaczynamy 24 tydzień!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 14:47
Emiilka, Patrycja20, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna już 4 tygodnie trzymasz Zuzię w ramionach
to niesamowite. Super, że Tosia jest taką dobrą starszą siostrą
Patrycja ale to musi być fajne uczucie, gdy "duże dziecko" zachowuje się jak młodsza wersja siebie i tak się tuli
Achia super wyglądasz!
Ten dzień miał być taki straszny, a jest chyba najlepszym dniem w domu, jak dotąddobrze nam idzie we trójkę, oby jutro we dwójkę było nie tak znacznie gorzej
ale! jest dopiero 15, więc lepiej nie będę chwalić dnia, póki się nie skończy, tak na wszelki wypadek
tym bardziej, że wieczory są nieco bardziej wymagające.
summer86, Patrycja20, Luna1993, JustynaG, Achia lubią tę wiadomość