X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po badaniach prenatalnych i melduję, że wszystko u nas dobrze. Zarówno biochemia jak i pozostałe parametry ok. Serduszko bije prawidłowo, wielkość odpowiada tygodniowi ciąży.
    Wszystko jest na swoim miejscu, także chyba mogę trochę odetchnąć :)

Achia, Kaczorka, StaraczkaNika, Karma88, JuicyB, Jeżowa, reset, Morusek, -Mamunia-, Amal, summer86, Patrycja20, Aga9090, Malwas, Nat90, Nadzieja22, agulineczka, pilik, Bajkaaa, Yoselyn82, JustynaG, Phnappy, Meśka, KateHawke, blue00, Bobisia, Lena21, Siwulec, Ania1003, Lunaris, Lusesita, malka, veritaserum, Anna Stesia, Rucola, Madzik34 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - fantastyczne wieści :))) a zdjęcie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:38

-Mamunia-, KateKum lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - to przecudnie :) teraz głęboki wdech i wydech. I szykuj wyprawkę na maj, mamusiu :)

KateKum lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super!!! Lepszych wiadomości nie mogłaś usłyszeć :) wpadaj częściej do nas :)

Dziewczyny-mamusie, jak długo bolało Was, gdy dzieciaczki przyssawały się do piersi? Samo karmienie jest już dla mnie komfortowe, ale ten moment przyssania dalej wymaga ode mnie zagryzania ręcznika, żeby nie wszeszczeć z bólu... Boli jakieś 30 sekund, może nawet nie, ale kurcze myślałam, że po trzech tygodniach karmienie będzie już bezbolesne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:49

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Aneczka cudnie mówi <3

Summer, w sumie przez te 3dni miała codziennie jedną taką drzemkę i dodatkowo dwie krótkie takie po 30min. Ale też codziennie musiałam ją z jakiegoś powodu budzić, więc może by miała więcej.

Ja się pospieszyłam z chwaleniem mojej córki. Tylko to napisałam to zaczął się ryk. Dopiero teraz przestała płakać i zasnęła. Chyba z brzuszkiem problem bo pomógł trochę espumisan. Na widok cycka płakała jeszcze bardziej. Zasnęła bez jedzenia wiec ciekawe ile będzie spała, bo już 3h minęły a zwykle je co 2.

JustynaG lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero piszę po wizycie, bo musiałam ochlonąć. Mała rośnie dalej szybko, waży juz lekko ponad 1800g. Termin usredniony przed świętami. Z szyjka względnie ok.
    Pojawił się problem z jedną z zastawek i niemiarowa pracą serduszka. W środę mamy echo i się wszystko wyjaśni.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, u nas w dniu chrztu Ania nie jadła od 9 do 14:30.. to jej rekord w dzień, ale nic nie dalo sie poradzić, bo przed 12 za nic nie dała sie nakarmić a w kosciele butelki nie chciała.
    Przykro mi, że Fela sie męczyła, dobrze że już sytuacja opanowana.

Kate, cudowne wieści <3 mam nadzieję, źe teraz będziesz się już tylko cieszyć ciażą i częściej bywać tu u nas :)

Jeżowa, ja nadal odczuwam dyskomfort. Nie jest to mocny ból, ale jednak czuję się niekomfortowo przez kilkanascie sekund.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super wieści, ciesz się mamusiu ❤

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, już pisałam na fb, że bardzo mi przykro... Echo już w tę środę? Dobrze, że tak szybko udało Ci się zapisać. Trzymam kciuki, by to był fałszywy alarm - tak, jak wcześniej u Luny.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, wierzę, że Klara tylko chciała postraszyć a z serduszkiem wszystko będzie ok. U nas lekarz na echo mówił, że lekka niedomykalność zastawki u maluszków nie jest niczym groźnym. Mam nadzieję, że skończy się na strachu podobnie jak u Zuzinki Luny. Trzymam kciuki i jestem z Wami myślami!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dobrze że szybko macie termin echo. Też mam nadzieję, że to tylko niegroźne straszydło, będę trzymać kciuki!

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Dopiero piszę po wizycie, bo musiałam ochlonąć. Mała rośnie dalej szybko, waży juz lekko ponad 1800g. Termin usredniony przed świętami. Z szyjka względnie ok.
    Pojawił się problem z jedną z zastawek i niemiarowa pracą serduszka. W środę mamy echo i się wszystko wyjaśni.

Fozie a u kogo robisz echo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 16:49

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna- nie tylko Reset tak uważa :) a Zuzia jest przerozkoszna :)

Agulineczka- no to już ostatnie chwile w dwupaku! Jak się czujesz?

Fozzie- jak tam sytuacja?

Achia jak na ten etap ciąży czuje się naprawdę dobrze, ogolnie lepiej niż w pierwszej ciąży, choć wtedy też aż tak nie narzekalam.
    Nie dociera wciąż do mnie że w przyszły wtorek zobaczę już córeczkę. Martwi mnie tylko rozstanie z synkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 16:52

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bardzo się cieszę <3

Fozzie trzymam mocno kciuki za echo!

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ACHIA, wyglądasz super!

FOZLE, kciuki za echo!

AGULINECZKA, to Tobie został już tylko tydzień - niesamowite <3

My dziś na 19.30 mamy wizytę i ktg, dam potem znać co słychać u Tosi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:03

Patrycja20, pilik, Karma88, Lusesita lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dziewczyny już wszystko napisały! Wierze i trzymam kciuki ! Będzie dobrze!

Nadzieja toż to już koń hihi :)
    Jezowa tak.. to cudowne uczucie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:07

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przepraszam, że wcześniej się nie odniosłam, ale jakoś mi uciekło - super, że u Was wszystko w porządku <3 za tydzień w szpitalu, a przypomnisz mi zapominalskiej na którego masz zaplanowaną cesarkę?

Admiralka kciuki za wizytę! Wam zostało równie niewiele do poznania Tosi :) cieszę się, że Wasza historia doczeka się happyendu, na który tak bardzo zasługujecie <3

admiralka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate fantastyczne wieści :)

Fozzie kciuki mocne za echo! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Agulineczka przepraszam, że wcześniej się nie odniosłam, ale jakoś mi uciekło - super, że u Was wszystko w porządku <3 za tydzień w szpitalu, a przypomnisz mi zapominalskiej na którego masz zaplanowaną cesarkę?

Admiralka kciuki za wizytę! Wam zostało równie niewiele do poznania Tosi :) cieszę się, że Wasza historia doczeka się happyendu, na który tak bardzo zasługujecie <3

Im bliżej porodu, tym jeszcze czasem pojawia mi się taka straszna myśl w głowie, że oby rzeczywiście Tosia była zdrowa. Wracają te wcześniejsze historie. Ale już musi być dobrze! <3
    Chyba wciąż trochę boję się uwierzyć w ten happyend, czuję że będę płakać jak bóbr, jak już ją zobaczę.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,tak na szybko.Mam już 2 cm rozwarcia,gbs pobrany.Jak się zacznie to nie wstrzymujemy.Ogólnie zadowolona jestem z wizyty.Nadrobię was jak wrócę.

Aga9090, KateHawke, Malwas, Phnappy, KateKum, Nadzieja22, -Mamunia-, Lunaris, Lusesita, malka, Izape_91, JuicyB, Kaczorka, Bajkaaa, Anna Stesia, Patrycja20, Rucola, Emiilka, ibishka, Madzik34 lubią tę wiadomość

‹‹ 2249 2250 2251 2252 2253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ