SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po badaniach prenatalnych i melduję, że wszystko u nas dobrze. Zarówno biochemia jak i pozostałe parametry ok. Serduszko bije prawidłowo, wielkość odpowiada tygodniowi ciąży.
    Wszystko jest na swoim miejscu, także chyba mogę trochę odetchnąć :)

Achia, Kaczorka, StaraczkaNika, Karma88, JuicyB, Jeżowa, reset, Morusek, -Mamunia-, Amal, summer86, Patrycja20, Aga9090, Malwas, Nat90, Nadzieja22, agulineczka, pilik, Bajkaaa, Yoselyn82, JustynaG, Phnappy, Meśka, KateHawke, blue00, Bobisia, Lena21, Siwulec, Ania1003, Lunaris, Lusesita, malka, veritaserum, Anna Stesia, Rucola, Madzik34 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - fantastyczne wieści :))) a zdjęcie?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:38

-Mamunia-, KateKum lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - to przecudnie :) teraz głęboki wdech i wydech. I szykuj wyprawkę na maj, mamusiu :)

KateKum lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super!!! Lepszych wiadomości nie mogłaś usłyszeć :) wpadaj częściej do nas :)

Dziewczyny-mamusie, jak długo bolało Was, gdy dzieciaczki przyssawały się do piersi? Samo karmienie jest już dla mnie komfortowe, ale ten moment przyssania dalej wymaga ode mnie zagryzania ręcznika, żeby nie wszeszczeć z bólu... Boli jakieś 30 sekund, może nawet nie, ale kurcze myślałam, że po trzech tygodniach karmienie będzie już bezbolesne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:49

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Aneczka cudnie mówi <3

Summer, w sumie przez te 3dni miała codziennie jedną taką drzemkę i dodatkowo dwie krótkie takie po 30min. Ale też codziennie musiałam ją z jakiegoś powodu budzić, więc może by miała więcej.

Ja się pospieszyłam z chwaleniem mojej córki. Tylko to napisałam to zaczął się ryk. Dopiero teraz przestała płakać i zasnęła. Chyba z brzuszkiem problem bo pomógł trochę espumisan. Na widok cycka płakała jeszcze bardziej. Zasnęła bez jedzenia wiec ciekawe ile będzie spała, bo już 3h minęły a zwykle je co 2.

JustynaG lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero piszę po wizycie, bo musiałam ochlonąć. Mała rośnie dalej szybko, waży juz lekko ponad 1800g. Termin usredniony przed świętami. Z szyjka względnie ok.
    Pojawił się problem z jedną z zastawek i niemiarowa pracą serduszka. W środę mamy echo i się wszystko wyjaśni.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, u nas w dniu chrztu Ania nie jadła od 9 do 14:30.. to jej rekord w dzień, ale nic nie dalo sie poradzić, bo przed 12 za nic nie dała sie nakarmić a w kosciele butelki nie chciała.
    Przykro mi, że Fela sie męczyła, dobrze że już sytuacja opanowana.

Kate, cudowne wieści <3 mam nadzieję, źe teraz będziesz się już tylko cieszyć ciażą i częściej bywać tu u nas :)

Jeżowa, ja nadal odczuwam dyskomfort. Nie jest to mocny ból, ale jednak czuję się niekomfortowo przez kilkanascie sekund.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super wieści, ciesz się mamusiu ❤

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, już pisałam na fb, że bardzo mi przykro... Echo już w tę środę? Dobrze, że tak szybko udało Ci się zapisać. Trzymam kciuki, by to był fałszywy alarm - tak, jak wcześniej u Luny.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, wierzę, że Klara tylko chciała postraszyć a z serduszkiem wszystko będzie ok. U nas lekarz na echo mówił, że lekka niedomykalność zastawki u maluszków nie jest niczym groźnym. Mam nadzieję, że skończy się na strachu podobnie jak u Zuzinki Luny. Trzymam kciuki i jestem z Wami myślami!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dobrze że szybko macie termin echo. Też mam nadzieję, że to tylko niegroźne straszydło, będę trzymać kciuki!

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Dopiero piszę po wizycie, bo musiałam ochlonąć. Mała rośnie dalej szybko, waży juz lekko ponad 1800g. Termin usredniony przed świętami. Z szyjka względnie ok.
    Pojawił się problem z jedną z zastawek i niemiarowa pracą serduszka. W środę mamy echo i się wszystko wyjaśni.

Fozie a u kogo robisz echo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 16:49

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna- nie tylko Reset tak uważa :) a Zuzia jest przerozkoszna :)

Agulineczka- no to już ostatnie chwile w dwupaku! Jak się czujesz?

Fozzie- jak tam sytuacja?

Achia jak na ten etap ciąży czuje się naprawdę dobrze, ogolnie lepiej niż w pierwszej ciąży, choć wtedy też aż tak nie narzekalam.
    Nie dociera wciąż do mnie że w przyszły wtorek zobaczę już córeczkę. Martwi mnie tylko rozstanie z synkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 16:52

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bardzo się cieszę <3

Fozzie trzymam mocno kciuki za echo!

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ACHIA, wyglądasz super!

FOZLE, kciuki za echo!

AGULINECZKA, to Tobie został już tylko tydzień - niesamowite <3

My dziś na 19.30 mamy wizytę i ktg, dam potem znać co słychać u Tosi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:03

Patrycja20, pilik, Karma88, Lusesita lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie dziewczyny już wszystko napisały! Wierze i trzymam kciuki ! Będzie dobrze!

Nadzieja toż to już koń hihi :)
    Jezowa tak.. to cudowne uczucie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 17:07

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przepraszam, że wcześniej się nie odniosłam, ale jakoś mi uciekło - super, że u Was wszystko w porządku <3 za tydzień w szpitalu, a przypomnisz mi zapominalskiej na którego masz zaplanowaną cesarkę?

Admiralka kciuki za wizytę! Wam zostało równie niewiele do poznania Tosi :) cieszę się, że Wasza historia doczeka się happyendu, na który tak bardzo zasługujecie <3

admiralka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate fantastyczne wieści :)

Fozzie kciuki mocne za echo! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Agulineczka przepraszam, że wcześniej się nie odniosłam, ale jakoś mi uciekło - super, że u Was wszystko w porządku <3 za tydzień w szpitalu, a przypomnisz mi zapominalskiej na którego masz zaplanowaną cesarkę?

Admiralka kciuki za wizytę! Wam zostało równie niewiele do poznania Tosi :) cieszę się, że Wasza historia doczeka się happyendu, na który tak bardzo zasługujecie <3

Im bliżej porodu, tym jeszcze czasem pojawia mi się taka straszna myśl w głowie, że oby rzeczywiście Tosia była zdrowa. Wracają te wcześniejsze historie. Ale już musi być dobrze! <3
    Chyba wciąż trochę boję się uwierzyć w ten happyend, czuję że będę płakać jak bóbr, jak już ją zobaczę.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,tak na szybko.Mam już 2 cm rozwarcia,gbs pobrany.Jak się zacznie to nie wstrzymujemy.Ogólnie zadowolona jestem z wizyty.Nadrobię was jak wrócę.

Aga9090, KateHawke, Malwas, Phnappy, KateKum, Nadzieja22, -Mamunia-, Lunaris, Lusesita, malka, Izape_91, JuicyB, Kaczorka, Bajkaaa, Anna Stesia, Patrycja20, Rucola, Emiilka, ibishka, Madzik34 lubią tę wiadomość

‹‹ 2249 2250 2251 2252 2253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ