Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jak zobaczyłam to zdjęcie to pomyślałam "ałć". Ja mojej już nie przystawiam bo zaczyna tak machać łapkami, że nie raz oberwałam w pierś a to nie jest zbyt przyjemne.
    A w trakcie karmienia często mnie podszczypuje w rękę.

Kaczorka, my mieliśmy zarówno sesję ciążową jak i rodzinną. no i z efektów jesteśmy zadowoleni.
    A Twoje zdjęcia pokazują, że energiczne dziecko może mieć fantastyczne fotki. Tylko fotograf musi umieć uwiecznić te emocje. Naprawdę jestem pod wrażeniem tych zdjęć bo widać w nich prawdziwą, energiczną Aluśkę.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka przybij piątkę :), też chodzę, jeżdzę autem, czuję się w pełni mobilna :), a brzuch mi wszyscy mówią, że to nie ciąża

edit - tutaj wrzucam link o rehabilitacji blizny po cc, myślę, że warto sobie poczytać http://www.okiemfizjoterapeutki.com/rehabilitacja-blizny-po-cesarskim-cieciu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:00

admiralka lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, admirałka, ja ostatni miesiąc ciąży czułam się lepiej niż np. w 6 i 7 m-cu gdy byłam uziemiona. Chyba najlepiej wspominam ten okres ciąży :)

Pilik, Ninka szczypie piersi jak moja Ania.. a ciągnięcie za sutek to już w ogóle masakra. Małe łobuziary :)

Malka, cieszę się, że Fela ładnie zniosła szczepienie, dzielna dziewczyna :) A co do uwag pediatry, to naprawdę bym olała.. szczególnie ta rada z zupkami to o kant rozbić ;) moja bratanica od małego jest bardzo bladziutka a okaz zdrowia z niej, poza tym była blada mimo dość pokaźnej wagi.

Lusesita, wszystkiego najlepszego dla córeczki! Też jestem skorpionem, a aż taki uparciuch ze mnie nie jest (chyba ;) ).

Cieszę się, że wieści z wizyt dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:05

Malwas, admiralka, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, Admirałka - zazdraszczam takiego dobrego samopoczucia. U mnie od 2 tygodni puszczanie bełtów na lewo i prawo za każdym razem jak dziecko sie się kręci albo i cały dzień.

A żeby było śmiesznie wyszly mi leukocyty i bakterie w dzisiejszym moczu, a ja byłam pewna że to dziecko mi mocniej ciśnie na pęcherz odkąd brzuch się opuścił jakies 4 dni temu. Nawet nie podejrzewałam infekcji. Brawo ja :/

Właśnie posłałam meża po pojemnik na posiew i jutro mi zawiezie sika do przebadania. Trzeba to sprawdzić, chociaż same wiecie jak ja się cieszę na okoliczność wskakiwanua do wanny i szorowania podwozia kiedy w środku nocy obudzę się z silnym parciem na pęcherz!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - przy energicznych dzieciakach fotograf (i rodzice też) musi się więcej napracować :) Aluśka ciągle uciekała :p ale trafiliśmy na super fotografkę z mega cierpliwością. Nasza sesja z planowanej godziny przedłużyła się do dwóch :p

Literkami tak rzucała, że "K" się prawie rozpadło ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5293e6ab729.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81111727493.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:16

Morusek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, summer86, Yoselyn82, Nadzieja22, Malwas, pilik, Patrycja20, StaraczkaNika, Jeżowa, JustynaG, Bajkaaa, Lena21, Anna Stesia, KateHawke, nick nieaktualny, Izape_91, Rucola, Lunaris, admiralka, malka, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka śliczna ta łobuziara :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się znowu stresuje.. Oskar znów jakiś leniwy ,od 15:50 liczę ruchy i poruszył się jakos bez szału 5 razy.. idę zjesc obiad i zobaczę czy może to pomoże... bo nie wiem czy podjechać na IP czy dac mu chwilę..
    a w ogóle moja siostra się zastanawia czy nie wpasc do nas na weekend- teraz siostrzeniec jest chory, więc tak na weekend 30.11-2.12 albo 7-9.12 ale nie wiem czy na końcówce będę na siłach na gości, choć siostrzeńca baaaaardzo bym chciała zobaczyć

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika witaj w klubie. W sobote robilam badanie i wyszly mi bakterie i leukocyty. Co prawda bylam pewna, ze jakis stan zapalny mam, bo wlasnie latam sikac non stop. Zrobilam od razu posiew k wyszedl czysty. :-/
    A szorowalam wszystko tak jak powinno sie robic. Takze coz. Zobaczymy co dr na to powie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - 5 razy w 40 minut to mało?! O mamo, to ja w pół dnia czasami tyle naliczyłam..
    No ale jak czujesz, że coś jest nie halo, to reaguj. Chociaż pewnie Oskar ciasno ma i nie chce mu się już gimnastykować ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Achia - 5 razy w 40 minut to mało?! O mamo, to ja w pół dnia czasami tyle naliczyłam..
    No ale jak czujesz, że coś jest nie halo, to reaguj. Chociaż pewnie Oskar ciasno ma i nie chce mu się już gimnastykować ;)
    A widzisz, bo się naczytałam że ma być 10 ruchów w przeciągu godziny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha no spać też musi :P ale jak się niepokoisz to jedź sprawdzić.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

Hmm, no ja właśnie do końca nie wiem czy to ma być 10 na godzinę czy na dobę..
    Ale tak jak Aga napisała - dzieciuszki kiedyś też spać muszą :)

Swoją drogą - gdzie zniknęła Lena?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Naskarżyłam e-ciociom na forum i od razu się chłopak obudził :p mogłam wcześniej tu napisać :p

nick nieaktualny, Kaczorka, pilik, StaraczkaNika, Nadzieja22, Anna Stesia, KateHawke, Morusek, admiralka, Lunaris, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Powiem Ci, że jesteśmy dokładnie w tym samym punkcie :). Mała ma 3120g, ułożona miednicowo od początku, więc już się nie odwróci raczej, cc zaplanowane na 21.11. Zobaczymy, czy dotrwamy do tego terminu. Słyszałam, że podłącza się kobietom kroplowki z oksytocyna przed zabiegiem, żeby cc nie była całkiem na zimno. Będzie Twój mąż kangurowac mała?

O, nawet nie wiedziałam, a naprawdę jesteśmy w identycznej sytuacji i praktycznie w identycznym czasie.
    Tak, mąż będzie kangurował Malutką, a ja też liczę na to, że szybko ją dostanę.

Malwas, Lusesita lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę, a oto kanciasty brzuch podczas gimnastyki uspokajającej matkę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/844ffa164eb1.jpg

Kaczorka, Malwas, Yoselyn82, pilik, Patrycja20, nick nieaktualny, StaraczkaNika, Nadzieja22, Jeżowa, Anna Stesia, KateHawke, nick nieaktualny, olik321, Morusek, admiralka, Lunaris, Phnappy, nick nieaktualny, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    U mnie bywa że dziecko śpi/opierdziela się przez kilka godzin i wtedy wcale się nie rusza albo ewentualnie tylko lekko przesuwa. Jakbhm liczyła ba ruchy co godzinę to bym całkiem osiwiała.

Czasem jak baaardzo chcę żeby dziecko poruszało i dało znak, to zaczynam szybko oddychać przeponowo - wtedy płuca i przepona lekko uciskają dziecko i ono im oddaje.

A, i można wypić sok owocowy albo colę, albo zjeść coś slodkiego, tzn. jeśli się nie ma problemów z cukrem

pilik, Phnappy lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka oczywiście! Roluje i gniecie jakby ciasto ugniatała ;p zdjęcia są cudowne,
    To z rozrzuconymi literkami mnie kupiło całkowicie <3

Justyna mnie to nie boli ;) taki masaż, haha.

Summer oo nie, sutka jej nie daje dotykać. Pilnuje bardzo. Jak tylko się odrywa to zakrywam.

Achia moja gin zawsze mówiła ze 10 na godzinę, ale jak w pierwszej godzinie się nie doliczysz to zjeść coś słodkiego położyć się na boku i przez kolejną godzine liczyć od nowa. Jak dalej za mało to wtedy IP.

Mam wyniki moczu Ninki i czysto. W ogólnym za lekki, ale to chyba nie istotne jak wszystko inne ok. Posiew tez ok. Więc hipotezy lekarzy odpadły. Jutro zapisze Ninke do gastrologa, znalazłam polecanego niedaleko prywatnie. I chyba się do cdl umówię tylko ciagle nie wiem na ile to ma sens skoro mała ładnie ciągnie, mleka mi zawsze zostaje po jej jedzeniu a boje się że jak gdzieś pojedziemy na konsultacje to w obcym miejscu nie będzie współpracować :( i ogólnie dalej mimo bardzo niskiej wagi gdzieś tam czuje że taka jej natura i tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 17:26

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ale te 10 razy w ciągu godziny to w czasie "aktywności dziecka".
    Ja wogóle ruchów nie liczyłam bo Aneczka była dość aktywnym dzieckiem ale to nie było tak, że ruszała się 24h na dobę. Pokopała, poszła spać, pokopala i znów spokój :)

Kaczorka, ale Wasze zaangażowanie się opłaciło i naprawdę zdjęcia rewelacyjne. I oczywiście widać ten błysk w oku Aluśki. Z pewnością nie są to nudne fotki.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mąż przyniósł czekoladkę po pracy, ale zjadłam ją jak już się wiercił, dla własnego spokoju i smaka :p

Pilik- dobrze że wyniki w normie, może po prostu jest tak jak piszesz- że taka jej uroda. W końcu mamina intuicja często wie najlepiej :)

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka zdjęcia genialne. Zdradź który to fotograf taki zdolny. Będziemy na wiosnę znowu się przenosić do Szczecina jak M wróci i chętnie sobie też zafunduję taką sesję.

Ja dzisiaj mam ochotę sprzedać tego Diablo...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52c894101158.jpg

Yoselyn82, nick nieaktualny, pilik, KateHawke, Kaczorka, nick nieaktualny, JustynaG, Nadzieja22, Patrycja20, nick nieaktualny, Karma88, olik321, Morusek, admiralka, Izape_91, Lunaris, ibishka, Emiilka, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

‹‹ 2256 2257 2258 2259 2260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ