Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik, jak zobaczyłam to zdjęcie to pomyślałam "ałć". Ja mojej już nie przystawiam bo zaczyna tak machać łapkami, że nie raz oberwałam w pierś a to nie jest zbyt przyjemne.
A w trakcie karmienia często mnie podszczypuje w rękę.
Kaczorka, my mieliśmy zarówno sesję ciążową jak i rodzinną. no i z efektów jesteśmy zadowoleni.
A Twoje zdjęcia pokazują, że energiczne dziecko może mieć fantastyczne fotki. Tylko fotograf musi umieć uwiecznić te emocje. Naprawdę jestem pod wrażeniem tych zdjęć bo widać w nich prawdziwą, energiczną Aluśkę. -
admiralka przybij piątkę
, też chodzę, jeżdzę autem, czuję się w pełni mobilna
, a brzuch mi wszyscy mówią, że to nie ciąża
edit - tutaj wrzucam link o rehabilitacji blizny po cc, myślę, że warto sobie poczytać http://www.okiemfizjoterapeutki.com/rehabilitacja-blizny-po-cesarskim-cieciu/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:00
admiralka lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas, admirałka, ja ostatni miesiąc ciąży czułam się lepiej niż np. w 6 i 7 m-cu gdy byłam uziemiona. Chyba najlepiej wspominam ten okres ciąży
Pilik, Ninka szczypie piersi jak moja Ania.. a ciągnięcie za sutek to już w ogóle masakra. Małe łobuziary
Malka, cieszę się, że Fela ładnie zniosła szczepienie, dzielna dziewczynaA co do uwag pediatry, to naprawdę bym olała.. szczególnie ta rada z zupkami to o kant rozbić
moja bratanica od małego jest bardzo bladziutka a okaz zdrowia z niej, poza tym była blada mimo dość pokaźnej wagi.
Lusesita, wszystkiego najlepszego dla córeczki! Też jestem skorpionem, a aż taki uparciuch ze mnie nie jest (chyba).
Cieszę się, że wieści z wizyt dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:05
Malwas, admiralka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Malwas, Admirałka - zazdraszczam takiego dobrego samopoczucia. U mnie od 2 tygodni puszczanie bełtów na lewo i prawo za każdym razem jak dziecko sie się kręci albo i cały dzień.
A żeby było śmiesznie wyszly mi leukocyty i bakterie w dzisiejszym moczu, a ja byłam pewna że to dziecko mi mocniej ciśnie na pęcherz odkąd brzuch się opuścił jakies 4 dni temu. Nawet nie podejrzewałam infekcji. Brawo ja
Właśnie posłałam meża po pojemnik na posiew i jutro mi zawiezie sika do przebadania. Trzeba to sprawdzić, chociaż same wiecie jak ja się cieszę na okoliczność wskakiwanua do wanny i szorowania podwozia kiedy w środku nocy obudzę się z silnym parciem na pęcherz! -
Justyna - przy energicznych dzieciakach fotograf (i rodzice też) musi się więcej napracować
Aluśka ciągle uciekała :p ale trafiliśmy na super fotografkę z mega cierpliwością. Nasza sesja z planowanej godziny przedłużyła się do dwóch :p
Literkami tak rzucała, że "K" się prawie rozpadło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5293e6ab729.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81111727493.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:16
Morusek, Aga9090, Achia, summer86, Yoselyn82, Nadzieja22, Malwas, pilik, Patrycja20, StaraczkaNika, Jeżowa, JustynaG, Bajkaaa, Lena21, Anna Stesia, KateHawke, blue00, Izape_91, Rucola, Lunaris, admiralka, malka, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya ja się znowu stresuje.. Oskar znów jakiś leniwy ,od 15:50 liczę ruchy i poruszył się jakos bez szału 5 razy.. idę zjesc obiad i zobaczę czy może to pomoże... bo nie wiem czy podjechać na IP czy dac mu chwilę..
a w ogóle moja siostra się zastanawia czy nie wpasc do nas na weekend- teraz siostrzeniec jest chory, więc tak na weekend 30.11-2.12 albo 7-9.12 ale nie wiem czy na końcówce będę na siłach na gości, choć siostrzeńca baaaaardzo bym chciała zobaczyć -
Nika witaj w klubie. W sobote robilam badanie i wyszly mi bakterie i leukocyty. Co prawda bylam pewna, ze jakis stan zapalny mam, bo wlasnie latam sikac non stop. Zrobilam od razu posiew k wyszedl czysty.
A szorowalam wszystko tak jak powinno sie robic. Takze coz. Zobaczymy co dr na to powie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Achia - 5 razy w 40 minut to mało?! O mamo, to ja w pół dnia czasami tyle naliczyłam..
No ale jak czujesz, że coś jest nie halo, to reaguj. Chociaż pewnie Oskar ciasno ma i nie chce mu się już gimnastykować -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:A widzisz, bo się naczytałam że ma być 10 ruchów w przeciągu godziny
Hmm, no ja właśnie do końca nie wiem czy to ma być 10 na godzinę czy na dobę..
Ale tak jak Aga napisała - dzieciuszki kiedyś też spać muszą
Swoją drogą - gdzie zniknęła Lena? -
nick nieaktualny
-
Malwas wrote:Powiem Ci, że jesteśmy dokładnie w tym samym punkcie
. Mała ma 3120g, ułożona miednicowo od początku, więc już się nie odwróci raczej, cc zaplanowane na 21.11. Zobaczymy, czy dotrwamy do tego terminu. Słyszałam, że podłącza się kobietom kroplowki z oksytocyna przed zabiegiem, żeby cc nie była całkiem na zimno. Będzie Twój mąż kangurowac mała?
O, nawet nie wiedziałam, a naprawdę jesteśmy w identycznej sytuacji i praktycznie w identycznym czasie.
Tak, mąż będzie kangurował Malutką, a ja też liczę na to, że szybko ją dostanę.Malwas, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyProszę, a oto kanciasty brzuch podczas gimnastyki uspokajającej matkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/844ffa164eb1.jpgKaczorka, Malwas, Yoselyn82, pilik, Patrycja20, Aga9090, StaraczkaNika, Nadzieja22, Jeżowa, Anna Stesia, KateHawke, blue00, olik321, Morusek, admiralka, Lunaris, Phnappy, Luna1993, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:A widzisz, bo się naczytałam że ma być 10 ruchów w przeciągu godziny
Czasem jak baaardzo chcę żeby dziecko poruszało i dało znak, to zaczynam szybko oddychać przeponowo - wtedy płuca i przepona lekko uciskają dziecko i ono im oddaje.
A, i można wypić sok owocowy albo colę, albo zjeść coś slodkiego, tzn. jeśli się nie ma problemów z cukrempilik, Phnappy lubią tę wiadomość
-
Kaczorka oczywiście! Roluje i gniecie jakby ciasto ugniatała ;p zdjęcia są cudowne,
To z rozrzuconymi literkami mnie kupiło całkowicie
Justyna mnie to nie bolitaki masaż, haha.
Summer oo nie, sutka jej nie daje dotykać. Pilnuje bardzo. Jak tylko się odrywa to zakrywam.
Achia moja gin zawsze mówiła ze 10 na godzinę, ale jak w pierwszej godzinie się nie doliczysz to zjeść coś słodkiego położyć się na boku i przez kolejną godzine liczyć od nowa. Jak dalej za mało to wtedy IP.
Mam wyniki moczu Ninki i czysto. W ogólnym za lekki, ale to chyba nie istotne jak wszystko inne ok. Posiew tez ok. Więc hipotezy lekarzy odpadły. Jutro zapisze Ninke do gastrologa, znalazłam polecanego niedaleko prywatnie. I chyba się do cdl umówię tylko ciagle nie wiem na ile to ma sens skoro mała ładnie ciągnie, mleka mi zawsze zostaje po jej jedzeniu a boje się że jak gdzieś pojedziemy na konsultacje to w obcym miejscu nie będzie współpracowaći ogólnie dalej mimo bardzo niskiej wagi gdzieś tam czuje że taka jej natura i tyle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 17:26
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Achia, ale te 10 razy w ciągu godziny to w czasie "aktywności dziecka".
Ja wogóle ruchów nie liczyłam bo Aneczka była dość aktywnym dzieckiem ale to nie było tak, że ruszała się 24h na dobę. Pokopała, poszła spać, pokopala i znów spokój
Kaczorka, ale Wasze zaangażowanie się opłaciło i naprawdę zdjęcia rewelacyjne. I oczywiście widać ten błysk w oku Aluśki. Z pewnością nie są to nudne fotki.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika mąż przyniósł czekoladkę po pracy, ale zjadłam ją jak już się wiercił, dla własnego spokoju i smaka :p
Pilik- dobrze że wyniki w normie, może po prostu jest tak jak piszesz- że taka jej uroda. W końcu mamina intuicja często wie najlepiejpilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka zdjęcia genialne. Zdradź który to fotograf taki zdolny. Będziemy na wiosnę znowu się przenosić do Szczecina jak M wróci i chętnie sobie też zafunduję taką sesję.
Ja dzisiaj mam ochotę sprzedać tego Diablo...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52c894101158.jpgYoselyn82, Aga9090, pilik, KateHawke, Kaczorka, Achia, JustynaG, Nadzieja22, Patrycja20, blue00, Karma88, olik321, Morusek, admiralka, Izape_91, Lunaris, ibishka, Emiilka, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość