Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Olik witaj w klubie śpiących.
Ja po takiej dawce Luteiny i nospy przesypiam całe dnie. Już mnie to denerwuje.
Poza tym muszę się Wam wygadać. Kilka tygodni temu wyczulam pod lewą pecha węzły chłonne powiększone. Czytałam że często nowotwór piersi aktywuje się w ciąży. Bardzo się boje.
W piątek powiem o tym na wizycie. Dodatkowo pojde do mojej ogólnej bo to znajoma moja. Ale bardzo mnie to męczyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 18:16
-
Lusesita ja biorę tylko 1x1 dupka więc to nie od tego chyba śpię...
idź koniecznie do lekarza i sprawdź, równie dobrze może to nie być nic groźnego
ja np mam guzka na piersi i tez bardzo się przestraszyłam a okazało się, że to zbite gruczoły
-
Olik, mi senność wcale nie przeszła wraz z nadejściem drugiego trymestru czuję się ogólnie lepiej niż pierwszym, ale spać nadal bym mogła pół dnia jak nie więcej.
Lusesita, dobrze, że idziesz do lekarza sprawdzić co to jest. Postaraj się nie martwić, często tego typu guzki pojawiają się w trakcie ciąży w związku z przygotowaniami organizmu do laktacji. -
olik321 wrote:Cieszę się, że u Was dziewczyny same dobre wieści na wizytach.
Ja dziś jestem do niczego.. cały dzień bym spała.. a tu II trymestr za rogiem więc powinien być przypływ energii a nie senność.
Mam wyniki wczorajszej krwi
i o ile żelazo mam w normie 96 przy normie 37-145ug/dl
o tyle ferrytyna juz słabo 19 przy nromie 13-150 ug/l
do tego kwas foliowy za duży ( biorę SOLGAR !!)
21 przy normie 4,6-18.7 ng/ml
aale myślę, że to dlatego iż biorę go przed samym snem około 23 by nie zwymiotować
http://salaterka.pl/zrodla-kwasu-foliowego/
Może czegoś z naturalnym kwasem jesz bardzo dużo i stąd taki poziom? -
Sammer i Malka cieszę że na wizytach wszystko w porządku zawsze to uspokoi ( na kilka dni )
Olik dalej wymiotujesz ? bo ja serio wszystko jem jak leci tylko na słodycze nie mam ochoty nadal. Dziś byłam na dużym spodkaniu rodzinnym i wszyscy "zachwyceni" moim wyglądem bo ponoć wyglądam kwitnąco ( serio w tyłku zawsze nosiłam r.34/36 a dziś do 42 nie weszłam ) Brzuszek już widać ? bo ja mam naprawdę spory.
Lusesita idz do rodzinnego i on da ci skierowanie do poradni chorób piersi, skorzystaj z przywileju 7 dni do specjalisty w/g ustawy, trzeba to egzekwować. Ja też się wybieram bo mam naście torbieli i obawa realna jest o nowotwór, nawet musiałam mieć pisemną zgodę na stymulacje
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
KateHawke niestety nic z tych rzeczy, w zeszłym tygodniu raz na obiad zrobiłam kotlety z soczewicy, ale to była wyjątkowa sytuacja.
Jem dużo migdałów i suszonych moreli ( to ze względu na potas)
Flo co do wymiotów różnie bywa, w sobotę np do południa zwracałam, potem do dziś była cisza.
Jest lepiej bo jeśli wymiotuje to max 2-3 razy. Często na jednym razie się kończy i nie jest to codziennie.
Od początku ciąży przytyłam jakieś 2kg. Brzuch już mi widać. W swoje spodnie nie wchodzę, noszę ciążówki. Piersi oczywiście też większe.
Wydaje mi się, że spadły mi mięśnie i ręce jakieś takie chude a poszło wszystko w brzuszek. Bo naprawdę już jest widoczny. Chyba ze założe coś bardzo luznego.
A Flo jak samopoczucie u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 19:52
-
Olik jak się czuję hmmm mogę chodzić cały czas w ciąży wiadomo trochę spojenie zakuje, mam problemy z oddychaniem jak astmatyk ale mimo szczegułów to nie mam na co narzekać.
Od kilku dni czuję "coś" w podbrzuszu, wiem gdzie jest maleństwo.Siwulec, olik321, Anna Stesia, summer86 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer jak się cieszę się dobrze się czujesz
Lusesita tak jak mówią dziewczyny idź sprawdź to i nie stresuj się
Dziewczyny jakiego mam stresa przed jutrem,
A w ogóle zastanawiam się czy iść w spodniach ciążowych jutro na prenatalne bo kurcze ciężko mi w tych zwykłych ale boję się tego że wyglądam poprostu jak gruba osoba nosząca ciążowe spodnie bo jaki ja mogę mieć ciążowy brzuch w tym tyg,
A poza tym wkurza mnie to że niektórzy mi mówią że za wcześniej idę na te prenatalne a przecież ty Flowwer byłaś tak jak ja i wszystko dało się pomierzyc prawda? -
Bajka nie przejmuj się wyglądem, teraz wygoda jest najważniejsza :-*
Co do terminu to nie podpowiem niestety -
Kaczorka wrote:Bajka - jeśli bobas ma minimum 45mm to nie jest za wcześnie
summer86 lubi tę wiadomość
-
Bajka, jak Kaczorka mówi, jak maluch ma 45 mm to wystarczy idź jak Ci wygodnie. A jak koniecznie nie chcesz iść w ciążowych to idź w rozpiętych spodniach z gumką recepturka , a długa bluzka zakryje rozpięte spodnie.
Lusesita, może to być nic groźnego, ale koniecznie konsultacja i najlepiej USG.
-
Bajkaaa wrote:Nie wiem ile ma... Jutro będzie 11t4d a ostatnio był mierzony w 8t6d i miał 23mm, ogólnie umawialy mnie te położne u Zarotynskiego więc one wiedzą na kiedy umawiać prawda?
Najwyżej zaprosi Cię jeszcze raz -
Nie no rozpiete spodnie w ogóle nie wchodzą w grę hehe
A z tym zaproszeniem jeszcze raz to mało mi się uśmiecha płacić dwa razy po 270 za to badanie
Zresztą co by nie było najważniejsze żeby było zdrowe
A tak swoją drogą byłam dziś paznokcie robić (tak jestem okropna dalej chodzę na żele) i wróciłam do domu i znowu mam ciśnienie, chyba nie mogę chodzić za długo po dworze -
Bajka twój maluch będzie mieć już ok 5 cm i wszystko pomierzy.
Kaczorka Ajusia jaka silna !! bardzo fajnie trzyma główkę
Ja już mam 2 pary leginsów ciążowych bo w spodniach nie daje rady. Po domu chodzę od męża rzeczach t-shirt i spodniach z piżamy
Rucola czekamy na relację !Bajkaaa lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Rucola, wszystko będzie dobrze.
Jak ten czas leci...
ja prenatalne mam 20 lutego
Wy tu opowiadacie o krótkich porodach... a mi się ostatnio śniło, że urodziłam córeczkę w 3 minuty i żeby było śmieszniej mogłam podglądać na usg jak dziecko wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 21:07
Flowwer, Jadranka, malka, Lusesita, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Nie wiem ile ma... Jutro będzie 11t4d a ostatnio był mierzony w 8t6d i miał 23mm, ogólnie umawialy mnie te położne u Zarotynskiego więc one wiedzą na kiedy umawiać prawda?
Bajka ja miałam prenatalne w 11t6d i wszystko dalo się już pomierzyć, nie martw sięBajkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny na was zawsze można liczyć
Ja ciążowe spodnie mam od siostry i liczę na to że już niedługo da mi resztę ciążowych ciuchów ma piękne sukienki hehe a jeszcze mam koleżankę która obiecała mi wypożyczyć ciążowe rzeczy bo ona jeszcze planuje następne dziecko więc jej się przydadzą później