X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia ja to wszystko wiem, jestem świetnie przygotowana teoretycznie, tylko co z tego, skoro w praktyce kompletnie mi to nie wychodzi? Mała tak strasznie się rzuca przy przystawianiu, kompletnie nie potrafię nad nią zapanować, nie potrafię uchwycić jej główki, żeby nią sterować. A jak już ją przystawię to ona praktycznie z tej piersi nie ssie, więc całe te ceregiele i moje cierpienie idą na marne. Za chwilę dostawiany do drugiej piersi i ssie perfekcyjnie. Szczerze mówiąc to mam ochotę rzucić to całe karmienie, jedyne co mnie powstrzymuje to mąż, bo on jest taki szczęśliwy i dumny ze mnie, że karmię piersią...

Anna Stesia lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratulacje <3 odpoczywaj i ciesz się córeczka ;*

Mam problem. W miejscu wkłucia zzo spuchły mi plecy. Dosłownie mam spuchnięte lędźwie i cholernie boli. Ból czuje tam od porodu, ale od wczoraj mam problem z siedzeniem, chodzeniem. Teraz mrowienie i spuchło. To normalne? Po takim czasie? Nie ma to związku z tym, że urodziłam w 5 minut po założeniu, nie leżałam tych 20 minut na płasko jak kazali, od razu miałam parte? Pytam, bo nie wiem czy się martwić , czy umówić lekarza, czy olać. Przyznam że ciężko mi od wczoraj funkcjonowac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:13

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię mojego męża. Oszukał mnie wczoraj na rury z kremem. Miał mi dać "do filmu" na pytanie ile "wszystkie", a dzisiaj znajduje w szafce jeszcze 4... Dzisiaj już nie chce.

summer86, malka, pilik, Emiilka, Morusek, Siwulec, Lusesita lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja miałam "cos podobnego" - źle zrobione znieczulenie do cc i właśnie dlatego wtedy porzuciłam kp. 2 tygodnie na atybiotykach i ketonalu. Ból odczuwalam długo, na pewno ponad rok

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, kochana, czasem za bardzo próbuje pomóc. Pewnie musicie trochę poćwiczyć i wypracować wspólny rytm. Rozumiem, że chodzi o pozycję krzyżową?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera to zadzwonię do lekarza, bo mi ten ból promieniuje do tyłka i ud :/

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Agulineczka gratulacje!!!!!!

Ps.mi wyszla cukrzyca ciazowa:(na razie bedziemy leczyc dieta..ale jak nie przyniesie to rezultatu to trzeba bedzie wlaczyc insuline...
    Jakos mi umknelo,ale czy ktoras z Was zmaga sie z tym problemem? Jak sobie radzicie?
    Ech wiecznie cos...

Madzik, postaraj się nie przejmować. Trzymaj dietę i prowadź pomiary glukozy. Mam nadzieje, że sama dieta wystarcz, ale jeśli trzeba byłoby właczyć insulinę to też dasz radę. Moja koleżanka miała w ciaży właczona insulinę. Lekarzowi zależało jednak żeby nie przenosiła ciąży i miala wywolywana 2 dni przed terminem.

Madzik34 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie, nie chodzi mi o to, że za bardzo próbujesz pomóc, ja to doceniam i ogólnie to bym chyba zwariowała bez Twoich porad i Twojego zaangażowania!!! Tylko frustruje mnie, że "wszystko wiem" a ch*j z tego wychodzi...
    Chodzi o pozycję spod pachy, naprawdę nie potrafię inaczej karmić, a nawet to kończy się klęską... Mam wrażenie, że już było lepiej, a teraz nagle się cofnęło. Przy drugiej piersi moment przyssania też boli, ale potem jest ok. Przy tej chorej - też po przyssaniu było ok i nagle od dzisiejszego ranka boli jak cholera. Ale mam podrażnioną i zaczerwienioną otoczkę, więc to pewnie dlatego, nie wiem tylko, co nagle się zmieniło. Nie wiem czy Agatka wyczuwa mój stres czy co, ale jest bardzo niespokojna przy tej piersi :/

Luna o kurcze, współczuję! Nie sądziłam, że po zzo mogą występować takie powikłania po takim czasie.

Fozzie bolało Cię przez rok? Kobieto, jesteś jakąś superwomen, ja bym pewnie popadła w depresję... A mężowi należy się lincz! Jak można tak oszukać ciężarną?

Madzik wydaje mi się, że Admiralka też ma stwierdzoną cukrzycę ciążową. Nie daj się kochana, choć na pewno nowa dieta będzie wymagać zmiany przyzwyczajeń i większej kontroli. A po ciąży nadrobisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:20

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam, że jakbym leżała te 20 minut z dupą na płasko, to by było ok :( trochę jestem zła że wyrazili zgodę na znieczulenie "bo chciałam", a było już 7cm. a pełne rozwarcie zrobiło się podczas zakładania. No nic, tylko gdzie mam się umówić? Do rodzinnego i on da skierowanie jakby co?

Fozzie moja babcia miała podpajęczynówkowe i pół roku ją bolało po zabiegu ;( straszne to, jeszcze przy małym dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqulineczka,przeogromne gratulacje :) Ja dopiero dotarłam do domu i zjadłam drugi posiłek w ciągu tego dnia.Zaraz się kładę i będę oglądać film z eMkiem.Dosyć już na dzisiaj łażenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja przy zastoju miałam prawie 40 stopni gorączki, dostałam antybiotyk, ibuprom. Robiłam okłady z kapusty, przystawiałam ze łzami w oczach i ściągałam laktatorem (miałam taki zarabisty ręczny za 20 zl :P) tak długo aż się kanalik odetkał

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wody. Wyszły dopiero na tym drogim teście.
    Jedziemy do innego szpitala karetka, bo tutaj nie mieli miejsca.

Agulineczka - gratulacje :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Kochana to czekamy na wieści, coś czuję, że kolejny brzuszek się dziś zwolni

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:

Okurcze. Powodzenia i trzymam kciuki!!!

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie!!!
    Nasze pierwsze grupowe blizniaki:)))

Summer dziekuje za info...wiem,ze sa gorsze rzeczy...po prostu jakos wolalabym moc jesc to na co mam ochote a nie martwic sie,ze przeze mnie szkodze dziecku;(((

Admiralka ty tez masz cukrzyce?jak sobie radzisz?

Luna wspolczuje:(nie mam pojecia do jakiego lekarza mozna sie z tym udac,..chyba zaczelabym od internisty a on dalej pokieruje.
    Trzymam kciuki!!!

Luna1993 lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluję :)
    Szkoda, ze u mego emka takie wyniki dupiate, bo mogłabym się choć połudziła, ze się załapię na jakiś brzuch, jak dziś taka kumulacja :)
    Phnappy mocno kciukam za Ciebie i maluchy :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna koniecznie do lekarza, ja bym poszła do internisty i on pewnie dalej pokieruje

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Phnappy kciuki trzymam za Was i Groszki! Powodzenia Kochana!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy mocne kciuki za Ciebie i Groszki <3

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy dobrze, że wykryłaś (czy w szpitalu wykryli), że to wody! Powodzenia, bo czuję, że nikt nie będzie przekładał z dzisiaj cc! Nadchodzą bliźniaki <3 <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2309 2310 2311 2312 2313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ