Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Summer strasznie smutne to co piszesz
moi rodzice raczej tak samo do wszystkich podchodzą dlatego nie czuje się jakoś z tym źle bo wiem że tacy po prostu są
u Ciebie dużo bardziej przykra sytuacja
dobrze że masz swoją rodzine!
Byłam u endo, jako zły pacjent przynala się, że odstawiłam leki, ale że wyniki i takie tak i powtórzyłam po miesiącu nie brania leków badania i w sumie dobrze wyszło bo najprawdopodobniej w ogóle nie potrzebuje lekówjedynie jakbym się znowu o dziecko starała czy była w ciąży to będzie trzeba trochę wtedy zbijać. Dla pewności w styczniu mam zrobić badania i przyjść, usg czyste
na wargę dał mi antybiotyk, powiedział że mnie tak z tym nie zostawi (rodzinny jutro wieczorem najwcześniej...) no i ogólnie przy tym że jest rana, opuchlizna i powiększone węzły chłonne to ocenił że bez antybiotyku się nie obejdzie. Teraz pytanie do Was, osłonowo od razu mi dał nystatyne i probiotyki, chyba z tą nystatyną to nie ma co tak od razu co? Wie któraś? Ogólnie jestem bezlekowa i chce jak najmniej...
Jezowa położna pewnie kazała brać leki dopiero przy wysokiej gorączce ponieważ jak jest niższa to organizm walczy z problemem i dobrze mu na to pozwolić. Ja kapustę mrożę, ale potem dawałam w szmatce cienkiej na wkładkę laktacyjna do stanika. Spróbuj powalczyć laktatorem i męża namów :p
Phappy cudny brzuszek! Choć nie wiem jak te Twoje dwa dorodne dzieciaczki się w nim mieszczą.
Justyna haha, szczerze to ja bym się chyba brzydziła ze swoim mlekiem. Ale krowiego też nie pijam. Wole jednak te wyciskane migdały
Aga mam nadzieje, że się poukłada. Z Wiktorem... musicie wzmacniać jego poczucie własnej wartości i motywować, to na pewno trudne i uciążliwe, ale trzeba znaleźć sposób. Korepetycje nie są głupie jakbyś kogoś sensownego znalazła.
Pytane czy w szkole jakiś „mądry” nauczyciel mu nie mówi czegoś przez co zakłada ze się na pewno nie nauczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 13:37
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiękne brzuchy dziewczyny
Ja dziś miałam dużo latania po mieście a teraz mocno się zastanawiam czy zaraz nie urodzę.Czekam jeszcze na wizytę u nefrologa,a potem do domu.Nie wiem jak ja wrócę,bo nawet się już nie czołgam a pełzam.Wszystko mnie boli,najbardziej pachwiny i krocze.
-
nick nieaktualnyPilik nie wiem czy mu ktoś tak w szkole mówi... Najbardziej mnie denerwują zadania domowe po 3-4 dziennie z każdego przedmiotu i juz nie wspomnę o anglielskim - 3 kartkówki w tygodniu z tego przedmiotu, a gdzie jeszcze polski, matematyka, niemiecki, historia i masa innych przedmiotów.. Ja sobie nie przypominam aby w 4 podstawówce bylo tyle materiału do przerobienia i masa zadań domowych
-
Pilik, oczywiście żartowałam
nie będę dziecku podbierać mleka.
Nenusia, Twoje obawy są naturalne ale przecież będziesz pod dobrą opieką. Będzie dobrze!
Lamka, lubię za dobre wieści z usg. Nie lubię za to, że masz spadek mocy. Ale to pewnie przez pogodę.Jesień jednak przyprawia nas o chandrę. -
Justyna domyślam się :p ale myśl zasialas, haha, wyobraźnia pracuje
Aga a nie myślałaś pogadać z innymi rodzicami i wychowawcą (jeżeli inni rodzice tez mają taki problem), te zadania są na pewno przesadzone i rozumiem niechęć i zmęczenie na pewno syna.JustynaG lubi tę wiadomość
-
Summer, zupełnie tego nie rozumiem. Z wpisów na forum wynika, że jesteś inteligentna, wrażliwa, empatyczna, serdeczna, poukladana osoba, holdująca szlachetnym wartosciom. Taka córka to skarb! Już nie mówiąc o tym, że jakbym miała dziecko z wpadki to chyba bym darzyła je wyjątkowym uczuciem, wszak to tak jakby prezent od losu! Ale może my staraczki inaczej o tym myślimy.
Jeżowa, z kapustą tak jak pisze Lusesita. Mnie ten zapach odrzucal, więc sobie przykladalam zimny oklad i też pomagało. Dobrze, że nie masz stanu zapalnego.
Pilik, nystatyne masz mieć w maści? Niefajnie, że Ci się takie paskudztwo przyplatalo, nie dość, że jesteś zmęczona to jeszcze coś takiego.
Agulineczka pewnie się już tuli z Ulą!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 13:52
summer86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mozecie zerknąć na wynik mojego emka ? Usg dopiero jutro rano
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d9a8aefe54a.jpg
LAmka cieszę się ze usg nic nie wykazało ..:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 13:53
-
Lamka, super, że na usg wszystko ok!
Pilik, ciesze się, że endokrynolog doradził też w sprawie infekcji. Mam nadzieję, że antybiotyk szybko pomoże. Dawno nie brałam antybiotykow, ale już od lat zalecali mi tylko probiotyk osłonowo, więc nie wiem jak z tą nystatyną. -
nick nieaktualnypilik wrote:Justyna domyślam się :p ale myśl zasialas, haha, wyobraźnia pracuje
Aga a nie myślałaś pogadać z innymi rodzicami i wychowawcą (jeżeli inni rodzice tez mają taki problem), te zadania są na pewno przesadzone i rozumiem niechęć i zmęczenie na pewno syna. -
Aga, teraz juz nic nie moze z Twoja ciaza pojsc nie tak! Nie po to przeszlas tak wiele, zeby na ostatniej prostej miało się coś zepsuć!
A czy jest jakiś przedmiot, który Wiktor lubi? Może można by wejść z nim w układ, że z wszystkich innych przedmiotów może być dwojkowy czy trojkowy, ale niech się przykłada do tego jednego. Wtedy dziecko ma inną motywację i nie czuje się przytloczone.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga- z tymi pracami domowymi to chyba wszędzie przesadzają.. moja koleżanka jak mi mówiła ile jej córka dostaje do domu-a jest dopiero w 2 klasie- to włosy dęba stają...mam nadzieję,że nauczyciele się z tym opanują! i że znajdziesz kogoś sensownego, kto pomoże Wiktorowi!
za ZUS trzymam kciuki, bo niestety też się nie znam i inaczej nie pomogę..
a powiedźcie mi-ile tych majtek poporodowych z siatki powinno się mieć?
Lamka - dobrze że wieści są dobreja też mam spadek mocy- może to faktycznie ta pogoda? jakoś tak boli mnie spojenie, brzuch,a mamy trochę planów na popołudnie i nie wiem czy przekładac czy nie..
Blue-wróć do domu i na kanapę odpoczywać!
i też jestem ciekawa co u Agulineczki -
nick nieaktualnyAnna Stesia wrote:Aga, teraz juz nic nie moze z Twoja ciaza pojsc nie tak! Nie po to przeszlas tak wiele, zeby na ostatniej prostej miało się coś zepsuć!
A czy jest jakiś przedmiot, który Wiktor lubi? Może można by wejść z nim w układ, że z wszystkich innych przedmiotów może być dwojkowy czy trojkowy, ale niech się przykłada do tego jednego. Wtedy dziecko ma inną motywację i nie czuje się przytloczone.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPilik ja bym jednak brałam tego antybola na Twoim miejscu, a nystatyna się praktycznie nie wchłania tylko działa miejscowo w przewodzie pokarmowym, więc może nie być złym pomysłem razem z probio.
Justynka dzięki, tak sobie tłumaczę, że mam przecież prawo się czuć słabo na tym etapie. Już jutro ciąża donoszona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 14:03
-
AnnaStesia, aż się zawstydziłam. Dziękuję za tyle miłych słow!
-
nick nieaktualny
-
Lamka antybiotyk na pewno wezmę, po obiedzie pierwszą dawkę, czuje się coraz gorzej,
Czuje jak węzły chłonne puchną. Jedynie ta nystatyna mnie zastanawiała, ale masz racje, też czytałam że miejscowo działa a lepiej zapobiegać niż potem się z grzybkiem użerać...
Aga przykro mi że tak to wyglada, na marne pocieszenie, poprzednia postawa wyglądała tak samo objętościowo niestety. Nie potrafią chyba wybrac tego co naprawdę ważne...!
AnnaStesia nystatyna w tabletkach
Blue nie przestaniesz mnie zadziwiać
Achia ja zuzylam tylko dwie pary tych majtek i potem bawełniane nosiłam. To raczej bardzo indywidualne -
Aga9090 wrote:Lubi w-f, technikę, plastykę i niemiecki....
To już bardzo dużo!! Niech się na tym skupi! Z matmy czy polskiego może przecież być słaby albo przeciętny, co w tym złego? Sam pewnie odkryje, że jednak przy technice trochę matmy się przydaje, przy wuefie biologii i fizyki, a przy niemieckim trochę polskiego i historii. Najgorsze gdy dziecko czuje przymus, wtedy tworzy mu się w głowie blokada. Gdy zobaczy, że nic nie musi, byleby tylko zdał z klasy do klasy to będzie lepiejRucola, pilik, summer86, Aga9090, Morusek, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość