X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Rucola - a jak z mlekiem bez laktozy? :) Od początku ciąży mam fazę na śniadanie jak mleko z chocapicami - ale właśnie z mlekiem bez laktozy.
    Jak piłam zwykłe to moje jelita się buntowały... odkąd piję to bez laktozy jest ok. Używam go też do innych rzeczy.
    Warto zgłębić temat ;) bo to nie tylko o laktozę w mleku chodzi przeciez...
    Nie miałam okazji Ci jeszcze pogratulowac, ale skoro jesteś na linii to ogromny szacun za 37 tygodni w trójpaku!!! Moze jeszcze jakaś fotka się nam dostanie, bo po ostatniej jakoś wierzyć mi się nie chce że masz w brzuchu bliźniaki :P

Phnappy lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka pewnie już po wszysktkim :) ale kciuki zaciskam!

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to chodzi o każde mleko zwierzece. Ja naprawdę nie chce się rozpisywac i siać propagandy :) Przecież każdy moze wklikac i poszukać rzetelnych informacji a nie ufac jakiejś ex-testerce :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72f3ab85f366.jpg

proszę :) :)
    Nie wiem czy nie ostatnie :)

summer86, Achia, Patrycja20, Lunaris, Rucola, Lusesita, Yoselyn82, KateHawke, Jeżowa, Anna Stesia, Nadzieja22, Ania1003, Karma88, Luna1993, Lena21, lamka, Kaczorka, JustynaG, Minnie89, Aga9090, pilik, Fozzie Bear, StaraczkaNika, blue00, Morusek, Bajkaaa, Madzik34, malka, ibishka, olik321, Emiilka, -Mamunia-, Malwas, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, piekny brzuszek! Ale nie wiem gdzie Ty tam dwa Grochy pomieściłaś :D

Phnappy, JustynaG, Fozzie Bear, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy piękny brzusio ! <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, piekny brzuch, świetnie wygladasz!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj znowu idę do mojego gin - i nie wiem czy znowu nie pojadę na IP.
    Trzy razy już sprawdzali wody - za każdym razem mówili, że to wydzielina zwykła.
    Ale tym razem zostawię wkładkę w majtkach (zmieniam ją trzy-cztery razy dziennie), bo ostatnio wyjęłam, bo w sumie nie wiedziałam że ją sprawdzają :/ Mam wrażenie, że trochę mnie olali... a to chyba naprawdę nie jest normalny stan.
    W nocy było 2 razy wstawanie na siku - za każdym razem spore plamy na prześcieradle - wielkości dłoni... plus raz poszła strużka po udach jak wstałam.
    Martwię się o Maluchy - naprawdę wolałabym żeby te wody poleciały raz a dobrze :(
    Skurcze pojawiają się i znikają... a jak są to nie mogę się ruszyć :( Teraz jest ok.

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za komplementy :)

ckai43r8zmly7il4.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy piekny brzusio :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy piękny domek bliźniaków! One przecież wcale nie drobne a gdzie się tam mieszczą jak Ty taka zgrabna? <3

Ja nie znosiłam nigdy zajęć z dietetyki, męczył mnie ten temat i nie lubię go zgłębiać ale moje spostrzeżenia jeśli chodzi o mleko są takie:
    -KOCHAM mleko ale mam zespół jelita drażliwego więc najlepiej było by go unikać, nie robię tego, piję surowe, nic mi nie jest (wiem, źle robię nie bijcie!).
    -próbowałam mleka bez laktozy -jest obrzydliwe :] ostatnio kupiłam kokosowe -jest jeszcze bardziej obrzydliwe :D
    -mam alergicznego syna, mleko bez laktozy nie rozwiązało problemu, na sojowe również jest uczulony dopiero gdy skończył 2,5 roku mogłam mu podawać kozie (jest najbardziej obrzydliwe :P) bo wcześniej również go uczulało.
    Teoretycznie popieram tą tezę że mleko krowie jest dla krów nie dla ludzi (i nie dla kota bo ma po nim sraczkę) ale praktycznie nie umiem bez niego żyć <3 dla mnie mogło by nie być kawy czy mięsa ale mleko musi być. Nawet bez słodyczy jest mi łatwiej niż bez nabiału teraz na diecie :(

Lamka -nasze guru od diety pewnie ma więcej wiedzy naukowej w temacie.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, ja z rozrzewnieniem wspominam wakacje u babci, gdy co rano szła na targ po kankę świeżego mleka na śniadanie.
    Po odwyku na początku karmienia udało mi się mocno ograniczyć, pije tylko w kawie. Nabial spożywam w formie serów lub jogurtów naturalnych, ale też dużo mniej niż wczesniej. Pokochałam owsianke na wodzie, co wcześniej wydawalo mi się niemożliwe :)

Jeżowa, w nocy przy pobudkach myślałam o Tobie, miałam nadzieję, że będzie poprawa. Skoro Agatka nie chce ssac może warto wesprzec się laktatorem?
    Trzymam kciuki za szybkie rozprawienie się z zastojem!

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by nam się udawało produkować duże ilości mleka to mogłybyśmy sobie same produkować do kawy od porodu do menopauzy :D :D :D ciekawe jak by smakowały płatki z cyckowym mlekiem ?

Chyba pora na śniadania bo po przemyśleniach widać że mi cukier spada :D

summer86, Lusesita, lamka, Aga9090, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Agulineczka kciuki ogromne. Możliwe że już jesteś w trakcie :-)

Phnappy Wow ! Taki zgrabny brzuszek przy dwóch Groszkach.

Justyna za Was też kciuki.
    Na uspokojenie Ci powiem, że córka Starsza s wieku 2/3 m-cy też miała wykryte torbiele na obu jajnikach. Wyszlo przy usg, na które lekarz skierowała ha z porodu kolek.
    Torbiele były w granicach fizjologii dla wieku, bo podobno 99% przypadków tak ma.
    Kontrola była po 3 miesiącach już nie było po nich śladu.

Jeżówa szybkiego powrotu do pełni sił.
    Pamiętam jak położna mówiła, żeby przystawiac dziecko tak, aby jego broda była od strony zastoju. Wtedy m9cniej ściąga.
    Ja zawsze przed karmieniem kladlam ciepła pieluche tetrowa na pierś ( moczylam ja nawet s bardzo ciepłej wodzie) i przykrywalam ręcznikiem. Pi 5-10 min karmienie, a później zimny układ z lodu albo roztluczonych liści kapusty. Czasami lsktatorem pomagałam plys ibuprom.
    Tylko u Ciebie już jest gorączka, więc możliwe że potrzebny będzie antybiotyk.

U nas od wczoraj ostra nieodkladalnosc.
    Ręce mi odpadają już. Nie mogę jej odłożyć, wyjść donlazienki bo zaraz ryk.
    Może zeby?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa a ktoś nie mógłby Cię zawieźć? Martwię się o Ciebie :* emek nie da rady wrócić szybciej w razie czego? Nie znam się, więc nie chce się wypowiadać, po prostu mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie

Pilik Ty tak samo... Daj później znać co lekarz powiedział

Justyna, Lamka powodzenia na usg :)

Fozzie powiem tylko, że dzieci kocha się równie mocno, ale zupełnie inaczej ;) my potrzebowaliśmy te parę tygodni żeby się siebie nauczyć, było chwilami nerwowo, nie powiem że cały czas była sielanka. Ale teraz jest naprawdę idealnie a ja czuję, że mamy taką pełna rodzinę :) i nigdy nie byłam szczęśliwsza, mimo ogromnego zmęczenia. Wiem też, że kiedy Zuza będzie miała pół roczku będzie jeszcze fajniej, bo będzie kontakt między dziewczynkami . Jedyne co mam czasami w głowie to wyrzuty sumienia, że raz spędzam czas z jedną, a raz z drugą, wiesz o co chodzi. Mimo że jesteśmy w pokoju razem, Zuza na rękach ale ja się bawię z Tosia. Z kolei kiedy karmię, zajmuje się Zuza to Tosia się bawi sama. Ale wiem że to głupie mysli :) i to naturalne wszystko

Phnappy piękny brzuszek! Z tymi wodami też bym się martwiła, zobaczymy co gin powie. Ale warto pilnować, myślę że dobrze zrobisz jak podjedziesz na ktg do szpitala, jak będzie wszystko ok to wrócisz do domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie mleka/ nabiału to ja też odstawiłam i się lepiej czuje. Czasami się słyszę na plaster sera żółtego. Dodam tylko że w Lidlu są fajne jogurty naturalne na mleku kokosowym i mnie ratują. Wiem że w.tych wszystkich sklepach ze zdrową żywnością można takie dostać ale Lidl łatwo dostępny więc polecam !! :)

summer86, malka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, co za wspaniały brzuszek! Ja z jednym niedużym bąblem miałam większy!

A co do mleka to przypomniał mi się taki obrazek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/979798b75c0a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 10:54

Lusesita, summer86, Lunaris, Kaczorka, Aga9090, Nadzieja22, Bajkaaa, malka, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też skusiłam się na vege jogurt z Lidla, ale po 2 dniach Dominika miała wysypana buzię.
    M9zliwe że to przez mleko kokosowe?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Justynka doskonale Cię rozumiem... my tak drzeliśmy o nadnercze... ale jestem pewna, ze wszystko jest dobrze. czytałaś coś na temat potencjalnych przyczyn powstawania torbieli jajnika u takich malutkich dziewczynek? Córka znajomej miała w wieku 2 latek i postawili diagnoze, ze to nadmiar hormonów i mama już nie dawała "kurczaczka" i wszystko mineło.... a Ty jadasz dużo drobiu?

Rucola, tak szczerze mówiąc - nic nie czytałam na ten temat. Po prostu nie myślałam o tym udając, że nic nie ma. No ale trzeba to usg zrobić i troszkę się martwię.
    Drób oczywiście jadam. Czy dużo? To pojęcie względne. 2-4 razy w tygodniu.
    summer86 wrote:
    My raptem przedwczoraj zaliczylismy dyskusje o drugim dziecku, bo ze względu na moją sytuacje zawodową to byłoby chyba najrozsadniejsze wyjśce to Ania wczorajszy dzień i noc tak dała popalić, że skutecznie wybila mi te plany z głowy ;) Ale Staszek jest już dużym chłopcem i wiele będziesz mogła mu wytłumaczyć, jestem pewna że z Twoim wigorem i energią świetnie sobe poradzicie!
    My też zaliczyliśmy rozmowę o rodzeństwie. I z jednej strony byłoby to najrozsądniejsze. Ale z drugiej strony - nie możemy liczyć na pomoc kogokolwiek i z jednym dzieckiem nie będzie łatwo a co tu mówiąc z dwójką.

Lunaris wrote:
    Jak by nam się udawało produkować duże ilości mleka to mogłybyśmy sobie same produkować do kawy od porodu do menopauzy :D :D :D ciekawe jak by smakowały płatki z cyckowym mlekiem ?

hahaha Tak właśnie sobie pomyślałam, że mam dziennie nadwyżki około 150-180ml mleka. Może powinnam spróbować na śniadanko płatki z mlekiem? ;D Albo dolewać do kawki?

Phnappy, gdzie Ty swoje groszki trzymasz? Brzuszek cudowny!

Lunaris, summer86, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, coś wiem o braku pomocy.. własnie rozmawiałam z rodzicami, mowię że kiepska noc, mała marudna, zęby idą.. jedyne co usłyszałam "nikt nie mówil, że bedzie latwo, my z Waszą trojka sami sobie radziliśmy". Strasznie mnie to boli, szczególnie że bratu i bratowej przy bratanicy srednio raz w tygodniu pomagają.. Nie mam ochoty już z nimi nawet rozmawiać.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ