X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, jesteś pewna że nie będziecie mieę drugiego maluszka?

Edit: Ania coraz częściej obraca się z brzucha na plecy, na razie tylko w jednę stroną, ale i tak jestem zaskoczona. Myślalam, że to trochę pozniej nastapi. Wlaśnie przeturlała pół sofy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:48

Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - 5 miesięcy to już dobry czas na obroty :) jeszcze trochę i zacznie pełzać :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris , nie wiedziałam, że takie przeżycia zafundowali Ci przy pierwszym porodzie.
    W szpitalu w którym rodziłam nie miałam ani położnej ani lekarza prowadzącego a naprawdę na sam przebieg porodu nie mogę powiedzieć złego słowa. Ale u mnie był poród bez komplikacji a tak naprawdę jak wszystko idzie zgodnie z planem to jest ok, a poziom obsługi poznajemy wtedy gdy jest jakiś problem.

Rucola , wiem, że eMek Cię zirytował ale staraj się go zrozumieć. Nawet my, choć mamy wiedzę z książek/specjalistów/forum, wątpimy gdy wszyscy dookoła mówią nam, że coś robimy źle.
    Staram się podchodzić do tego, że ja nie jestem wszechwiedząca i mam taki sam staż jako "mama" jak mój mąż jako "tata". Jeśli mam wątpliwości, czy robi coś dobrze to mówię, że "ja ostatnio robiłam tak i tak i pomogło" albo "pomóc Ci ją przebrać?" i w ten sposób nie ma kłótni.
    I ja bym na Twoim miejscu starała się nie podpowiadać co eMek ma robić z Lewkiem :D Niech się wykazuje inwencją twórczą. Najlepiej jakbyś sobie zrobiła dzień relaksu :)

Ale ostatnio była taka zabawna sytuacja. Widzę, że Ania leży bez skarpetek. Nie widzę ich też w łóżeczku, no to pytam eMka:
    JA: gdzie są Ani skarpetki? myślałam, że je ściągnęła ale w łóżeczku ich nie ma
    eMek: eee... no jedną to zgubiła jak ją nosiłem
    JA: A co z drugą?
    eMek: no wiesz, zrobiła kupę i ją musiałem przebrać no i tak machała tymi nogami, że oczywiście zrobiła stempelek ale oczywiście nie gołą stopą tylko tą ze skarpetką. :D więc zdjąłem jej i wrzuciłem do prania.

Lena , bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
    Gdy byłam w ciąży zmarła moja ciocia (taka ciocia-babcia). Bardzo to przeżyłam bo była mi bardzo bliska, a zmarła niespodzianie. Wypadek w łazience, złamanie, pogorszenie wyników... w ciągu miesiąca nie ma kobiety :(
    Nawet imię tej cioci było brane pod uwagę przy wybieraniu imienia dla naszej córki.

Malka cudowna ta Twoja Fela.

Achia , u mnie w domu też zawsze były słodycze w bucie albo inne jakieś drobiazgi. I ten zwyczaj przeniosłam do naszego domu :)

Bajkaa Szkoda, że becikowego nie dostaniesz. A nie liczyłaś sobie, czy może po nowym roku nie będzie Ci się becikowe należało? Bo wtedy bedzie brana zmniejszona pensja pod uwagę a nie ta z poprzedniego roku...

Jeżowa podziwiam za odkładanie Agatki tyle razy! Ja bym się chyba po 3 poddała :P

Summer , zgadzam się z Tobą w kwestii 500+. Nadal jest problem ze żłobkami... tyle dzieci się rodzi a miejsc jak kot napłakał.
    Jedyne co trzeba rządzącym przyznać, zmiany jakie miały miejsce w stosunku do kobiet w ciąży są ok - np. fakt, że muszą Cię przyjąć w ciągu 7 dni do specjalisty.

Aneczka 4 razy obróciła się z pleców na brzuch. Za każdym razem kończyło się to płaczem.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu!!!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:14

olik321, summer86, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, StaraczkaNika, Kaczorka, Lusesita, Minnie89, Lunaris, veritaserum, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, agulineczka, pilik, Achia, malka, Bajkaaa, blue00, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie sajgonu kolejny dzień..
    Marcel od rana płakał bo bał się chyba, że go znowu zostawię z kimś i pojadę do emka...
    Odwołałam fizjo bo to bez sensu, żeby tak płakał i się męczył.

Będziemy dziś cały dzień razem to może jutro będzie lepiej. Ale biedny tak się zanosił jak go próbowałam odłożyć :(

A emek jak to emek zadzwonił i gada mi, że specjalnie podłożyłam małego płaczącego no jasne :| Jakbym nie miała innych zajęć. Booożee jacy Ci faceci są nieudolni

Lena bardzo mi przykro z powodu babci..

Summer gratulacje dla Ani za przewroty! To duży postęp

Jeżowa, Agatka przeurocza :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest promocja w Empiku. Przy zakupie za 249zł (produkty w kategorii dziecko) - 50zł rabatu.
    https://www.empik.com/dziecko

Summer na maty SkipHopp też jest. I wtedy masz ją za 229zł

Olik , no przecież specjalnie podszczypywałaś Marcelka by płakał do słuchawki. To jest takie oczywiste.
    Faceci... czasami takich prostych rzeczy nie mogą pojąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:25

olik321, summer86 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my mamy matę skipHopp, jest faktycznie fajna, choć ja do dziś nie moge przeboleć ceny i wypominam ją emkowi ;p

I to prawda, że dzieci liżą te maty, przynajmniej nasz marcel bardzo chętnie ;p

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bardzo mi przykro z powodu babci, tule mocno :(

Summer gratulacje dla Ani za przewroty :)

Jeżowa ale Agatka przeurocza :)

Aga super ze do domku idziecie :) w domku najlepiej! :) zdrowka dla was

Malka ale Fela cudna! :)

Achia ale twoj maluch przystojny :)

summer86 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Aga - cudowne wieści! Dzieci na pewno stęsknione, to będzie piękny dzień dla Was :)

A ja dziś jakaś senna, i z łóżka się nie mogę podnieść. Koleżanka mi podesłała dla rozluźnienia, pomyślałam że się podzielę. Rozpłakałam się że śmiechu i/lub rozpaczy, że to takie prawdziwe...

https://www.boredpanda.com/pregnancy-memes/

KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Koleżanka mi podesłała dla rozluźnienia, pomyślałam że się podzielę. Rozpłakałam się że śmiechu i/lub rozpaczy, że to takie prawdziwe...

Dziękuję! Mam przerwę na kawę, ciacho i poprawę humoru (bo dzień mam fatalny i zawodowo, i życiowo) i śmieję się na głos :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:

hahahaha emkowi pokaże jak wróci z pracy, póki co najbardziej urzekła mnie #4 :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny faceci sa jedyni w swoim rodzaju. Olik mój miał wczoraj gorszy dzień, bo zaczał mu się katar :P a dziś mi sle smsy czy uważam, ze Lewko go nie kocha :P normalnie dom wariatów :P Dobrze, ze Młody śpi a ja mam czas na kawkę bezkofeinową i przeglądam linka od Minnie :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna fajnie ze podsyłasz linki z promocjami :) choc ja na razie czatuje na promocje w Esotiq. A swoją drogą to chyba nam wisisz zdjęcie stanika z Ali, NA SOBIE rzecz jasna :p

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa jeszcze coś dla Ciebie
    https://allegro.pl/bawelniane-body-dolce-sonno-dlugi-rekaw-czarne-62-i7410048676.html?fromVariant=7500391692
    Nie wiem jak z jakością ciuszków na Dolce-sonno ale są też jednokolorowe, co prawda dużo mniej niż na MyBasic ale też i sporo taniej ;) ale czarne body jest :)
    Przymierzam się cały czas zeby coś zamówić, ale póki co ciuszków mam nadto i szkoda mi kasy. Wole sobie kupić piekny stanik, swoja drogą to Ty mnie ostatnio zainspirowałas do porzucenia medeli na codzień i bujam się z takim dekoltem :)
    Biustonosz flamenco, cały miekki z fiszbinami, z polecanej przez Justynę strony finalesale :) W końcu posłuchałam Lamki i mam rozmiar 75F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 14:49

JustynaG, summer86, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy numerze 3 popłynęłam, a potem zaczęłam błagać Męża żeby nie kładł mojej Milki na podłodze :D

dqprhdge2q9dik3m.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, te body akurat jest ciemnogranatowe z h&m. Ale chyba ostatnio widziałam tam na stronie czarne.

Summer, super, że Ania już tak śmiga z tymi obrotami. Fela obraca się od przedwczoraj a już jak tylko ją zostawię na plecach to zaraz się obraca na brzuch. Na razie wyraźnie woli obroty w jedną stronę więc muszę ją zacząć mobilizować do obrotów w drugą. Wtedy się trochę wkurza.

U mnie emek nawet sprawnie sobie radzi ze wszystkim. Tylko wkurza mnie, że nie potrafi jednocześnie gadać i zmieniać pieluchy. Bo wtedy jak chce coś opowiedzieć to się ta czynność potrafi przeciągnąć do 10 min ;)

Jeżowa lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Widzę, że na forum dalej cycki na topie :) ja nie posiadalam, ani nie posiadam aktualnie, więc przegryze temat mleczną Goplaną :) a nóż w cycki pójdzie?
    Dzisiaj Mikołaj, ale ten czas leci! Chciałam małemu położyć prezent z rana, ale No Way! Przecież nie chciałby mi iść do przedszkola tylko się bawić :D a ja na dzisiaj zaplanowalam sobie farbowanko! Tak więc siedzę z farbą na łbie, przy kawie, prezenty już w pokoju czekają, a zupa sama się robi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:17

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra memy! :D dzięki Minnie, uśmiałam się :)

Cudownie Aga, że idziecie do domu :* powodzenia z czwórką (!!!) dzieciaczków :* mam nadzieję, że będziesz miała odpowiednią pomoc, byś mogła wciąż w miarę możliwości odpoczywać po ciężkiej operacji :*

Rucola dzięki :) faktycznie znacznie taniej niż MyBasic, więc się skuszę i zobaczę :) a chodzenie na co dzień w pięknym staniku, zwłaszcza gdy co średnio 2-3 godziny go oglądasz naprawdę znacząco poprawiło mój komfort psychiczny :) ja też okropne Canpole noszę teraz tylko w nocy :) piękny biust :* i mamy taki sam rozmiar :D

Agatka już nie śnieżynka, bo siku przeciekło przez pieluchę... i to jakoś bokiem i do góry, nie wiem jak to się stało, przecież ona nie ma siusiaczka, który mógłby się tak ustawić :D

A i jeszcze Olik - tak, kurde, na pewno specjalnie "rozpłakałaś" Marcysia... niech się ten Twój eMek puknie w dekiel (sorki, ale to naprawdę mnie wkurzyło :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:20

Rucola, olik321 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Fozzie, dalej cycki :P Ale dziś opakowanie, nie gadamy już o zawartości :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoHo! Wróciłam od kosmetyczki, szalenie miłe panie, jedna opowiadała mi o szpitalu , gdzie chce rodzić i go bardzo zachwalała ;) kawkę wypiłam, na bóstwo się zrobiłam :p a tak poważnie to tylko hennę i japoński na paznokciach. Herbatka z malin się parzy, idę ogarnąć kuchnie :)
    No i jak czwartek - 39tydz czas start!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:35

Yoselyn82, StaraczkaNika, Rucola, olik321, JustynaG, pilik, Lunaris, Minnie89, KateHawke, Patrycja20, Jeżowa, Kaczorka, blue00, Lena21, Lusesita, Nadzieja22, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ