Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka, jesteś pewna że nie będziecie mieę drugiego maluszka?
Edit: Ania coraz częściej obraca się z brzucha na plecy, na razie tylko w jednę stroną, ale i tak jestem zaskoczona. Myślalam, że to trochę pozniej nastapi. Wlaśnie przeturlała pół sofy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:48
Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lunaris , nie wiedziałam, że takie przeżycia zafundowali Ci przy pierwszym porodzie.
W szpitalu w którym rodziłam nie miałam ani położnej ani lekarza prowadzącego a naprawdę na sam przebieg porodu nie mogę powiedzieć złego słowa. Ale u mnie był poród bez komplikacji a tak naprawdę jak wszystko idzie zgodnie z planem to jest ok, a poziom obsługi poznajemy wtedy gdy jest jakiś problem.
Rucola , wiem, że eMek Cię zirytował ale staraj się go zrozumieć. Nawet my, choć mamy wiedzę z książek/specjalistów/forum, wątpimy gdy wszyscy dookoła mówią nam, że coś robimy źle.
Staram się podchodzić do tego, że ja nie jestem wszechwiedząca i mam taki sam staż jako "mama" jak mój mąż jako "tata". Jeśli mam wątpliwości, czy robi coś dobrze to mówię, że "ja ostatnio robiłam tak i tak i pomogło" albo "pomóc Ci ją przebrać?" i w ten sposób nie ma kłótni.
I ja bym na Twoim miejscu starała się nie podpowiadać co eMek ma robić z Lewkiem
Niech się wykazuje inwencją twórczą. Najlepiej jakbyś sobie zrobiła dzień relaksu 
Ale ostatnio była taka zabawna sytuacja. Widzę, że Ania leży bez skarpetek. Nie widzę ich też w łóżeczku, no to pytam eMka:
JA: gdzie są Ani skarpetki? myślałam, że je ściągnęła ale w łóżeczku ich nie ma
eMek: eee... no jedną to zgubiła jak ją nosiłem
JA: A co z drugą?
eMek: no wiesz, zrobiła kupę i ją musiałem przebrać no i tak machała tymi nogami, że oczywiście zrobiła stempelek ale oczywiście nie gołą stopą tylko tą ze skarpetką.
więc zdjąłem jej i wrzuciłem do prania.
Lena , bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Gdy byłam w ciąży zmarła moja ciocia (taka ciocia-babcia). Bardzo to przeżyłam bo była mi bardzo bliska, a zmarła niespodzianie. Wypadek w łazience, złamanie, pogorszenie wyników... w ciągu miesiąca nie ma kobiety
Nawet imię tej cioci było brane pod uwagę przy wybieraniu imienia dla naszej córki.
Malka cudowna ta Twoja Fela.
Achia , u mnie w domu też zawsze były słodycze w bucie albo inne jakieś drobiazgi. I ten zwyczaj przeniosłam do naszego domu
Bajkaa Szkoda, że becikowego nie dostaniesz. A nie liczyłaś sobie, czy może po nowym roku nie będzie Ci się becikowe należało? Bo wtedy bedzie brana zmniejszona pensja pod uwagę a nie ta z poprzedniego roku...
Jeżowa podziwiam za odkładanie Agatki tyle razy! Ja bym się chyba po 3 poddała
Summer , zgadzam się z Tobą w kwestii 500+. Nadal jest problem ze żłobkami... tyle dzieci się rodzi a miejsc jak kot napłakał.
Jedyne co trzeba rządzącym przyznać, zmiany jakie miały miejsce w stosunku do kobiet w ciąży są ok - np. fakt, że muszą Cię przyjąć w ciągu 7 dni do specjalisty.
Aneczka 4 razy obróciła się z pleców na brzuch. Za każdym razem kończyło się to płaczem. -
nick nieaktualnyIdziemy do domu!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:14
olik321, summer86, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, StaraczkaNika, Kaczorka, Lusesita, Minnie89, Lunaris, veritaserum, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, agulineczka, pilik, Achia, malka, Bajkaaa, blue00, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie sajgonu kolejny dzień..
Marcel od rana płakał bo bał się chyba, że go znowu zostawię z kimś i pojadę do emka...
Odwołałam fizjo bo to bez sensu, żeby tak płakał i się męczył.
Będziemy dziś cały dzień razem to może jutro będzie lepiej. Ale biedny tak się zanosił jak go próbowałam odłożyć
A emek jak to emek zadzwonił i gada mi, że specjalnie podłożyłam małego płaczącego no jasne
Jakbym nie miała innych zajęć. Booożee jacy Ci faceci są nieudolni
Lena bardzo mi przykro z powodu babci..
Summer gratulacje dla Ani za przewroty! To duży postęp
Jeżowa, Agatka przeurocza
-
Dziewczyny, jest promocja w Empiku. Przy zakupie za 249zł (produkty w kategorii dziecko) - 50zł rabatu.
https://www.empik.com/dziecko
Summer na maty SkipHopp też jest. I wtedy masz ją za 229zł
Olik , no przecież specjalnie podszczypywałaś Marcelka by płakał do słuchawki. To jest takie oczywiste.
Faceci... czasami takich prostych rzeczy nie mogą pojąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:25
olik321, summer86 lubią tę wiadomość
-
Summer my mamy matę skipHopp, jest faktycznie fajna, choć ja do dziś nie moge przeboleć ceny i wypominam ją emkowi ;p
I to prawda, że dzieci liżą te maty, przynajmniej nasz marcel bardzo chętnie ;p
Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Lena bardzo mi przykro z powodu babci, tule mocno

Summer gratulacje dla Ani za przewroty
Jeżowa ale Agatka przeurocza
Aga super ze do domku idziecie
w domku najlepiej!
zdrowka dla was
Malka ale Fela cudna!
Achia ale twoj maluch przystojny
summer86 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzień dobry!
Aga - cudowne wieści! Dzieci na pewno stęsknione, to będzie piękny dzień dla Was
A ja dziś jakaś senna, i z łóżka się nie mogę podnieść. Koleżanka mi podesłała dla rozluźnienia, pomyślałam że się podzielę. Rozpłakałam się że śmiechu i/lub rozpaczy, że to takie prawdziwe...
https://www.boredpanda.com/pregnancy-memes/
KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

-
Minnie89 wrote:Koleżanka mi podesłała dla rozluźnienia, pomyślałam że się podzielę. Rozpłakałam się że śmiechu i/lub rozpaczy, że to takie prawdziwe...
https://www.boredpanda.com/pregnancy-memes/
Dziękuję! Mam przerwę na kawę, ciacho i poprawę humoru (bo dzień mam fatalny i zawodowo, i życiowo) i śmieję się na głos

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny faceci sa jedyni w swoim rodzaju. Olik mój miał wczoraj gorszy dzień, bo zaczał mu się katar
a dziś mi sle smsy czy uważam, ze Lewko go nie kocha
normalnie dom wariatów
Dobrze, ze Młody śpi a ja mam czas na kawkę bezkofeinową i przeglądam linka od Minnie
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Justyna fajnie ze podsyłasz linki z promocjami
choc ja na razie czatuje na promocje w Esotiq. A swoją drogą to chyba nam wisisz zdjęcie stanika z Ali, NA SOBIE rzecz jasna :p
Synek 💚 31.08.2018r.
Jezowa jeszcze coś dla Ciebie
https://allegro.pl/bawelniane-body-dolce-sonno-dlugi-rekaw-czarne-62-i7410048676.html?fromVariant=7500391692
Nie wiem jak z jakością ciuszków na Dolce-sonno ale są też jednokolorowe, co prawda dużo mniej niż na MyBasic ale też i sporo taniej
ale czarne body jest 
Przymierzam się cały czas zeby coś zamówić, ale póki co ciuszków mam nadto i szkoda mi kasy. Wole sobie kupić piekny stanik, swoja drogą to Ty mnie ostatnio zainspirowałas do porzucenia medeli na codzień i bujam się z takim dekoltem
Biustonosz flamenco, cały miekki z fiszbinami, z polecanej przez Justynę strony finalesale
W końcu posłuchałam Lamki i mam rozmiar 75F
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 14:49
JustynaG, summer86, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Jeżowa, te body akurat jest ciemnogranatowe z h&m. Ale chyba ostatnio widziałam tam na stronie czarne.
Summer, super, że Ania już tak śmiga z tymi obrotami. Fela obraca się od przedwczoraj a już jak tylko ją zostawię na plecach to zaraz się obraca na brzuch. Na razie wyraźnie woli obroty w jedną stronę więc muszę ją zacząć mobilizować do obrotów w drugą. Wtedy się trochę wkurza.
U mnie emek nawet sprawnie sobie radzi ze wszystkim. Tylko wkurza mnie, że nie potrafi jednocześnie gadać i zmieniać pieluchy. Bo wtedy jak chce coś opowiedzieć to się ta czynność potrafi przeciągnąć do 10 min
Jeżowa lubi tę wiadomość

-
Dzień dobry!
Widzę, że na forum dalej cycki na topie
ja nie posiadalam, ani nie posiadam aktualnie, więc przegryze temat mleczną Goplaną
a nóż w cycki pójdzie?
Dzisiaj Mikołaj, ale ten czas leci! Chciałam małemu położyć prezent z rana, ale No Way! Przecież nie chciałby mi iść do przedszkola tylko się bawić
a ja na dzisiaj zaplanowalam sobie farbowanko! Tak więc siedzę z farbą na łbie, przy kawie, prezenty już w pokoju czekają, a zupa sama się robi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:17
-
Ekstra memy!
dzięki Minnie, uśmiałam się 
Cudownie Aga, że idziecie do domu :* powodzenia z czwórką (!!!) dzieciaczków :* mam nadzieję, że będziesz miała odpowiednią pomoc, byś mogła wciąż w miarę możliwości odpoczywać po ciężkiej operacji :*
Rucola dzięki
faktycznie znacznie taniej niż MyBasic, więc się skuszę i zobaczę
a chodzenie na co dzień w pięknym staniku, zwłaszcza gdy co średnio 2-3 godziny go oglądasz naprawdę znacząco poprawiło mój komfort psychiczny
ja też okropne Canpole noszę teraz tylko w nocy
piękny biust :* i mamy taki sam rozmiar 
Agatka już nie śnieżynka, bo siku przeciekło przez pieluchę... i to jakoś bokiem i do góry, nie wiem jak to się stało, przecież ona nie ma siusiaczka, który mógłby się tak ustawić
A i jeszcze Olik - tak, kurde, na pewno specjalnie "rozpłakałaś" Marcysia... niech się ten Twój eMek puknie w dekiel (sorki, ale to naprawdę mnie wkurzyło
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:20
Rucola, olik321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHoHo! Wróciłam od kosmetyczki, szalenie miłe panie, jedna opowiadała mi o szpitalu , gdzie chce rodzić i go bardzo zachwalała
kawkę wypiłam, na bóstwo się zrobiłam :p a tak poważnie to tylko hennę i japoński na paznokciach. Herbatka z malin się parzy, idę ogarnąć kuchnie 
No i jak czwartek - 39tydz czas start!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:35
Yoselyn82, StaraczkaNika, Rucola, olik321, JustynaG, pilik, Lunaris, Minnie89, KateHawke, Patrycja20, Jeżowa, Kaczorka, blue00, Lena21, Lusesita, Nadzieja22, Bajkaaa lubią tę wiadomość