Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka, jesteś pewna że nie będziecie mieę drugiego maluszka?
Edit: Ania coraz częściej obraca się z brzucha na plecy, na razie tylko w jednę stroną, ale i tak jestem zaskoczona. Myślalam, że to trochę pozniej nastapi. Wlaśnie przeturlała pół sofy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:48
Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lunaris , nie wiedziałam, że takie przeżycia zafundowali Ci przy pierwszym porodzie.
W szpitalu w którym rodziłam nie miałam ani położnej ani lekarza prowadzącego a naprawdę na sam przebieg porodu nie mogę powiedzieć złego słowa. Ale u mnie był poród bez komplikacji a tak naprawdę jak wszystko idzie zgodnie z planem to jest ok, a poziom obsługi poznajemy wtedy gdy jest jakiś problem.
Rucola , wiem, że eMek Cię zirytował ale staraj się go zrozumieć. Nawet my, choć mamy wiedzę z książek/specjalistów/forum, wątpimy gdy wszyscy dookoła mówią nam, że coś robimy źle.
Staram się podchodzić do tego, że ja nie jestem wszechwiedząca i mam taki sam staż jako "mama" jak mój mąż jako "tata". Jeśli mam wątpliwości, czy robi coś dobrze to mówię, że "ja ostatnio robiłam tak i tak i pomogło" albo "pomóc Ci ją przebrać?" i w ten sposób nie ma kłótni.
I ja bym na Twoim miejscu starała się nie podpowiadać co eMek ma robić z LewkiemNiech się wykazuje inwencją twórczą. Najlepiej jakbyś sobie zrobiła dzień relaksu
Ale ostatnio była taka zabawna sytuacja. Widzę, że Ania leży bez skarpetek. Nie widzę ich też w łóżeczku, no to pytam eMka:
JA: gdzie są Ani skarpetki? myślałam, że je ściągnęła ale w łóżeczku ich nie ma
eMek: eee... no jedną to zgubiła jak ją nosiłem
JA: A co z drugą?
eMek: no wiesz, zrobiła kupę i ją musiałem przebrać no i tak machała tymi nogami, że oczywiście zrobiła stempelek ale oczywiście nie gołą stopą tylko tą ze skarpetką.więc zdjąłem jej i wrzuciłem do prania.
Lena , bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
Gdy byłam w ciąży zmarła moja ciocia (taka ciocia-babcia). Bardzo to przeżyłam bo była mi bardzo bliska, a zmarła niespodzianie. Wypadek w łazience, złamanie, pogorszenie wyników... w ciągu miesiąca nie ma kobiety
Nawet imię tej cioci było brane pod uwagę przy wybieraniu imienia dla naszej córki.
Malka cudowna ta Twoja Fela.
Achia , u mnie w domu też zawsze były słodycze w bucie albo inne jakieś drobiazgi. I ten zwyczaj przeniosłam do naszego domu
Bajkaa Szkoda, że becikowego nie dostaniesz. A nie liczyłaś sobie, czy może po nowym roku nie będzie Ci się becikowe należało? Bo wtedy bedzie brana zmniejszona pensja pod uwagę a nie ta z poprzedniego roku...
Jeżowa podziwiam za odkładanie Agatki tyle razy! Ja bym się chyba po 3 poddała
Summer , zgadzam się z Tobą w kwestii 500+. Nadal jest problem ze żłobkami... tyle dzieci się rodzi a miejsc jak kot napłakał.
Jedyne co trzeba rządzącym przyznać, zmiany jakie miały miejsce w stosunku do kobiet w ciąży są ok - np. fakt, że muszą Cię przyjąć w ciągu 7 dni do specjalisty.
Aneczka 4 razy obróciła się z pleców na brzuch. Za każdym razem kończyło się to płaczem. -
nick nieaktualnyIdziemy do domu!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:14
olik321, summer86, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, StaraczkaNika, Kaczorka, Lusesita, Minnie89, Lunaris, veritaserum, Nadzieja22, Rucola, Patrycja20, agulineczka, pilik, Achia, malka, Bajkaaa, blue00, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie sajgonu kolejny dzień..
Marcel od rana płakał bo bał się chyba, że go znowu zostawię z kimś i pojadę do emka...
Odwołałam fizjo bo to bez sensu, żeby tak płakał i się męczył.
Będziemy dziś cały dzień razem to może jutro będzie lepiej. Ale biedny tak się zanosił jak go próbowałam odłożyć
A emek jak to emek zadzwonił i gada mi, że specjalnie podłożyłam małego płaczącego no jasneJakbym nie miała innych zajęć. Booożee jacy Ci faceci są nieudolni
Lena bardzo mi przykro z powodu babci..
Summer gratulacje dla Ani za przewroty! To duży postęp
Jeżowa, Agatka przeurocza -
Dziewczyny, jest promocja w Empiku. Przy zakupie za 249zł (produkty w kategorii dziecko) - 50zł rabatu.
https://www.empik.com/dziecko
Summer na maty SkipHopp też jest. I wtedy masz ją za 229zł
Olik , no przecież specjalnie podszczypywałaś Marcelka by płakał do słuchawki. To jest takie oczywiste.
Faceci... czasami takich prostych rzeczy nie mogą pojąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:25
olik321, summer86 lubią tę wiadomość
-
Summer my mamy matę skipHopp, jest faktycznie fajna, choć ja do dziś nie moge przeboleć ceny i wypominam ją emkowi ;p
I to prawda, że dzieci liżą te maty, przynajmniej nasz marcel bardzo chętnie ;pRucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
Lena bardzo mi przykro z powodu babci, tule mocno
Summer gratulacje dla Ani za przewroty
Jeżowa ale Agatka przeurocza
Aga super ze do domku idzieciew domku najlepiej!
zdrowka dla was
Malka ale Fela cudna!
Achia ale twoj maluch przystojnysummer86 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzień dobry!
Aga - cudowne wieści! Dzieci na pewno stęsknione, to będzie piękny dzień dla Was
A ja dziś jakaś senna, i z łóżka się nie mogę podnieść. Koleżanka mi podesłała dla rozluźnienia, pomyślałam że się podzielę. Rozpłakałam się że śmiechu i/lub rozpaczy, że to takie prawdziwe...
https://www.boredpanda.com/pregnancy-memes/KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Minnie89 wrote:Koleżanka mi podesłała dla rozluźnienia, pomyślałam że się podzielę. Rozpłakałam się że śmiechu i/lub rozpaczy, że to takie prawdziwe...
https://www.boredpanda.com/pregnancy-memes/
Dziękuję! Mam przerwę na kawę, ciacho i poprawę humoru (bo dzień mam fatalny i zawodowo, i życiowo) i śmieję się na głos
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny faceci sa jedyni w swoim rodzaju. Olik mój miał wczoraj gorszy dzień, bo zaczał mu się katar
a dziś mi sle smsy czy uważam, ze Lewko go nie kocha
normalnie dom wariatów
Dobrze, ze Młody śpi a ja mam czas na kawkę bezkofeinową i przeglądam linka od Minnie
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Justyna fajnie ze podsyłasz linki z promocjami
choc ja na razie czatuje na promocje w Esotiq. A swoją drogą to chyba nam wisisz zdjęcie stanika z Ali, NA SOBIE rzecz jasna :p
Synek 💚 31.08.2018r.
Jezowa jeszcze coś dla Ciebie
https://allegro.pl/bawelniane-body-dolce-sonno-dlugi-rekaw-czarne-62-i7410048676.html?fromVariant=7500391692
Nie wiem jak z jakością ciuszków na Dolce-sonno ale są też jednokolorowe, co prawda dużo mniej niż na MyBasic ale też i sporo taniejale czarne body jest
Przymierzam się cały czas zeby coś zamówić, ale póki co ciuszków mam nadto i szkoda mi kasy. Wole sobie kupić piekny stanik, swoja drogą to Ty mnie ostatnio zainspirowałas do porzucenia medeli na codzień i bujam się z takim dekoltem
Biustonosz flamenco, cały miekki z fiszbinami, z polecanej przez Justynę strony finalesaleW końcu posłuchałam Lamki i mam rozmiar 75F
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 14:49
JustynaG, summer86, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Jeżowa, te body akurat jest ciemnogranatowe z h&m. Ale chyba ostatnio widziałam tam na stronie czarne.
Summer, super, że Ania już tak śmiga z tymi obrotami. Fela obraca się od przedwczoraj a już jak tylko ją zostawię na plecach to zaraz się obraca na brzuch. Na razie wyraźnie woli obroty w jedną stronę więc muszę ją zacząć mobilizować do obrotów w drugą. Wtedy się trochę wkurza.
U mnie emek nawet sprawnie sobie radzi ze wszystkim. Tylko wkurza mnie, że nie potrafi jednocześnie gadać i zmieniać pieluchy. Bo wtedy jak chce coś opowiedzieć to się ta czynność potrafi przeciągnąć do 10 minJeżowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Widzę, że na forum dalej cycki na topieja nie posiadalam, ani nie posiadam aktualnie, więc przegryze temat mleczną Goplaną
a nóż w cycki pójdzie?
Dzisiaj Mikołaj, ale ten czas leci! Chciałam małemu położyć prezent z rana, ale No Way! Przecież nie chciałby mi iść do przedszkola tylko się bawića ja na dzisiaj zaplanowalam sobie farbowanko! Tak więc siedzę z farbą na łbie, przy kawie, prezenty już w pokoju czekają, a zupa sama się robi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:17
-
Ekstra memy!
dzięki Minnie, uśmiałam się
Cudownie Aga, że idziecie do domu :* powodzenia z czwórką (!!!) dzieciaczków :* mam nadzieję, że będziesz miała odpowiednią pomoc, byś mogła wciąż w miarę możliwości odpoczywać po ciężkiej operacji :*
Rucola dziękifaktycznie znacznie taniej niż MyBasic, więc się skuszę i zobaczę
a chodzenie na co dzień w pięknym staniku, zwłaszcza gdy co średnio 2-3 godziny go oglądasz naprawdę znacząco poprawiło mój komfort psychiczny
ja też okropne Canpole noszę teraz tylko w nocy
piękny biust :* i mamy taki sam rozmiar
Agatka już nie śnieżynka, bo siku przeciekło przez pieluchę... i to jakoś bokiem i do góry, nie wiem jak to się stało, przecież ona nie ma siusiaczka, który mógłby się tak ustawić
A i jeszcze Olik - tak, kurde, na pewno specjalnie "rozpłakałaś" Marcysia... niech się ten Twój eMek puknie w dekiel (sorki, ale to naprawdę mnie wkurzyło)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:20
Rucola, olik321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHoHo! Wróciłam od kosmetyczki, szalenie miłe panie, jedna opowiadała mi o szpitalu , gdzie chce rodzić i go bardzo zachwalała
kawkę wypiłam, na bóstwo się zrobiłam :p a tak poważnie to tylko hennę i japoński na paznokciach. Herbatka z malin się parzy, idę ogarnąć kuchnie
No i jak czwartek - 39tydz czas start!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:35
Yoselyn82, StaraczkaNika, Rucola, olik321, JustynaG, pilik, Lunaris, Minnie89, KateHawke, Patrycja20, Jeżowa, Kaczorka, blue00, Lena21, Lusesita, Nadzieja22, Bajkaaa lubią tę wiadomość