X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielny Lewcio :*

Olik, a jak tam Marcel?

Bajka... :/ faktycznie te 6 zł to robią taką różnicę. Nie wiem czy można pisać jakieś odwołania od takich decyzji? Bo to naprawdę groszowe sprawy.

Vivanillka super, że z Malutką wszystko dobrze :) przypomnisz mi, jakie imię wybraliście?

Ja właśnie 12 razy odkładałam Agatkę do łóżeczka... sama sobie jestem winna, bo ją przetrzymałam 15 minut dłużej, no i ewidentnie miała dość i była już przemęczona i z tego wszystkiego nie mogła się wyciszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:02

Vivanillka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ale zasnela? Podziwiam wytrwałość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Jeżowa ale zasnela? Podziwiam wytrwałość

Tak, zasnęła. Odkładałam wytrwale, bo na rękach migusiem się uspokajała, więc wiedziałam, że w końcu się uda. Choć nie powiem, gdzieś za 10 razem już nieco zwątpiłam.

Rucola lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa Twoja Śnieżynka jest cudna!!!! i jeżyk od Pilik zajebisty :P
    Wiecie, jak się okazało mój emek miał wczoraj jak mi to potem powiedział "gorszy dzień" dlatego miał focha na moje uwagi. Ale nie oszukujmy się, my cały czas działamy przy dziecku więc jestesmy dużo sprawniejsze w temacie, ale współnie ustalilismy, ze w pierwszy mozliwy wolny dzień kontrolę nad Malcem przelmuje emek, ja tylko karmię. pewnie będzie to sobota za tydzień. Oczywiście dam mu wskazówki typu zabawa na macie, spacer z zakupami, czytanie bajek i takie tam, ale chcę żeby zobaczył jak to jest kiedy człowiek zdany jest tylko na siebie przez cały dzień (oczywiscie w tym wypadku bedzie to pozorne ale myślę ze i tak ma już pietra:P)

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena współczuję ogromnie.

Lamka kciuki za akcję żeby Domis zdecydował się wyjść.

Malka no Fela jest prześliczna !

Dziewczyny jak opisujecie swoich Emkow to wypisz wymaluj mój Emek. Identyko. Tylko że ja nic nie mówię bo wiem że późnej może nie zrobić nic.

Bajka to Ci prezent zrobili. Polska to jednak kraj absurdu...

malka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja czasem odkładam nie do końca uspokojonego, albo inaczej- spokojny jest póki go nie wkładam :P i głaszczę ręka od czubka głowy aż na nosek, całą dłonią. często pomaga :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm a tak swoją droga to nie wiem czy wiecie ale od nowego roku ma być podniesiona najniższa krajowa i brutto w pierwszej wersji miała wynosić 2200 zł ale bardzo szybko zmieniła się na 2220zł a wiecie dlaczego? bo przy kwocie 2200zł matce samotnie wychowującej dziecko nalezałoby się 500+ a przy 2220 już nie :). W naszym kraju żadza PSYCHOPACI i LOBBING. Tyle w temacie.
    edit. w dalszym ciągu uważam ze 500+ to poroniony pomysł, zeby nie było niejasności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:12

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, super że Lewcio tak dobrzr zniósł to szczepienie, dzielny chłopak!
    U nas noce nadal kiepskie, już tracę nadzieje na poprawę. Z tego niewyspania w dzien brakuje mi energii, żeby kreatywnie się Anią zajmować i mam wyrzuty sumienia, że czekam tylko do wieczora by chwilę oddechu złapać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super podziwiam was dziewczyny ze tak umiecie uśpić dzieci :)

A co do decyzji pewnie można się odwołać ale nie ma sensu bo kwoty się nie zmienia, tylko kurcze liczyłam na ten 1000 na święta...

P.s. A ja uważam że 500+ to dobra rzecz, wszędzie jest socjal i wiecznie było gadanie że u nas nie ma a jak jest to też psy się wiesza, ale tak to tylko Moje zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:14

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jeżowa ja czasem odkładam nie do końca uspokojonego, albo inaczej- spokojny jest póki go nie wkładam :P i głaszczę ręka od czubka głowy aż na nosek, całą dłonią. często pomaga :)

Tak, ja jak jest troszkę nieuspokojona to ja też, ale tutaj to był po prostu już wrzask i płacz, więc musiałam uspokoić do końca, bo nie chcę, żeby jej się łóżeczko kojarzyło z miejscem, gdzie można płakać i wrzeszczeć :P

Co do dnia dla męża to świetny pomysł, może też takie coś zaproponuję, byłoby ciekawie. Tylko mój mąż pewnie co 1,5h by mówił "jest głodna" :P ogólnie mój mąż ma z tym jakiś problem, każde niezadowolenie Agatki interpretuje jako głód, co - jak się zapewne domyślacie - nie wpływało dobrze na moją samoocenę względem cycków. Ale biorąc pod uwagę piękne przyrosty Agatki postanowiłam raz na zawsze uwierzyć w cycki!

Rucola, veritaserum lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - Martynka :-)

Jeżowa, Lusesita, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, same brzydkie słowa cisną mi się na usta.. Naprawdę rządzący zniechęcają ludzi do pracy, lepiej nic nie robić i żyć z zasiłków :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a ja tam swojemu nie odpuszczam. Chociaż raz dziennie, z reguły na noc, ma zmienić pieluszkę. Czasami przebiera małą do spania. Kąpiel też on szykuje. Czasami nakarmi.
    Ale cierpi przy tym często :p bo on po pracy taaaaki zmęczony!

A wczoraj młoda została z babcią i dziadkiem. Po godzinie dziadek miał dosyć :p stwierdził, że Aluśka potrafi wymęczyć. Może w końcu ktoś sobie uświadomi, że cały dzień z nią to nie bajka.

Bajka - z jednej strony tą decyzją wypadałoby się cieszyć, bo oznacza, że macie dość dobrą sytuację finansową. Ale z drugiej strony też by mnie coś trafiło, gdyby rozchodziło się o przekroczenie 6zł.

Jeżowa - na Twoim miejscu chyba bym się poddała po 5 razach.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie zgadzam się z 50O+. Wiadomo, że powinno być wsparcie itd., ale lepsze byłoby obniżenie VAT lub ulga podatkowa na dzieci, to nie zniechęcaloby ludzi do pracy.

Rucola, veritaserum, Karma88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kontekście becikowego naprawdę uważam, że powinien dostawać każdy - po prostu za urodzenie dziecka, nieważne ile kto zarabia. Jest to na tyle niska kwota, że nikogo specjalnie nie zachęca do urodzenia dziecka, a jednocześnie na tyle wysoka, że jak dziecko już się pojawi, to jest bardzo przydatna.

Rucola, veritaserum lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, moj nie przewija, ale moja w tym wina ;) za to ostatnio częściej chodzi z mała na spacery i mam wtedy chwilę, żeby coś ogarnać. Ustaliliśmy też, że przy rozszerzaniu jedno karmienie będzie jego.

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Jezowa u nas było to samo, tylko ze teraz jest schemat, ze Lewcio je po spaniu, wiec jeśli emek chce żebym Go nakarmiła, to najpierw musi Go uspić. I tu go mam!!! a tak swoją drogą to ja przecież widzę kiedy dziecko jest głodne, więc takiego kitu mi nie wciśnie :P I ja też uwierzyłam we własne cycki!!! i w końcu zaczełam nosić ładne staniki a medeli uzywam tylko na noc. Swoją drogą czekam na promocję w esotiq bo muszę się obkupic i ozłocić swoją mleczarnię :P

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawanie ludziom 500+ jest najprostszym sposobem na wabienie wyborców i jednocześnie daje gwarancję, ze te pieniądze będa w obiegu. ktos je dostał, to je wyda i się kręci a każda złotówka i tak jest opodatkowana. Nie ważne na co wyda, ważne że wyda. Ale to jest gorący temat a nie chcę znowy wyjśc na radykalną pi**ę więc już się zamykam :P

summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - mój za to nie chce na spacery chodzić z młodą.. :/ no ale teraz jak wraca z pracy, to już ciemno jest, więc i tak bym mu nie kazała ;)

Takie becikowe przydatne - można dołożyć i kupić fajną spacerówkę :) a 500+.. nie dostaję, to się nie wypowiem. Na bezpłatnym wychowawczym też jeszcze będziemy "za bogaci".
    Ale może jak mnie nie będzie stać na "luksusy" to schudnę jeszcze bardziej i osiągnę te swoje 65kg :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno ja nie głosowałem nigdy na PiS, jestem osobą wykształcona i mieszkam w mieście żeby nie było że jestem z ciemnego ludu który uważa że PiS to super partia

No i nigdy nie dostanę żadnych 500+ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 10:44

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2468 2469 2470 2471 2472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ