X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie :)
    Betuniek ma już jakieś 2100 gram, wyprzedza termin o jakiś tydzień, przepływy w porządku, wyniki Ok, ułożył się już główka w dół, szyjka trochę miękka ale długa wiec lekarz powiedział ze powinnam wytrwać do terminu, jednak żeby nie było za różowo (Patrycja :) ) łożysko się starzeje - moje w stopniu 2, ale lekarz powiedział ze skoro wszystkie inne wyniki i pomiary są dobre to się tym nie przejmujemy, będziemy kontrolować. Następna wizyta 7 stycznia i będzie mi pobierał materiał do badania na paciorkowca (niestety nie dopytałam skąd i w jaki sposób mi ten materiał pobierze)
    Lekarz nie mógł się napatrzeć na klejnoty mojego syna, chciał nawet mi zrobić zdjęcie siusiaka w 3D, ale się młody zasłonił :). Chyba z 5 min szukał dobrego ujęcia ale się nie udało - i nawet się ciesze ;)

olik321, emi2016, Achia, summer86, JustynaG, lamka, Fozzie Bear, JuicyB, Lena21, Bajkaaa, pilik, Patrycja20, blue00, Aga9090, Lusesita, Kaczorka, Minnie89, Bobisia, frezyjciada, Malgonia, Rucola, Nadzieja22, Flowwer, KateHawke, Morusek lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec- to super! dobrze,że lekarz będzie miał oko na wszystko i Cię ładnie uspokoił :) nam na jednym usg pan doktor pokazał klejnoty Oskara w 3D- zero wątpliwości,że to chłopiec,ale już nie wydrukował tego zdjęcia :p także widzieć- widzieliśmy,ale nie będziemy Młodego krępować jak się urodzi :D
    Była u mnie koleżanka, śmiechy były, teraz nic tylko rodzić ;)

Siwulec lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, cieszę się z dobrych wieści <2 a 2 stopień na tym etapie wydaje się jak najbardziej ok.
    Co do wymazu na paciorkowca pobierany jest wymazówką z okolic pochwy i odbytu. Nie m się czego obawiać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie :-)

Justyna mi się wszystkie podobają poza ostatnią, pięknie wyglądasz. A 3 i 4 też z orsaya?

Kochane ja dzisiaj zdycham, od wczoraj mam podwyższoną temperaturę, ból głowy, mięśni, strasznie słaba jestem. Odebraliśmy akt urodzenia Dominika i zdjęłam szwy w moim szpitalu. Rano wylałam przez przypadek odciągnięte mleko i się poryczałam oczywiście. W szpitalu spotkałam moją położną. Po południu byliśmy u Domisia - jest już na neonatologii :-) prawdopodobnie jutro albo pojutrze pozwolą mi już z nim być na oddziale. Dostaje moje mleko, jutro spróbuję przystawić go, jeśli nie będzie miał już wkłuć.

I jeszcze zdjęcie :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/118133efb5da.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 20:10

JustynaG, Lena21, Patrycja20, Izape_91, blue00, pilik, Aga9090, Achia, summer86, Siwulec, Lusesita, emi2016, JuicyB, Kaczorka, Yoselyn82, Minnie89, ibishka, Jeżowa, frezyjciada, Madzik34, Anna Stesia, Rucola, Lunaris, Malwas, Nadzieja22, Flowwer, KateHawke, Phnappy lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec gratuluję udanej wizyty :)

Fozzie - słodki Stanisław :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 20:00

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka super wieści ! Domiś szybko dochodzi do siebie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- życzę siły i zdrowia, żeby osłabienie było tylko chwilowe. Cieszę się, że z Dominikiem coraz lepiej:) cały czas myślę o Was ciepło <3

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie cudowny Stanisław i drzewko za nim również :)

Siwulcu cieszę się że wizyta przebiegła ok ! Kuzwa co z tymi łożyskami ? Najważniejsze, że doktorek Cię uspokoił ! Mam nadzieje, że mój jutro gorszych informacji nie będzie miał ! :)

Lamka polubiłam za zdjęcie <3 i życzę zdrówka !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudowne wieści!! Szybciutko Domiś sobie poradził z chorobą <3 mam nadzieje, że będzie ssakiem jak Ninka ;) jeszcze na patologi jak leżała a poznała pierś zaczęła odrzucać butle ;)... mam nadzieje, że u Was pójdzie równie gładko. Kuruj się, może Cię zaskoczą i już jutro pozwolą zostać z Domisiem? :)
    Nie zapomnę słów ordynatorki z patologii jak mi łóżko załatwiała żebym mogła z Ninką zostać „wie pani że to Hilton nie jest? Żeby pretensji nie było”. Aż mnie zatkało i nie wiedziałam co powiedzieć. Jakby to miejsce miało znaczenie. Wszędzie byle obok dziecka <3.

Siwulec tak jak summer pisze na tym etapie drugi stopień to już niezle! Nika chyba miała szybciej stare łożysko niby?

Olik mam nadzieje, że szybko u Was minie gorszy czas. Nie wiem czy Cię pocieszę, ale z Ninką było ciężko pierwsze cztery miesiące. Teraz każdy dzień wywołuje tyle uśmiechu że mimo zmęczenia się wygłupiamy i idę spać szczęśliwa. Hormony dały sobie spokoj, Ninka już jest bardzo kontaktowa, jak marudzi to wiem że coś musi męczyć i potrafimy zwykle zaradzić. To takie super interakcje już z dzieckiem. Niedługo i u Was przyjdzie ten etap <3! Siły i cierpliwości

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer kochana współczuję takich nerwów :( musisz jakoś wygospodarować czas dla siebie, bo też jesteś w tym wszystkim ważna! A 2 godziny to naprawdę za mało, szczególnie że ciągle to Ty zajmujesz się mała. Mam nadzieję że emek szybko zobaczy co jest grane i Cię odciąży

Lunaris brawo dla cycuchów <3

Kaczorka przybijam piątkę, moja Tosia też nie umie usiedzieć na miejscu. Ja podobno całe dnie grzecznie się bawiłam sama, jakby mnie nie było :D

Ninka słodziak cudowne minki robi :D ale super pamiątka takie zdjęcie <3

Justyna myślę że ona jej nie wezwie na świadka bo byłoby to absurdem skoro nie chce zeznawać na jej korzyść ;) w razie czego służę pomocą. I na litość boską oddaj mi swoją figurę <3 ale Ci zazdroszczę ! ;)

Agulineczka wow ale Uleńka przybrała! Moja to jednak bida z nędza :D

Siwulec cieszę się że u Was wszysyjo w jak najlepszym porządku, a łożysko myślę że ok :) haha szkoda że się nie udało uchwycić w 3d :P

To tyle co pamiętam, padam na pysk i mam mdłości z nerwów przed jutrzejszym dniem :( boje się jak cholera

A i zdjęcie z mojego "rozdania dyplomów" ;)
    ]

Dobranoc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:00

Achia, Patrycja20, summer86, Kaczorka, Jeżowa, Yoselyn82, Minnie89, pilik, Anna Stesia, Lusesita, JustynaG, Bobisia, Lunaris, Nadzieja22, blue00, Flowwer, emi2016, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- za Ciebie też będziemy jutro trzymać kciuki! Dziewczyny wyglądają bosko!<3

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super te Twoje dziewczynki <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dziekuje. U nas mały juz jest bardzo kontaktowy. Po prostu albo zęby albo kolejny skok. Teraz ma etap że mama jest najlepsza. Jak śpi ze mną w łóżku to mniej się wybudza, emek wtedy ląduje w salonie. Ale już czasami nie mam siły 7 razy wstawać w nocy i ide na łatwiznę:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale masz ładne córeczki :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Stasio jak zawsze iskierki rozrabiaki w oczach :D

Luna śliczne córeczki <3 kciuki na jutro!

Olik przykro mi, że tak ciężko u Was obecnie... Czy to zęby, czy to skok - mam nadzieję, że nie potrwa zbyt długo.

Agulineczka no to Ulcia pięknie tyje! Tak jak moja nieulewająca Agatka, więc gratulacje! Mam nadzieję, że Cię to uspokoi, choć wiem, że samo ulewanie jest stresujące, ale przynajmniej już wiesz, że Malutka prawidłowo się rozwija!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prosze o wasze mocne kciuki!! :)

Lunaris, blue00, Flowwer, emi2016, KateHawke lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ale masz piekne ksiezniczki!! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja tez prosze o wasze mocne kciuki!! :)
    Będą!:)
    To jutro za Ciebie, Lune i Melevis trzymamy kciuki!
    Ktoś jeszcze wizytuje?:)

Ja po baaaardzo miłym i przyjemnym wieczorze z mężem idę spać :) dobranoc Dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 22:46

pilik, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos kciuki zaciskamy za Ciebie. A na kiedy Ty masz termin?

Luna piękne dziewczyny!

Olik pewnie skok Was męczy. Jeżeli tak to jest szansa że jeszcze kilka dni i się poprawi. Oby! U nas ten skok czwart (między 14 a 19 tygodniem) był najgorszy. W nocy miałam wrażenie że była jedna wielka pobudka. Jak pierwszy raz się obudziła to kàdowala ze mną w łóżku, gdybym się nie nauczyła karmić w pół śnie to bym w ogóle nie spała wtedy... teraz nie jest jakoś super, ale zwykle śpi od 21 do 1 wiec chociaż tyle. Jak się zdążę położyć do 22 to mam te 3 godziny snu. Potem zwykle maraton, ale też od kilku dni dużo zmian. No ale u nas kolejny skok w toku... pierwszy rok życia dziecka to chyba ciagle coś i ciągle zmiany...

Wybrałam co chce piec, teraz tylko czasu mu trzeba żeby upiec. Że też rzadna z Was blisko nie mieszka, by się spotykało i na zmianę dziećmi zajmowało ;)...

Yoselyn82, Luna1993 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - czy rozdanie dyplomów spełniło Twoje oczekiwania? :)

Lamka - mam nadzieję że jest Ci coraz lżej na sercu. Domiś wygląda cudnie! Duży silny chłopczyk <3

To jutro mamy chyba z 4 albo 5 wizyt + USG Luny...oby to był dzień dobrych wieści!

Pewnie uznacie mnie za głupią jak to napiszę...ale zaczęłam robić sobie masaż krocza, tak jak zaleca położna. I nie mieści mi się w głowie, że tam się zmieści głowa Milana! Nie mam pojęcia jak tego dokonałyście...

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2542 2543 2544 2545 2546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ