X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki,
    na wrześniówkach to co drugie dziecko śpi ciągiem po 10h. czasami mam wrażenie, że idzie licytacja, które dłużej śpi :P
    choć oczywiście punkt widzenia zależy od punktu patrzenia. Aneczka też przesypiaaa caaaaaałe noce, sygnalizując matce co 1,5-2h, że chce butle. Ale nawet oka wtedy nie otworzy (o ile podam sprawnie mleczko). Czy to oznacza, że Aneczka przesypia noce?
    Bo jeśli tak, to Ania przesypia tylko matka ma pobudki :P

Summer wszystkiego najlepszego dla Ani. Kiedy zabierasz się za rozszerzanie diety? Jakie plany?

Fozzie , to nie kuś losu i dziś odpoczywaj ile wlezie... żeby czasem Klary nie popędzić :)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, polecam też takie gryzaki z lodówki. Przetestowałam kilka i takie nie mają sobie równych: https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-gryzak-silikonowy-miekki.html

Szkoda mi tych ząbkujących dzieciaczków. Sama ostatnio miałam bóle po dość inwazyjnym leczeniu górnej szóstki, a tu dzień w dzień coś ich tam boli.

U nas fatalna noc - nie dość, że mały się wiercił i jęczał jak zwykle, to jeszcze próbował przebić głową jedyne miejsce w łóżeczku, gdzie nie mam ochraniaczy, a potem jeszcze od 5 do 6 przerwa na zabawę.

Lunaris super wynik :) Zapisuj sobie ile ściągasz, aby wiedzieć ile dziennie wychodzi. Być może podwójny elektryk na start da Ci mniejsze wyniki z jednego ściągania, ale to własnie dobowe wyniki lepiej porównywać.

Summer - też mnie ciekawi jakie plany z pierwszymi stałymi posiłkami macie :)

Lunaris lubi tę wiadomość

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, polecam zainstalowanie jakieś aplikacji i wklepywanie ściąganych ilości mleka :)
    Ja co prawdę wpisuję wszystko w excela więc mam dokładne statystyki od 3 września. Na początku notowałam ile Aneczka jadła, potem odpuściłam i zaczęłam notować ile mrożę.

Juicy, współczuję trudów nocnych.
    Dziś przed 5 Aneczka postanowiła pogadać na temat ocieplenia klimatu. Mnie temat znudził więc walcząc o tytuł Madka Roku żałowałam, że nie mam w domu stoperów do uszu :D Ostatecznie położyłam się spać, dziecko też się w końcu poddało :)

Luna1993, Lusesita, Lunaris, JuicyB lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Juicy, jestesmy właśnie po pierwszym niecycusiowym posiłku. Na pierwszy ogień poszła dynia, podałam póki co papkę. Chyba nie było źle, zjadła 3-4 łyżeczki. Czasem trochę wypluwała i krzywiła się, ale chyba to normalne przy nowych smakach. Teraz jeszcze 2 dni to samo, później chcę podać batata, marchewkę, a następnie cukinię i brokuł.

Edit: po świętach dodam też do warzyw kaszkę glutenową. Nie chcę w trakcie świąt ryzykować, gdyby jednak była jakaś reakcja alergiczna. Później chciałabym żeby po południu jadła właśnie kaszkę z owocami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 11:46

JustynaG, Luna1993, Lusesita, Jeżowa, Nadzieja22, JuicyB, Anna Stesia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialo mi się jak Tosia pierwszy raz dostała owoce leśne. Jezu jak jej smakowało, trzęsła się aż, machała rączkami i warczała (dosłownie) że chce jeszcze :D zjadła, a później rzygnęła na fioletowo

summer86, emi2016, JustynaG, Lusesita, Achia, Jeżowa, KateHawke, Nadzieja22, reset, pilik, malka, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wspolczuje tak długiego czekania ! I życzę aby ataki ustały ...

Summer zdrówka dla córci i samych kolorowych dni !

Mi od wczoraj strasznie dokucza spojenie ledwo chodzę :(

summer86 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co zapisuję wszystko! dosłownie. Godzina po godzinie co robi Staś, ile i czego zjada, jak długo śpi, ile pampersów zmieniam z jaką zawartością. Łatwiej mi przewidzieć jego zachowania, są powtarzalne w ciągu dnia.
    Zapisuję też ile razy o której ściągam oraz odciągniętą ilość mleka oraz ile razy i kiedy przystawiam małego do piersi.
    Mam też wrażenie że mały nie najada się moim mlekiem: wciąga 60ml i za godzinę znowu jest głodny. MM pewnie bardziej syte bo po nim zasypia ale za to po moim ładne kupy robi i od wczoraj skończył się problem z brzuszkiem :) po zmianie mleka na Hippa i wczoraj już połowa karmień była moim mlekiem. Wierzę że jeszcze się rozhula ta laktacja, oby tylko mleko było syte.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, nie odbieraj tego jako nienajadanie się Stasia. Noworodek ma malutki żołądek i ciążko mu najeść się ja zapas a mleko matki po prostu szybciej się trawi niż mm. My do tej pory nie mamy karmien co 3h, czasem karmię co 2 a czasem co godzinę. A na początku karmiłam nawet co 40 minut.

Lunaris, Jeżowa, emi2016, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, zgadzam się z Summer. Nie odbieraj tego, że się nie najada. Tak naprawdę taki malec jest karmiony minimum 8 razy na dobę a często więcej.

a ile dziennie zjada Staś?
    Dwutygodniowa Ania jadła około 550-580ml mojego mleka.
    Karmiąc równo co 3h daje to 8 karmień co daje na porcję około 70ml.

A jak często ściągasz laktatorem? Ile masz mleka w ciągu dnia?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wszystkiego najlepszego dla Ani! Ale to zleciało, juz ma pol roku! :)

Luna dopiero za pol roku! mam nadzieje ze nie bedziesz miala atakow !!

Emi na pewno dasz rade, penwie bedzie ciezko ale kto jak nie ty! :)

emi2016, summer86, Luna1993 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyszło mi 150 ml a Stasio zjadł 540ml w sumie (mojego reszta mm) także nie wyrabiam póki co ale mam nadzieję że się to zmieni. Staram się odciągać co 3h ale nie zawsze wychodzi mi na czas. Poza tym kiedy mogę to przystawiam go do piersi zamiast odciągać.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, zgadzam się z Summer i Justyną - to nie objaw nienajadania się, to objaw bycia noworodkiem. Sama miałam takie obawy, więc doskonale Cię rozumiem, ale swoim przykładem chciałabym po prostu dać znać, że na pewno się najada i żebyś sama sobie takimi myślami nie podcinała skrzydeł. Moja Agatka jadła 14-15 razy w ciągu dnia na tym etapie Stasia (i dobrych kilka tygodni później). Odstępy były różne, ale generalnie widać, że średnio jadła co ok 1,5h. Doprowadzało mnie to do szału przy bolących brodawkach, ale odstępy samoistnie się wydłużyły... No, może z niewielką moją pomocą :) ale gdy maluch robi się nieco bardziej aktywny to łatwiej czymś zająć jego uwagę. Nic mnie nie wkurzało bardziej niż rady "to minie", ale cóż - to minie :D dopiero od niedawna mamy jednocyfrową liczbę karmień w ciągu 24 godzin.

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 takiego wsparcia i wiedzy nie da żadna CDL <3

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to ja się nie znam tak dobrze, jak Justyna czy Juicy na pracy z laktatorem, ale jak ja dokarmiałam mm to w tym samym czasie (czy tam chwilę po) pracowałam z laktatorem, żeby dać ułudę cyckom, że są ssane. Zazwyczaj nie leciało wtedy z nich nic, ale takie "suche odciąganie" sprawiło, że zeszłam z mm dość sprawnie, bo jednak rozkręciło laktację.

Trzymam kciuki, żeby wszystko układało się po Twojej myśli, ale przede wszystkim główny cel jest jeden - dziecko ma być najedzone. Obojętnie w jaki sposób :* świetnie Ci idzie i wierzę w Ciebie :)

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - pół roku! Kiedy to minęło!? ;) Zdrówka dla Anulki i sił dla mamy :)

Luna - terminy zabiegów są zabójcze.. oby udało się dotrwać bez ataków bólu <3

Mój mąż od dziś ma wolne i matka sobie wychodne zrobiła :p
    I nawet udało mi się kieckę kupić :D do karmienia się nie nadaje, ale to ma akurat najmniejsze znaczenie ;) najważniejsze, że wchodzę w rozmiar M! I to w sieciówkowych rozmiarówkach :D

Kate - przypinka poszła :) z całego serca życzę, by okazała się magiczna <3

Patrycja20, Achia, summer86, Luna1993, reset, emi2016, pilik, KateHawke, ibishka, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam na zakupy! Trzeba się brać za jakieś gotowanie na święta.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja tez dziś kupiłam sukienkę :)

Kaczorka, Luna1993 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mało się udzielam ale cały czas Was podczytuje !

Summer sto lat dla Aneczki ;)

Lunaris trzymam za Ciebie kciuki nie martw się że Stasiu się nie najada bo tak nie jest chociaż sama czasami mam takie myśli jak karmie Anię która karmień na dobę ostatnio ma ok 10...w dzień średnio co 2h w nocy max 3.

Niestety nasze moce od 3 tyg są koszmarne i nie wiem co się dzieje. Byliśmy już u dermatologa, pediatry podejrzenie skazy białkowej. Ale Ania ma tylko jedną plamę na policzku a cała skóra bardzo ładna. W nocy jednak rzuca się na wszystkie strony, wybudza się co godzinę prawie i widać że coś ja męczy. Cały czas trze oczy. Już odstawiłam nabiał i wszystko co związane z mlekiem póki co zero poprawy . Po świętach mam zamiar przejść na ostrą dietę elimavyjna ale nie wiem na ile będę miała w sobie siły żeby tak wytrwać. Ania z butelki nie chce pić nic. Ostatnio mąż chciał ją nakarmic tak się darła że nie wypiła nic.

W każdym razie dziewczyny chciałam Wam wszystkim życzyć zdrowych i wesołych swiat spędzonych w rodzinnym gronie naszych najbliższych. Dużo ciepła rodzinnego no i spokoju :) wszystkim niewyspanym mamusiom ( łącze się w bólu ) życzę żebyśmy w nowym roku pospaly lepiej i się zregenerowały hehe ;)
    Jeszcze raz wszystkiego najlepszego !

Patrycja20, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, nie znam się na łączeniu kp+kpi.
    Tak szczerze, to moje KPI ruszyło dopiero gdy poddałam się z kp.
    Może warto byś raz dziennie robiła power pumping? Niech Ciastek przejmie dzieciaki a Ty godzinka dla siebie. Włączasz serial i pompujesz :) Jak już będziesz miała elektryczny to poczujesz jaki to relaks :D
    PP nie jest dla ilości bo właśnie (tak jak pisze Jeżowa) to "ssanie" na sucho pobudza laktację bo mówi piersiom "potrzeba więcej mleka" :)

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, ja bym raczej poszła w drugą stronę. Podczas skoku rozwojowego dzieci nie radzą sobie z emocjami i mocno to odreagowywuja w nocy. Jesli w ciagu dnia Ania nie wije się i nie pręży po jedzeniu to nie sadze żeby to była skaza...

pilik, frezyjciada lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ