X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer buziaki dla półrocznej Anulki!

Veritaserum u nas skok z 12 tygodnia zlał się praktycznie z tym 15-19 (trzy lepsze dni były pomiędzy) i te prawie dwa miesiące wspominam chyba najgorzej do tej pory... w nocy nie spała, popłakiwała, co godzinę cycek (od 22 do 6 zwykle). W dzień wisiała na mnie, jak ją odkładałam to po kilku minutach płacz. Ogólnie ledwo żyłam. Ale minęło. Nie da się tego przyspieszyć ani ominąć. Pewnie masz wrażliwca tak jak ja i po prostu skoki dają popalić. W nocy odreagowuje wszystko nowe z czym musi sobie poradzić. Kiedyś tu już pisałam jak z mężem to traktujemy - w nocy wgrywa nowe oprogramowanie, w dzień testuje ;) cierpliwości! Olałabym lekarzy i diety bo tylko sobie tym dowalisz raczej...

Luna jakiś dramat z terminami... ale co ja się dziwie, mąż w kwietni po wypadku do ortopedy ze skierowaniem w trybie pilnym miał termin na czerwiec. Ninka też dostała termin na wizytę u gastroenterologa jak dzwoniłam w październiku na maj.
    Mam nadzieje, że nie będzie Cię męczyło albo że jak złapie to na tyle mocno żeby zrobili operacje bez odsyłania (może to by była najlepsza opcja...) choć liczę na wyciszenie u Ciebie!

Kaczorka suoer wyglądasz :)

Lunaris mm jest bardziej ciężko strawne. Stas wcale nie musi być bardziej najedzony, ale jego brzuszek potrzebuje więcej czasu żeby być gotowym na nową porcje... normą u noworodków kp jest jedzenie nawet co 1,5 godziny, a że jedzą często 30-45 minut to ma się wrażenie, że ciagle wiszą na piersi ;)...

Fozzie wow! I 5kg?! Jak Ty to zrobiłaś?

Karma się odzywała?

Kaczorka, JuicyB, summer86, Lunaris, veritaserum, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie... Boże najslodszy.. Bomba z Ciebie! Nie pokaże emkowi bo mnie rzuci :-)

Achia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie...gdybym nie była Mężatką...o raju <3

Kaczorka - uwielbiam sukienkę, podobna do tej mojej. I zgadzam się, że te proste najładniej podkreślają urodę. To Ty masz być widoczna, a nie sukienka :)

Współczuję tych marudnych dni i nocy... Lunaris, oby u Ciebie jak najdłużej była ta cisza :) a karmieniem się nie zamartwiaj, widzę że dziewczyny już Ci przemówiły do rozsądku, ciesz się Stasiem bo jest cudowny!

Aaa i Summer - stooo lat i całusy dla Ani :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 16:01

summer86, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie, to jest aż nieprzyzwoite tak świetnie wyglądać przy końcu ciąży!
    Dobrze, że weszłam na forum dopiero po wypiciu kawy i zjedzeniu Maltesers ;) Ale teraz to się już chyba do wigilii przegłodzę :P

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Karma póki co nie dawała znać. Może świąteczne przygotowania ją pochłonęły, bo gdyby rodziła pewnie dałaby znać ;)
    A co u Was? Jak tam rozszerzanie diety? :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam. Ja się po prostu martwię że ona cierpi bo czasami w tej nocy poplakuje a w dzień mam wrażenie że jest ciągle niezadowolona. I to już trwa właśnie tak 3 tyg a od tygodnia jest masakra.
    No i ta zmiana mnie martwi ale jest tylko n jednym policzku , jeden dermatolog stwierdziła początek skazy i atopowe zapalenie skóry. A ona skórę na całym ciele ma bardzo ładna. Tylko ciągle trze te oczy w nocy co też myśleliśmy że objaw alergii.

To nasze pierwsze dziecko i o wszystko z mężem latamy po specjalistach i to chyba błąd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 16:31

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przestańcie (bo się rumienie!)! U mnie obecnie dieta głównie slodyczowo - pizzowa!
    Ja nie wiem jakim cudem wygląda to wszystko w tej ciąży tak jak wygląda (ale myślę, że ma na to wpływ moja nerwica i ciągle podsycajacy ją ludzie, którzy mnie otaczają)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 16:47

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ale pięknie wyglądasz :-) jaki piękny brzuszek

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, a macie odpowiednią wilgotność w domu? Jak trze oczka tylko na spaniu to bym się nie przejmowała... jakby miała alergie to cały dzień. Spróbowałabym mocni nawilżyć tą zmianę.

Summer w porządku, chociaż ciężko blw. Staram się kawałki, ale ciężko nam znaleźć dobrą pozycje, w końcu ją karmie na kolanach kawałkami zwykle. Wczoraj nie miałam czasu nic zrobić i dałam jej słoiczek - ziemniak marchewka i masakra. Marchewka i dynia mocno zatwardzają i u nas też się sprawdziło. Noc masakra, do południa też się męczyła. Kupiłam po poleceniu koleżanki słoiczek z suszoną śliwką, zjadła 1/3 i po godzinie kupa poszła. Nie wiem czy zasługa śliwki czy zbieg okoliczności, ale od razu lepiej. Marchewki i dyni pewnie długo jej jeszcze nie dam... póki co najbardziej lubi cukinie i ziemniaki :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszona śliweczka Gerbera działa cuda przy zatwardzeniach. Mamy kilka słoiczków na czarne godziny :)
    Pilik tekst o ładowaniu oprogramowania i testowaniu go w dzień to strzał w 10 :)

Ja to zawsze staram sobie przełożyć emocje Huba na to jak ja bym zareagowała. Jakbym nagle dziś zaczęła latać, najpierw tylko troszkę, ale potem coraz lepiej i lepiej, to przecież emocjonalnie bym chyba tego nie zniosła. A tu jeszcze dochodzi nowe jedzenie, nowe dźwięki z buzi, nowe umiejętności np.u nas dmuchanie. Kurde, to cud, że on w ogóle śpi :)

emi2016, JustynaG, Rucola, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, cholercia u nas wlasnie dynia poszla na pierwszy ogien.. Mam nadzieję, że będzie ok. Jak nie to rano pedzę po sliwkę z Gerbera.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czytam Was, ale po wczorajszym dniu i nocy jestem nie do życia. Dentysta wymęczył mnie na fotelu, sporo dziąsła musiał wyciąć i jak zeszło znieczulenie, to tylko spanie pomagało (apapu nie chciałam brać, bo pewnie na ten ból by nie pomógł, więc wybrałam spanie). Potem pół nocy młody wciskał głowę w żołądek, pewnie nogi w żołądku gorsze, ale wolałabym, żeby się jednak obrócił. Dobrze, że na święta mam tylko pomóc mamie jutro i pojutrze w lepieniu pierogów i uszek.

Luna, oby do tego czasu Cię nie bolało.

Summer pół roku brzmi poważnie :) -Gratulacje dla Was!

Kaczorka super wyglądasz, a kiecka też super :)

Fozzie, petarda figura!

Achia, moja siostro od przypinki, łożyska i płci, u siebie obstawiam podobną wagę w terminie porodu :P W sobotę miałam +9,5 kg. Aha, piękny prezent od tej dziewczyny :) Mi Anna Stesia wysłała kosz Mojżesza i dodała to tego siatkę pięknych ciuszków i 3 super książki, które mąż chętnie czyta :D A Rucola dorzuciła czekoladę do chusty :)

W środę widziałam się z przyjaciółką i dałyśmy sobie prezenty świąteczne. Ja dostałam poduche do karmienia i maseczki na płachcie, a i Mikołaj dostał pierwsze prezenty :) Gryzak mombella, zabawka do wózka i piszczałka.

Idę zaraz z siostrą popakować prezenty i przetransportować do rodziców.

Aha, Emi gratuluję i trzymam dalej kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:28

emi2016, Achia, Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szybkie pytanie - czy gryzaki Mombella można wyparzać?

Fozzie Figura boska! Wyglądasz fantastycznie w ciąży.

Lamka co tam u Was? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 17:45

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzieeeeeeee sam sex :) nie dziwię się, że Twój mąż ciagle chętny ;) pięknie wygladasz a z 5 kg to już rozbiłaś bank

Summer u nas wszystkie warzywa przeszły bez wpływu na kupkę, dopiero dziś była pierwsza zwarta kupa po marchewce z wczoraj. Tak to mamy podobnie: rano kaszka z owocami, popołudniu warzywa - czasem zrobię jakieś gotowane ale głównie słoiczki na razie

U nas mąż przejął Frania po pracy a ja trochę zebrałam się w sobie, ogarnelam kuchnie, pranie, pakowanie prezentów, kąpiel i maseczkę i za chwile wykąpiemy małego, nakarmię go, uspie i uciekam do sąsiadki na babska wigilijke

Rucola lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie!
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-szykuje-program-Ciaza-Plus-Kobiety-w-ciazy-dostana-darmowe-leki-4186914.html

emi2016, Achia, pilik lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Spoko ! W poprzedniej ciąży wydałam majątek na leki - prym wiodła insulina, kt[ra szła jak woda - nawe 500 zl miesiecznie !

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka dla tych, których dzieci są już mobilne i lubią targać za wszystko :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a104dd0c5b4e.jpg

emi2016, JustynaG, pilik, JuicyB, Luna1993, Lunaris, Izape_91, Rucola, Anna Stesia, ibishka, Lusesita lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam się z mężem na zakupy- choć pytał czy na pewno jadę- teraz się cieszy, bo poszliśmy do kasy pierwszeństwa i cała kolejka musiała mnie przepuścić :D ale nie patrzyłam na ich miny jak podeszłam jak najbliżej kasjerki:p

pilik, summer86, JustynaG, Patrycja20, Luna1993, Minnie89, frezyjciada, Lunaris, Rucola, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy podobnie sobie tłumacze! Jeszcze Ninka to wrażliwiec i mam wrażenie że każda drobna zmiana jej ciężko przychodzi. A przecież zmiany są niesamowite i tyle ich...!
    Ja właśnie też śliwkę z gerberka i serio mam wrażenie ze pomogła :)

Summer poobserwuj na spokojnie, ale marchewkę bym pozniej wprowadzała. U nas już dwa tygodnie warzyw, ze wszystkim było w miarę a marchewka masakra, pierwszy raz od bardzo dawna płakała z bólu brzuszka :(

Kurde ja mam jakieś obawy głupie że jak zacznę dawać więcej jedzenia niż raz dziennie to mi mleko zniknie... chociaż wiem że to niby tak nie działa, hehe. (Nie jestem na pewno gotowa na odstawienie ;))

Achia o widzisz, trzeba korzystać z ostatnich dni ciąży! :)

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ