Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik, na pewno nie zniknie
dlatego ważne jest aby ten posiłek dawac 30-40 minut po mleku, żeby on nie zastępował karmienia a jedynie je uzupełniał. Ja miałam trochę inne wyobrażenia i myślałam, że taki posiłek daje się dziecku najeść i będę mogła gdzieś w końcu się urwać, ale to chyba jeszcze dobre 2-3 miesiące miną.
-
Kaczorka racjonalnie wiem niby ale gdzieś tam obawa jest.
Dzisiaj zjadła więcej kaszki a ja już świruje, muszę się z tym ogarnąć.
A w ogóle dziewczyny kp, zgłębiłam temat i można jeszcze ciasteczka czy ciasta alkoholowe. Może nie całą blachę, ale na spokojnie bez wyrzutów i stresu, że przejdzie do mleka za duża ilość % -
Summer - my też zaczynaliśmy od dyni i to był hit
Kupka luźniejsza po dyni też może się zdarzyć ! W tym momencie hitem są brokuły, ale to od pierwszego słoiczka - teraz oczywiście różyczka do ręki
Achia - trzeba to wykorzystywać póki można ! Mbie w poprzedniej ciąży nikt ani razu nie przepuścił... 2 razy sama skozystałam z pierszeństwa w laboratorium, bo słabo się czułam...
Lena - udanego wieczoru z sąsiadką !
A ja dziś się wzięłam za siebie, bo farba z włosów całkiem się zmyła, siwulce na kilka cm - aż wstyd ! Ogólnie słabo, bo zazęłam siwieć zaraz po 20, teraz mam tyle samo siwych włosów, co moja 39 letnia siostra ! Przypominam, że ja mma 27... Ehhh.. ale jeszcze 15 minut i będę wyglądała dobrze
EMek ma dziś wychodne, a mi do głowy przychodzą głupie myśli... że ja sięz ciąży cieszę a tutaj tylko pęcherzyk... Obym 9.01 zobaczyła już zarodek z bijącym serduszkiem... Zaczynam się bać ! -
A to moja na święta
dobrze, że w ogóle udało mi się w coś dupsko wcisnąć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05e903698361.jpgYoselyn82, summer86, emi2016, olik321, Bajkaaa, Minnie89, Jeżowa, Kaczorka, Lena21, Achia, frezyjciada, Luna1993, pilik, Lunaris, KateHawke, -Mamunia-, JustynaG, Rucola, Anna Stesia, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Patrycja, jaki Ty masz brzusio już! Czuć że się zbliżamy do końca, co? Ślicznie
A ja utonęłam w kuchni dziś, ale efekty są:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83ac11ef7ee2.jpgAchia, summer86, Luna1993, pilik, Izape_91, Fozzie Bear, Lunaris, KateHawke, -Mamunia-, JustynaG, Rucola, Anna Stesia, Nadzieja22, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość
-
SKASOWAŁAM SOBIE POST, KTÓRY SKROBAŁAM CHYBA 15 MINUT
Emi chciałam tylko wyrazić, że doskonale rozumiem to uczucie, że niby się cieszysz, ale chyba bardziej boisz. Ale wierzę, że wszystko będzie dobrze i na kolejnej wizycie usłyszysz to cudowne bijące serduszkodla mnie siedem dni pomiędzy USG bez serduszka a tym już z serduszkiem były najgorsze, zresztą ja cały I trymestr żyłam na granicy załamania nerwowego, codziennie płacząc, że zaraz na pewno poronię
a usłyszenie serduszka było genialne. Nigdy tego nie zapomnę. To mój absolutnie ulubiony moment ciąży. Razem z tym dźwiękiem na pierwszym miejscu jest pierwszy krzyk Agatki po porodzie i obecnie pierwsze "śmiechy" na głos
Ogólnie często nachodzi mnie refleksja, jakie to niesamowite, że z takich dwóch malutkich komóreczek tworzą się takie wspaniałe dzieciaczki. Jestem człowiekiem nauki, a nie wiary, ale nowe życia rozwijające się dzięki nam zasługują tylko na miano CUDU.
Patrycja wyglądasz wspaniale, piękny brzuszek podkreślony w sukienceja niestety potrzebuję czegoś odwrotnego, czyli mega maskującego...
jutro idę na poszukiwania wigilijnej kreacji i już mi smutno na myśl o moim odbiciu w lustrze
Kaczorka za to Ty powinnaś siedzieć przed lustrem całe dnie!!! W sensie, żeby cieszyć oczy samą sobąjesteś przepiękną kobietą, masz tak delikatną urodę... i generalnie to dałabym Ci max 20 lat, a w sklepie na pewno zapytała o dowód przy kupowaniu alkoholu!
Ja właśnie czekam na koleżanki, a mój mąż jest na piwie z kolegą, na którego ślubie byliśmy w lipcu, a obecnie ten kolega szykuje się już do rozwodu... Zatkało nas, gdy się dowiedzieliśmy, co to się porobiłoPatrycja20, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Jezowa kochana ja maskujących nie długo tez będę szukac !
A co do rozwodu Twoich znajomych to u nas jest podobna sytuacja w sierpniu ślub i już papiery rozwodowe złożyli .. kuzwa dziwne to trochę .. po co im ten ślub w takim razie był ? -
Jeżowa, zgadzam się, że bicie serduszka to jeden z najpiękniejszych dźwięków. Ostatnio zaczęliśmy oglądać Friendsów od początku i scena u gina gdy Ross wraca po usłyszeniu serduszka mnie totalnie rozbroiła na łopatki. Poczułam, że chciałabym jeszcze kiedyś przeżyć ten moment.
emi2016, pilik, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - ja w pierwszym trymestrze czułam to samo i teraz mam powtórkę z rozrywki.... A po usłyszeniu serduszka Łucji popłakałam się na kozetce ! Odetchnę pewnie dopiero po prenatalnych...
Fozzie - dziękuję ! Na pewno nie zaszkodzi !
Patrycja - cudny brzuszek ! Mam nadzieję,że ja też takiego doczekam...
Wiecie może czy ginekolog prywatny moze mi wypisać skierowanie na prenatalne na NFZ ? Wiem ze innych badan nie moze na nfz ale jak jest z prenatalnymi ?
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmi prenatalne może, mój wypisał skierowanie
Fozzie woooow!!!! Brałabym
Patrycja Ty również wyglądasz obłędnie i kiecka superboziu jakie Wy piękne
i lisek Lucek się załapał hihi
Justynka też się chętnie dowiem o mombella, właśnie dziś kupiłamPatrycja20, emi2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Jakie Wy jesteście sexy laski! O ja cież pierdziele! Aż mi libido wrocilo! Boooossz chyba jestem nienormalna! Podobają mi się dziewczyny
ale serio jesteście do schrupania!
Kaczorka przepraszam Cię, ale normalnie małolata!!!! Mi zawsze dają więcej niż mam...
Achia zrobiłaś super gniazdko Oskarkowi, że tak uparcie siedzi sobie tam w brzuszku!
A ja właśnie odebrałam paczkę-a se leżała u teściowej"myślałam, że to nic ważnego"- dla mnie ważnego, bo to kiecka na wesele! Ale nie wiem czy w niej pójdę... Tzn nadaje się do kp-dekolt woda, ale ja jakoś się w niej nie widzę... Bądź co bądź wkurza mnie nasz listonosz, który wszystko zostawia u teściow! Mimo, że drzwi do nas są z drugiej strony domu. A potem się okazuje po jakimś czasie, że coś przyszło.... Grrrr!!!!
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Emi, jeśli ma umowę z funduszem to wydaje mi się, że może. Ja tak miałam z echo serca malutkiej, lekarz mimo że chodziłam prywatnie dał mi skierowanie na NFZ, ale musiała tam być pieczątka wraz z numerem umowy z NFZ.
emi2016, Rucola lubią tę wiadomość
-
Emi może jeżeli ma kontrakt z NFZ (chociaż prywatnie a miałam prenatalne na NFZ normalnie).
Współczuje tego stresu, ja do 14’tygidnia się ciagle bałam... a w sumie po 20tc dopiero byłam spokojna całkiem jak ruchy czułam
Patrycja pięknie wyglądasz!
Jezowa powidzenia w szukaniu kreacji!
Ja gryzaki z mombelli zalewam wrzątkiem. Na pewno bym ich nie dawała do sterylizatory.
Polecamy bardzo grzybka i małpkę. Planuje jeszcze ośmiorniczkę dokupićWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 20:29
Patrycja20, emi2016, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frez - ja też byłabym co najmniej zirytowana !
Dzięki za odpowiedź - mam nadzieję, że wypisze mi to skierowanie na NFZ ale w razie czego poprosze ginke na nfz 9.01
Chyba zacznę odloczac dni do konca pierwszego trymestru... Potem ruchy i juz z górki...