Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate, ja miałam długo bóle miesiączkowe.. w okolicach terminu @, później przez większość I trymestru i w II też się pojawiały łącznie z bólami krzyża. Informowałam o tym przy okazji wizyt lekarza, sprawdzał co trzeba, ale ze względu na te bóle dość długo brałam Duphaston, dopiero w ubiegłym tygodniu mi odstawił. Luteinę nadal biorę.
Lekarz zalecał przy mocniejszych bólach no-spę i magnez.
Kiedy masz najbliższą wizytę? -
summer86 wrote:Kate, ja miałam długo bóle miesiączkowe.. w okolicach terminu @, później przez większość I trymestru i w II też się pojawiały łącznie z bólami krzyża. Informowałam o tym przy okazji wizyt lekarza, sprawdzał co trzeba, ale ze względu na te bóle dość długo brałam Duphaston, dopiero w ubiegłym tygodniu mi odstawił. Luteinę nadal biorę.
Lekarz zalecał przy mocniejszych bólach no-spę i magnez.
Kiedy masz najbliższą wizytę?
Na razie nie faszeruję się no-spą bo tylko chwilę bolało a tak to delikatny ból który mi zbytnio nie przeszkadza. Nie mam terminu @ teraz ale może coś tam sie rozpycha i to dlatego. Mam nadzieję... A wizyta dopiero we wtorek. W poniedziałek zrobię betę i proga żeby wiedzieć na czym stoję. -
Kate chyba nie ma sensu robić bety i proga.. nie wiesz czy beta np nie zwolniła i czy przyrosty są dobre.
Mnie też często coś pobolewało i to w sumie do 13 tyg. Podobno to normalnie, macica się rozciąga, przesuwają się wnętrzności. Pomaga duża ilość leżenia
kurcze kupiłam wagę łazienkową i nie działa cholera jedna! Muszę iść oddać. Nie lubie takich sytuacji.
Dziewczyny czekamy na Waszych chłopców - Adasia i Michasia ( nadal ubóstwiam to imię )Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Olik betę robię tylko żeby sprawdzić czy jest przyrost czy przypadkiem nie spadek. Wolę się nie nastawiać zbyt optymistycznie i jakby lekarz miał nic nie zobaczyć na usg to przynajmniej Przed wizyta wiedziałabym o co chodzi. Oczywiście liczę na inny rozwój wydarzeń
-
Kate oczywiście, że beta nie spadła, Okruszek jest super silny - po mamie
Ja się opanowałam przed betą dzisiaj, bo jakby wzrost nie był książkowy to bym się zamartwiła, chociaż dobrze wiem, że przy takich wartościach już zdecydowanie wolniej przyrasta
Ależ mi się dłużą te dni do środy... dobrze, że kończy mi się urlop to czas szybciej minie w poniedziałek i wtorekKateHawke lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Olik - a dobrze baterie wsadziłaś? A może jest blokada baterii.
Nie to, żebym Cię posądzała o brak myślenia, ale w ciąży to różnie bywa
Więc no muszę iść wymienić.
Ale mam dziś lenia, wstyd się przyznać, rano byłam na badaniu krwi i moczu, wróciłam wskoczyłam do łóżeczka i dopiero z niego wychodzę...
-
olik321 wrote:tak, dałam nawet eMkowi do sprawdzenia, bo mam kisiel zamiast mózgu i nie chcę zrobić z siebie kretynki przed sprzedawcą. Włącza się i pokazuje błąd, obojętnie czy mi czy jemu.
Więc no muszę iść wymienić.
Ale mam dziś lenia, wstyd się przyznać, rano byłam na badaniu krwi i moczu, wróciłam wskoczyłam do łóżeczka i dopiero z niego wychodzę...
No to faktycznie pech.. też nie lubię takich sytuacji.
Te comiesięczne badania w ciąży to męczące są. Na początku ciąży męczą mdłości a pod koniec ciąży brzuch
Kate - beta z pewnością będzie baaardzo wysoka
Spodziewasz się już zobaczyć serduszko?KateHawke lubi tę wiadomość
-
Inna i Sarna trzymam kciuki za szybkie i łagodne rozwiązania
Flo już kawał dzieciaczka!
Ja mam za tydzień prenatalne w sobotę, czekam już bardzo.
U swojej gin za wizytę z usg płace 150zl. Na prenatalne dostałam skierowanie, do Katowic jadę.
A ja mam dziwne pytanie. Pulsuje Wam czasem cały brzuch? Normalnie czuje jak na żyle puls, cały brzuch mi chodzi i się zastanawiam czy tak ma być :p
Mały kopie coraz bardziej, przesuwa się często i wierci. I dalej jest Niną i liczę że na prenatalnych nas nie zaskoczy :pSarna84 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:No to faktycznie pech.. też nie lubię takich sytuacji.
Te comiesięczne badania w ciąży to męczące są. Na początku ciąży męczą mdłości a pod koniec ciąży brzuch
Kate - beta z pewnością będzie baaardzo wysoka
Spodziewasz się już zobaczyć serduszko?
Bardzo bym chciała zobaczyć serduszko (czy też tętno na monitorze) Ale może być tak, że na razie będzie widać tylko pęcherzyk żółtkowy, może Okruszka też zobaczę. Chciałabym już usłyszeć że serduszko jest - to by mnie baaardzo uspokoiło. -
Hej Mamusie,
Flo super córcia
Kate - myśl pozytywnie, Okruszek musi zostać z mamą!
Pilik ja mam połówkowe prenatalne w czwartek - normalna wizyta u mojego lekarza 100zl, prenatalne robię w Żorach i muszę przyznać, że ceny kosmos, 4d + płyta 430 zł, mam skierowanie wiec 250’zl mniej - dobre i to
Luska - sama słodycz
Ja dziś odebrałam w sumie pierwsze zakupy dla Frania:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df4836224139.jpg
Wczoraj się wspielam na wyżyny swej troski i zadzwoniłam do teściowej, bo coś była chora i już się nakręciła, że w następny czwartek pojedzie do Lidla polować ma ciuszki
KateHawke, Kaczorka, Ruth, olik321, pilik, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
JuicyB wrote:Kate - u mnie 6+4 było 4,5mm zarodka i serducho, więc trzymam kciuki, że i Ty zobaczysz dziś te najpiękniejsze, migające piksele na świecie
Dziś jeszcze nie, dopiero we wtorek Ale też mam taką nadziejeJuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Dziś jeszcze nie, dopiero we wtorek Ale też mam taką nadzieje
Kate teraz sprawdziłam, też miałam wizytę wg bbf 6t2d (ale my nie po ivf) i pamietam, że wtedy było widać już pulsowanie, ale lekarz miał problem, żeby złapać puls i zrezygnowaliśmy. Także na spokojnie, to jest naprawdę maleństwo jeszczeKateHawke lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:24dpt 5-dniowego Okruszka
Edit : wg BBF 6t2d
Kate u mnie 6t4 było serducho:) z całej sily kciukam za Was )KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość