X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke, Kochana, teraz czekam na wtorek i Twoje serduszko! <3
    Flowwer, przybij piąteczkę Siostrzyczko - ja również nienawidzę prasowania :D W ogóle nie kupuję ubrań, które wymagają prasowania. Stanowi to czasem problem, bo jednak w sądzie muszę mieć garsonkę/koszulę, by "nie naruszać powagi sądu" :D Moj biedny Emek sam prasuje swoje koszule ;)

KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, kochana, powiem Ci, że ciaża staje się mniej abstrakcyjna, gdy zaczynasz czuć kopniaki:-) Przynajmniej u mnie tak było. Teraz mały potrafi mi naprawdę mocno przygrzmocić, ale za każdym razem jestem przeszczęśliwa, bo to znak, że wszystko u niego dobrze. I nawet próbuję zrozumieć, co czasami chce przez to powiedzieć (np. reakcja na głos tatusia, niezadowolenie ze złego ułożenia na łóżku, dopominanie się o śniadanie, radość po pysznym obiedzie itp), choć oczywiście w większości to tylko moje interpretacje. Ale uprzytomnia mi, że wewnątrz mnie mieszka mały człowiek, z całym już swoim światem wewętrznym i temperamentem.

A przy okazji - ogromnie się cieszę, że u Was wszystko dobrze i tak ślicznie rośniecie:-)

Co do wyprawki - ja zaczełam co nieco kupować po połówkowych i teraz trochę załuję, bo mam wrażenie, że się za późno za to zabrałam. Sił mam coraz mniej i nie wiem, czy dam radę łazić po sklepach, żeby obejrzeć wózki itp. Wiele rzeczy kupuję przez internet, ale wózek chciałabym najpierw pomacać.

Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko, tak się cieszę, że jesteś z nami:-)

Kate - czekamy zatem z niecierpliwością na wtorek!

Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka cudowne wieści <3 <3 bardzo się cieszę :*

Emiilka lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super wieści! Witamy :)

Flowwer, ja też nie widzę tego prasowania. Moich rzeczy w ogóle nie prasuję i tak jak u Emilki, Emek sam musi sobie koszule prasować. Ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która ma roczną córkę, jest lekarzem i pracuje na oddziale neonatologicznym i zapytałam jak sobie z tym radzi. Powiedziała, ze nic nie prasuje. W ogóle tego nie robiła i nawet ich nie pierze w płynie dla dzieci tylko w zwykłym płynie do prania Persil tylko niby sesnitive. Stwierdziła, że jak by się coś działo to wtedy zmieni na inny płyn, ale wszytsko jest w porządku. I tak od urodzenia. Więc ja chyba będę robić tak jak ona :)

Ja wyprawkę zaczynam powoli, baaaardzo powoli kompletować. Mam wózek i jeden komplecik ciuszków ;) a w walentynki zamówiłam na h&m jeszcze kilka ubranek bo była promocja -14% i nie mogłam się powstrzymać. Ale jeszcze paczka nie przyszła.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e808fcc33157.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 20:10

Kaczorka, Emiilka, Anna Stesia, olik321, KateHawke, Rucola, Yoselyn82, Lena21 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki lepiej oglądać wcześniej. A zamówić można później :)

AnnaStesia - oj mają dzieciaczki swój świat i charakterek ;)
    Moje się coraz bardziej mądralińskie robi :p

Co do prasowania - zrobiłam to raz. Więcej nie zamierzam :p bo o ile lubię prasować, tak tej drobnicy nie cierpię.
    A pranie robimy ogólne i używamy kapsułek Ariel. Nic się nie dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 20:14

Anna Stesia, malka, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno można prać ciuszki w tym proszku, w którym pierzemy dla siebie, a w momencie kiedy będą problemy skórne u dziecka, wtedy się zmienia na łagodniejszy. Tak mi tłumaczyła pediatra ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 20:13

malka, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Flowwer, kochana, powiem Ci, że ciaża staje się mniej abstrakcyjna, gdy zaczynasz czuć kopniaki:-) Przynajmniej u mnie tak było. Teraz mały potrafi mi naprawdę mocno przygrzmocić, ale za każdym razem jestem przeszczęśliwa, bo to znak, że wszystko u niego dobrze. I nawet próbuję zrozumieć, co czasami chce przez to powiedzieć (np. reakcja na głos tatusia, niezadowolenie ze złego ułożenia na łóżku, dopominanie się o śniadanie, radość po pysznym obiedzie itp), choć oczywiście w większości to tylko moje interpretacje. Ale uprzytomnia mi, że wewnątrz mnie mieszka mały człowiek, z całym już swoim światem wewętrznym i temperamentem.

A przy okazji - ogromnie się cieszę, że u Was wszystko dobrze i tak ślicznie rośniecie:-)

Co do wyprawki - ja zaczełam co nieco kupować po połówkowych i teraz trochę załuję, bo mam wrażenie, że się za późno za to zabrałam. Sił mam coraz mniej i nie wiem, czy dam radę łazić po sklepach, żeby obejrzeć wózki itp. Wiele rzeczy kupuję przez internet, ale wózek chciałabym najpierw pomacać.

Ooo to to to!
    Mój się domaga kopniakami rano śniadania a wieczorem PODWÓJNEJ kolacji. I staje się już to rytułałem. Czuję kopniaki Wielkoluda jak nic. Ale zwykle w jednym miejscu które jest chyba 'najcieńsze'.
    Jak zjem to mam chwilę spokoju. Od czwartku jest taki aktywny aż się zastanawiam jakim cudem.
    Dziwne uczucie jak siedzę a tu nagle boks w brzuchu. Dla mnie też to jest nie do pomyślenia że tam w środku jest Ktoś.

A z wyprawką to właśnie tego się obawiałam. Że później już będzie ciężko więc póki się dobrze czujemy, nie warto sobie odmawiać ;)

Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że gdyby nie sklepy internetowe, to nie wiem jak bym ta wyprawkę zrobiła. Chodzić za dużo nie mogę, w zasadzie to mało co mogę.
    Ale co tam. Oby maleństwo był o zdrowe.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer no chyba że chodzi o polowkowe :)

Ja dziewczyny też nie lubię prasowac i nie wiem jak to ogarnę ale mam jeszcze sporo czasu do tego :)

Wiecie byłam dziś na mieście i weszłam z mamą do sklepu z wózkami i na żywo podoba mi się większość hehe :)

Aha no i przegielam trochę z chodzeniem bo coś dziwnie mnie brzuch boli tzn tak kłuję z boku mam nadzieję że do jutra przejdzie bo to nie jest jakiś mocny ból więc nie panikuje jeszcze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Powiem wam że gdyby nie sklepy internetowe, to nie wiem jak bym ta wyprawkę zrobiła. Chodzić za dużo nie mogę, w zasadzie to mało co mogę.
    Ale co tam. Oby maleństwo był o zdrowe.

Ja stacjonarnie nic nie kupiłam :D Wszystko przynoszą kurierzy :D
    Mi też raz że się nie chce chodzić, a jak już wejdę do sklepu na 2min to czuję się jakby mnie w zoo zamkneli. A dwa, to jakoś sił nie mam bo przy chodzeniu ciągnie dziwnie brzuch.
    Także staram się leżeć i nie przemęczać. Jeszcze połowy nie ma a ja już jakbym umierać miała :D

Pomaga zajmowanie głowy przyjemnymi rzeczami ;)

Lusesita lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie lubię prasować. Większość moich sukienek nie wymaga prasowania...ale niebawem przestanę się w nie mieścić.
    Będę musiała kupić coś nowego :) Ale to jak już nie będę się mieścić w swoje rzeczy.

Niedaleko domu mam Pepco i duże Tesco. Myślę, że sporo rzeczy dla maluszka tam kupię :)
    Ale na razie jeszcze o tym nie myślę. Jest czas. Może będzie łatwiej jak już będzie znana płeć.

We wtorek idziemy z eMkiem na prenatalne. Nie mogę się doczekać aż podejrzę malucha. Ile u Was trwało to usg? Bo u mnie Pani dr przeznaczyła 20min (kolejnego pacjenta ma 20 min po mnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 21:48

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna G - u mnie 20 min samo USG + jeszcze rozmowa. Najwyżej ktoś za Tobą chwilkę poczeka :)

Ja kiedyś uwielbiałam prasować. Ustawiałam jakiś film, otwierałam wino/piwo i prasowałam wszystko co mi wpadło w ręce. Jakoś od kilku lat prasuję tylko to co muszę. MAm poprane ciuszki małego i zabezpieczone w torbach próżniowych i nie mogę się zebrać do prasowania. Coś mi się wydaje, że uprasuję raz, a potem już mi się nie będzie chciało :)

Sarna84 lubi tę wiadomość

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u mnie dobre 40 minut samo USG trwało, ale to dlatego, że maluch się chował i nie chciał nic pokazać.

Też nie przepadam za prasowaniem.. a już koszul męskich to uhhhh :(

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to prenatalne poszło szybko, bo maluch współpracował hehe Zamknelismy się w 20min.
    Justyna nie martw się, tak jak dziewczyny piszą, najwyżej ktoś poczeka ;-)

Juicy jaki masz piękny tydzień na suwaczku. Ach jak bym też już taki chciała hihi

A co do prasowania. Nienawidze od zawsze.
    Kiedyś się męczyłem a teraz jak zdejmie z suszarki to składam i chowam do szafy. Prasuje w razie potrzeby.
    Maleństwa ubranka mama mi poprasowala <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 22:33

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 35 tydzień. Ale to nadal jeszcze ponad miesiąc do porodu. Z chodzeniem mam coraz większe problemy. Dziś na zakupach szłam tak wolno i się krzywiłam, że ludzie wokół chyba myśleli że rodzę :)

summer86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam do końca 36 tygodnia. A później niech się dzieje wola nieba :-)

JuicyB, Sarna84 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka pogratuluje Ci jeszcze publicznie :)
    Cudny Maluch!!
    Ja Dziewcxyny czuje sie coraz gorzej... mdłości się nadilają, wymiotuje w zasadzie codziennie. Sił totalny brak. Nie wiem o co chodzi... nadtawiłam się ze bedzie coeaz lepiej a tak naprawde to jest coraz gorzej....

Emiilka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja wszystko praktycznie kupiłam w sklepach stacjonarnych :) bujałam się po sklepach prawie do końca. Swoją drogą to była jedyna rozrywka na ostatnim etapie :p

Rucola - współczuję! Ale jakoś musisz przetrwać. Na szczęście na koniec czeka Cię najpiękniejsza nagroda :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ja się zbieram na zajęcia (na stare lata się studiować zachciało i mi też) ale muszę się pochwalić bo jestem taka szczęśliwa!
    Wczoraj byłam na usg takim wczesnym połówkowym (normalne mam 8 marca jak już dzidziuś będzie większy) no i wszystko gra, rośnie wszystko ma na swoim miejscu no i jest dalej siusiak także przyzwyczajam się do myśli że to naprawdę będzie chłopak ;) waży już 260g i troszkę wyprzedza suwaczek. Boże tak się cieszę że chyba z tego wszystkiego coś mu dzisiaj kupie! :)
    p.s. Rucola mi się w obu ciążach po 10tyg nasiliły objawy niestety. Mi minęło po 14tyg.

summer86, Flowwer, Lusesita, Kaczorka, Emiilka, KateHawke, Jadranka, JuicyB, Amy333, malka, Sarna84, Lena21 lubią tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ