Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Justyna super kup synusowi coś pięknego
A ja mam dziwne pytanie, dziś zaczynam drugi trymestr czy to oznacza że że czynami też 4 miesiąc?
Na dwojako można liczyć.
1 miesiąc – od 0 do 4,5 tygodnia
2 miesiąc – od 4,5 do 9 tygodnia
3 miesiąc – od 9 do 13,5 tygodnia
4 miesiąc – od 13,5 do 18 tygodnia
5 miesiąc – od 18 do 22,5 tygodnia
6 miesiąc – od 22,5 do 27 tygodnia
7 miesiąc – od 27 do 31,5 tygodnia
8 miesiąc – od 31,5 do 36 tygodnia
9 miesiąc – od 36 do 40 tygodnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 08:34
-
nick nieaktualnyLiczą od 13tc tylko nie jest dopisane czy skończony czy rozpoczęty... więc bądź tu mądry. 12+0 a 13+0 to nie to samo... a tutaj mowa tylko o 13tc i lekarz w 13+0 też mówi o 13tc...
Ech... ja patrzę na suwaczek i wiem, że każdego 25 miesiąca rozpoczynam nowy miesiąc na suwaczku. Jest to liczone zgodnie z 1dc- 25 październik, listopad, grudzień itd. Teraz 25 lutego zacznę 5 miesiąc. -
Właśnie dzwonili do mnie z przychodni odnośnie tego holtera (bo oczywiście zapomniałam wczoraj zadzwonić ) i w poniedziałek mam się zgłosić po niego ale super a miałam czekać na koniec marca
Kaczorka, Lusesita, Amy333, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Emilka pogratuluje Ci jeszcze publicznie
Cudny Maluch!!
Ja Dziewcxyny czuje sie coraz gorzej... mdłości się nadilają, wymiotuje w zasadzie codziennie. Sił totalny brak. Nie wiem o co chodzi... nadtawiłam się ze bedzie coeaz lepiej a tak naprawde to jest coraz gorzej....
Do tego krople Imbifem i śniadanie przed wstaniem z łóżkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 09:53
-
nick nieaktualnyLusesita wrote:Bajka super
Im szybciej tym lepiej.
A co do tygodni/miesięcy ciąży. Jeśli 18.11 był Twoim pierwszym dniem cyklu, to każdy nowy miesiąc viaxy zaczyna się od 25. Bo oni doliczaja jeszcze 7 dni.
A no tak, z tym +7 dni też coś mi się obiło o uszy. -
Ania, mogę Cię jeszcze w temacie wózkow pomęczyć?
Co sądzisz o tym: https://www.3kiwi.pl/product-pol-47316-MAMAS-PAPAS-OCARRO-ZESTAW-3W1-SAGE-GREEN.html
Za 2-3 tygodnie wyciągnę eMka do sklepu, żeby zobaczyć na żywo kilka modeli.. może to coś pomoże, bo póki co jestem jak dziecko we mgle -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Ania, mogę Cię jeszcze w temacie wózkow pomęczyć?
Co sądzisz o tym: https://www.3kiwi.pl/product-pol-47316-MAMAS-PAPAS-OCARRO-ZESTAW-3W1-SAGE-GREEN.html
Za 2-3 tygodnie wyciągnę eMka do sklepu, żeby zobaczyć na żywo kilka modeli.. może to coś pomoże, bo póki co jestem jak dziecko we mgle
Ogólnie fajny wózek.
Polecam poczytać u matki dentystki:
http://matkadentystka.pl/2017/03/ocarro-mamas-papas/
Dla mnie jedyny minus to buda w gondoli- przy słońcu nie ma dodatkowego daszka. A czasami te kilka cm dodatkowo ratuje. Więc na lato trzeba myśleć o parasolce- nie rzuciła mi się w oczy w zestawie.
Sprawdź sobie wysokość gondoli. Przy codziennym odkładaniu i wkładaniu dziecka, 'niskopodłogowce' jak je określam, dają się we znaki, szczególnie wyższym osobom.
Dlatego ja zwracam uwagę na wysokość tak samo. Dziecko będzie coraz cięższe i nachylanie się żeby je położyć czy podnieść jest wtedy tragedią dla pleców.
No i długość gondoli chyba podobna do x- landerów.
Tak dla informacji- na stronach zwykle jest podana długość gondoli z zewnątrz... polecam iść do sklepu z metremsummer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania, dziękuję też mi się właśnie zdawało, że jest dość niski, my jakoś mega wysocy nie jestśmy ale jednak 172 i 180 cm to tež mało nie jest.
Będziemy mierzyć gondolki na pewno. -
nick nieaktualny172 to jesteś wysoka
Ja mam 178 i np. mimo że podoba mi się Bugaboo Buffalo to wysokość siedzisk na wysokości kolan całkiem skreśla dla mnie wózek. Kiedyś robiłam M taką ściągawkę. Miała mnie uchronić przed tłumaczeniem w sklepach dlaczego ten konkretny model jest na nie. Znajdę to wstawię fotę.
Pomijam kwestie wizualne, ale właśnie dostęp do kosza na dole, kąt wyprofilowania rączki (ma to duże znaczenie przy podbijaniu), odległość tylnej osi 'od buta', długość budki... w sklepie na równej powierzchni nie da się wszystkiego wyłapać.summer86 lubi tę wiadomość
-
Ania, jakbyś znalazła ściągawkę to byłoby super
A Ty naprawdę mogłabyś zacząć prowadzić blog o wózkach -
Rucola wrote:Emilka pogratuluje Ci jeszcze publicznie
Cudny Maluch!!
Ja Dziewcxyny czuje sie coraz gorzej... mdłości się nadilają, wymiotuje w zasadzie codziennie. Sił totalny brak. Nie wiem o co chodzi... nadtawiłam się ze bedzie coeaz lepiej a tak naprawde to jest coraz gorzej....
Rucola, rozumiem Cię doskonale. Ja od 4 tygodni praktycznie codziennie wymiotuje. Bywają dni, że nie mam sił wyjść z łóżka.
Pocieszam się, że to już końcówka I trymestru.
Bajkaaa wrote:A ja mam dziwne pytanie, dziś zaczynam drugi trymestr czy to oznacza że że czynami też 4 miesiąc?
-
nick nieaktualnyJustyna to tak, jakby ktoś zapytał się ile moje dziecko ma lat, a ja na to że 32 miesiące Niestety ludziom z poza branży trzeba mówić w kategorii miesiecznej, sama nie wiem czy ty juz 3 czy 4 miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 12:54
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Justyna moja mama chce wiedzieć miesiącami haha ale bb mi sugeruje że dziś zaczął się 4 miesiąc więc tego się trzymam hehe psychicznie mi z tym lepiej
A te mutsy są piękne ale nie na moją kieszeń niestetyJustynaG lubi tę wiadomość