X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dzięki wielkie! Masz niesamowitą wiedzę i jeszcze ją tak umiesz w jasny sposób przekazać! Ja właśnie szukam wózka, żeby miał w porządku również wersję spacerową, aby właśnie, jak to mówisz, dziecko nie zwisało (mam wrażenie, że riko mają niezłe spacerówki, ale z kolei nie przekonuje mnie gondola ze względu na to, że koła nie są na podobnej co ona osi). Sama miałam okazję prowadzić kilka razy bugaboo z dużym dzieckiem w środku i był to jeden z najgorszych wózków na świecie - nieskrętny i nie na polskie chodniki. Plus maluch się zsuwał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mi się podoba w sumie ten xlander ale xplulse bo ja potrzebuje lekkiego wózka niestety ale na 4 koła, bo po 1
    Mieszkam na 2 piętrze i będę musiała nosić wózek... A raczej szarpać go po schodach bo nie wyobrażam sobie go nieść tyle...
    Po 2 na 4 koła bo chcąc chodzić na spacery to jakiekolwiek schody są mega ciężko do pokonania z wózkiem z trzema kołami,

Ogólnie piękne są te "okrągłe" wózki ale jakoś takie mi się wydają mega ciężkie nie wiem czemu :)

P.s. Pomijam fakt że rodze pod koniec sierpnia a ja już myślę o wózku ale mega mi to przyjemność sprawia :)

X Landery mają wszystkie 4 kółka oprócz x-Run. To wózek typowo biegowy. Pozostałe trzy modele mają cztery.
    Jeśli myślisz o wciąganiu wózka po schodach i zjeżdżaniu nim, to x city i pulse mogą mieć za małe kółka do tego. Zależy też od schodów- stopnia. Czy jest podstopnica. Wtedy jak Ci wpadnie kółko pod podstopnicę to go nie pociągniesz w górę. A uwierz mi, jestem MEGA zwolenniczką jeżdżenia po schodach i im większe tylne koła tym lepiej. Wciągałam x landera xa (stare wersje x move) codziennie na 3p i zjeżdżałam nim, to nawet nie myślałam o wnoszeniu czy podnoszeniu wózka. Nawet do autobusu zdarzało się wciągnąć go tyłem. Także na to wnoszenie nie ma się co też tak nastawiać bo wygodniej wciągnąć.
    I stąd warto mieć też solidny stelaż żeby nie był po miesiącu pokonywania schodów roztelepany.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ale piękny i czytelny opis :-) jakodpakuje mojego quinny to podpatrze;-) póki co jeździłam nim u koleżanki z dzieckiem i spełnił wszystkie oczekiwanie..jednak prawda jest taka, że dopiero przy dłuższym użytkowaniu widzi się wady i zalety każdego :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quinny jaki?
    O tych wózkach długo by debatować :D

• Ruth Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quinnu mood :-) tak wiem, znam i takich co sceptycznie do nich podchodzą i takich co sa w nich zakochani :-D

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na schody godna uwagi jest też Emmaljunga NXT90 lub NXT90F z kołami Lounge lub Outdoor.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Quinnu mood :-) tak wiem, znam i takich co sceptycznie do nich podchodzą i takich co sa w nich zakochani :-D

No ja akurat z tych sceptycznych :D
    Ale zazdraszczam możliwościom zmiany tapicerki. Mia JG szyje cuda na te modele.

Ruth lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Na schody godna uwagi jest też Emmaljunga NXT90 lub NXT90F z kołami Lounge lub Outdoor.

Super wózek ale już poza moim zasięgiem finansowo :)
    Ale dobrze ze mieszkam między katowicami a Krakowem bo do sklepów z wózkami taka sama droga :) bo u nas w mieście to jest chyba jeden sklep a tam tylko dwie firmy wózków

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ale dobrze ze mieszkam między katowicami a Krakowem bo do sklepów z wózkami taka sama droga :) bo u nas w mieście to jest chyba jeden sklep a tam tylko dwie firmy wózków
    W Katowicach polecam stacjonarnie Bobowózki :) my jednak po naszego Cama kupilśmy w krakowskim 4kids - duży plus za mega rozgarniętą obsługę. :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Ania ale piękny i czytelny opis :-) jakodpakuje mojego quinny to podpatrze;-) póki co jeździłam nim u koleżanki z dzieckiem i spełnił wszystkie oczekiwanie..jednak prawda jest taka, że dopiero przy dłuższym użytkowaniu widzi się wady i zalety każdego :-)
    Ja podobnie jak Ania, z tych sceptycznych. Kompletnie nie przekonuje mnie malutka spacerówka i budka, która nie chroni zupełnie przed niczym.

Mikołaj 25.04.2011

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, dzieki na namiar na sklep, myślałam, żeby się tam wybrać, ale zobaczyłam, że tak daleko (choć Ty miałaś dalej ;-)) i zwątpiłam. Ale jeśli obsługa wie, co robi, to może się tam tez przejedziemy.

innamorata88 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    W Katowicach polecam stacjonarnie Bobowózki :) my jednak po naszego Cama kupilśmy w krakowskim 4kids - duży plus za mega rozgarniętą obsługę. :D
    Dobrze wiedzieć dziękuję :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Teutonia BeYou!- z używanych chyba szybciej.

Nowe są droższe.
    https://dino.sklep.pl/nowy/2w1-teutonia-beyou-elite-stelaz-siedzisko-spacerowe-gondola-2017-kurier-gratis-p-25032.html?zenid=0c6e977a10f8b3fac619c143b1f00829

Lub Cosmo w podobnej cenie (nowy)
    https://dino.sklep.pl/nowy/2w1-teutonia-cosmo-v4-stelaz-siedzisko-spacerowe-gondola-2017-kurier-gratis-p-25011.html

- Roan Esso lub Bass
    - Rico Expero lub Re Flex
    - Hartan Racer GTX lub Xperia GTX
    https://goo.gl/images/U4gRLR
    https://goo.gl/images/xEi5m8

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Inna, dzieki na namiar na sklep, myślałam, żeby się tam wybrać, ale zobaczyłam, że tak daleko (choć Ty miałaś dalej ;-)) i zwątpiłam. Ale jeśli obsługa wie, co robi, to może się tam tez przejedziemy.
    Oj wie :D było widać, że to nie tylko wciskanie w klienta towaru, za który dostaną najlepszą prowizję, a faktyczne doradztwo, żebyśmy wyszli zadowoleni. :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sklepów to:
    4kids, 3kiwi, bobowózki, Dino, Megaurwis
    Tosia.pl,

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Deltim Amelis Muki (2w1 za 1400zł, podobnie wygląda jak Dubatti)
    - Graco Evo XT
    - ABC Design Pepper
    - Bexa Ideal
    - BRITAX AFFINITY 2, Smile 2, B-Ready

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a co do Riko to chciałam Cię zapytac, czy faktycznie mają tak beznadziejną spacerówkę? Czy jest w ogóle jakiś wózek, u którego i gondola, i spacerówka będzie naprawdę w porządku, a przy okazji nie będzie to czołg? Przekopuję teraz sieć, zapoznaję się z opiniami na polskich i zagranicznych stronach i zawsze coś - a to w jakimś wózku coś trzeszczy, a to problem z kołami, a to daszek opada... Mam wrażenie, że przejrzałam chyba z tysiąc wózków i o nich opinii w zakresie cenowym między 1 000 a 10 000 złotych :-( Jedyne, czego po tych poszukiwaniach jestem pewna to to, że mój plan, aby zakupić wózek w wersji ekonomicznej jest zły.

Inna, Ty kupiłaś jaki? Cam to jest skrót od Camarelo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to będę powtarzać, że nie ma idealnego wózka. Tak jak mamy milion opcji w sklepie bo nie każdemu to samo pasuje, tak do każdego wózka będą dobre i złe opinie.

Spacerówki w tych wózkach z okrągłą gondolą są zwykle źle wyprofilowane. Tych nazw jest tak dużo, że mówiąc okrągła myślę że wiadomo o co chodzi. Chodzi o tego typu 2w1 czy 3w1 bo zwykle to takie komplety do 2500zł.

Mniejsze zło jest w spacerówkach kubełkowych. Dziecko siedzi wtedy w jednej pozycji a przez wyprofilowanie nie zjeżdża. I tutaj właśnie mają one przewagę. Ale dużo osób które nie korzystały marudzi, że dziecko nie wygodnie śpi...
    Ja natomiast twierdzę, że takie dzieci wolą spać zgięte niż całkiem na płasko. Często sobie zarzucają nogi na pałąk i ta pozycja na płasko wcale nie jest taka super. W życiu płodowym mamy konkretną pozycję- jesteśmy skuleni. Nogi są podciągnięte pod brodę. A w spacerówkach często widywałam jak matki robią rolkę z koca i wkładają pod kolanka dziecku. Czyli tworzą linię ciała która jest w kubełkowym siedzisku.
    Nie chcąc rozpętywać jakiejś burzy, to nie ma żadnych przeciwwskazań do kubełków a wręcz za granicą są bardziej popularne właśnie przez dobry wpływ na postawę.

Anna Stesia, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Aniu, a co do Riko to chciałam Cię zapytac, czy faktycznie mają tak beznadziejną spacerówkę? Czy jest w ogóle jakiś wózek, u którego i gondola, i spacerówka będzie naprawdę w porządku, a przy okazji nie będzie to czołg? Przekopuję teraz sieć, zapoznaję się z opiniami na polskich i zagranicznych stronach i zawsze coś - a to w jakimś wózku coś trzeszczy, a to problem z kołami, a to daszek opada... Mam wrażenie, że przejrzałam chyba z tysiąc wózków i o nich opinii w zakresie cenowym między 1 000 a 10 000 złotych :-( Jedyne, czego po tych poszukiwaniach jestem pewna to to, że mój plan, aby zakupić wózek w wersji ekonomicznej jest zły.

Inna, Ty kupiłaś jaki? Cam to jest skrót od Camarelo?
    Bugaboo Cameleon 3 :) dokładnie ten: https://bugaboo.pl/p/1255-bugaboo-cameleon3-classic-collection-sand

Mikołaj 25.04.2011

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się, czy nie lepiej jest kupić zatem wózka z przyzwoitą gondolą, a potem go sprzedać i oddzielnie kupić spacerówkę. Co do pozycji kubełkowej to się nie znam, będe się jeszcze konsultowała z fizjoterapeutą niemowląt, żeby czegoś się dowiedzieć. Bo jak rozumiem spacerówki sie używa już wtedy, kiedy dziecko siedzi, więc już ma za sobą spanie na płasko w łóżeczku czy gondoli.

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ