X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna a ile kosztuje taka położna? No nie wiem czy dobre mnie słuchy doszły

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Inna a ile kosztuje taka położna? No nie wiem czy dobre mnie słuchy doszły
    W CSK można się prywatnie ,,dogadać" ;) 1000zł płatne po porodzie, o ile nie wypadło cc. W przypadku cc nie płacisz nic. :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    W CSK można się prywatnie ,,dogadać" ;) 1000zł płatne po porodzie, o ile nie wypadło cc. W przypadku cc nie płacisz nic. :)
    No to dobrze słyszalam kurcze okropne to w sumie jest że tyle kasy to kosztuje

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W krakowie w Ujastku 1700 o.O My się nie decydujemy bo tam w najgorszym wypadku jest jedna położna na dwie rodzące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 21:51

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Miałam - najgorszemu wrogowi nie życzę, przy Michasiu już zaznaczyłam i prowadzącej i opłaconej położnej, żeby żadna do mnie z oksytocyną nie podchodziła.

No właśnie dzisiaj czytałam to:
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Piec-rzeczy-ktore-warto-wiedziec-o-syntetycznej-oksytocynie-i-o-tym-jak-wplywa-ona-na-porod.html

A jak się miewa Mikołaj? Cieszy się na powitanie brata?

Sarna84, Jadranka lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak w pierwszej ciąży odeszły mi wody w szpitalu.
    Zabrali mnie na porodowke i podlaczyli do pompy infuzyjnej z oksytocyna.
    Pierwsza kropla poplynela a ja aż zgielam się w pół. Rodzilam tylko z oksy wiec nie msm porownania.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że jak ma ktoś za sobą poród przez CC to przy kolejnym nie powinni w ogóle oksytocyny aplikować?

Mnie dziś przez pół nocy męczył sen, że zaszłam teraz w kolejną ciążę i się bałam, bo to przecież za szybko po CC ;)
    Dziecko zamiast na USG to oglądałam w jakimś ciemnym korytarzu w szafce..
    Ot takie bzdury :p

Najdroższe położne to chyba w Warszawie. Dziewczyny pisały, że 2000tyś. I to trzeba się szybko decydować, bo kolejki są! ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka- jest tak :-) leżałam przerażona..w rezultacie pekłam lekko..poza tym jeszcze fetoskopia, po której zemdlałam i krwawiłam..ale wieczorem zmieniłam szpital i na cito robił cc (w 42tyg!). Jak człowiek nie zna swoich praw to ciężko jest..teraz to wszystko wiem..co przeszłam to moje :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Sarna, trzymam kciuki! Rzeczywiście nieciekawie na razie, ale przecież maleństwo ma czas! Nie wiem, dlaczego proponowali Ci cc. Czy możesz powiedzieć, dlaczego lekarze chcą Ci wywoływać poród zamiast poczekać na rozpoczęcie akcji, skoro z dzieckiem jest ok?

Anna Stesia sama chciałabym wiedzieć.  Myślę,  że chodzi o to, że nowy ordynator przyniósł tu swoje zwyczaje z największego i jedynego szpitala III st. w wojewodztwie, gdzie pracował wcześniej,  a tam z uwagi na rodzaje przypadków, od zawsze dominowała cc. Powodem, dla którego rzucił pomysłem cc było chyba to, że skoro postanowił, że rodzimy, a jednak nie urodziłam,  to mamy urodzić za wszelką cenę. Ot tak, bo przecież dziewczyny chętnie wybierają cc, może nawet myślał, że się ucieszę?  Argumentem nie do końca argumentującym może być moje stare łożysko,  ale dopóki wyniki bada ok, przepływy dobre, ktg prawidłowe, co wszystko świadczy o tym, że łożysko jest stare ale jare to do mnie takie rozwiązanie nie przemawia.
    Tu nawet nie ma jakiegoś szczególnego tłoku żeby chodziło o blokowanie łóżka. Tak jakbym była jakimś zawieszonym przypadkiem, z którym w jakiś sposób należy się rozprawić i tyle.

Jutro kończę 39 tydz, chciałabym aby dali mi jeszcze tydzień na swobodny rozwoj sytuacji przy wzmożonym monitoringu i jestem prawie pewna, że lada dzień bym urodziła. 

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:38

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane, no co do indukcji to tez miałam spore obiekcje i mam je nadal. Moim zdaniem przy kiepskim przygotowaniu szyjki to indukcja jest z góry skazana na niepowodzenie, moja franca wymiekala juz w 30 tc, a teraz zgrywa taką twardzielkę. Juz nawet ten większy i dłuższy ból bym przeżyła, natomiast spadków tętna bałabym się tak bardzo, że w połączeniu z bólem leżałabym jak sparaliżowana.

Nie chodzi o to, że ja chce jakoś celebrować ten akt narodzin, bo nie chce, podchodzę to tego po prostu zadaniowo, ale do jasnej cholery dopóki można to chce to zrobić w zgodzie z naturą.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna - bo z tymi szyjkami to tak jest. Najpierw świrują i straszą a później trzeba je zmuszać, żeby się ruszyły ;)

Sarna84 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, trzymam mocno kciuki, żeby to były Wasze ostatnie chwile w dwupaku! Na pewno jest Ci teraz ciężko, ale już niedługo będziesz tuliła swoje dzieciątko :) Oby obyło się bez rewelacji, a już najlepiej byłoby, gdyby udało się sn, tak jak chcesz <3

Sarna84 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety to prawda o Warszawie - 2000 zł i np. w Szpitalu Św. Zofii zapisy na marzec są w listopadzie :(

Mnie mój mały człowiek próbuje wykończyć. Tak się wierci, że ledwo oddycham. Napiera mi na dół tak mocno, że mnie kłuje jakby mnie ktoś szczypcami łapał. Ja już z nim sobie o tym potem poważnie porozmawiam.

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy u mnie tak od wczoraj. Mała się odwraca w te i w tamte. Czkawke czuje co rusz w innym miejscu.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, moge potwierdzić cenę z Ujastka w Krakowie, u nas ba pewno cc wiec juz sie cenami nie interesowałam.
    Mam taki sajgon w domu, ze ledwo wchodze ba internet, musicie Bam wybaczyć. Aktualnie mam kuchnie w sypialni ;)
    Chcieliśmy sie pochwalic po dzisiejszej wizycie :) juz pewne dwóch Facecików bedzie <3 :) miałam nosa! I kawał z nich klusek obaj prawie 500g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 14:03

Jadranka, JuicyB, Flowwer, Lusesita, KateHawke, pilik, Sarna84, Kaczorka, Lena21, staraczka1111, malka, Bajkaaa, Izolda90, Rucola lubią tę wiadomość

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć, moge potwierdzić cenę z Ujastka w Krakowie, u nas ba pewno cc wiec juz sie cenami nie interesowałam.
    Mam taki sajgon w domu, ze ledwo wchodze ba internet, musicie Bam wybaczyć. Aktualnie mam kuchnie w sypialni ;)
    Chcieliśmy sie pochwalic po dzisiejszej wizycie :) juz pewne dwóch Facecików bedzie <3 :) miałam nosa! I kawał z nich klusek obaj prawie 500g :)

Ale będą dwa rozrabiaki <3 Gratulacje :)
    Też rodzisz w Ujastku?

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Znowu mnie zaskakuje jak szybko czas leci. Jeszcze przed chwilą pokazywałaś fotkę z dwoma pęcherzykami, a teraz kilogram facetów pod sercem :)

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha to super że już znacie płec w 100% i że Twoja intuicja nie zawiodła.

My mamy jutro wizytę i też mam nadzieję, poznać płeć już na 100%. Kate chyba jutro też wizytuje

Byłam dziś na kolejnych zajęciach dla ciężarówek, tym razem w innym miejscu i było bardzo sympatycznie :)

Od rana chodzi za mną zupa grochową lub fasolka po bretońsku, więc jutro jedno z tych dań zrobię. Choć będę musiała się powstrzymać i zjeść po wizycie bo inaczej pewnie będę wyglądała jak w 6 miesiącu a nie 4 :)

KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka chyba tal :) przynajmiej na tą chwilkę mam taki plan zeby tam rodzic :)

Jadranka lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dwóch chłopaków :D czyli jesteś w domu w mniejszości ;) już po 500g ♡♡

Olik jakieś przeczucia co do płci? A na wzdęcia espumisan

Sarna ja czaly czas czekam na wiadomości

Inna jak dziś? Dalej nic ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 15:46

Agniechaaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ