Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta mała gondola to jest właśnie to, czego znowu ja szukałam
Prawda jest taka, jak pisze Ania, że wszystko zależy od naszych oczekiwań, z doświadczenia wiem, że większość spacerowek z wózków 2w1 są bezużyteczne.. jedynie te kubełkowe sa wg mnie okWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 22:02
-
innamorata88 wrote:Bugaboo Cameleon 3 dokładnie ten: https://bugaboo.pl/p/1255-bugaboo-cameleon3-classic-collection-sand
Bardzo ładny! Ja, tak jak pisałam, mam złe doświadczenia z bugaboo (ale z modelem z 2010 roku), ale moja kumpela ma nowszy i sobie chwali. I jeszcze jest zdziwiona, że ja psioczę na tę markę -
nick nieaktualnyFizjoterapeuta myślę że potwierdzi moją opinię.
To się nazywa 'naturalna linia kręgosłupa w literę C'.
I tak. Mowa o dziecku które siedzi stabilnie. Jeśli nie, to Stokke ma specjalne wkładki i można wozić dziecko od urodzenia w spacerówce, z wkładkami ale w POZYCJI NA PŁASKO.
Często rodzice przesadzają już 4m dzieci z gondoli do kubełków bo zwyczajnie spacery są koszmarem. W spacerówce więcej widzą i jest spokój. Ale tak jak napisałam WKŁADKI.Ruth, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Tak, czytałam właśnie o tej linii kręgosłupa. U mnie jest taka sprawa, że sama mam duże problemy z tą częścią ciała i schizuję, żeby dziecku nie zrobić krzywdy A co do wkładek itp. - jak widzę, czeka mnie jeszcze dużo do nauczenia Dzięki, Aniu, że masz cierpliwość i mi odpisujesz!
-
nick nieaktualnyJa mam skoliozę. Stąd np. to wciąganie wózka zamiast wnoszenie.
A do tego wolę mieć zwykle podkulone nogi do spania niż spać płasko jak deska. To nasza naturalna pozycja.
Więc myślę że więcej szkody narobi słabe siedzisko z 3w1 gdzie dziecko albo krzywo usiądzie albo będzie zwisać niż to gdy siedzi jak w foteliku, bo kubełki zwykle są bardziej dopasowane i na boki pozycja nie będzie uciekać.
Ja kiedyś też nie byłam przekonana do kubełków. Bo co to za wymysł- wchodziły dopiero na rynek. A teraz po używaniu spacerówek gdzie dziecko siedziało mi po przekątnej myślę że kubełek będzie super. -
Ania, jesteś niesamowita Grafiki skopiowałam by wykorzystać je w czasie poszukiwań wózka.
-
Dziewczyny wybaczcie brak odzewu, u mnie nic nowego, cisza. Tylko pierwsza noc była nirprzespana, od tamtego momentu żadnego sn na oddziale nie było, same cesarki. Moja piątkowa próba oksytocynowa z powodu jakiegoś widzi mi się ordynatora została przeklasyfikowana na indukcję już w czasie trwania restu, nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale z góry skazaną na niepowodzenie bo szyjka jeszcze nie byla gotowa, a oxy była nie 10, a 5 jednostek. W praktyce wyglądało to tak, że zamiast odrobinę oxy do testu zleciala mi cała kroplowka i nic.
Ordynator wymyślił, że skoro mnie nie ruszyło to można zrobić cc. Wszystkie dotychczasowe badania wyszły świetnie, dziecko na oksytocyne reagował prawidłowo, kilku godzinny zapis ktg bez zarzutu, przepływy na usg super, mimo dojrzałego łożyska zero wskazań do nagłego rozwiązania ciąży.
Nie zgodziłam się na to cc, co poparli mój gin, inni lekarze i położna, musiałam podpisać papier i po pół dnia tego nie wiem czego wróciłam do sali. Lubiłam ten szpital, leżę tu na tym oddziale 4 raz, ale widzę że trochę się zmieniło odkąd przyszedł ten nowy ordynator (wcześniej był mój gin).
Teraz czekam i tak jak jeszcze 2 tyg temu zaciskalam nogi żeby nie wypuszczać Adasia tak teraz go proszę żeby już wyskakiwal bo bardzo chcę uniknąć kolejnej próby noża na mnie. -
Emilka cudny Kropuś i piękny suwaczek
JuicyB zanim zostałam mamą miałam dokładnie tę samą metodę na prasowanie, tv (najlepiej wkręcający dokument albo serial) +wino i nie straszna mi była największa góra prasowania
Od kilku lat mam żelazko ze stacją pary i prasowanie bez wina przestało być uciążliwe, jest nawet całkiem spoko. Obiecałam sobie, że kiedyś partnerkom moich synów (jak juz chłopaki z nimi zamieszkają) sprezentuję po takim żelazku żeby dziewczynom było lżej
Ania jesteś niesamowita! Jak nie masz czasu na bloga, możliwości na sklep, to chociaż załóż przewodnik w formie strony internetowej. Mogłyby być tam wyszczególnione wszystkie ważne parametry (z odniesieniem jak dany element wpływa na uzytkowanie), które użytkownik zaznaczałby w jakimś polu wyboru co jest dla niego istotne, a co mniej, a po takim skonfigurowaniu oczekiwań wyskakiwalyby podpowiedzi modeli stworzonych dla danej mamy. Z czasem moze producenci czy dystrybutorzy sponsorowaliby umieszczanie swoich modeli w bazie wózków i miałabyś przyjemne z pożytecznym
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Sarna - szkoda, ze jeszcze się męczysz. Mam nadzieję, że zaraz to się skończy.
Zastanawiam się nad zakupem żelazka ze stacją parową, bo podobno łatwiej się prasuje. Mamy obecnie małą usterkę obecnego sprzętu, więc w sumie jest okazja do inwestycji.
Tylko chyba poczekam do porodu i zobaczę czy będzie potrzeba ciągłego prasowania ciuszków małego.Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, w weekend to byłam jakas spokojna bo personel okrojony, a jutro znowu będą w komplecie, wiec usłyszę pewnie jakieś pomysły na moja osobę.
Czy któraś z Was już rodzących wcześniej jest po indukcji oksytocyna? Możecie mi powiedzieć o swoich doświadczeniach? Jak wygladala szyjka w momencie indukcji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 18:55
-
Juicy polecam żelazko, ono naprawdę zmieniło moje życie, którego sobie bez tego cuda obecnie nie wyobrażam. Różnica zasadnicza polega tu na wykonywanym ruchu, prasując zwykłym zelazkiem ruszasz energicznie gora-dół, skupiając się na dociskaniu w miejscach zagniecen. Tym zelazkiem przeciagasz raz, jeden jedyny po najgorszym zagnieceniu i od razu osiągasz cel.
JuicyB lubi tę wiadomość
-
Sarna mam nadzieję że jeszcze chwilę ci dadzą w szpitalu na naturalny poród,
Pamiętam jak siostra miała rodzic to jej wywolywali długo poród tymi balonikami między innymi i nic to nie dało a bali się tego porodu bo siostra dużą wagę miała a jak zaczęła rodzic naturalnie to było raz dwa i po wszystkim wszyscy zdziwieni że tak łatwo jej poszło a tak się bali
Życzę ci żeby cię chciało samo i by porobić był jak najmniej bolesnySarna84 lubi tę wiadomość
-
Sarna, trzymam kciuki! Rzeczywiście nieciekawie na razie, ale przecież maleństwo ma czas! Nie wiem, dlaczego proponowali Ci cc. Czy możesz powiedzieć, dlaczego lekarze chcą Ci wywoływać poród zamiast poczekać na rozpoczęcie akcji, skoro z dzieckiem jest ok?
-
Temat porodu choć tak bliski (bo jeszcze w tym roku) to tak mi nieznany.
Myślałam, że wywoływanie porodu ma miejsce po 40 tygodniu a nie przed terminem porodu. Czy ktoś mi może wyjaśnić jak to właściwie wygląda? -
Sarna84 wrote:Dzięki Dziewczyny, w weekend to byłam jakas spokojna bo personel okrojony, a jutro znowu będą w komplecie, wiec usłyszę pewnie jakieś pomysły na moja osobę.
Czy któraś z Was już rodzących wcześniej jest po indukcji oksytocyna? Możecie mi powiedzieć o swoich doświadczeniach? Jak wygladala szyjka w momencie indukcji? -
Hej dziewczyny, nie było mnie cały weekend i musiałam wszystko nadrobić
Ania super porady, masz ogromną wiedzę w tym temacie i na pewno postaram się wykorzystać porady, niestety ja muszę się z wózkiem zmieścić w budżecie ok 2500, bo chce jeszcze nowy fotelik z bazą, a mamy w tym roku kosmiczne wydatki na dom. Dziś byliśmy cis pooglądać z wózków i zastanawiam się nad Espiro Next Manhattan, wiem że to nie to co droższe modele, ale może znasz i jesteś w stanie coś o nim powiedzieć ?
-
Sarna84 wrote:Dzięki Dziewczyny, w weekend to byłam jakas spokojna bo personel okrojony, a jutro znowu będą w komplecie, wiec usłyszę pewnie jakieś pomysły na moja osobę.
Czy któraś z Was już rodzących wcześniej jest po indukcji oksytocyna? Możecie mi powiedzieć o swoich doświadczeniach? Jak wygladala szyjka w momencie indukcji?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości