Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedstawiam mojego Okruszka ma 4,9mm i jego serduszko pięknie bije wszystko w porządku następna wizyta za 2-3 tygodnie jestem u mamy więc więcej popiszę wieczorem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52ba04a3f675.jpginnamorata88, Sarna84, Anna Stesia, Bajkaaa, summer86, JuicyB, Lena21, PodwojnaMamaWdwupaku, Lusesita, Kaczorka, olik321, Buko, Agniechaaaa, Jadranka, pawojoszka, Rucola, malka, Ruth, pilik lubią tę wiadomość
-
Hej, czytam Was codziennie i bardzo cieszę się ze wszystko u Was dobrze ❤
Ja od piątku uciekam z pracy na L4, w pracy już wszyscy wiedzą o ciąży.
Ja w weekend zaczęłam 5 miesiąc i u mnie na razie waga -4kg, ale najważniejsze że moje maleństwo dobrze się rozwija.
A pierwsze ruchy poczułam w Walentynki,a od niedzieli czuję maleństwo kilka razy dziennie ❤
Miłego wieczoruSarna84, Anna Stesia, Yoselyn82, KateHawke, olik321, Jadranka, Rucola, malka lubią tę wiadomość
-
Kate, bardzo bardzo się cieszę! Śliczny Okruszek
Ewela, fajnie że będziesz mogła odpocząć a ruchy maluszka to wspaniałe uczucie.
Anna Stesia, co u Ciebie?KateHawke lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem wściekła!!! Muszę napisać reklamacje/skargę na dzisiejsze usg moja dr u której byłam ostatni raz nie mierzy ciąży na tym etapie, ona wysyła do innego lekarza obok który specjalizuje się w usg... Teoretycznie
No to poszłam i sprawdził dziecko żyje bije serce pomierzyl ciałko nogę głowę i potem zaczął przeziernosc karkowa a ja do niego że ja to wiem bo byłam dwa tyg u takiego dr z certyfikatem itp no i chwilę pojezdzil po brzuchu powiedział że na tą chwilę żadnych wad nie ma ze dziecko zdrowe
Potem 15 min coś opisywał i ja pytam czy coś nie tak, a on nie nie że musi to opisać tylko czyta czy się nic nie zmieniło w wytycznych...
No to czekałam
A potem w recepcji do mnie mówią że to było usg genetyczne!!! I mam 220 zł zapłacić bo tego w pakiecie z PZU nie mam
Coś mnie trafi zaraz no nie zapłaciłam bo nie miałam ani grosza przy sobie a tak kartą nie można i mam niby do końca miesiąca ale chyba skargę napisze czy tam reklamację tylko nie wiem jak ogólnie to jestem wściekła że dałam się tak zrobić -
Naprawdę niesamowite uczucie. Najbardziej daje o sobie znać jak zaczynam robić się glodna, swoimi ruchami dopomina sie o posiłek.
Nie macie pojęcia jak się cieszę na myśl o zwolnieniu, czekałam na ten moment ponad 2 lata.
W pracy szok i niedowierzanie że to 5 miesiąc ciąży,bo ja prawie w ogóle nie mam brzucha, a dodatkowo noszę same luźne ciuchy
Fantastyczny stan, teraz naprawdę czuję się teraz wyjątkowo ❤Bajkaaa, summer86, Anna Stesia, Flowwer, pawojoszka, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem po wizycie
Maluszek ma 57mm, w trakcie badania spał spokojnie. Serduszko bije - 157 uderzeń na minutę.
Ryzyko skorygowane
trisomia 21 - 1:17713
trisomia 18 - 1:11966
trisomia 13 - <1:20000
samoistny poród przed 34tyg - 1:141Anna Stesia, Lusesita, KateHawke, Bajkaaa, Lena21, JuicyB, olik321, Jadranka, innamorata88, Flowwer, pawojoszka, Rucola, Yoselyn82, malka, Ruth, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
Justyna, tak się cieszę! Bardzo piękne wyniki!
Bajka, to chyba jakaś porażka Nie umawiałaś się do tego gościa na usg genetyczne, więc myślę, że jesteś na wygranej pozycji. Zwłaszcza że masz dowód w postaci opisu od Zarotyńskiego. Szkoda tylko, że musisz się nadenerwować.
Summer, dzięki, że pytasz Dzisiaj mam się za bohaterkę dnia, chodzę dumna jak paw, że dałam rade na krzywej i nawet później nie miałam wielkich problemów jak 2 tygodnie temu, kiedy spałam chyba przez 5 godzin. A najcudowniejsze na badaniu było to, że tak jak 2 tygodnie temu glukoza w ogóle się nie przyjeła i maluch był nią niewzruszony, tak dzisiaj przez pierwszą godzinę kopał, kręcił się i zdobywał coraz to nowe zakamarki brzucha jak szalony! A brzuch aż podskakiwał! Mąż był wniebowzięty, bo chyba poczuł z 500 kopniaczków Bardzo mi pomogły rady dziewczyn tutaj z wątku - piłam tym razem małymi łyczkami, ok. 5 minut sączyłam, wcisnęłam sobie więcej cytryny (glukozę kupiłam zwykłą), a potem miałam przy sobie zimną wodę i raz na czas pociągałam małego łyczka. Może Tobie te rady również pomogą.
A co u Ciebie? Mam też do Ciebie pytanie w związku z zakupem na Happy Mum - czy pokazałabyś mi sukienki, które tam zamówiłaś? Zupełnie już się nie mieszczę w odzież i muszę coś kupić, ale zaglądałam na tę stronę i jakoś żadna mi nie pasuje. Może one są po prostu ładniejsze niż na zdjęciach?
Aha, dziewczyny, może Was to zainteresuje - dziś w aptece Gemini jest dzień darmowej dostawy. Myślę, że warto skorzystać, ja się rzuciłam i zamówiłam kilka rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 19:44
-
Piszecie o wadze... u mnie 1,5kg na minusie.
A tak na dobrą sprawę to nie mam z czego zrzucać. -
Anna Stesia, super że się udało z glukozą i dziękuję za rady masz już wyniki krzywej?
Co do sukienek, wkleję linki tych które kupiłam do tej pory i napisze co sądzę o nich. Niestety nie mam żadnych zdjęć w nich.
http://happymum.pl/sklep3/d816,mid_season_sale,0-black_sun_dress_sale!.html
Podoba mi się, ale czeka na odpowiednią okazję Póki co mam za mały brzuszek do niej, mimo że jest sprytna kokardka do dostosowywania kiecki do rozmiaru brzuszka. Materiał w rzeczywistości grubszy niż na zdjęciu.
http://happymum.pl/sklep3/d901,mid_season_sale,0-cashmere_grey_dress_sale!.html
Fajna na co dzień i wygodna, ładnie biust w niej wygląda i myślę, że po ciąży nada się również do karmienia.
http://happymum.pl/sklep3/d774b,outlet,0-obsession_red_dress_sale!.html
Ta póki co podoba mi się najmniej. Materiał jest cienki, ale brałam ją z myślą o późnej wiośnie, pewnie nada się też po porodzie.
http://happymum.pl/sklep3/d820b,outlet,0-relax_black_dress_sale!.html
Tą jestem najmilej zaskoczona, bo mimo ceny ma bardzo fajny materiał i moim zdaniem na żywo lepiej się układa niż na zdjęciu.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!! Rzeczywiście śliczne wyhaczyłaś Ja w zakupach przez internet jestem kompletna noga
Wyników jeszcze nie mam, bo robiłam tym razem w Alabie, nie w Diagnostyce, i odbiorę dopiero w czwartek. Jeszcze przez 2 dni żyję w błogiej nieświadomości.summer86 lubi tę wiadomość
-
my też po wizycie i trochę mnie lekarz postraszył.
Boli mnie pachwina od jakiegoś czasu i mam iść do chirurga bo juz w prenatalnych wyszło, że z jedną żyłą dochodzącą do łożyska jest coś nie tak.
Mają mi sprawdzić czy nie mam przepuchliny, a za 6 tyg czy mały nie ma wady serduszka.
Co do fifolka, znowu mówiła, że widać raczej fifolka, ale jeszcze ręki nie da sobie odciąć bo do 18 tyg może sie odmienić.
Z USG tez wyszło, że mały gorzej rośnie, tj zawsze był 5 dni do przodu a dziś był 3 dni do tyłu.. ale gin pocieszała, że teraz te wymiary nie są miarodajne bo mały jest bardzo zgięty.