X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Sarna jak u Ciebie? Coś się ruszyło od rana?

Nic a nic, wsłuchuję się w swój brzuch jak tylko mogę i szukam najdrobniejszej czynności skurczowej, ale jak na złość nic nie boli...

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dziękuję, z odp odnośnie Espiro :)

U mnie +3 kg na razie, ale tez jestem drobna, zobaczymy co będzie później ;)

Czekam na wieści od wizytujących !!!

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam mojego Okruszka <3 ma 4,9mm i jego serduszko pięknie bije <3 wszystko w porządku :) następna wizyta za 2-3 tygodnie :) jestem u mamy więc więcej popiszę wieczorem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52ba04a3f675.jpg

innamorata88, Sarna84, Anna Stesia, Bajkaaa, summer86, JuicyB, Lena21, PodwojnaMamaWdwupaku, Lusesita, Kaczorka, olik321, Buko, Agniechaaaa, Jadranka, pawojoszka, Rucola, malka, Ruth, pilik lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate cudny Kropuś, wspaniała wiadomość!! <3 <3 <3

KateHawke lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czytam Was codziennie i bardzo cieszę się ze wszystko u Was dobrze ❤
    Ja od piątku uciekam z pracy na L4, w pracy już wszyscy wiedzą o ciąży.
    Ja w weekend zaczęłam 5 miesiąc i u mnie na razie waga -4kg, ale najważniejsze że moje maleństwo dobrze się rozwija.
    A pierwsze ruchy poczułam w Walentynki,a od niedzieli czuję maleństwo kilka razy dziennie ❤
    Miłego wieczoru :)

Sarna84, Anna Stesia, Yoselyn82, KateHawke, olik321, Jadranka, Rucola, malka lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, co za wspaniały Okruszek <3 <3 Rośnijcie zdrowo!

Ewela, bardzo się cieszę, że wszystko przebiega pozytywnie. A taki kopniaczek w Walentynki to najlepszy prezent!

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate <3
    Ewela fajnie, że już zaraz sobie odpoczniesz. U mnie też był na początku spadek wagi, ale to już odległa przeszłość :)

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, bardzo bardzo się cieszę! Śliczny Okruszek <3

Ewela, fajnie że będziesz mogła odpocząć :) a ruchy maluszka to wspaniałe uczucie.

Anna Stesia, co u Ciebie?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem wściekła!!! Muszę napisać reklamacje/skargę na dzisiejsze usg moja dr u której byłam ostatni raz nie mierzy ciąży na tym etapie, ona wysyła do innego lekarza obok który specjalizuje się w usg... Teoretycznie
    No to poszłam i sprawdził dziecko żyje bije serce pomierzyl ciałko nogę głowę i potem zaczął przeziernosc karkowa a ja do niego że ja to wiem bo byłam dwa tyg u takiego dr z certyfikatem itp no i chwilę pojezdzil po brzuchu powiedział że na tą chwilę żadnych wad nie ma ze dziecko zdrowe
    Potem 15 min coś opisywał i ja pytam czy coś nie tak, a on nie nie że musi to opisać tylko czyta czy się nic nie zmieniło w wytycznych...

No to czekałam
    A potem w recepcji do mnie mówią że to było usg genetyczne!!! I mam 220 zł zapłacić bo tego w pakiecie z PZU nie mam

Coś mnie trafi zaraz no nie zapłaciłam bo nie miałam ani grosza przy sobie a tak kartą nie można i mam niby do końca miesiąca ale chyba skargę napisze czy tam reklamację tylko nie wiem jak ogólnie to jestem wściekła że dałam się tak zrobić

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke gratuluję i czekamy na suwaczek :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę niesamowite uczucie. Najbardziej daje o sobie znać jak zaczynam robić się glodna, swoimi ruchami dopomina sie o posiłek.
    Nie macie pojęcia jak się cieszę na myśl o zwolnieniu, czekałam na ten moment ponad 2 lata.
    W pracy szok i niedowierzanie że to 5 miesiąc ciąży,bo ja prawie w ogóle nie mam brzucha, a dodatkowo noszę same luźne ciuchy ;)
    Fantastyczny stan, teraz naprawdę czuję się teraz wyjątkowo ❤

Bajkaaa, summer86, Anna Stesia, Flowwer, pawojoszka, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie :)
    Maluszek ma 57mm, w trakcie badania spał spokojnie. Serduszko bije - 157 uderzeń na minutę.
    Ryzyko skorygowane
    trisomia 21 - 1:17713
    trisomia 18 - 1:11966
    trisomia 13 - <1:20000
    samoistny poród przed 34tyg - 1:141

Anna Stesia, Lusesita, KateHawke, Bajkaaa, Lena21, JuicyB, olik321, Jadranka, innamorata88, Flowwer, pawojoszka, Rucola, Yoselyn82, malka, Ruth, Izolda90 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , Justyna bardzo się cieszę że wszystko w porządku :-)
    Niech Okruszki rosną zdrowo.

Ewela zmykam na zwolnienie i ciesz się ciąża :-)

Agniecha a Tobie gratuluję dorodnych chlopaczkow :-)

KateHawke, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, super wieści <3 to teraz spokojnej ciąży Ci życzę :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek mam wizytę i już nie mogę się doczekać. Uwielbiam oglądać małego podczas usg.
    Justyna super że u Was wszystko ok.

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, tak się cieszę! Bardzo piękne wyniki!

Bajka, to chyba jakaś porażka :-( Nie umawiałaś się do tego gościa na usg genetyczne, więc myślę, że jesteś na wygranej pozycji. Zwłaszcza że masz dowód w postaci opisu od Zarotyńskiego. Szkoda tylko, że musisz się nadenerwować.

Summer, dzięki, że pytasz :-) Dzisiaj mam się za bohaterkę dnia, chodzę dumna jak paw, że dałam rade na krzywej i nawet później nie miałam wielkich problemów jak 2 tygodnie temu, kiedy spałam chyba przez 5 godzin. A najcudowniejsze na badaniu było to, że tak jak 2 tygodnie temu glukoza w ogóle się nie przyjeła i maluch był nią niewzruszony, tak dzisiaj przez pierwszą godzinę kopał, kręcił się i zdobywał coraz to nowe zakamarki brzucha jak szalony! A brzuch aż podskakiwał! Mąż był wniebowzięty, bo chyba poczuł z 500 kopniaczków :-D Bardzo mi pomogły rady dziewczyn tutaj z wątku - piłam tym razem małymi łyczkami, ok. 5 minut sączyłam, wcisnęłam sobie więcej cytryny (glukozę kupiłam zwykłą), a potem miałam przy sobie zimną wodę i raz na czas pociągałam małego łyczka. Może Tobie te rady również pomogą.

A co u Ciebie? Mam też do Ciebie pytanie w związku z zakupem na Happy Mum - czy pokazałabyś mi sukienki, które tam zamówiłaś? Zupełnie już się nie mieszczę w odzież i muszę coś kupić, ale zaglądałam na tę stronę i jakoś żadna mi nie pasuje. Może one są po prostu ładniejsze niż na zdjęciach?

Aha, dziewczyny, może Was to zainteresuje - dziś w aptece Gemini jest dzień darmowej dostawy. Myślę, że warto skorzystać, ja się rzuciłam i zamówiłam kilka rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 19:44

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o wadze... u mnie 1,5kg na minusie.
    A tak na dobrą sprawę to nie mam z czego zrzucać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, super że się udało z glukozą i dziękuję za rady <3 masz już wyniki krzywej?

Co do sukienek, wkleję linki tych które kupiłam do tej pory i napisze co sądzę o nich. Niestety nie mam żadnych zdjęć w nich.

http://happymum.pl/sklep3/d816,mid_season_sale,0-black_sun_dress_sale!.html

Podoba mi się, ale czeka na odpowiednią okazję ;) Póki co mam za mały brzuszek do niej, mimo że jest sprytna kokardka do dostosowywania kiecki do rozmiaru brzuszka. Materiał w rzeczywistości grubszy niż na zdjęciu.

http://happymum.pl/sklep3/d901,mid_season_sale,0-cashmere_grey_dress_sale!.html

Fajna na co dzień i wygodna, ładnie biust w niej wygląda i myślę, że po ciąży nada się również do karmienia.

http://happymum.pl/sklep3/d774b,outlet,0-obsession_red_dress_sale!.html

Ta póki co podoba mi się najmniej. Materiał jest cienki, ale brałam ją z myślą o późnej wiośnie, pewnie nada się też po porodzie.

http://happymum.pl/sklep3/d820b,outlet,0-relax_black_dress_sale!.html

Tą jestem najmilej zaskoczona, bo mimo ceny ma bardzo fajny materiał i moim zdaniem na żywo lepiej się układa niż na zdjęciu.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!! Rzeczywiście śliczne wyhaczyłaś <3 Ja w zakupach przez internet jestem kompletna noga :-)

Wyników jeszcze nie mam, bo robiłam tym razem w Alabie, nie w Diagnostyce, i odbiorę dopiero w czwartek. Jeszcze przez 2 dni żyję w błogiej nieświadomości.

summer86 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też po wizycie i trochę mnie lekarz postraszył.
    Boli mnie pachwina od jakiegoś czasu i mam iść do chirurga bo juz w prenatalnych wyszło, że z jedną żyłą dochodzącą do łożyska jest coś nie tak.
    Mają mi sprawdzić czy nie mam przepuchliny, a za 6 tyg czy mały nie ma wady serduszka.

Co do fifolka, znowu mówiła, że widać raczej fifolka, ale jeszcze ręki nie da sobie odciąć bo do 18 tyg może sie odmienić.

Z USG tez wyszło, że mały gorzej rośnie, tj zawsze był 5 dni do przodu a dziś był 3 dni do tyłu.. ale gin pocieszała, że teraz te wymiary nie są miarodajne bo mały jest bardzo zgięty.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ