X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate cudoooowny okruszek <3

KateHawke lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, przykro mi bardzo, że są obawy po wizycie, ale najważniejsze, że Twój lekarz jest czujny i każe sprawdzić co trzeba. My trzymamy mocno kciuki aby wszystko na dalszych badaniach było ok!

Z tymi wymiarami malucha to też raz tak miałam na wizycie, maluch był zawsze 5-6 dni do przodu a nagle zrównał się z terminem OM, podobno to bardzo częste, bo po I trymestrze każdy maluch już rośnie w swoim tempie, trzeba kontrolować czy mieści się w normach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:28

olik321, Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, maluch rośnie w swoim tempie. Najpierw pognał do przodu ale się zmęczył i pewnie dlatego teraz jest odrobinę do tyłu. Nie martw się. Będzie dobrze.

A do chirurga idź jak najszybciej, wyjaśnij temat to będziesz spokojniejsza.

Anna Stesia, Rucola, olik321 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, maluchy często zwalniają, mój też zwolnił i teraz każda część ciała rośnie mu w swoim tempie, a też na początku gnał, w pewnym momencie miał chyba z 8 czy 9 dni do przodu. Ale oczywiście kwestię żył musisz skontrolować, to wiadomo. Nawet jeśli coś z nią będzie nie tak to nie oznacza, że od razu dzidziuś będzie miał kłopoty. Ważne też, że reagujesz bardzo wcześnie.

olik321 lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    my też po wizycie i trochę mnie lekarz postraszył.
    Boli mnie pachwina od jakiegoś czasu i mam iść do chirurga bo juz w prenatalnych wyszło, że z jedną żyłą dochodzącą do łożyska jest coś nie tak.
    Mają mi sprawdzić czy nie mam przepuchliny, a za 6 tyg czy mały nie ma wady serduszka.

Co do fifolka, znowu mówiła, że widać raczej fifolka, ale jeszcze ręki nie da sobie odciąć bo do 18 tyg może sie odmienić.

Z USG tez wyszło, że mały gorzej rośnie, tj zawsze był 5 dni do przodu a dziś był 3 dni do tyłu.. ale gin pocieszała, że teraz te wymiary nie są miarodajne bo mały jest bardzo zgięty.
    \Olik dobrze, że masz czujnego lekarza i zasygnalizował problem. Wierzę, że szybciutko się wyjaśni wszystko i będziesz spokojniejsza :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Przedstawiam mojego Okruszka <3 ma 4,9mm i jego serduszko pięknie bije <3 wszystko w porządku :) następna wizyta za 2-3 tygodnie :) jestem u mamy więc więcej popiszę wieczorem ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52ba04a3f675.jpg
    Piękności !! Tak bardzo się cieszę !!

KateHawke lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik tak jak dziewcxyny piszą, ważne że szybko reagujecie z lekarzem - na pewno się wszystko wyjaśni, trzymamy kciuki<3

• malka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Malka, co u Ciebie? Dawno chyba nie pisałaś. Macie już wybrane imię? :)

Czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam czasu pisać ;) u Nas wszytsko w porządku.
    Imię mamy już wybrane. Będzie Felicja :)
    Fela rośnie chyba jak szalona, bo brzuch ostatnio mam wrażenie, ze rośnie w oczach. Do tego kopie coraz mocniej :) ale to jak na razie mnie cieszy. Na plusie mam coś pomiędzy 5 a 6 kilo. Dokładnie nie wiem, bo moja waga pokazuje jak chce. Sprawdzę jak będę u lekarza w poniedziałek na wizycie. Brzuch zaczyna mi już powoli przeszkadzać, a gdzie tam koniec! Już mam problem z zakładaniem butów a co będzie w czerwcu! Dobrze, ze będzie można na szybko jakieś sandały czy baleriny założyć ;)
    Zaczynam powoli kompletować wyprawkę, chce do maja mieć wszytsko gotowe, bo później mam ważny egzamin i nie będę miała do tego głowy. Dzisiaj przejrzałam całą górę ciuszków po mojej siostrzenicy. Posegregowalam je i wiem czego mi brakuje. Pare rzeczy tez już kupiłam. Zamówiłam tez sobie uszycie kompletu z minky+bawełna: kocyk, rożek, śpiworek i poduszeczka. Mam nadzieje, ze to ładnie wyjdzie.

A u Was jak z imieniem? Jest już jakiś pomysł?

Agniecha, super ze będą dwaj chłopcy :)

Inna, Sarna trzymam kciuki żeby już się w końcu u Was zaczęło!

Olik postaraj się nie martwić, sprawdzisz wszytsko u. Nieurągania i mam nadzieje, ze będzie wszytsko ok.

KateHawke gratuluje serduszka :)

Cieszę się dziewczyny, ze ogólnie są pozytywne wieści po wizytach. Rośnijcie! ;)

summer86, Agniechaaaa, Lusesita, JuicyB, Rucola, Anna Stesia, KateHawke, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - super Bąbelek! <3 niech pięknie rośnie :)

Justyna - dzielny maluszek :) czyżby dziewczynka się szykowała? ;)

Olik - po 14tc już ciężko jest zmierzyć długość bobasa i z reguły już lekarze zaczynają oznaczać wagę. Więc pewnie Twój bobo pięknie rośnie :)
    A żyłę po prostu trzeba będzie kontrolować i sprawdzać przepływy. Jakby co to lekarze już coś wymyślą :)

Bajka - no to nieźle Cię wpakowali na minę z tą wizytą! Jak miałaś skierowanie od swojej ginekolog to ja bym odwołanie pisała. W końcu 200zł piechotą nie chodzi.

A ja się wczoraj z mężem pożarłam.. Rzadko zmienia Luśce pieluszki a jak już to robi to się grzebie. Ona często w międzyczasie potrafi mu się zsiurać. Ten się wkurza i klnie. W ostateczności na koniec dziecko jest przebrane, ale krem nie jest zamknięty a chusteczki leżą otwarte i schną.
    A wczoraj - młoda po zmianie pieluszki zaczęła wyć a on? Zajął się zamykaniem chusteczek!! Bo coś się wylało..
    No już nie wytrzymałam i się wydarłam na niego.
    Nie podeszłam pierwsza do młodej, bo wczoraj postanowiłam zachować się tak jak mąż, czyli zostawić dziecko tatusiowi i sobie pograć na Xbox.
    Ach, mówię Wam, że czasami to bym wzięła jakiś tłuczek i trzepła w łepetynę..
    I zazdroszczę tym, których mężowie angażują się w opiekę nad dzieckiem. Bo ten mój to po pracy ciągle bez energii a w weekendy zawsze znajdzie się coś ważniejszego do zrobienia..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam czasu pisać ;) u Nas wszytsko w porządku.
    Imię mamy już wybrane. Będzie Felicja :)
    Fela rośnie chyba jak szalona, bo brzuch ostatnio mam wrażenie, ze rośnie w oczach. Do tego kopie coraz mocniej :) ale to jak na razie mnie cieszy. Na plusie mam coś pomiędzy 5 a 6 kilo. Dokładnie nie wiem, bo moja waga pokazuje jak chce. Sprawdzę jak będę u lekarza w poniedziałek na wizycie. Brzuch zaczyna mi już powoli przeszkadzać, a gdzie tam koniec! Już mam problem z zakładaniem butów a co będzie w czerwcu! Dobrze, ze będzie można na szybko jakieś sandały czy baleriny założyć ;)
    Zaczynam powoli kompletować wyprawkę, chce do maja mieć wszytsko gotowe, bo później mam ważny egzamin i nie będę miała do tego głowy. Dzisiaj przejrzałam całą górę ciuszków po mojej siostrzenicy. Posegregowalam je i wiem czego mi brakuje. Pare rzeczy tez już kupiłam. Zamówiłam tez sobie uszycie kompletu z minky+bawełna: kocyk, rożek, śpiworek i poduszeczka. Mam nadzieje, ze to ładnie wyjdzie.

A u Was jak z imieniem? Jest już jakiś pomysł?

Agniecha, super ze będą dwaj chłopcy :)

Inna, Sarna trzymam kciuki żeby już się w końcu u Was zaczęło!

Olik postaraj się nie martwić, sprawdzisz wszytsko u. Nieurągania i mam nadzieje, ze będzie wszytsko ok.

KateHawke gratuluje serduszka :)

Cieszę się dziewczyny, ze ogólnie są pozytywne wieści po wizytach. Rośnijcie! ;)
    Malka dobrze czytać, ze u was wszystko dobrze :) Imię wybraliście unikatowe :) my na chłopca mamy dośc nietypowy typ, na początku się smiałam i wkurzałam teściową a teraz nie wiem czy tak nie zostanie... chodzi o imię Lew. bardzo nam się podoba tylko mamy moralne obawy czy nie skrzywdzimy dziecka, takze jeszcze mamy sporo czasu żeby to przemyśleć. Dla dziewczynki Róża :)
    celujemy w krótkie imiona bo mamy długie i dostojne nazwisko, więc na pewno nie wypalimy z jakimś Brajanem albo Dżesiką :P

malka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Justyna - dzielny maluszek :) czyżby dziewczynka się szykowała? ;)

Niewykluczone.
    Pani doktor pokazała nam ten wyrostek o którym pisała mamaginekolog i powiedziala "gdyby odstawało to byłby chłopiec a tak niewiadomo".
    Ale na tym etapie jest jeszcze wcześnie... jeszcze narządy mogły się nie utworzyć.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik trzymam kciuki by wszystko sie szybko wyjaśniło i żeby wszelkie obawy okazały się niepotrzebne.

Malka piękne imię wybraliście.

Staraczka wow ale dzidziuś juz duży!

AnnaStesia super, że dałaś radę glukozie :)

U mnie w nocy i nad ranem były jakieś pobolewania, oby to zwiastowało poród bo zaczyna mnie przerażac ten zniecierpliwiony względem mnie ordynator.

malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, kochana jak wieści z frontu? u nas nadal nic się nie dzieje :P

Edit: Hah widzę, że ściągnęłam Cię myślami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 08:55

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obchodzie rzucił dnosnie mnie chłodno do lekarki "weźcie tu już podejmijcie jakaś decyzję". Nie ma mojego lekarza i czuje się trochę niepewnie w tej sytuacji. Wcisną mi oxy jak nic.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Na obchodzie rzucił dnosnie mnie chłodno do lekarki "weźcie tu już podejmijcie jakaś decyzję". Nie ma mojego lekarza i czuje się trochę niepewnie w tej sytuacji. Wcisną mi oxy jak nic.
    Pierwszy poród miałaś sn? Cholera, mogli by jeszcze żelu z prostaglandyną spróbować. :/

Mikołaj 25.04.2011

• Ruth Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałaś pierwsze cc Sarna, nie zgadzaj się na oxy, zadzwoń może do swojego lekarza, zapytaj o jego opinie jeśli mu ufasz.

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za tyle słów otuchy, jesteście niezastąpione :)

Malka bardzo ładna imię macie, moja koleżanka też ma Felcie, przeurocza dziewczynka
    My nad imieniem też się zastanawiamy, nie mamy typów dla chłopca.

Sarna a mogą Ci to wrzucić bez zgody? Pytam bo nie wiem w sumie jak to jest..

malka, summer86 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka śliczne imię <3

Rucola Lew to bardzo ładne imię. Ale też bym nie była pewna tym bardziej, że te dzieci coraz gorsze i coraz bardziej dokuczają. A Róża to moja babcia <3 Ja się zastanawiałam nad Helenką bo moja druga babcia tak ma. Ale też nie wiem.

Sarna obyś nie miała już potrzeby Oxy. Maluszku już czas poznać Mamusię <3
    Kaczorka skądś to znam. Mój eMek też jest taki "szybki" więc może Nas czasem trafiać jasny szlag :D

Anna Stesia dobrze, że udało Ci się przeżyć tę glukozę :)

malka, Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dzięki dziewczyny za tyle słów otuchy, jesteście niezastąpione :)

Malka bardzo ładna imię macie, moja koleżanka też ma Felcie, przeurocza dziewczynka
    My nad imieniem też się zastanawiamy, nie mamy typów dla chłopca.

Sarna a mogą Ci to wrzucić bez zgody? Pytam bo nie wiem w sumie jak to jest..
    Bez zgody nic nie mogą, dlatego ja też bym się zapierała rękami i nogami by się z oxy trzymali ode mnie z daleka.

Mikołaj 25.04.2011

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, cieszę się, że u Was ok <3 imię śliczne. U nas nadal bez pomysłu, brat dla bratanicy odgapił mojego wieloletniego faworyta i nijak nic innego mi nie podchodzi ;) Myślę, że w 3 trym. siądę z jakąś ksiegą imion i będziemy z eMkiem wybierać do skutku. Gdzieś po głowie chodzi mi Lidia, Alicja lub Nina, ale do żadnego nie jestem jeszcze w pełni przekonana.
    Daj znać po poniedziałkowej wizycie :) my we wtorek wizytujemy.

Sarna, współczuje tej niepewności. Tak jak piszą dziewczyny, może zadzwoń do swojego lekarza? Trzymam mocno kciuki!

Kate, śliczny suwaczek <3

Siwulec, dawno się nie odzywałaś, kiedy wizyta u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 09:46

malka, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ