Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olik, przykro mi bardzo, że są obawy po wizycie, ale najważniejsze, że Twój lekarz jest czujny i każe sprawdzić co trzeba. My trzymamy mocno kciuki aby wszystko na dalszych badaniach było ok!
Z tymi wymiarami malucha to też raz tak miałam na wizycie, maluch był zawsze 5-6 dni do przodu a nagle zrównał się z terminem OM, podobno to bardzo częste, bo po I trymestrze każdy maluch już rośnie w swoim tempie, trzeba kontrolować czy mieści się w normach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:28
olik321, Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Olik, maluch rośnie w swoim tempie. Najpierw pognał do przodu ale się zmęczył i pewnie dlatego teraz jest odrobinę do tyłu. Nie martw się. Będzie dobrze.
A do chirurga idź jak najszybciej, wyjaśnij temat to będziesz spokojniejsza.Anna Stesia, Rucola, olik321 lubią tę wiadomość
-
Olik, maluchy często zwalniają, mój też zwolnił i teraz każda część ciała rośnie mu w swoim tempie, a też na początku gnał, w pewnym momencie miał chyba z 8 czy 9 dni do przodu. Ale oczywiście kwestię żył musisz skontrolować, to wiadomo. Nawet jeśli coś z nią będzie nie tak to nie oznacza, że od razu dzidziuś będzie miał kłopoty. Ważne też, że reagujesz bardzo wcześnie.
olik321 lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:my też po wizycie i trochę mnie lekarz postraszył.
Boli mnie pachwina od jakiegoś czasu i mam iść do chirurga bo juz w prenatalnych wyszło, że z jedną żyłą dochodzącą do łożyska jest coś nie tak.
Mają mi sprawdzić czy nie mam przepuchliny, a za 6 tyg czy mały nie ma wady serduszka.
Co do fifolka, znowu mówiła, że widać raczej fifolka, ale jeszcze ręki nie da sobie odciąć bo do 18 tyg może sie odmienić.
Z USG tez wyszło, że mały gorzej rośnie, tj zawsze był 5 dni do przodu a dziś był 3 dni do tyłu.. ale gin pocieszała, że teraz te wymiary nie są miarodajne bo mały jest bardzo zgięty. -
KateHawke wrote:Przedstawiam mojego Okruszka ma 4,9mm i jego serduszko pięknie bije wszystko w porządku następna wizyta za 2-3 tygodnie jestem u mamy więc więcej popiszę wieczorem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52ba04a3f675.jpgKateHawke lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
summer86 wrote:Malka, co u Ciebie? Dawno chyba nie pisałaś. Macie już wybrane imię?
Czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam czasu pisać u Nas wszytsko w porządku.
Imię mamy już wybrane. Będzie Felicja
Fela rośnie chyba jak szalona, bo brzuch ostatnio mam wrażenie, ze rośnie w oczach. Do tego kopie coraz mocniej ale to jak na razie mnie cieszy. Na plusie mam coś pomiędzy 5 a 6 kilo. Dokładnie nie wiem, bo moja waga pokazuje jak chce. Sprawdzę jak będę u lekarza w poniedziałek na wizycie. Brzuch zaczyna mi już powoli przeszkadzać, a gdzie tam koniec! Już mam problem z zakładaniem butów a co będzie w czerwcu! Dobrze, ze będzie można na szybko jakieś sandały czy baleriny założyć
Zaczynam powoli kompletować wyprawkę, chce do maja mieć wszytsko gotowe, bo później mam ważny egzamin i nie będę miała do tego głowy. Dzisiaj przejrzałam całą górę ciuszków po mojej siostrzenicy. Posegregowalam je i wiem czego mi brakuje. Pare rzeczy tez już kupiłam. Zamówiłam tez sobie uszycie kompletu z minky+bawełna: kocyk, rożek, śpiworek i poduszeczka. Mam nadzieje, ze to ładnie wyjdzie.
A u Was jak z imieniem? Jest już jakiś pomysł?
Agniecha, super ze będą dwaj chłopcy
Inna, Sarna trzymam kciuki żeby już się w końcu u Was zaczęło!
Olik postaraj się nie martwić, sprawdzisz wszytsko u. Nieurągania i mam nadzieje, ze będzie wszytsko ok.
KateHawke gratuluje serduszka
Cieszę się dziewczyny, ze ogólnie są pozytywne wieści po wizytach. Rośnijcie!summer86, Agniechaaaa, Lusesita, JuicyB, Rucola, Anna Stesia, KateHawke, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Kate - super Bąbelek! niech pięknie rośnie
Justyna - dzielny maluszek czyżby dziewczynka się szykowała?
Olik - po 14tc już ciężko jest zmierzyć długość bobasa i z reguły już lekarze zaczynają oznaczać wagę. Więc pewnie Twój bobo pięknie rośnie
A żyłę po prostu trzeba będzie kontrolować i sprawdzać przepływy. Jakby co to lekarze już coś wymyślą
Bajka - no to nieźle Cię wpakowali na minę z tą wizytą! Jak miałaś skierowanie od swojej ginekolog to ja bym odwołanie pisała. W końcu 200zł piechotą nie chodzi.
A ja się wczoraj z mężem pożarłam.. Rzadko zmienia Luśce pieluszki a jak już to robi to się grzebie. Ona często w międzyczasie potrafi mu się zsiurać. Ten się wkurza i klnie. W ostateczności na koniec dziecko jest przebrane, ale krem nie jest zamknięty a chusteczki leżą otwarte i schną.
A wczoraj - młoda po zmianie pieluszki zaczęła wyć a on? Zajął się zamykaniem chusteczek!! Bo coś się wylało..
No już nie wytrzymałam i się wydarłam na niego.
Nie podeszłam pierwsza do młodej, bo wczoraj postanowiłam zachować się tak jak mąż, czyli zostawić dziecko tatusiowi i sobie pograć na Xbox.
Ach, mówię Wam, że czasami to bym wzięła jakiś tłuczek i trzepła w łepetynę..
I zazdroszczę tym, których mężowie angażują się w opiekę nad dzieckiem. Bo ten mój to po pracy ciągle bez energii a w weekendy zawsze znajdzie się coś ważniejszego do zrobienia..
-
malka wrote:Czytam Was na bieżąco, ale jakoś nie mam czasu pisać u Nas wszytsko w porządku.
Imię mamy już wybrane. Będzie Felicja
Fela rośnie chyba jak szalona, bo brzuch ostatnio mam wrażenie, ze rośnie w oczach. Do tego kopie coraz mocniej ale to jak na razie mnie cieszy. Na plusie mam coś pomiędzy 5 a 6 kilo. Dokładnie nie wiem, bo moja waga pokazuje jak chce. Sprawdzę jak będę u lekarza w poniedziałek na wizycie. Brzuch zaczyna mi już powoli przeszkadzać, a gdzie tam koniec! Już mam problem z zakładaniem butów a co będzie w czerwcu! Dobrze, ze będzie można na szybko jakieś sandały czy baleriny założyć
Zaczynam powoli kompletować wyprawkę, chce do maja mieć wszytsko gotowe, bo później mam ważny egzamin i nie będę miała do tego głowy. Dzisiaj przejrzałam całą górę ciuszków po mojej siostrzenicy. Posegregowalam je i wiem czego mi brakuje. Pare rzeczy tez już kupiłam. Zamówiłam tez sobie uszycie kompletu z minky+bawełna: kocyk, rożek, śpiworek i poduszeczka. Mam nadzieje, ze to ładnie wyjdzie.
A u Was jak z imieniem? Jest już jakiś pomysł?
Agniecha, super ze będą dwaj chłopcy
Inna, Sarna trzymam kciuki żeby już się w końcu u Was zaczęło!
Olik postaraj się nie martwić, sprawdzisz wszytsko u. Nieurągania i mam nadzieje, ze będzie wszytsko ok.
KateHawke gratuluje serduszka
Cieszę się dziewczyny, ze ogólnie są pozytywne wieści po wizytach. Rośnijcie!
celujemy w krótkie imiona bo mamy długie i dostojne nazwisko, więc na pewno nie wypalimy z jakimś Brajanem albo Dżesikąmalka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kaczorka wrote:Justyna - dzielny maluszek czyżby dziewczynka się szykowała?
Niewykluczone.
Pani doktor pokazała nam ten wyrostek o którym pisała mamaginekolog i powiedziala "gdyby odstawało to byłby chłopiec a tak niewiadomo".
Ale na tym etapie jest jeszcze wcześnie... jeszcze narządy mogły się nie utworzyć. -
Olik trzymam kciuki by wszystko sie szybko wyjaśniło i żeby wszelkie obawy okazały się niepotrzebne.
Malka piękne imię wybraliście.
Staraczka wow ale dzidziuś juz duży!
AnnaStesia super, że dałaś radę glukozie
U mnie w nocy i nad ranem były jakieś pobolewania, oby to zwiastowało poród bo zaczyna mnie przerażac ten zniecierpliwiony względem mnie ordynator.malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Sarna, kochana jak wieści z frontu? u nas nadal nic się nie dzieje
Edit: Hah widzę, że ściągnęłam Cię myślamiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 08:55
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Sarna84 wrote:Na obchodzie rzucił dnosnie mnie chłodno do lekarki "weźcie tu już podejmijcie jakaś decyzję". Nie ma mojego lekarza i czuje się trochę niepewnie w tej sytuacji. Wcisną mi oxy jak nic.Mikołaj 25.04.2011
-
dzięki dziewczyny za tyle słów otuchy, jesteście niezastąpione
Malka bardzo ładna imię macie, moja koleżanka też ma Felcie, przeurocza dziewczynka
My nad imieniem też się zastanawiamy, nie mamy typów dla chłopca.
Sarna a mogą Ci to wrzucić bez zgody? Pytam bo nie wiem w sumie jak to jest..malka, summer86 lubią tę wiadomość
-
Malka śliczne imię
Rucola Lew to bardzo ładne imię. Ale też bym nie była pewna tym bardziej, że te dzieci coraz gorsze i coraz bardziej dokuczają. A Róża to moja babcia Ja się zastanawiałam nad Helenką bo moja druga babcia tak ma. Ale też nie wiem.
Sarna obyś nie miała już potrzeby Oxy. Maluszku już czas poznać Mamusię
Kaczorka skądś to znam. Mój eMek też jest taki "szybki" więc może Nas czasem trafiać jasny szlag
Anna Stesia dobrze, że udało Ci się przeżyć tę glukozęmalka, Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:dzięki dziewczyny za tyle słów otuchy, jesteście niezastąpione
Malka bardzo ładna imię macie, moja koleżanka też ma Felcie, przeurocza dziewczynka
My nad imieniem też się zastanawiamy, nie mamy typów dla chłopca.
Sarna a mogą Ci to wrzucić bez zgody? Pytam bo nie wiem w sumie jak to jest..Mikołaj 25.04.2011
-
Malka, cieszę się, że u Was ok imię śliczne. U nas nadal bez pomysłu, brat dla bratanicy odgapił mojego wieloletniego faworyta i nijak nic innego mi nie podchodzi Myślę, że w 3 trym. siądę z jakąś ksiegą imion i będziemy z eMkiem wybierać do skutku. Gdzieś po głowie chodzi mi Lidia, Alicja lub Nina, ale do żadnego nie jestem jeszcze w pełni przekonana.
Daj znać po poniedziałkowej wizycie my we wtorek wizytujemy.
Sarna, współczuje tej niepewności. Tak jak piszą dziewczyny, może zadzwoń do swojego lekarza? Trzymam mocno kciuki!
Kate, śliczny suwaczek
Siwulec, dawno się nie odzywałaś, kiedy wizyta u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 09:46
malka, KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość