X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja jechałam w autobusie z gondola w sumie zanim zdałam prawko to z każdym jeździłam z gondola :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja też, ale nie chce mi się tarabanić wózka, wolałabym wziąć chustę ;)

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja cały czas mam w głowie Twoje oczekiwanie i myślę że co tam mój ból @, Ty też tak miałaś... Samym porodem się tak nie stresuje, chyba jedyne czego się obawiam, to przenoszenia i czekania dłużej niż to konieczne...

Leżenie chyba średnio pomaga, bo biodra bolą. Czas na piłkę. Słyszałam że piłka może pomóc w rozwieranie szyjki, ale czy to prawda?

Karma88 lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aga ja też, ale nie chce mi się tarabanić wózka, wolałabym wziąć chustę ;)
    Hmmm co do chusty to się nie wypowiem, bo leży w szafie nieużywana :(
    Pewnie zaraz ktoras z dziewczyn odpowie

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie piłka mi bardzo szybko robiła rozwarcie ale to już po odejściu wód, nie zaszkodzi spróbować :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, ochraniacz zamowilam ze Smyka i dopiero po weekendzie będzie. Do tej pory mała spała w dostawce Chicco, więc nie było problemow z uderzaniem. Testujemy aktualnie drewniane łóżeczko i co chwile nóżka ląduje między szczebelkami.

Luna, cieżko mi powiedzieć co bezpieczniejsze. Ja jechałam kilka razy autobusem i nie czułam się komfortowo z gondolą. U nas na szczęscie max 3-4 km jeździmy.
    A co do nocy, mała szalała od 23:30 do 1, więc znów wylądowała u mnie w łóżku i dość ładnie spała (do 7 dwie krotkie pobudki na karmienie). Dziękuje, że pytasz ;*

Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie- próbuj :) moim przykładem się nie sugeruje raczej. Miałam bóle@, ale one w zasadzie nic nie znaczyły jak się okazało.
    To dziecko decyduje kiedy jest gotowe by przyjść na świat ;) ale warto spróbować metod w domu niż w szpitalu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za komentarze <3 poki co nie zamawiam, Wszakrze zawsze można kupić

Luna zrobisz jak Tobie wygodnie, ale ja bym przeszła sie na spacer :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia no w deszczu trochę średnio na taki długi spacer, nie mam folii na wózek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 09:28

• Rucola Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!
    Luna ja pewnie wzięłabym chuste, chyba ze to autobus miejscki przystosowany do wózków to można wziąc wózek.
    Ja mam łóżeczko szczebelkowe, Młody wciska nózki, czasem huknie główką, ale ogólnie słyszę, ze coś złego się dzieje i biegnę z pomocą... ochraniaczy nie mam i póki co nie planuję :)
    Blue mój po kilku dniach na klinie zaczał się bardzo dziwnie zachowywac, ciągnąć główkę... ale zrobisz jak uważasz. W kwestii ulewania to ja to tłumaczę sobie tak : wolę zeby nadmiary wylały mi się z buzi niż stały w gardle, piekły i doprowadzały do powstawania refluksu. Ale to oczywiście moje zdanie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie do mam, które nie używają łóżeczek, w ciagu dnia gdzie kładziecie Maluszki?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie89 wrote:
    Achia - ja cały czas mam w głowie Twoje oczekiwanie i myślę że co tam mój ból @, Ty też tak miałaś... Samym porodem się tak nie stresuje, chyba jedyne czego się obawiam, to przenoszenia i czekania dłużej niż to konieczne...

Leżenie chyba średnio pomaga, bo biodra bolą. Czas na piłkę. Słyszałam że piłka może pomóc w rozwieranie szyjki, ale czy to prawda?

Minnie pilka jak najbardziej wskazana!!okrezne ruchy biodrami i zobaczysz beda efekty!
    Ja na pilce przeskakalam w domu cala noc (po tym jak zaczely sie skurcze co 15-20min).
    Rano piekne rozwarcie-wiec tym razem tez planuje uzyc pilke:)

Minnie89 lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejski, ale mam wózek w domu, 4 piętro i średnio chce go znosić. Zobaczę jaka będzie w południe pogoda, ale chyba spróbuję w chuście. Dzięki za opinie! :)

Ja kładę w kokon albo do łóżeczka na drzemkę

Na dzień dobry czytamy sobie :)
    ]

Summer lubię za lepsza noc, oby tak dalej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 19:22

Achia, lamka, summer86, Nadzieja22, moniśka..., KateHawke, Jeżowa, blue00, Aga9090, Patrycja20, Kaczorka, -Mamunia-, Yoselyn82, Anna Stesia, Rucola, Lunaris, Siwulec, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- ja też używane kokonu :)
    Luna- daj znać jak ostatecznie poszła wyprawa :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia myślę, że jak najbardziej to mógł być powód zdenerwowania Oskara, Zuzia też była marudna jak gdzies jechaliśmy albo ktoś przychodził, ale to minęło :) daj znać po spotkaniu z teściową, mam nadzieję że miło spędzicie czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w dzień mały jest głównie w kokonie. W łóżeczku Chicco jest opcja podniesienia materaca pod skosem czyli taki niby klin i jak tak mieliśmy na początku to Domin częściej płakał w nocy (stawiam, że mu się cofało mleko do gardła). O dziwo w szpitalu cały czas był pod skosem jak chyba wszystkie dzieci. Potem doczytałam, że lepiej na płasko i tak teraz mamy.

Rucola lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wczoraj pół dnia mnie nie było w domu, a tu tyle stron. Wyniki badań chyba ok, zobaczymy w środę na wizycie :)

Dzieciaczki jak zwykle cudowne :)

Luna, ja bym raczej chustę wybrała, pod warunkiem, że faktycznie będziesz siedzieć.

Yos piękny podpis <3 Ustaw suwaka, bo to już około miesiąc został :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja kładę na drzemkę do łóżeczka tylko wtedy wiem że to max 30 minut będzie trwalo. Jak chce dłużej to na nasze łóżko i kładę się obok wtedy zazwyczaj godzina tak jak teraz śpi z cycem w buzi od 9.20.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, raz jechała autobusem. Ania była w gondoli. Szczerze mówiąc, u nas w autobusach tłumy i nie wyobrażam sobie mieć dziecka w chuście gdy co chwilę ktoś się przeciska i szturcha. na wózek bardziej się uważa moim zdaniem, a chusty, tak jak brzucha można nie zauważyć.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, dzisiaj troche lepsza noc,Leos odsypial chyba dzien bo mial tylko jedna polgodzinna drzemke. Za to od 5 już nie spimy.
    Klima teraz nie używam. Przy starszak uzywalam jak byl chory, ale zaczelam jak mial ok rok. Do tego czasu jak mial katarek to pod nozki łóżeczka podkladalismy ksiazki zeby cale lozeczko bylo pod skosem. Przymierzalam klin do łóżeczka Leosia ale taraz mamy grubszy materac i wydaje mi się ze mialby bardzo wygieta pozycje takze wątpię zebym używała go w przyszłości, predzej pod materac dam jakis recznik.
    A w ciagu dnia u nas drzemki w wozku, niestety w lozeczku czy nawet w naszym lozku budzi sie po ok 15 min, musiałabym z nim lezec a na to wiadomo ciężko sobie pozwolić za każdym razem jak jeszcze jedno dziecko jest. A w wozku jak sie kreci to pobujam i pospi jeszcze chwile. Jak jest bardzo marudny to biore go na rece i tak dosypia jeszcze na mnie

‹‹ 2691 2692 2693 2694 2695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ