Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak się ciesze jak jade odebrac brata z przedszkola
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 13:14
blue00, Luna1993, Achia, olik321, Patrycja20, Aga9090, -Mamunia-, Yoselyn82, Nadzieja22, Lusesita, lamka, Anna Stesia, KateHawke, Rucola, Lunaris, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Luna ja bym wzięła wózek, z podobnego powodu, jak napisała wyżej Justyna - wózek jest wielki, ciężko go nie zauważyć, ludzie powinni uważać. Ja jeżdżę z gondolą, co prawda tramwajem, ale nie widzę w tym nic niebezpiecznego. Ale ja z drugiej strony nie korzystam z chusty, więc moja opinia pewnie jest niemiarodajna
Summer to u Was całkiem dobra noc dzisiaj, super!
Anna Stesia Ty to nawet jak próbujesz być zła, to brzmisz tak jakoś dobrze
Ja mam dzisiaj męża w domu, bo się rozchorował (wcześniej już kaszlał, ale jestem pewna, że pogorszenie stanu to efekt wczorajszego narzekania na hummus - karma wróciła). Jak mała wstanie to karmię, zmęczę ją trochę i fru na spacer! Oby tylko nie padało, bo wczoraj nieźle zmokłam. A i chciałam pochwalić Agatkę - pięknie leży na brzuszku, patrzy na wprost (a nie jak wcześniej tylko w lewo). Jakoś samo jej się przestawiłoi tak wysoko trzyma główkę, jak taki mały sfinks wygląda.
Miłego dniaAnna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOkazało się że babcia jest chora, więc nie jedziemy do niej
jeśli będzie pogoda to pójdziemy po prostu na spacer, ale na przyszłość mój dylemat dalej nierozwiązany, bo powiem Wam, że jadąc z Tosia miałam taką sytuację, że przy hamowaniu jakaś baba przewróciła się centralnie na Tosie w gondoli. Już chyba bym wolała chustę, być człowiekiem skurwielem i żądać by ktoś ustąpił miejsca tyłem do kierunku jazdy
sama nie wiem. W każdym razie dziękuję za Wasze opinie
Brawo dla Agatki za nowe umiejętnościa męża dopadło, powiedz mu że to karma
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa- niby karma wróciła, ale czy chory mąż nie będzie Cię męczył bardziej niż jego wczorajszy tekst ?:p
Chyba zmęczyło Oskara jego własne nocne marudzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 15:30
Sarna84, olik321, JustynaG, Luna1993, Kaczorka, -Mamunia-, Patrycja20, Yoselyn82, Nadzieja22, Minnie89, Aga9090, Morusek, Lusesita, Lena21, moniśka..., Anna Stesia, KateHawke, emi2016, Rucola, Lunaris, Siwulec, pilik lubią tę wiadomość
-
Ach i jeszcze, bo od kilku dni już zapominam: polecam tę serię książek, są to znane bajki "przepisane" przez Giadę Francię z pominięciem nudnych fragmentów, np. nadmiernych opisów przyrody - taka uproszczona wersja dla najmłodszych. Każda książka ma 64 strony, ale w zależności od objętości oryginalnego tekstu jest więcej lub mniej obrazków (przepięknych). My oczywiście czytamy i mamy całą serię
książki z Empiku po ok. 7 zł/szt
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fae77e56aab.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca9e7c9f2b09.jpg
Achia prześlicznego masz synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 10:49
Achia, Luna1993, Bajkaaa, Nadzieja22, Lusesita, Rucola, KateHawke, pilik lubią tę wiadomość
-
Luna, a ja gdzieś czytałam, że nie powinno się siadać gdy ma się dziecko w chuście bo przybiera złą pozycję. Albo coś takiego mówiła babeczka na warsztatach chustonoszenia. No nie pamiętam skąd mam tą informację...
Achia, specjalnie dla Ciebie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eed1bcaea99e.jpg
Dobra rada: Zdrzemnij się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 10:51
Achia, Nadzieja22, Lusesita, summer86, Anna Stesia, emi2016, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyna ja jako osoba totalnie nie znajaca się zapytam czy w takim razie jak dziecko zaśnie w chuscie to trzeba tylko stać? Siąść nie można? To ja jednak dobrze ze nie noszę w chuscie bo jak Zośka czasem śpi 2 godz to wolę by spała w wózku niż żebym ja stała tyle czasu...
-
Melduje, że wysprzatalam całe mieszkanie, zrobiłam obiad i umyłam okno i prócz tego że zmęczyłam się jak stara baba nic więcej się nie dzieje
czekam, aż emek wróci z pracy i pozwolę mu na przyjemności
będzie w ciężkim szoku nie wiem czy z niego wyjdzie hah
Zdjęcia dZieci jak zwykle przecudowne !!!
Luna ja bym pewnie wzięła wózekale widze ze sprawa nieaktualana :*
emi2016, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna z tym 10 km spacerem w taka pogoďę to tak zazartowałam.
Osobiscie nie poradzę, bo ja bym taka sprawę rozwiązała samochodem. Ale wózek chyba najbezpieczniejszy.
Patrycja ja za to melduję że po sytym śniadaniu dopiero się obudziłam i od razu rozbudzilam jak spojrzałam w lustro.
Nam pomogło współżycie z satysfakcją z obu stron po dwóch godzinach akcja sie zaczęła, ale jak widać nie ma reguły. -
Bajka, jak dziecko śpi to możesz probować je wyjąć z chusty
Legenda głosi, że komuś się to udało i dziecko spalo dalej.
Mi się nie udaje ale np. Lewko Rucoli tak potrafi
A moj eMek w święta po prostu się położył na łóżku z przywiązaną AneczkąRucola lubi tę wiadomość
-
Dwa pytania wyprawkowe:
1. Jakich biustonoszy używałyście na początku?
2. Jaki szlafrok kupić? W domu mam taki polarkowy, ale w nim się ugotuję i do tego zajmie połowę miejsca w walizce. Czy np taki z dolce sonno będzie ok? https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Stalowy/361 -
JustynaG wrote:Bajka, jak dziecko śpi to możesz probować je wyjąć z chusty
Legenda głosi, że komuś się to udało i dziecko spalo dalej.
Mi się nie udaje ale np. Lewko Rucoli tak potrafi
A moj eMek w święta po prostu się położył na łóżku z przywiązaną Aneczką
Z ciekawości pytam:)
Czyli ty cały czas chodzisz jak jest Ania w chuscie?
Nadzieja o ile ci szlafrok będzie potrzebnyale bierz taki który Ci się przyda pozniej
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamunia to musimy kupić drugie auto
żartuje oczywiście
dziś sama kazałam emkowi brać samochód bo jest chory.
Nadzieja ja wzięłam bluzę, bo nie używam szlafroków. Na oddziale było cieplutko, więc miałam ją na sobie tylko po narkozie, bo po niej było mi strasznie zimno. Tak jak Bajka pisze, kup taki który Ci się przyda też w domu albo weź ze sobą sweterek dłuższyNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Bajka mi się czasem udało odłożyć Frania z chusty, ale to była loteria
teraz mało się nosimy w chuście, bo mi już jest ciężko z tą kluską, a on tez jest mega ruchliwy i ciekawski
Patrycja powodzeniaw ogóle chciałam powiedzieć, że podziwiam wszystkie mamy za końcówkę ciąży - ha nie doczekałam nawet 37 tygodnia a już było mi mega ciężko a większość z Was jest w ciąży prawie miesiąc dłużej niż ja byłam - szacun naprawdę !
Mam pytanie za tysiąc punktów: macie jakieś pomysły na prezent na dzień babci i dziadka ?Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena, mysleliśmy o kalendarzu ze zdjeciami, ale teściowie mi zgasili zapał. Kupimy chyba wino i dobre czekoladki, ewentualnie dorzucimy zdjecie Aneczki w ramce.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lena ja planuję kupić ramki na zdjęcia, tak na kilka zdjęć i dać dziadkom, miedzy innymi takie, jak trzymają wnuka na rękach
Co do siadania w chuśnie to ja zazwyczaj chodze, jak sa goście i chcę usiąśc to podkładam poduchy zeby mieć taką pozycję wpół siedzacą a w domu zazwyczaj próbuję odkładać Malca jak uśnie, zazwyczaj się udaje ale czekam na głęboką faze snu i mam zawsze smoka w pogotowiuJustynaG lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021