X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja tam Cię rozumiem :) nam na prenatalnych powiedział, że raczej dziewczynka, później na kolejnych USG też to powtarzał, ale mnie niesamowicie bawiło, że lekarz był bardziej zainteresowany potwierdzeniem płci niż ja :P zawsze odpowiadałam mu, że najważniejsze aby było zdrowe ;)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie już nie biorę ani luteiny ani duphastonu A magnez dziś zaczęłam lykac na nowo bo w tych tabletkach dla kobiet w ciąży bardzo mało tego jest,
    Ale dziękuję Summer ja właśnie leżę też dużo teraz i jest lepiej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie, Franio pokazał klejnoty i wszystko u niego w porządku, zdrowy synuś <3 wazy 410 g :) dziękujemy za kciuki :* niestety tak się schował na dole i wtulił, że nie było szans na zdjęcie buzi wiec zostało bez 3D, trudno ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbc6d3aa2f99.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f003110f8c90.jpg

Flowwer, innamorata88, Lusesita, Kaczorka, Rucola, pilik, Emiilka, KateHawke, Jadranka, Jeżowa, JuicyB, Bajkaaa, malka, moniśka..., JustynaG, Sarna84, olik321, Anna Stesia, Barbarka1984, Izolda90 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio już duży!! E-ciocia wysyła buźiaki, jeju ale naprawdę po naszych dzieciach widać jak czas ucieka.

Powiem wam że ostatni miesiąc dał mi w kość ale maluszek uratowany chyba najgorsze za nim i jednak minęłam się z powolaniem powinnam być wetem... bliżej mi sercem do tego.

pilik, KateHawke, Jadranka, Lena21, Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lusesita właśnie dlatego nie chce już szukać w internecie hehe :)

Wujka google wyłącz ;)
    Mnie też pobolewa grzuch i kłuje w szyjce. Czasem nachodzi mnie myśl czy ten ból to jest ok czy raczej nie a jesli oleje to to sama sobie bedę winna. Kolejna mysli "kobieto !!! Opanuj się!! Jest wszystko w porzadku i nie kreuj złych wizji".

Bajkaaa lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - no tak, przecież Ty o limfocytach pisałaś.. jak widać mózg matki to też trochę taki kalafior. Najwidoczniej po ciąży nie mija od razu :p

Rucola i Lena - świetnie, że dzieciaczki zdrowe rosną :)
    A Franio to już jak dwie czekoladki ma wagę :p i jak typowy facet - chowa twarz i pokazuje klejnoty ;)

Kłucia w szyjce ponoć norma. Też miałam w zasadzie przez cały okres ciąży i co się pytałam ginekologa to mnie uspokajała.
    A najbardziej odczuwałam to wszystko jak za dużo łaziłam.

Emiilka, Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a to juz było połówkowe Franka?
    Kawał chłopa z niego już i to typowego :P
    To niesamowite jak dziecko szybko rosnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 07:15

Lena21 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak bóle będą się powtarzały to możliwe że lekarz zleci jednak luteinę albo dhupaston. Ja nadal na dhupastonie, już dużo mniejsza dawka, ale jednak i zawsze przy zmniejszaniu gin mówiła że jakby ciągnięcia/bóle się nasilały to będziemy zmieniać dawkowanie. A póki co polecam magnez 3x1 albo 2x2 (jak Ci wygodniej, ale 3-4 tabletki dziennie spokojnie bierz) i za kilka dni powinno być lepiej :)

Mnie coś zaczyna w spojenie pobolewać bardziej i stawy mi strzelają jeszcze bardziej niż zawsze. Chyba się wszystko powoli rozchodzi ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wpadam.
    Nie mam czasu na nic ostatnio. Tydzień do powrotu M a od kilku dni mam skumulowany atak kurierów z paczkami wielkogabarytowymi. Liczę że stolarz nam skończy do soboty łazienkę bo w mieszkaniu jedno wielkie składowisko. Mam już dość.
    Najlepsze że przy leżeniu i odpoczywaniu szyjka miała 2.5cm a jak zaczęłam walczyć z kartonami to nagle 3.5cm się zrobiło :D

My wczoraj byliśmy na wizycie. Klusek mnie przeraża coraz bardziej. 17t1d u nas równa się 19t4d... Jest DUUUŻYY. Powinien ważyć 140g (ważył tyle 2tyg. temu) a wczorajszy pomiar wyszedł 251g. A ja taka chuda jak byłam w 9tc tak dalej jestem. Nie wiem gdzie to dziecko się tam mieści. 4:0 dla chłopaka już także raczej zmian nie będzie. Imienia brak więc Klusek funkcjonuje dalej. Zaczęłam panikować że te kupione ubranka na 56 się nie przydadzą...

Wczoraj przyszło łóżeczko. Leży jednak nieruszone i czeka na M.
    No i przyszedł wózek. Matka miała takie parcie żeby go poskładać i sprawdzić czy wszystko działa, że to zrobiła. Chociaż niepowinna... No i wpieniona bo gondoli nie dała rady 'postawić'. Nie wiem czy coś tam popsute jest czy trzeba więcej siły na te zatrzaski, ale taka byłam zła że bez kija nie podchodź. Reszta bez problemu obczajona.

AnnaStesia- też wczoraj dostałam wanienkę Stokke. Tylko jej nie odpakowałam. Złożona nie jest grubsza jak 3-4cm. Na płasko wszędzie zmieścisz. Miałam brać jeszcze wkładkę ale nie było na stanie więc na tą chwilę darowałam.

A wózek (bynajmniej złożona spacerówka) cudo. Ta wysokość... jestem pozytywnie zaskoczona. Ale rozgoryczona tą gondolą. Muszę poczekać na kogoś silniejszego.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebc1396f5dfb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/668eafa52be7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/867497f8e80d.jpg

PS. Sorry za bałagan ale tak obecnie wygląda nasze mieszkanie- magazyn. Z meblami na balkon w salonie...

PS2. AnnaStesia- wanienka jest na ostatnim zdjęciu na górze nosidełka. Widać turkusowe paski i jaka jest płaska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 07:46

KateHawke, Emiilka, Lusesita, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    To i ja wpadam.
    Nie mam czasu na nic ostatnio. Tydzień do powrotu M a od kilku dni mam skumulowany atak kurierów z paczkami wielkogabarytowymi. Liczę że stolarz nam skończy do soboty łazienkę bo w mieszkaniu jedno wielkie składowisko. Mam już dość.
    Najlepsze że przy leżeniu i odpoczywaniu szyjka miała 2.5cm a jak zaczęłam walczyć z kartonami to nagle 3.5cm się zrobiło :D

My wczoraj byliśmy na wizycie. Klusek mnie przeraża coraz bardziej. 17t1d u nas równa się 19t4d... Jest DUUUŻYY. Powinien ważyć 140g (ważył tyle 2tyg. temu) a wczorajszy pomiar wyszedł 251g. A ja taka chuda jak byłam w 9tc tak dalej jestem. Nie wiem gdzie to dziecko się tam mieści. 4:0 dla chłopaka już także raczej zmian nie będzie. Imienia brak więc Klusek funkcjonuje dalej. Zaczęłam panikować że te kupione ubranka na 56 się nie przydadzą...

Wczoraj przyszło łóżeczko. Leży jednak nieruszone i czeka na M.
    No i przyszedł wózek. Matka miała takie parcie żeby go poskładać i sprawdzić czy wszystko działa, że to zrobiła. Chociaż niepowinna... No i wpieniona bo gondoli nie dała rady 'postawić'. Nie wiem czy coś tam popsute jest czy trzeba więcej siły na te zatrzaski, ale taka byłam zła że bez kija nie podchodź. Reszta bez problemu obczajona.

AnnaStesia- też wczoraj dostałam wanienkę Stokke. Tylko jej nie odpakowałam. Złożona nie jest grubsza jak 3-4cm. Na płasko wszędzie zmieścisz. Miałam brać jeszcze wkładkę ale nie było na stanie więc na tą chwilę darowałam.

A wózek (bynajmniej złożona spacerówka) cudo. Ta wysokość... jestem pozytywnie zaskoczona. Ale rozgoryczona tą gondolą. Muszę poczekać na kogoś silniejszego.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebc1396f5dfb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/668eafa52be7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/867497f8e80d.jpg

PS. Sorry za bałagan ale tak obecnie wygląda nasze mieszkanie- magazyn. Z meblami na balkon w salonie...

PS2. AnnaStesia- wanienka jest na ostatnim zdjęciu na górze nosidełka. Widać turkusowe paski i jaka jest płaska.
    Super wózek! :) Nasz Flexi bath czeka już w łazience :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Super wózek! :) Nasz Flexi bath czeka już w łazience :D

Mój sobie jeszcze poczeka :D
    Ale z jednego się cieszę. Że to wszystko już kupione. Nie dałabym rady potem z brzuchem sama tego ogarnąć. Ledwo teraz z kartonów wyjęłam a co dopiero się męczyć w zaawansowanej ciąży, tym bardziej jak M nie będzie. A tak to stoi już i czeka. Są moi rodzice, tylko człowiek chce być samodzielny. Ile można prosić o pomoc. Tym bardziej że jak M nie ma to u nich mieszkam. Dzisiaj na spokojnie poogladam jeszcze. Wczoraj wszystko na wariackich papierach żeby zdążyć na wizytę. Dlatego wanienki nawet nie dotknęłam.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka, gratuluję przystojnego Franka! To już kawał chłopczyka :)
    Ania, aaaaa - jaki cudowny Stokke :D <3 Chyba najlepszy kolor :) Aż mam ochotę przynieść z komórki lokatorskiej mój starszy model ;) No i wanienka faktycznie jest płaska po złożeniu!

Lena21 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola piękny maluch. Super się prezentuje na tym zdjęciu :)

Lena, super, że wszytsko w porządku na prenatalnych. Nie było co się stresowac!

Bajka, ja tez dość długo miałam bóle jak na @ i jakieś kłucia. Lekarz mówił że to normalne. Dodatkowo mówił, że przy mojej endomendzie może to byś bardziej odczuwalne.

Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Lenka, gratuluję przystojnego Franka! To już kawał chłopczyka :)
    Ania, aaaaa - jaki cudowny Stokke :D <3 Chyba najlepszy kolor :) Aż mam ochotę przynieść z komórki lokatorskiej mój starszy model ;) No i wanienka faktycznie jest płaska po złożeniu!
    To dla mnie był mega plus :D Emek z końcem marca zaczyna kolejny kontrakt, więc na wyjazdy do niego będzie jak znalazł :)

Emiilka lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, jaki rozmiar ciuszków kupujecie? 56 czy 62? Ja chyba kupie od razu w obu rozmiarach, bo nie mam pojęcia w jaką wielkość celować :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98d96f16752c.jpg

Adaś 21.02.18 2830 g 53 cm 10pkt

Pozdrawiamy i całuje wszystkie e-ciotki <3

Czujemy się rewelacyjnie, malutki grzeczniutki śpi i je na zmianę, wyłącznie kp, jest cudnie :)

Zabieram się za nadrabianie.

Ania1003, JustynaG, Lena21, Lusesita, Yoselyn82, summer86, Kargo31, Amy333, PodwojnaMamaWdwupaku, JuicyB, KateHawke, Bajkaaa, Flowwer, Emiilka, Jeżowa, Kaczorka, malka, olik321, Anna Stesia, Jadranka, Justaaa, Barbarka1984, pilik, Izolda90 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, jaki rozmiar ciuszków kupujecie? 56 czy 62? Ja chyba kupie od razu w obu rozmiarach, bo nie mam pojęcia w jaką wielkość celować :/

Ja mam i 56 i 62 ale przy naszych obecnych rozmiarach chyba zacznę więcej inwestować w 62/68...

Sarna GRATULACJE! Ja bym już chciała być 'po'. A to połowa przed nami jeszcze.

Sarna84 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna cudowności :)<3

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna Adaś jest przeslodki <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, może się wstrzymaj z zakupami? :P
    Bo może Twój Klusek chce pójść na rekord - największego polskiego niemowlaka??

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ