Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, ja tam Cię rozumiem nam na prenatalnych powiedział, że raczej dziewczynka, później na kolejnych USG też to powtarzał, ale mnie niesamowicie bawiło, że lekarz był bardziej zainteresowany potwierdzeniem płci niż ja zawsze odpowiadałam mu, że najważniejsze aby było zdrowe
Rucola lubi tę wiadomość
-
Hej ciocie, Franio pokazał klejnoty i wszystko u niego w porządku, zdrowy synuś wazy 410 g dziękujemy za kciuki :* niestety tak się schował na dole i wtulił, że nie było szans na zdjęcie buzi wiec zostało bez 3D, trudno
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbc6d3aa2f99.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f003110f8c90.jpgFlowwer, innamorata88, Lusesita, Kaczorka, Rucola, pilik, Emiilka, KateHawke, Jadranka, Jeżowa, JuicyB, Bajkaaa, malka, moniśka..., JustynaG, Sarna84, olik321, Anna Stesia, Barbarka1984, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
Lena Franio już duży!! E-ciocia wysyła buźiaki, jeju ale naprawdę po naszych dzieciach widać jak czas ucieka.
Powiem wam że ostatni miesiąc dał mi w kość ale maluszek uratowany chyba najgorsze za nim i jednak minęłam się z powolaniem powinnam być wetem... bliżej mi sercem do tego.pilik, KateHawke, Jadranka, Lena21, Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bajkaaa wrote:Lusesita właśnie dlatego nie chce już szukać w internecie hehe
Wujka google wyłącz
Mnie też pobolewa grzuch i kłuje w szyjce. Czasem nachodzi mnie myśl czy ten ból to jest ok czy raczej nie a jesli oleje to to sama sobie bedę winna. Kolejna mysli "kobieto !!! Opanuj się!! Jest wszystko w porzadku i nie kreuj złych wizji".Bajkaaa lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Emilka - no tak, przecież Ty o limfocytach pisałaś.. jak widać mózg matki to też trochę taki kalafior. Najwidoczniej po ciąży nie mija od razu :p
Rucola i Lena - świetnie, że dzieciaczki zdrowe rosną
A Franio to już jak dwie czekoladki ma wagę :p i jak typowy facet - chowa twarz i pokazuje klejnoty
Kłucia w szyjce ponoć norma. Też miałam w zasadzie przez cały okres ciąży i co się pytałam ginekologa to mnie uspokajała.
A najbardziej odczuwałam to wszystko jak za dużo łaziłam.Emiilka, Lena21, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Lena a to juz było połówkowe Franka?
Kawał chłopa z niego już i to typowego
To niesamowite jak dziecko szybko rosnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 07:15
Lena21 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajka jak bóle będą się powtarzały to możliwe że lekarz zleci jednak luteinę albo dhupaston. Ja nadal na dhupastonie, już dużo mniejsza dawka, ale jednak i zawsze przy zmniejszaniu gin mówiła że jakby ciągnięcia/bóle się nasilały to będziemy zmieniać dawkowanie. A póki co polecam magnez 3x1 albo 2x2 (jak Ci wygodniej, ale 3-4 tabletki dziennie spokojnie bierz) i za kilka dni powinno być lepiej
Mnie coś zaczyna w spojenie pobolewać bardziej i stawy mi strzelają jeszcze bardziej niż zawsze. Chyba się wszystko powoli rozchodzi ... -
nick nieaktualnyTo i ja wpadam.
Nie mam czasu na nic ostatnio. Tydzień do powrotu M a od kilku dni mam skumulowany atak kurierów z paczkami wielkogabarytowymi. Liczę że stolarz nam skończy do soboty łazienkę bo w mieszkaniu jedno wielkie składowisko. Mam już dość.
Najlepsze że przy leżeniu i odpoczywaniu szyjka miała 2.5cm a jak zaczęłam walczyć z kartonami to nagle 3.5cm się zrobiło
My wczoraj byliśmy na wizycie. Klusek mnie przeraża coraz bardziej. 17t1d u nas równa się 19t4d... Jest DUUUŻYY. Powinien ważyć 140g (ważył tyle 2tyg. temu) a wczorajszy pomiar wyszedł 251g. A ja taka chuda jak byłam w 9tc tak dalej jestem. Nie wiem gdzie to dziecko się tam mieści. 4:0 dla chłopaka już także raczej zmian nie będzie. Imienia brak więc Klusek funkcjonuje dalej. Zaczęłam panikować że te kupione ubranka na 56 się nie przydadzą...
Wczoraj przyszło łóżeczko. Leży jednak nieruszone i czeka na M.
No i przyszedł wózek. Matka miała takie parcie żeby go poskładać i sprawdzić czy wszystko działa, że to zrobiła. Chociaż niepowinna... No i wpieniona bo gondoli nie dała rady 'postawić'. Nie wiem czy coś tam popsute jest czy trzeba więcej siły na te zatrzaski, ale taka byłam zła że bez kija nie podchodź. Reszta bez problemu obczajona.
AnnaStesia- też wczoraj dostałam wanienkę Stokke. Tylko jej nie odpakowałam. Złożona nie jest grubsza jak 3-4cm. Na płasko wszędzie zmieścisz. Miałam brać jeszcze wkładkę ale nie było na stanie więc na tą chwilę darowałam.
A wózek (bynajmniej złożona spacerówka) cudo. Ta wysokość... jestem pozytywnie zaskoczona. Ale rozgoryczona tą gondolą. Muszę poczekać na kogoś silniejszego.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebc1396f5dfb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/668eafa52be7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/867497f8e80d.jpg
PS. Sorry za bałagan ale tak obecnie wygląda nasze mieszkanie- magazyn. Z meblami na balkon w salonie...
PS2. AnnaStesia- wanienka jest na ostatnim zdjęciu na górze nosidełka. Widać turkusowe paski i jaka jest płaska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 07:46
KateHawke, Emiilka, Lusesita, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:To i ja wpadam.
Nie mam czasu na nic ostatnio. Tydzień do powrotu M a od kilku dni mam skumulowany atak kurierów z paczkami wielkogabarytowymi. Liczę że stolarz nam skończy do soboty łazienkę bo w mieszkaniu jedno wielkie składowisko. Mam już dość.
Najlepsze że przy leżeniu i odpoczywaniu szyjka miała 2.5cm a jak zaczęłam walczyć z kartonami to nagle 3.5cm się zrobiło
My wczoraj byliśmy na wizycie. Klusek mnie przeraża coraz bardziej. 17t1d u nas równa się 19t4d... Jest DUUUŻYY. Powinien ważyć 140g (ważył tyle 2tyg. temu) a wczorajszy pomiar wyszedł 251g. A ja taka chuda jak byłam w 9tc tak dalej jestem. Nie wiem gdzie to dziecko się tam mieści. 4:0 dla chłopaka już także raczej zmian nie będzie. Imienia brak więc Klusek funkcjonuje dalej. Zaczęłam panikować że te kupione ubranka na 56 się nie przydadzą...
Wczoraj przyszło łóżeczko. Leży jednak nieruszone i czeka na M.
No i przyszedł wózek. Matka miała takie parcie żeby go poskładać i sprawdzić czy wszystko działa, że to zrobiła. Chociaż niepowinna... No i wpieniona bo gondoli nie dała rady 'postawić'. Nie wiem czy coś tam popsute jest czy trzeba więcej siły na te zatrzaski, ale taka byłam zła że bez kija nie podchodź. Reszta bez problemu obczajona.
AnnaStesia- też wczoraj dostałam wanienkę Stokke. Tylko jej nie odpakowałam. Złożona nie jest grubsza jak 3-4cm. Na płasko wszędzie zmieścisz. Miałam brać jeszcze wkładkę ale nie było na stanie więc na tą chwilę darowałam.
A wózek (bynajmniej złożona spacerówka) cudo. Ta wysokość... jestem pozytywnie zaskoczona. Ale rozgoryczona tą gondolą. Muszę poczekać na kogoś silniejszego.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebc1396f5dfb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/668eafa52be7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/867497f8e80d.jpg
PS. Sorry za bałagan ale tak obecnie wygląda nasze mieszkanie- magazyn. Z meblami na balkon w salonie...
PS2. AnnaStesia- wanienka jest na ostatnim zdjęciu na górze nosidełka. Widać turkusowe paski i jaka jest płaska.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Super wózek! Nasz Flexi bath czeka już w łazience
Mój sobie jeszcze poczeka
Ale z jednego się cieszę. Że to wszystko już kupione. Nie dałabym rady potem z brzuchem sama tego ogarnąć. Ledwo teraz z kartonów wyjęłam a co dopiero się męczyć w zaawansowanej ciąży, tym bardziej jak M nie będzie. A tak to stoi już i czeka. Są moi rodzice, tylko człowiek chce być samodzielny. Ile można prosić o pomoc. Tym bardziej że jak M nie ma to u nich mieszkam. Dzisiaj na spokojnie poogladam jeszcze. Wczoraj wszystko na wariackich papierach żeby zdążyć na wizytę. Dlatego wanienki nawet nie dotknęłam.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Lenka, gratuluję przystojnego Franka! To już kawał chłopczyka
Ania, aaaaa - jaki cudowny Stokke Chyba najlepszy kolor Aż mam ochotę przynieść z komórki lokatorskiej mój starszy model No i wanienka faktycznie jest płaska po złożeniu!Lena21 lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Rucola piękny maluch. Super się prezentuje na tym zdjęciu
Lena, super, że wszytsko w porządku na prenatalnych. Nie było co się stresowac!
Bajka, ja tez dość długo miałam bóle jak na @ i jakieś kłucia. Lekarz mówił że to normalne. Dodatkowo mówił, że przy mojej endomendzie może to byś bardziej odczuwalne.Lena21, Rucola lubią tę wiadomość
-
Emiilka wrote:Lenka, gratuluję przystojnego Franka! To już kawał chłopczyka
Ania, aaaaa - jaki cudowny Stokke Chyba najlepszy kolor Aż mam ochotę przynieść z komórki lokatorskiej mój starszy model No i wanienka faktycznie jest płaska po złożeniu!Emiilka lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98d96f16752c.jpg
Adaś 21.02.18 2830 g 53 cm 10pkt
Pozdrawiamy i całuje wszystkie e-ciotki
Czujemy się rewelacyjnie, malutki grzeczniutki śpi i je na zmianę, wyłącznie kp, jest cudnie
Zabieram się za nadrabianie.Ania1003, JustynaG, Lena21, Lusesita, Yoselyn82, summer86, Kargo31, Amy333, PodwojnaMamaWdwupaku, JuicyB, KateHawke, Bajkaaa, Flowwer, Emiilka, Jeżowa, Kaczorka, malka, olik321, Anna Stesia, Jadranka, Justaaa, Barbarka1984, pilik, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalka wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, jaki rozmiar ciuszków kupujecie? 56 czy 62? Ja chyba kupie od razu w obu rozmiarach, bo nie mam pojęcia w jaką wielkość celować
Ja mam i 56 i 62 ale przy naszych obecnych rozmiarach chyba zacznę więcej inwestować w 62/68...
Sarna GRATULACJE! Ja bym już chciała być 'po'. A to połowa przed nami jeszcze.Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Aniu, może się wstrzymaj z zakupami?
Bo może Twój Klusek chce pójść na rekord - największego polskiego niemowlaka??