X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Aniu, może się wstrzymaj z zakupami? :P
    Bo może Twój Klusek chce pójść na rekord - największego polskiego niemowlaka??

Na ciuchy mam od miesiąca bana :D Czekałam aż będzie wiadomo na 100% że chłopak. I w sumie wiadomo od 4tyg ale innymi zakupami sobie wynagradzam :D
    I nie strasz... ja jestem tak wąska (dosłownie), że chyba bym tego rekordu nie dała rady urodzić sama. Połamie mnie od wewnątrz...

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, Adaś to istne cudo <3 ucałuj go od e-cioć <3

Malka, ubranka planuję brać i w rozmiarze 56 i 62, ale 56 nie w jakichś dużych ilosciach i dokupić po porodzie w zależności jak duży maluch się urodzi :)

Sarna84 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, malka dziękuje <3 czytam Was tu na bieżąco razem z wątkiem testowym zazwyczaj przy karmieniu, dlatego ciężko mi pisać na spokojnie :)

Sarna Adaś jest cudowny... <3

Chciałabym tak wtrącić jeszcze odnośnie ubranek. Młoda urodziła się 54cm i ubranka na 56 wciąż są na nią dobre, a ma już 1,5 miesiąca, spokojnie do 2 miesięcy w nich „pochodzi”. Tyle, że ja mam ubranka tylko z H&M i Lidla, a oni mają dosyć sporą rozmiarówkę. I polecam zaopatrzyć się głównie w body, półśpiochy i pajace - sweterki, sukieneczki i rajstopy pięknie wyglądają, ale są totalnie niepraktyczne :)

KateHawke, Sarna84, malka, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, Adaś jest cudowny, zjadłąbym go, hihi:-))

Rucola gratuluje prenatalnych! Cudnie, ze wszystko jest ok. A z płcią dziecka to podziwiam, ja to strasznie juz ciekawa jestem:-)

Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98d96f16752c.jpg

Adaś 21.02.18 2830 g 53 cm 10pkt

Pozdrawiamy i całuje wszystkie e-ciotki <3

Czujemy się rewelacyjnie, malutki grzeczniutki śpi i je na zmianę, wyłącznie kp, jest cudnie :)

Zabieram się za nadrabianie.
    Cudowności <3 i już ładnie utyty :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna przeeecuuudownieD <3 <3 <3 Buziaczki od e-cioci i przytulaski dla mamusi :* <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna piękny Adaś :)

Ja wam powiem że wczoraj cały dzień odpoczywalam i biorę ten asmag na własną rękę i powiem wam że jest lepiej i oby tak zostalo, wczoraj miałam iść do tego Lidla ale odpuscilam a dziś mam już auto to mogę podjechać bo jednak boje się na takie długie spacery chodzić

No i mam nadzieję że jeszcze coś w Lidlu będzie z ubranek bo będzie co będzie muszę mieć chociaż jedne body :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 12:15

Sarna84, Anna Stesia lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie kontrolnej u mojego gina.
    Ostatnio przez moje wymioty nie dostałam skierowania na badania krwi więc dostałam je teraz.
    Ale kartę ciąży będę miała założoną dopiero na kolejnej wizycie jak już będą wyniki badań, czyli w 16tc!
    Jestem lekko zaskoczona...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna późno trochę. Czemu lekarz tak zwleka?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia...
    U nas całą tę kartę wypełnia położna.
    A ona czeka na wyniki badań.

Mam co prawda założoną kartę przez lekarza u którego byłam prywatnie ale w związku z tym, że teraz mam regularne wizyty to nie chce mi się chodzić do 2.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, Adaś już kradnie kobiece serducha <3

U mnie w szafie ciuszki na start to głównie 62. 56 mam tylko jeden kaftanik. Kilka sztuk ubranek 56/62 (bonprix).
    Rozmiarówka H&M rzeczywiście zawyżona, bo mamy dwie piżamki, ale są tak wielkie, że chyba latem się przydadzą po raz pierwszy.
    U nas tych ciuchów jest tak na styk. W razie czego będziemy kupować i prać na szybko :)

age.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98d96f16752c.jpg

Adaś 21.02.18 2830 g 53 cm 10pkt

Pozdrawiamy i całuje wszystkie e-ciotki <3

Czujemy się rewelacyjnie, malutki grzeczniutki śpi i je na zmianę, wyłącznie kp, jest cudnie :)

Zabieram się za nadrabianie.

Ale cudowny !!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna, Adaś przecudowny! Do zacałowania :) <3

Dziewczyny, a moja dzisiejsza wizyta, to jakiś koszmar. Najpierw 40 minut opóźnienia, a potem wielkie pretensje do mnie o wizytę na IP - w razie plamień mam dzwonić do niej, a nie jechać do szpitala :/ Gin tylko spisała moje wyniki badań i przepisała kolejne recepty. USG nie było, bo "na tym etapie ciąży się usg nie robi". To w wielkim skrócie i bez emocji...

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna ależ przystojniak! Do zjedzenia <3 cudoownyy <3

Emilka przykro mi, że u gina słabo, może miała jakiś gorszy dzień, chociaż i tak jej to nie usprawiedliwia.

Justyna faktycznie późno z tą kartą ciąży... mój wymyślił sobie założenie już w najbliższy poniedziałek i ja znowu boję się zapeszać :/ (tak, jestem dziwna)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:18

Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei miałam założoną kartę ciąży na pierwszej wizycie - to było 4+0...

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka współczuję Ci bo wiem co to znaczy niemiła ginekolog podczas wizyty też tak miałam gdzie miała do mnie pretensje o to że wybrałam sobie sama lekarza na prenatalne ale wyszłam z tego tak że zmieniłam lekarza bo ja sama z siebie się stresuję i nie potrzeba mi jeszcze lekarzy do pomocy.

16tc na założenie karty faktycznie późno dibrze że masz chociaż już tamta Justyna bo w razie czego to idąc do specjalisty masz potwierdzenie (kartę ciąży) że jesteś w ciąży i że mają cię przyjmować na cito

Ja byłam w dwóch lidlach i kupiłam sukienke :) jeginsy (trochę jak kalesony wyglądają ale trudno) i 2 paczki bodziakow piękne są :) :) aha no i nie było nigdzie tego najmniejszego rozmiaru więc wzięłam ten 62

Emiilka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna - piękny Adaś! <3

Emilka - a to niedobra ginekolog! Ty do niej prywatnie chodzisz?
    Gdyby mi mój prywatny odmówił USG to już bym do niego nie poszła. Na szczęście nie wpadł na taki pomysł ;)

Malka - jeśli nie szykuje Ci się wybitnie duże dziecko to spokojnie kupuj rozmiar 56. Ja w ciąży miałam myślenie, że szkoda żeby dziecko zaraz wyrosło i więcej miałam ubranek w rozmiarze 62 i później musiałam kombinować, bo nawet te 56 były za duże ;)

Bajka - były u Ciebie te sukienki? Ja wczoraj zerknęłam to były tylko 2szt. rozmiar 40.
    A większe body spokojnie poczekają :) akurat na zimę będą dobre, bo to na długi rękaw :)
    Ja teraz czekam aż dadzą coś na krótki rękaw.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna! Adaś przecudny!

Emilka współczuję nerwów. Przecież 7tc to dobry czas na USG. Jest juz serduszko i zawsze to miło popatrzeć na kropka :/ dziwna sprawa

Justyna strasznie długo z tą kartą zwlekają. Ja w tej ciąży dostałam już na pierwszej wizycie w 5tc. Ale chyba lekarz chciał mnie tym podbudować, że tym razem na pewno będzie dobrze.

Dziewczyny dobrze, że piszecie, że rozmiarówka z H&M jest zawyżona. Ja mam stamtąd jak na razie 90% ubranek. Nie będę się stresowała że bada za małe. Tylko chyba muszę w takim razie ogarnąć trochę "mniejszych" 56 ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękujemy za wszystkie kciuki przed, gratulacje po, wyrazy zachwytu nad Malutkim. Jutro wychodzimy, troszkę się boje jak przebiegnie pierwsze spotkanie chłopaków.

Inna czekam teraz niecierpliwie na Michasia, trzymam za Was kciuki i każdego dnia o Was myślę.  Jakie masz przeczucia? Coś się zadzieje w ciągu weekendu, czy raczej Michas szykuje się na poweekendowa cc? Dziwie się, że mu się nie spieszy skoro czeka na niego taki boski pokoik.

Anna Stesia     super, że dalas rade z glukoza i jeszcze bardziej super, że wyniki są w porządku. 

Lusesita   dobrze, że kontrolujesz sprawę, jestem pewna że tym razem unikniesz przykrych niespodzianek.

Rucola, Lena piekne zdjęcia Maluchów, Rucola  pierwszej chwili pomyślałam o chłopcu :)

Emilka polubiłam tylko pierwszy akapit,a ginka może wstała lewa noga...

Melevis Kochana miło,  że zajrzalas do nas na okoliczność Adasiowych narodzin, wpadaj do nas częściej,  a jakbyś jeszcze wrzuciła zdjęcie boskiej Leny byłoby cudownie :)

Lusesita, innamorata88, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka co to za wredna baba ? Zmieniłabym ginekologa chyba na Twoim miejscu, ja mojego bardzo lubię i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Zrobił mi usg już na 1 wizycie, na 2 serduszko. Żadnych pretensji. Odbiera telefon o każdej porze ewentualnie pisze SMS. No głupia baba jeszcze Ci nerwów dołożyła...

Emiilka lubi tę wiadomość

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ