WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Siwulec, przede wszystkim skąd masz wiedzieć do kiedy będziesz miała L4?
    Na Twoim miejscu - dogadałabym się z nią, ze poinformujesz ją jak urodzisz telefonicznie/sms'owo/mailowo (jak Tobie wygodnie i jak jej).

Justyna ja tez byłam w szoku jak zapytała czy będę mieć kolejne L4 i DO KIEDY ??? Jak powiedziałam ze teraz przecież elektronicznie będzie miała od razu info to kazała sobie smsa wysłać bo ona MuSI wiedzieć od razu !!! Ale to taki egrzemplarz z tej kadrowej ze zanim zacznę z nią rozmowę to muszę zrobić rozeznanie bo kilka razy strzeliła gafę i już jej nie ufam...

Ibishka - kciuki !!!

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, kciuki!

Siwulec, jakas nawiedzona ta kadrowa. Przed wprowadzeniem elektonicznego L4 było 7 dni na dostarczenie zwolnienia. Po porodzie też masz ustawowy czas na dopełnienie formalności.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ibishka, kciuki!

Siwulec, jakas nawiedzona ta kadrowa. Przed wprowadzeniem elektonicznego L4 było 7 dni na dostarczenie zwolnienia. Po porodzie też masz ustawowy czas na dopełnienie formalności.

No mówię Ci, okropna baba !
    Jak nie było elektronicznych to chciała ode mnie zdjęcie żebym jej mmsem wysłała - wyśmiałam ją chociażby dlatego ze ona nie ma tel służbowego wiec musiałabym na prywatny a tego nie chciałam
    A w styczniu rzuciła takim tekstem „ dobrze to ja fikcyjnie wpisze Pani L4 do końca miesiąca a Pani niech się postara dostać zwolnienie „
    Dlatego właśnie byłam ciekawa czy mam jakiś czas żeby poinformować o porodzie żeby na porodówce nie musieć o tym myśleć

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja mam koszmarną kadrową, myślę że by się dogadały! Moja po porodzie wymyśliła że potrzebuje jakieś pisma,
    Których wcale nie potrzebowała, ale ona misi mieć i koniec. Ledwo żyłam, dziecko w szpitalu a musiałam jeździć załatwiać bo głupia baba sobie coś umyslila. A jak weszły elektroniczne zwolnienia to ponad dwa miesiący nie miałam, bo mi ZUS wypłaca, a kadrowa nie ogarnęła jak ok wysłać przez ten system. No koszmar. Ale co do l4 ona ma tydzień (o ile nie dwa...!) żeby zgłosić to zwolnienie. A papiery na macierzyński musisz dostarczyć do dwóch tygodni od porodu. Ja z neta jakiś wzór brałam. Ważne żeby była informacja jaki wymiar i od kiedy do kiedy macierzyński a od kiedy do kiedy rodzicielski (lusesita wrzuciła kalkulator z którego korzystałam też). I musi być też oświadczenie że ojciec dziecka nie będzie pobierał w tym czasie świadczeń. I akt urodzenia do wglądu. Jak dobrze rozegrasz to mąż wszystko załatwi jak jeszcze będziesz w szpitalu i nawet baby nie zobaczysz :p

Siwulec lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki mocne!! :)

Bazylkove gratuluje, teraz czekamy na wizyte serduszkowa :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Odswieżałam co chwilę! Tak się cieszę <3 kiedy kolejna wizyta? Lekarz coś mówió na temat wyników?

Mam zwiększoną dawkę euthyroxu i dodatkowo mam brać luteinę podjęzykowo. Jutro pójdę wykupić leki. To się jakoś rozpuszcza w ustach, tak?

Kolejna wizyta za tydzien :)

summer86 lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove - gratulacje!
    Tak - pod językiem się luteina rozpuszcza. Paskudne, ale to nie ma znaczenia :)

summer86 lubi tę wiadomość

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku gratuluję!!! Cudowna wiadomość! <3 o jak raduje się moje serce czytając takie wieści :) to pewnie za max 2 tygodnie usłyszysz serduszko!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove wspaniałe wieści! Trzymamy kciuki za okruszka, niech rośnie pięknie <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove! Jupiiiiii! Gratuluję :D

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku super wieści! <3 bardzo się cieszę :)

Moja kadrowa zabrała mi jedyną kopię aktu urodzenia i wysłała do ZUS, nic mi nie mówiła a ja dopiero w domu się zorientowałam że akt został w pracy :/
    Teraz muszę iść do Urzędu Miasta po odpis żeby załatwić becikowe i pieniądze z ubezpieczenia. Jestem mądrzejsza o doświadczenie żeby wszystkie dokumenty skanować!

Justynka z tego co piszesz to faktycznie raczej AZS a zmiany niestety- mimo smarowania mogą utrzymywać się całą zimę :(

Przy alergii najlepiej (tak jak pisala Summer) robić kolejną prowokację jak zmiany zniknął, niestety trwa to często bardzo długo.

a'propos to dziś zauważyłam że Stasio ma wysypkę na klatce piersiowej. Prawie dostałam zawału w dobie chorób zakaźnych ale to raczej jak trądzik niz jak Odra. Na wszelki wypadek wydzwoniłam położną i doszłyśmy razem do wniosku że to reakcja miejscowa na żel Bambino :) to już wiem które kosmetyki mam do odstrzału :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:01

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jak po wizycie?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku ..... cudownie :) bardzo się cieszę. Luteina pyszna nie jest, ale do wytrzymania :)

Siwulec proszę Cię, co Ty mi tutaj prawisz :) najpiękniejszy ból ;)
    Ja mam takie zboczenie zawodowe, że w 21 wieku nie powinno boleć :) do obrotu dopuszczają już leki 1000 razy silniejsze niż morfina, nie mówiąc o znieczuleniu itd.
    Oczywiście na nic się nie nastawiam, ale wolałabym żeby nie bolało aż tak bardzo ;)

Pisze to z przymróżeniem oka, także proszę mnie nie lińczować :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jest obsuwa.. Dalej czekam. Po mnie jeszcze dwie kobietki. Przede mną też dwie..

Ło matko ja o tej porze normalnie już śpię heh a tu trzeba będzie jeszcze w tej sniezycy dojść jakoś do domu. Przedtem mi ścieżkę zasypalo i musiałam iść na około.

Katekum 21 wiek wygląda różnie w różnych miejscach :D 21 wiek w moim szpitalu to gaz rozweselajacy, piłka i prądy tens na krzyże :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:04

KateKum lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum- powiem tylko tyle,a jestem świezo po porodzie-- zapomina się ten ból. serio. myślałam, że to ściema, a to jednak prawda :) a nie miałam znieczulenia, jedynie gaz i jakoś poszło :) teraz myślę,że nie było tak źle :p ale oczywiście w trakcie mówiłam co innego :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:09

ibishka, KateKum, Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka to poczekamy z Tobą ;)

Kate dopisuję się do przedmówczyń- w obu szpitalach przy obu porodach gaz piłka a prądy we własnym zakresie (zapomnieliśmy zabrać z domu). Gaz przynajmniej na mnie w pierwszym porodzie podziałał i przyniósł duużą ulgę. Chętnie spróbowałabym ze znieczuleniem dokręgowym albo chociaż dożylnym ale już raczej nie będzie mi to dane. Dasz radę Kochana :) wiem, że im bliżej tym stres większy ale jak dałaś radę nie zwariować przez pierwszy trymestr to i urodzisz zanim się zorientujesz ;)

KateKum lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove, gratulacje pęcherzyka! <3

Ibishka, czekamy z Tobą. :)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylku - gratuluję! <3

Ibishka kciuki!

dqprhdge2q9dik3m.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam. Doczolgalam sie. Wywinrlam trzy orły ale do rzeczy..

Sytuacja opanowana. Mam brać jeszcze miesiąc Góra półtorej tabletki i potem dać organizmowi drugie tyle na odsapniecie i od maja możemy się starać..plamienia i bóle będą się dalej pojawiać Bo mogą być na tle stresowym a po ostatnich "zawirowaniach" jest wszystko już ładnie zagojone/nie ma. Śladu więc generalnie ku dobremu.

Dziekuje za kciuki!

To moje dojście do domu a raczej końcówka skrótu przez Lake.. Ładny tunelik nie? :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad7da28d60f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:39

sliweczka92, Achia, Bajkaaa, Ania1003, KateKum, Siwulec, Kaczorka, Jeżowa, pilik, Sarna84, Lunaris, KateHawke, Anna Stesia, Nadzieja22, olik321, JustynaG, summer86, Barbarka1984, veritaserum, malka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, super, że jest poprawa. :)

ibishka lubi tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 2791 2792 2793 2794 2795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ